Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ -'Β-

"Το βασικό θέμα στην υπόθεση είναι να βρεθεί στέγη γι' αυτούς τους ανθρώπους. Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτούσε με σταθερό ρυθμό τους ενοικιαστές με μικρά μισθώματα, λιγότερος κόσμος θα κατέληγε στους δρόμους και λιγότερες γυναίκες και άνδρες θα δεχόντουσαν επιθέσεις", τόνισε το μέλος της ΝCH και θύμα ο ίδιος τέτοιας επίθεσης Ντέιβιντ Πιρτλ. Περίπου το 42% των αστέγων δε γίνεται δεκτό στα δημόσια καταλύματα, γεγονός που κατά την ΝCH σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός από εγκλήματα του είδους δεν καταγγέλλονται και δεν καταγράφονται.

Οι άστεγοι δε γίνονται δεκτοί στα δημόσια καταλύματα καθώς οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές δαπάνες θρυμματίζονται υπό το βάρος της κρίσης, εν αντιθέσει με μυθικά ποσά που διατίθενται προς τις τράπεζες, προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πόλη της Νέας Υόρκης, που δονείται συθέμελα από την κρίση. Τεράστιος ο αριθμός εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους και ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται ραγδαία από το Σεπτέμβρη του 2007 οπότε άρχισε να ξεσπά η κρίση.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήμαρχος της πόλης...

...ένας πραγματικός καρχαρίας της αγοράς, απομακρύνοντας αρχικά μεγάλα δημόσια καταφύγια των αστέγων από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, πλέον επιχειρεί να μειώσει δραματικά τα κονδύλια που προορίζονται για την αρωγή των αστέγων, είτε ζητώντας ενοίκιο από τους αστέγους που κατόρθωσαν να βρουν κάποια δουλειά είτε με το μυστικό πρόγραμμα εκδίωξης των αστέγων από την πόλη, ( πρόγραμμα που αν και έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη του 2007 αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα).

Σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτειακή νομοθεσία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Ιντιπέντεντ, οι αρχές της Νέας Υόρκης υποχρεούνται να διαθέτουν 36.000 δολάρια ανά οικογένεια το χρόνο για την παροχή καταλύματος στους αστέγους. Ο Μπλούμπεργκ που δε θα ήθελε να κατηγορηθεί ότι παραβιάζει το νόμο και όντας "εφευρετικός" ως επιχειρηματίας, βρήκε τον τρόπο: εξαγωγή των αστέγων, που σημειωτέον είναι Αμερικανοί πολίτες, σε άλλες χώρες, ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος τη φροντίδα τους. Κατά το νόμο, που ο Μπλούμπεργκ φαίνεται να τηρεί αυστηρά, η βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει κάποιος συγγενής ώστε να τους δεχθεί.

Από τα τέλη του 2007 που έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα, περισσότερες από 550 οικογένειες αστέγων έχουν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη με προορισμό 24 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Ολοι φυσικά με εισιτήρια χωρίς επιστροφή. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η φθηνότερη λύση μέχρι στιγμής είναι η εξαγωγή αστέγων στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, καθώς η αποστολή τους στοιχίζει μόλις 500 δολάρια ακόμη και για μια πολυπληθή οικογένεια. Ενώ η ακριβότερη μέχρι σήμερα, η αποστολή μίας οικογένειας πέντε Αμερικανών στην Γκρανβίλ, ένα μικρό λιμάνι της Μάγχης, όπου ζει ένας συγγενής της μητέρας. "Εξαγωγή" για την οποία οι δημοτικές αρχές της Νέας Υόρκης πλήρωσαν 6.332 δολάρια για τα αεροπορικά και τα σιδηροδρομικά εισιτήρια.

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com