Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Στέργιος Κωτούλας ήταν ο μοιραίος πιλότος που έχασε σήμερα τη ζωή καθώς είχε ριχθεί στη μάχη της πυρόσβεσης, σε πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Κεφαλλονιά.
Ένας μεγάλος ήρωας, θυσιάστηκε στο βωμό της κρατικής ανευθυνότητας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος που κατέπεσε είχε ηλικία, 26 ετών!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!


Πριν από λίγο έπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ 2 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός. Γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών σε εξέλιξη.

Δόξα και τιμή στον πιλότο του αεροσκάφους!



Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ" ΚΡΙΣΗ

Κέρδη, κέρδη...μόνο κέρδη!

Οι τραπεζίτες συνεχίζουν να ενθυλακώνουν εκατομμύρια ευρώ παρά τα κρισιακά φαινόμενα.


Οι ισολογισμοί δυο μεγάλων τραπεζικών ομίλων, για το πρώτο εξάμηνο του 2009 το αποδεικνύουν περίτρανα.


Η Τράπεζα Πειραιώς απέσπασε (προ φόρων) 161 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη (μετά το φόρο) διαμορφώθηκαν σε 128 εκατ. ευρώ.

Η Αγροτική Τράπεζα
(ΑΤΕ), η τράπεζα γνωρίζει εκρηκτική αύξηση κερδών που έφτασε σε 56,9%. Η μάζα των κερδών για την τράπεζα έφτασε σε 84,7 εκατ. ευρώ.

Δεν πιστεύουμε βέβαια κάποιος από εσάς να επιζητεί αυξήσεις μισθών και συντάξεων...
διότι το κρατικό έλλειμμα είναι υψηλό και πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη μείωση του.

Μην αναγκάσει τους τραπεζίτες να πληρώσουν, δεν κάνει, θα χαλάσουν τη σχέση τους!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΕΓΓΥΗΣΗ"!

"Η χώρα συγκλονίζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά φυσικά η ζωή προχωρά και η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της σε όλους τους τομείς. Στη Βουλή συζητείται νομοσχέδιο με ευγενή στόχο την «ολοκλήρωση και ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ. Αντί άλλου σχολίου αναφέρω το άρθρο 13, σύμφωνα με το οποίο μειώνεται σε 13 από 15 εβδομάδες ο χρόνος διδασκαλίας ανά εξάμηνο. Από την αιτιολογική έκθεση προκύπτει ότι οι 15 πλήρεις εβδομάδες δημιουργούσαν προβλήματα καθώς σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων, όπως π.χ. απεργίες, καταλήψεις, κ.ά., δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να καλυφθούν τα μαθήματα! Η αιτιολογία συμπληρώνεται με την επεξήγηση ότι ο χρόνος σπουδών στα ΤΕΙ εξισώνεται με τον εξαμηνιαίο χρόνο σπουδών στα Πανεπιστήμια που είναι 13 εβδομάδες. Το προφανές αποτέλεσμα είναι ότι στα 8 εξάμηνα των ΤΕΙ μειώνεται ο χρόνος διδασκαλίας κατά 16 εβδομάδες. Δηλαδή μ΄ ένα απλό άρθρο μειώνουμε κατά ένα πλήρες εξάμηνο τον εκπαιδευτικό χρόνο σε 205 ΤΕΙ χωρίς καμία μελέτη που να αφορά την προσαρμογή του προγράμματος σπουδών τους, την αλλαγή της κατανομής της εκπαιδευτικής ύλης, χωρίς καμία αιτιολογία που να βασίζεται σε εκπαιδευτικές ανάγκες και στόχους. Σύσσωμη δε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ομιλεί με περηφάνια για την «εξίσωση» των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και για την ενδυνάμωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών τους.

Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα 15 τμήματα ΤΕΙ έχουν από 0 έως 3 εισακτέους, οι κενές θέσεις αφορούν κυρίως τα ΤΕΙ και πλησιάζουν τις 20.000, παράλληλα η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και κυρίως το τεράστιο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων δημιουργούν ένα εκρηκτικό και άμεσο πρόβλημα ΚΑΙ στα ΤΕΙ. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι λιγότερες ώρες, λιγότερα μαθήματα, λιγότερες υποχρεώσεις.

