Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού η σημερινή.

Και έχουμε κάθε λόγο να τη "γιορτάσουμε". Το πιστοποιούν ακόμα και τα "μαγειρεμένα" στοιχεία της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Σε μια εποχή που, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Οργάνωσης παραδέχτηκε, "έχουμε τα οικονομικά και τεχνικά μέσα για να εξαφανίσουμε την πείνα, αλλά μας λείπει η πολιτική βούληση", πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη υποσιτίζονται.
  • Κάπου στη Γη κάθε 3 δευτερόλεπτα κι ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα.
  • Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασιτία.
  • Ενώ μέχρι πέρσι ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονταν αύξανε κατά μέσο όρο 4 εκατομμύρια κάθε χρόνο, φέτος η αύξηση αυτή έφτασε τα 100 εκατομμύρια!

Αυτός είναι ο κόσμος τους.

Ενας κόσμος που, εντούτοις, λόγω της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και βάσει των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι σε θέση (όχι μία φορά όπως ομολογεί o πρόεδρος της FAO) να σιτίσει 7 φορές τον παγκόσμιο πληθυσμό.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Λ.Π. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Πολλά λέγονται και ακούγονται για τον ΟΛΠ και την παραχώρηση του στην Κινεζική COSCO.

Για να κοιτάξουμε όμως τι μας έλεγαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης:
  • Τον Απρίλη του 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με θέμα: "Τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση". Στο κείμενο της Ερώτησης ανέφερε: "Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης" για την "πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας", η Ελλάδα "θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών". Και καταλήγει: "Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη".
  • Στις 10 Μάη 2008 ...

...η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπ. Τσούρη δήλωνε: "Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει εθνικής σημασίας, αλλά και ασφάλειας, περιουσιακά στοιχεία, (...) ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί βιώσιμη επιλογή, λόγω της κερδοφορίας και της δυνατότητας χρηματοδότησης των υπό εξέλιξη επενδυτικών τους σχεδίων και, επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".
  • Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ στις 10 Γενάρη 2008 σημείωνε: "Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον μεταρρυθμιστικό μανδύα που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν στόχο το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα".
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων με ανακοίνωση της στις 3 Μάρτη 2009 σημείωνε: "Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (...) όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ (...) Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμα πράξη ντροπής της ΝΔ"...
Πραγματικά κρίμα να διαπιστώνει κανείς ότι το "νέο" ΠΑΣΟΚ προδίδει δικά του λεγόμενα, δικές του θέσεις.

Κρίμα..!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΦΑΛΜΑ!


"Ξύλο με το τουλούμι", από πλευράς ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ.

Άλλο που δεν ήθελε το έντυπο για να προχωρήσει σε μια επιθετική αντιπολίτευση.

Μας θυμίζει εξώφυλλα άλλων εποχών.

Όμως το ζήτημα είναι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγία, να βρουν δουλειά και τα ναυπηγία να μπουν σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία με βάση της κοινωνικές ανάγκες.

Επίσης, δεν μας άρεσε και θα επιμείνουμε, στην στάση κάποιων αρχισυνδικαλιστών, οι οποίοι, τροφοδοτημένοι με κράνη, κατέβηκαν στο δρόμο!

Θα είναι σφάλμα να πέσουν στο καναβάτσο τα δικαιώματα των ναυτεργατών, υπό την ευθύνη κάποιων κομματοφερμένων συνδικαλιστών!
Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ"

"Έκτακτος φόρος στα κέρδη των Επιχειρήσεων", μας πληροφορούν τα ΝΕΑ, ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το ζήτημα είναι σε ποιες επιχειρήσεις ετοιμάζει τη νέα φορολογία...;

Σε μεγάλες, υπερκερδοφόρες επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα, την τράπεζα Marfin ή μήπως στο μανάβικο του κυρ Παντελή, στη γειτονία;

Τα νέα μέτρα θα παρθούν όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα για την μείωση του ελλείμματος μετά από νέες οχλήσεις της ΕΕ.

Τέλος κάτω από τον υπέρτιτλο η εφημερίδα αναφέρει, "προχωράει η εξίσωση στα όρια ανδρών - γυναικών".

Αν όντως το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει αυτήν την άδικη εξίσωση τότε θα έρθει πρώτα απ' όλα αντιμέτωπο, με δικά του λεγόμενα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΝΩΡΙΜΗ ΕΙΚΟΝΑ...

Χθες λοιπόν, είχαμε και πάλι χρήση Δακρυγόνων, είχαμε και πάλι τα ΜΑΤ να περιμένουν στην Πόρτα ενός υπουργείου, εργαζόμενους που διεκδικούσαν δουλεία έναντι της ανεργίας

Οι ναυτεργάτες λοιπόν έφτασαν νωρίς το πρωί χθες στο Υπουργείο Εργασίας, ζήτησαν να μιλήσουν με τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, αλλά εκεί τους περίμεναν τα ΜΑΤ.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι κάποιες αντιδράσεις συνδικαλιστών οι οποίοι εκτός από την επιθετικότητα τους κατά των αστυνομικών δυνάμεων, φορούσαν και κράνη στα κεφάλια τους.

Γιατί να πας με κράνος σε μια διαδήλωση διεκδίκησης των δικαιωμάτων σου, κάτι θα περιμένεις ή κάτι απεργάζεσαι...

Γενικότερα μας προξένησε αρκετά ερωτηματικά η χθεσινή στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η ουσία μένει στο ότι οι ναυτεργάτες πρέπει να σταματήσουν να μένουν άνεργοι!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com