Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διάφορες αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα της αδειοδότησης κολεγίων από την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ που βγήκε προχτές στη δημοσιότητα.

Η κίνηση αυτή πάντως αποτελεί ένα παράδειγμα ταύτισης και συνέχειας της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η υπόθεση της αναγνώρισης των κολεγίων κρατάει από το 1989 με τη μια κυβέρνηση να ...κόβει και την άλλη να ...ράβει.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλου (ΦΕΚ 2138/1-20-2009 και 2139/2-10-2009), νομιμοποίησε 33 κολέγια σε όλη τη χώρα (με 6 από αυτά να παίρνουν περισσότερες από μία άδειες για τα παραρτήματά τους σε άλλες πόλεις). Με την απόφαση αυτή, εφόσον ενσωματωθεί η ευρωπαϊκή οδηγία 36/05, τα κολέγια που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έχουν τον "τίτλο" του ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Το ΠΑΣΟΚ με προχτεσινή του ανακοίνωση έκανε λόγο για απόφαση με σκοπιμότητες και αδιαφάνεια, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία, δηλαδή την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ο πρώην υπουργός Α. Σπηλιωτόπουλος...

...απάντησε χτες ότι εφάρμοσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου κολεγίων, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πολιτική ευθύνη της απόφασης, ενώ πρόσθεσε ότι "πρόκειται για χορήγηση αδειών υπό όρους με δυνατότητα ανάκλησής τους από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας", απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ.

Στην ουσία η ΝΔ διευκόλυνε το ΠΑΣΟΚ με τις αδειοδοτήσεις, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία 36/05. Διότι, το ΠΑΣΟΚ είναι που ξεκίνησε τη διαδικασία νομιμοποίησης των ψευτοπανεπιστημίων. Οι κυβερνήσεις του ενσωμάτωσαν στο ελληνικό Δίκαιο τις προηγούμενες σχετικές οδηγίες της ΕΕ (89/48 και 92/51). Μάλιστα, η Βάσω Παπανδρέου, ως αρμόδια επίτροπος τότε, υπέγραψε την οδηγία 89/48.

Και φυσικά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ξεφύτρωσαν μαζικά τα διάφορα αυτά "παραμάγαζα", ως εμπορικές επιχειρήσεις, που υπάχθηκαν στο υπουργείο Εμπορίου!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ...

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, αντιπρόεδρο της τον Θεόδωρο Πάγκαλο, βρίσκετε πλέον υπό τα καθήκοντα της.

Όπως είπαμε και το πρωί, το Πειρατικό σιγά σιγά, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, περνά από την εκλογική περίοδο και τον πρέποντα σχολιασμό της, στην ουσιαστικότερη ενημέρωση σας.

Ευχόμαστε καλά μυαλά στη νέα κυβέρνηση!

Ελπίζουμε να θέσει προτεραιότητα στις λαϊκές και όχι στις κεφαλαιουχικές ανάγκες!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΦΑΛΤΣΑ" ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ

Για τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ τώρα, "άρχισαν τα (φάλτσα) όργανα", από την κυβέρνηση Παπανδρέου, διότι κατάργησε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης μα ενημερώνει ο κ. Ρίζος, ότι υπάρχουν "έντονες αντιδράσεις απ' όλη την Ελλάδα".

Ποιος ξεκίνησε πιο φάλτσα δε καταλαβαίνουμε εμείς...ο Παπανδρέου ή η αντιπολίτευση του κ Δημήτρη Ρίζου και της εφημερίδας του;

Ένα άχρηστο υπουργείο, χωρίς καμία διακριτή αρμοδιότητα, που στέγαζε τα κόμπλεξ και τον τοπικισμό μερικών...ευτυχώς έσβησε από τον υπουργικό χάρτη!

Όσο για αντιδράσεις...ρωτήστε έναν Θρακομακεδόνα, πως και αν βοηθούσε το συγκεκριμένο υπουργείο στην επίλυση των καθημρινών προβλημάτων του.

Τι ρόλο άραγε να είχε το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο στο Σκοπιανό...πότε ένας Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αγωνίστηκε ουσιαστικά για την επίλυση της ονομασίας...; E;

Αρκετά "φάλτσο" πρωτοσέλιδο...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...

To BHMA αποχαιρετά τον κ. Καραμανλή με άκομψο τρόπο για έναν άνθρωπο που διετέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας επί 5,5 χρόνια.

Πάντα με απροκάλυπτο τρόπο, προσπαθεί, ο κ. Ψυχάρης, να "εισβάλει" στην πολιτική ζωή του τόπου, πόσο μάλλον τώρα, που έχουμε μια νέα κυβέρνηση στο Μαξίμου.

Αλλά σήμερα διαβάζουμε ένα πρωτοσέλιδο μάλλον με ελλοχεύουσες σκέψεις, που δεν απομακρύνετε από το ύφος των περισσότερων, φιλοκυβερνητικών μέσων.

Το ΒΗΜΑ, θα περιμένει την πιο κατάλληλη στιγμή, προκείμενου να εντείνει τις πιέσεις για την προώθηση πολιτικών που θα εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή, δικά του συμφέροντα.

Το πανηγύρι των συμφερόντων, βρίσκεται στην αφετηρία και περιμένει το ΒΗΜΑ(τον αφέντη)να δώσει το σύνθημα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!

Με καλό μάτι βλέπει η Ελευθεροτυπία το νέο υπουργικό συμβούλιο, του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε εκπλήξεις με αποκορύφωμα την τοποθετήσει του Θ. Πάγκαλου στην Νο2 θέση της κυβέρνησης, ως Αντιπρόεδρο.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε μια κυβέρνηση πριν ακόμη ορκιστεί. Θέλουμε να εμπιστευτούμε τη νέα κυβέρνηση, θέλουμε πραγματικά, να πετύχει και να απωθήσει την χώρα από το αδιέξοδο.

Όλα αυτά όμως θα τα δούμε σε βάθος χρόνου όπου τα πεπραγμένα της θα αφήσουν τα ανάλογα σημάδια στη ζωή των πολιτών.

Εμείς σιγά σιγά θα βγούμε από τον εκλογικό σχολιασμό του τελευταίου μήνα και θα επιστρέψουμε στον βασικό σχολιασμό...ελπίζουμε να μην έχουμε θέματα να δημοσιεύσουμε, από τις διευθετήσεις της νέας κυβέρνησης...!

Δε θα χαριστούμε όμως, σε κανέναν...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com