Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Κομπίνα πρώτη:

Για μια ολόκληρη 40ετία (1951 - 1990) υποχρέωναν τα Ταμεία να καταθέτουν όχι μόνο ατόκως, αλλά και με αρνητικό επιτόκιο τα λεφτά των εργαζομένων στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους επιδοτούσαν τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα λεφτά των εργαζομένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατατέθηκαν στις τράπεζες:

το 1950 με αρνητικό επιτόκιο -7,6%,

το 1954 με αρνητικό επιτόκιο -11,1%,

το 1974 με αρνητικό επιτόκιο -21,8%,

το 1981 με αρνητικό επιτόκιο -13%,

το 1986 με αρνητικό επιτόκιο -8%,

το 1990 με αρνητικό επιτόκιο -2,4%.

Από αυτή και μόνο την (καθ' όλα νόμιμη - με το νόμο 1611/1950 είχε γίνει) κομπίνα, το κράτος των Παπάγων, των Πλαστήρων, των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου λεηλάτησε περί τα 58 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία!

Οι εργάζόμενοι του '50 και του '60, από τους οποίους έκλεψαν τότε τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι οι σημερινοί συνταξιούχοι των 300, 400 και 500 ευρώ.

Να γιατί το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" δεν αφορά στο ...

...μακρινό παρελθόν, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες.

Αφορά στο σήμερα, αφορά στο τώρα, αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που τους εξαναγκάζουν να ζουν στη φτώχεια, ενώ τους χρωστούν συντάξεις ανθρώπινες, τις οποίες έχουν πληρώσει, αλλά οι κυβερνήσεις των τραπεζιτών των εφοπλιστών τις έχουν καταχραστεί!

Κομπίνα δεύτερη: Επέτρεψαν (από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) τα αποθεματικά των Ταμείων να τζογάρονται στο Χρηματιστήριο και στις διάφορες "αγορές", αλλά το ΠΑΣΟΚ υποδύεται(ακόμα) ότι διαφέρει από τη ΝΔ!

Μάλιστα, σε αυτό το αέναο της λεηλασίας είχαμε και ενδιαφέρουσες ομολογίες.

Προσέξτε:

1) "Αν δε διευρύνουμε την ενεργό περίοδο εργασίας, το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας στο μέλλον"!
2)
ο μοντέλο του εύπορου συνταξιούχου που οικοδομήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες πρέπει να το ανατρέψουμε"!
3) "Μια διάσταση για να αξιοποιήσουμε σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία (της Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι η αξιοποίησή τους μέσα από το χρηματιστήριο (...)".
4) "Λέμε "ναι" για ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ (για την προώθηση των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους) και σωστά τον έκανε"!
5) "Με παρρησία είπαμε ποια άρθρα του νόμου 2084 και του νόμου 1902 (οι νόμοι Σουφλιά - Σιούφα) παραμένουν εν ισχύ. Και κατά καιρούς, όταν κουβεντιάζουμε θέματα που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση και συμφωνούμε με θέσεις της ΝΔ, με παρρησία τα δεχόμαστε"!

Τα παραπάνω, ότι δηλαδή στην Ελλάδα έχουμε "εύπορους συνταξιούχους", ότι τα αποθεματικά των Ταμείων πρέπει να τζογάρονται (και να "εξαφανίζονται") στο χρηματιστήριο, ότι το ΠΑΣΟΚ "με παρρησία" εφαρμόζει τους νόμους της ΝΔ που προεκλογικά υποσχόταν ότι θα τους καταργούσε, είναι λόγια του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, υφυπουργού Εργασίας επί ΠΑΣΟΚ, που έλεγε όσα έλεγε στη Βουλή (στις 5/11/2003), πολύ πριν υπάρξει η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Επομένως, δεν είναι ούτε η κρίση ούτε τα χρέη ούτε τα ελλείμματα που οδηγούν σήμερα τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στο προσκήνιο την επιχειρηματολογία "Σπράου".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΟ!

Σε εξαιρετικά διαφοροποιημένο κλίμα η Καθημερινή!

Ούτε καν τη διαφήμιση στο κάτω μέρος του πρωτοσέλιδου της, για τις εκλογές της ΝΔ δεν έχει. θα την έχετε παρατηρήσει..."ψηφίζουμε για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουμε για το αύριο της Ελλάδας".

Αφήστε καλύτερα το αύριο της χώρας μακριά από το αύριο της ΝΔ, διότι αν μοιάζει το ίδιο μαύρο το αύριο της χώρας όσο το μέλλον της ΝΔ, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα σαν χώρα.