Τα ΤΕΙ, εκπαιδευτικός θεσμός, αναγκαίος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία του, χρειάζεται θεματική αναδιοργάνωση και νέο χωροταξικό σχεδιασμό. Στόχοι που απαιτούν ισχυρή χρηματοδότηση, σαφή προσανατολισμό και σύνδεση με την αγορά εργασίας με ένα νέο εθνικό σύστημα κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η τακτική τού «λιγότερα γράμματα» πρέπει πια να εξοβελισθεί από όλους τους εμπλεκόμενους."

Πρόκειται για άρθρο - παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου, η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Παιδείας, στα ΝΕΑ.

Τι ακριβώς θέλει να μας αποδείξει το ΠΑΣΟΚ;

Ότι είναι ο πολιτικός προστάτης της "Ανωτατοποίησης" των ΤΕΙ, και "φύλακας" της αξιοπρεπείς λειτουργείας τους;

Απλά να θυμίσουμε τις "πρωταίτιες" υπογραφές, για την εξίσωση των ΚΕΣ με τα Ανώτατα Ιδρύματα, από την Βάσω Παπανδρέου το 1988, στην πρώτη σχετική οδηγία, από την ΕΕ.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τον "μαύρο" δρόμο της (αμφι)λεγόμενης Ανωτατοποίησης, τον άνοιξε το ΠΑΣΟΚ το 2001 υποσχόμενο στην κοινότητα των ΤΕΙ μια σειρά από "ρηξικέλευθα" ευεργετήματα!

Τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ...γνωστά σε όλους!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ...!

Βρε τι πάθανε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ! Θέλουν να αλλάξουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να ερευνώνται καλά καλά τα σκάνδαλα και οι ρεμούλες. Αλλά ...δεν μπορούν!

Είναι αυτό το Σύνταγμα - το καταραμένο - που δεν τους αφήνει και πρέπει να περιμένουν την ...επόμενη αναθεώρηση για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Κρίμα, γιατί είχαν την καλή την πρόθεση!

Μόνο που το Σύνταγμα επίσης λέει (στο περίφημο άρθρο 16) ότι απαγορεύεται η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κι όμως, τα κολέγια - με νόμο που πέρασαν - θα δίνουν κανονικότατα πτυχία...

Για να μη συζητήσουμε για το πόσες φορές "ξεχάστηκε" το Σύνταγμα προκειμένου να γίνουν οι βρομοδουλειές του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και αλλού. Σε αυτές τις περιπτώσεις...

...δεν υπήρχε πρόβλημα.

Εδώ όμως ξαφνικά τους έπιασε το ...δέος απέναντι στην τεράστια σημασία του σεβασμού των θεσμών.

Ομως, ακριβώς αυτή είναι η δουλειά των θεσμών τους. Να γίνονται "λάστιχο" όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και "πέτρα" όταν πρόκειται για οτιδήποτε άλλο.
Ιδίως για παροχές προς τους πολίτες...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ BLOG ΥΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Άλλο ένα blog βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, μιας και όπως φαίνεται, μετά από καταγγελίες, που έγιναν εις βάρος του η google έπαψε προσωρινά την λειτουργία του.

Μιλάμε
για το nonews-news.blogspot.com.

Ακόμη ένα χτύπημα, αναμενόμενο, 20 μέρες πριν ήταν όπως θυμάστε το troktiko και σήμερα ακόμη ένα μεγάλο blog.

Προεκλογικά δεν είναι δυνατόν να μη σφίξουν τα ζωνάρια, πρέπει όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλα τα συνάφεια της κοινωνίας, μαζί και οι bloggers να αντιπαλέψουν την εφαρμοζόμενη πολιτική.


Να μην επιτρέψουμε την λογοκρισία και την τρομοκρατία να νομιμοποιηθούν, ανάμεσα μας!





Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com