Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Όποιος υποτιμά το κοινό αίσθημα...απαξιώνετε!

Αυτή η εβδομάδα πολιτικά τέλειωσε Αν όχι από χθες που μάθαμε τα αποτελέσματα των σημερινών δημοσκοπήσεων, σίγουρα σήμερα μετά την ανάγνωση των κυριακάτικων εντύπων. Φυσικά και αυτή η εβδομάδα μας εξήγαγε σημαντικά συμπεράσματα.

Είδαμε την κυβέρνηση να κινδυνεύει να απολέσει(αν ήδη δεν έχει γίνει) οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σίγουρα παρακολουθήσαμε τις δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας που ήταν αποκαλυπτικές, φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ σε θέση ισχύος και τηνΝ.Δ. ... να "ψάχνετε"! Επίσης ακούσαμε υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης να ζητούν, ο καθένας ότι έκρινε ορθό ή ότι προσωπικά τον ευνοούσε, από τον πρωθυπουργό να πράξει. Άλλοι θέλουν ανασχηματισμό, άλλοι ζητούν αλλαγή πολιτικής πλεύσης...μέχρι και ψίθυροι για πρόωρες εκλογές ήρθαν στα αυτιά μας. Κάποιοι βέβαια ζήτησαν απλά η κυβέρνηση να επιταχύνει το κυβερνητικό της έργο. Ακούσαμε σχεδόν τα πάντα, παρ' όλα αυτά δεν ίδωμεν τίποτε!


Το βέβαιο είναι ότι κάτι απ΄όλα τα παραπάνω θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Το ζήτημα είναι πως φτάσαμε στο παρόν πολιτικό τοπίο, πως και γιατί οι συσχετισμοί, μάλλον, άλλαξαν, γιατί ο Πρωθυπουργός φαίνεται να χάνει (αν ήδη δεν έχει χάσει) την κυριαρχία στο κόμμα και στη κυβέρνηση που διοικεί, γιατί φαίνεται ο Γ. Παπανδρέου να εξελίσσεται (αν ήδη δεν έχει εξελιχτεί) ως ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού? Οι απαντήσεις για τα ερωτήματα αυτά δεν είναι πολλές, είναι μόλις μια.


Κύριε Καραμανλή, κύριοι και κυρίες του υπουργικού συμβουλίου, όποιος υποτιμά το κοινό αίσθημα, την σκέψη δηλαδή του μέσου Έλληνα..απαξιώνετε, χάνει την εμπιστοσύνη του, χάνει την αξιοπιστία και τον σεβασμό από εκείνον.Αυτή είναι η απάντηση σε όλα τα πιο πάνω ερωτήματα


Δεν αφουγκραστήκατε τον μέσο Έλληνα! Όταν μετά από τόσα σκάνδαλα κάνατε ότι δεν βλέπατε, δεν ακούγατε, ότι όλα θα τα διεκπεραίωνε η δικαιοσύνη σας, ότι όλα πήγαιναν καθώς έπρεπε, ότι τα οικονομικά μέτρα ήταν δίκαια και θα έπλητταν κυρίως τους έχοντες και εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Όταν λέγατε ότι έχουν πέσει οι δείκτες της ανεργίας και του ελλείμματος αλλά το 21% του πληθυσμού της χώρας είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι επιτηρητές χτυπούν τη πόρτα της χώρας
. Όταν ο λαός ζητούσε στιβαρή πολιτική επέμβαση για όλα τα παραπάνω αλλά και για την κοινωνική ανισότητα που την νιώθει στο πετσί του καθημερινά, όταν ζητούσε κοινωνική δικαιοσύνη, χρήματα για να σπουδάσει το παιδί του, να παει την εκδρομή του, να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, να νοιώσει λίγο άνετα....εσείς είχατε κλείσει τα αυτιά σας είχατε κλείσει τα μάτια σας, κάνατε παρέα με κουμπάρος και εφοπλιστές, πηγαίνατε σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού και δικαιολογούσατε τους επιχειρηματίες υπουργού σας χωρίς καμία δόση ανιδιοτέλεια και σεβασμού του λαϊκού, κοινού αισθήματος .

Χάσατε..έχουν χάσει όμως και οι άλλοι που τώρα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις..κερδισμένος όμως δεν έχει βγει ο λαός όπως όλοι θα περίμεναν. Το γιατί δεν το γνωρίζουμε...επομένως ψάχνουμε τον κερδισμένο ολόκληρης αυτής της ιστορίας!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ασχοληθείτε πρώτα με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου κι αφήστε τις δημοσκοπήσεις και την καταλληλότητα στην άκρη! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!

