Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Να δούμε τώρα πως ήρθαν τα χθεσινά αποτελέσματα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, φάσεις και γκολ λοιπόν από την 8η αγωνιστική ημέρα:

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 2-1



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1



Πανθρακικός - Λάρισα 1-3



Λεβαδειακός - Ηρακλής 1-0



Άρης - ΑΕΚ 1-1



Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1



Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-2



Ξάνθη - Καβάλα 2-1




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΕΤΙΚΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΚΕΤΑ!

Διαβάζουμε από το in.gr :

"«Παγώνουν» όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκαν μετά τις 4 Οκτωβρίου, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε πως καταργείται η συνέντευξη, η βαθμολόγηση της οποίας συνέβαλε στη γενική αξιολόγηση του υποψήφιου. Συγχρόνως, αναβαθμίζεται η βαθμολογία για τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακών, κ.λπ.

Έκανε επίσης σαφές πως καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης στους συμβασιούχους, ενώ καταργούνται οι συμβάσεις έργου, οι οποίες σταδιακά αντικαθίστανται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ".

Όπως το περιμέναμε...

Ο Γ. Παπανδρέου μεγαλωμένος σε ξένα εδάφη έχει "αλλεργία" στην ελληνική νοοτροπία και την πελατειακές σχέσεις που αυτή αναπαράγει.

Έτσι με κάθε δυνατό τρόπο, προσπαθεί να "φράξει" κάθε υπαρκτή, ρουσφετολογική δίοδο στο Ελληνικό δημόσιο. Μια ακόμη προσπάθεια είναι οι παραπάνω ρυθμίσεις που αναμένονται να εφαρμοστούν μέχρι τα τέλη του 2009.

Σίγουρα μια θετικού περιεχομένου προσπάθεια από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και δεν αρκούν μόνο αυτές οι κινήσεις για να παρέχεις φιλολαϊκή ταυτότητα σε μια κυβέρνηση.

Την κρίση ποιος θα τη πληρώσει τελικά...;

Αν αυτό το ερώτημα απαντηθεί φιλολαϊκά, τότε μάλιστα...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΝΤΑ "ΞΥΝΙΖΕ"...

H Real News του Ν. Χατζηνικολάου παίζει έξυπνα!

Πρώτο θέμα η εκλογή νέου Γραμματέα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Πρωτοφανές, αλλά γεγονός. Στις εκλογές για νέο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος που προτάθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, δεν κατάφερε να συγκέντρωση το 50%+1 των ψήφων.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι τα εγγενής χαρακτηριστικά της αποστροφής στις επιλογές του κ. Παπανδρέου μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, όπως και η Real πιστεύει, θεωρούμε ότι ήταν η υστάτη προσπάθεια του Παλαιού - Εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ να δείξει την δυναμική και την ύπαρξη του, στο χώρο του Κινήματος.

Δεν είναι τόσο ισχυρό το Παλαιό ΠΑΣΟΚ και μάλλον ήταν μια από τις τελευταίες στιγμές που δημιούργησε ζήτημα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν όμως ένα καλό ταρακούνημα στον κ. Παπανδρέου...διότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς το κόμμα, ποτέ δεν πρέπει να το παραμελείς!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Για να πάμε λίγο και στην Αριστερά.

Θα σχολιάζουμε τα έντυπα της Αριστεράς πιο συχνά, μας το ζητήσατε και είναι κι για μας πρόκληση.

Στην ΑΥΓΗ της Κυριακής λοιπόν.

"Πληρώνουμε τα σπασμένα δεκαετίας"...αναφέρει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, για το κρατικό χρέος και τα ελλείμματα.

Να μας συγχωρεί η Αυγή, αλλά το ζήτημα έχει τις ρίζες του δεκαετί-ες πριν! Την ευθύνη για την παρούσα κατάσταση έχει στο ακέραιο ο δικομματισμός!

Εσείς όμως τι προτείνετε;

Ποιες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι εφημερίδες της Αριστεράς οφείλουν στα πρωτοσέλιδα τους να έχουν τις θέσεις τους, τις προτάσεις τους, να γεμίζουν τις στήλες τους με προτεινόμενες επεμβάσεις και ειδήσεις που κρύβουν τα υπόλοιπα Μέσα και προέρχονται από τα σπλάχνα του λαού!

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα...όπως θα δείτε και στην δεξιά στήλη της εφημερίδας, έχει ξεκινήσει(ακόμη μια φορά) έναν νέο κύκλο συζητήσεων για να τελειοποιήσει την πολιτική του ταυτότητα.

Όπως είχαμε πει και την 5η Οκτώβρη, το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από την στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ...αντιπολίτευση μόνο για τα μάτια του κόσμου χωρίς ουσία που πρακτικά θα στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης, θα είναι καταστροφική!

Ίδωμεν...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...;

Ένα από τα πιο σκληρά Δεξιά έντυπα, το Άρθρο, στηρίζεται στην απόφαση για τα Stage της Κυβέρνησης.

"150.000 νέοι άνεργοι" λοιπόν και έτσι έχουν τα πράγματα!

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει την διάθεση και την ευαισθησία να παράσχει στους ανθρώπους εκείνους που δούλεψαν για περισσότερο από 24μήνες, μια ευνοϊκή μεταχείριση, όπως τους αξίζει.

Είχαμε δηλώσει εξαρχής ότι είναι μέτρο αυτό για τα stage που παρά την θετική του πλευρά κινδύνευε να θεωρηθεί αντιλαϊκό.

Αντιλαϊκό διότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να πετά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, απ' όποιο ρουσφετολογικό παράθυρο κι αν μπήκαν στο Δημόσιο, χωρίς την απαραίτητη στήριξη για την επόμενη μέρα.

Το Άρθρο έχει απόλυτο δίκιο στο θέμα που θίγει...!

Πρώτα ο πολίτης δεν είπατε κύριε Παπανδρέου...πολίτες δεν είναι κι εκείνοι που δούλευαν στα stage και τους απολύσετε;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ...!

Σήμερα είπαμε να σχολιάσουμε μετά από καιρό, συγκεκριμένα μετά από 22 μέρες, τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

22 μέρες λοιπόν μετά την επιβλητική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη και το Πρώτο Θέμα, των κ. Μπόμπολα και Αναστασιάδη, στηρίζει τη νέα κυβέρνηση χωρίς ενδοιασμούς.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας έγραφε χθες λοιπόν: "Πλαφόν 12% στα επιτόκια των καρτών".

Διαφημίζοντας έτσι τις προθέσεις της Λ. Κατσέλη για μια νέα νομοθετική ρύθμιση, προς την κατεύθυνση της στήριξης των μικρομεσαίων κατόχων πιστωτικής κάρτας.

Στην ίδια εφημερίδα δίνουν συνέντευξη δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο πρώτος απαιτεί απότους τραπεζίτες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη(για να δούμε που το πάει με τόσο τσαμπουκά), ενώ ο δεύτερος κάνει το λάθος να μπλέξει τους Αναρχικούς με εμπόρους ναρκωτικών και τους χούλιγκαν...

Αναρχικός δεν είναι εκείνος που καίει τους κάδους και πετάει μολότοφ κ. Χρυσοχοΐδη...μεγάλο σφάλμα από την πλευρά σας, αυτή η ταύτιση!

Αυτές τις 22 μέρες βλέπουμε μια πρωτοφανή στήριξη στην νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο ποτέ άλλοτε για κάθε προηγουμένη Κυβέρνηση, από το 1981 κι εντεύθεν, από το σύνολο των ΜΜΕ.

Σε καλό να μας βγει...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com