Περνώντας ξανά στον σχολιασμό της Καθημερινής, διακρίνουμε μια εφημερίδα μακρυά από μηχανισμούς(πολιτικούς), μπορεί και να μας ξεγελά με τα πρωτοσέλιδα της.

Βέβαια δεν επιλέγει να μιλήσει καθόλου για τον χθεσινό εορτασμό του Πολυτεχνείου, αλλά από το να συκοφαντήσει το γεγονός...ίσως είναι και προτιμότερο.

Εμείς κρατάμε πως μια εφημερίδα από τα γνωστά, καθημερινά έντυπα δεν επέλεξε ούτε εικόνα καμένων κάδων, ούτε εικόνα ΜΑΤατζιδων να συλλαμβάνουν νέους για να πλασάρει μαζί τους τον τίτλο...Πολυτεχνείο 2009!


Διαβάστε τη συνέχεια...

1.975.654 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 1.345.857 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Τα Νέα προχωρούν κι ένα βήμα παρακάτω, σχολιάζοντας την "μικρή συμμέτοχη", οπως θέλουν να νομίζουν, των χθεσινών κινητοποιήσεων.

Δεν ξεχνά φυσικά να παραλείψει τις 290(270 διαβάζαμε πριν) προσαγωγές και τις 10(αυξήθηκαν από τις 7 της Ελευθεροτυπίας) συλλήψεις.

Δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την "κυβερνητική" εφημερίδα της χώρας.

Κατά τα άλλα θίγει ένα σπουδαίο ζήτημα. Εκείνο για την κατάργηση της κοινωνικά άδικης βάσης του 10, αλλά μόνο για τις σχολές με χαμηλή ζήτηση.

Πάντως η βάση του 10 είχε θεσπιστεί, όπως τελικά αποδείχτηκε εκ των υστέρων, προκείμενου να δημιουργήσει ρεύμα πελατείας για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει να αντιμετωπίζει όπως η προηγουμένη της ΝΔ.

Επίσης, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ

Κοιτάξτε το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου...

Ενώ το κεντρικό ζήτημα που θιγεί είναι αμιγώς αντιπολιτευτικό, από κάτω από τον υπέρτιτλο υπάρχει ίδια σε χαρακτηριστικά φωτογραφία, με εκείνη που είδαμε ακριβώς πριν από την Ελευθεροτυπία.

Είναι πραγματικά θλιβερός, ο τρόπος που προσπαθούν να συνδέσουν τα ΜΜΕ την διαχρονική λαϊκή διαδήλωση για το Πολυτεχνείο, με μια εικόνα αστυνομοκρατίας να τριγυρνά σε όλα τα εξώφυλλα των εντύπων.

Ο στόχος ξεκάθαρος. Θέλουν να κρατήσουν τον πολιτη σπίτι του, τον θέλουν μακρυά από τέτοιες κοινωνικές κινητοποιήσεις, τον θέλουν άβουλο ον!

Δεν πρέπει να υποκύψει ο πολίτης σε τέτοιου είδους, βδελυρή, συκοφάντηση του δημοκρατικού Κινήματος...

Είναι στο χερί όλων μας...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!

Αρκετός κόσμος χθες στις πορείες που έγιναν ανα την επικράτεια, φαίνεται πως κάτι γίνεται εκεί έξω.

Η Ελευθεροτυπία μπορεί να θίγει τον παλμό των χθεσινών συλλαλητηρίων, αλλά αυτό που θέτει ως κεντρικό της θέμα είναι οι συλλήψεις της αστυνομίας 277 νέων.

Τόσο οι συνθήκες όσο και ο λόγος της σύλληψης αυτών των ατόμων, είναι συγκεχυμένες.

Μικροεπεισόδια είχαμε σχεδόν παντού, αλλά χωρίς να έχουν ιδιαίτερη έκταση, με τις περιφρουρήσεις των διαδηλωτών να τα αποτρέπουν τις περισσότερες φορές.

Είναι όμως χαρακτηριστικό των εντύπων που μιλούν για τη χθεσινή ημέρα, μια τουλάχιστον φωτογραφία που δείχνει τα ΜΑΤ να συλλαμβάνουν διαδηλωτές...

Ευελπιστούμε τα Μέσα να μην αναλάβουν και πάλι τον ρόλο που τους ανατέθηκε πέρυσι κατά την εξέλιξη των γεγονότων του Δεκέμβρη, με αφορμή τότε την δολοφονία του μικρού Αλέξη.

Το πιάσαμε το τρομο-μήνυμα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com