Τα στοιχεία για τις συντάξεις του 2008 των 2.250.000 συνταξιούχων της χώρας μας, που δημοσιεύτηκαν τη βδομάδα που πέρασε, επιβεβαίωσαν το πασιφανές: Οτι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καταδικασμένη να ζει φτωχά γεράματα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα 2/3 απ' αυτούς δεν έχουν άλλα εισοδήματα, αυτό σημαίνει ότι οι γενιές που μετά τον πόλεμο δημιούργησαν όλο αυτόν τον πλούτο, που με τον ιδρώτα και το αίμα τους «σήκωσαν» τη μεταπολεμική Ελλάδα, σήμερα είναι στο περιθώριο. Και δεν είναι τυχαίο ότι το 27% του πληθυσμού (στοιχεία 2004) που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας - ακόμα και με τα υποτιμημένα κριτήρια που θέτει η ΕΕ - είναι συνταξιούχοι.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από την επεξεργασία των συντάξεων του 2008 προκύπτει ότι το ύψος των κύριων συντάξεων για 1.392.784 συνταξιούχους όλων των Ταμείων (πλην ΟΓΑ) θα διαμορφωθεί, από 1 Οκτώβρη 2008, ως εξής:

  • Το 30% των συνταξιούχων έχει κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ.
  • Το 60% των συνταξιούχων έχει κύρια σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Μόλις το 15% των συνταξιούχων έχει κύρια σύνταξη πάνω από 1.050 ευρώ.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους συνταξιούχους στον ΟΓΑ:

  • Το 59,6% παίρνει σύνταξη μέχρι 400 ευρώ.
  • Το 28,3% από 400 έως 500 ευρώ.
  • Το 9,6% από 500 έως 600 ευρώ.
  • Το 2,1% από 600 έως 700 ευρώ.
  • Το 0,3% από 700 έως 800 ευρώ.
  • Το 0,1% πάνω από 800 ευρώ.

Ετσι, χωρίς να υπολογίσουμε τις συντάξεις του ΟΓΑ, για τους 1.392.784 συνταξιούχους των υπόλοιπων Ταμείων, η μέση γενική κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 655 ευρώ, η μέση κύρια σύνταξη λόγω γήρατος752 ευρώ, η μέση κύρια σύνταξη λόγω αναπηρίας στα 535 ευρώ, η μέση κύρια σύνταξη λόγω θανάτου498 ευρώ.

Αντίστοιχα, για τους, περίπου, 850.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, η μέση σύνταξη (περιλαμβάνονται βασική, πρόσθετη και κύρια), θα είναι στα 413 ευρώ, περίπου.

Από το σύνολο των Ταμείων, τις χαμηλότερες συντάξεις καταβάλλουν οι μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί οργανισμοί, όπως το ΙΚΑ, τα Ταμεία που έχουν ενοποιηθεί στον ΟΑΕΕ (ΤΣΑ, Ταμείο Εμπόρων, ΤΕΒΕ), το ΤΑΙΣΥΤ και άλλα.

Συγκεκριμένα, κάτω από 500 ευρώ παίρνουν:

  • Το 48% των συνταξιούχων του ΙΚΑ.
  • Το 85% των συνταξιούχων του ΤΣΑ.
  • Το 42% των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.
  • Το 39% των συνταξιούχων του Ταμείου Εμπόρων.

Και πάνω από 1.000 ευρώ παίρνει μόλις το 12% των συνταξιούχων του ΙΚΑ, το 14% των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ και το 9% των συνταξιούχων του Ταμείου Εμπόρων.

Τα παραπάνω έρχονται να καταρρίψουν και το μύθο που έντεχνα καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περί των υψηλών συντάξεων και των «ρετιρέ», που μάλιστα μπορούν να βάλουν σε «κίνδυνο» τα Ταμεία. Το τελευταίο διαψεύδεται, άλλωστε, από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία της «Γιούροστατ». Όπως προκύπτει σαφώς από τα στοιχεία για το έτος 2005, το κόστος των συντάξεων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην «ΕΕ των 15» ανέρχεται στο 12,2% του ΑΕΠ, ενώ στη χώρα μας είναι στο 12%.

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.τι έχετε να πείτε για αυτές τις συντάξεις? Τι έχετε να πείτε σε αυτούς τους συνταξιούχους? Αλλά μάλλον πως είστε απόλυτα ευχαριστημένοι διότι αυτές οι συντάξεις είναι αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών, των δικών σας επιλογών! Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com