Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο!...

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε για αύριο ο Πρωθυπουργός!
Εκλογές, ανασχηματισμός ή κάτι άλλο? Διαβάστε τη συνέχεια...

Επεκτείνονται οι ιερές μπίζνες!

Πακέτο» 30 εκατομμυρίων ευρώ θα πάρει η εκκλησία από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013, στο όνομα του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της

Η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εκκλησίας, με αφορμή τα μεγάλα κοινοτικά οικονομικά πακέτα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, επισφραγίστηκε χτες μετά από συνάντηση κυβερνητικών και εκκλησιαστικών παραγόντων. Και αυτή η επιχειρηματική δράση θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για ...έργα της Εκκλησίας, όπως άλλωστε προβλεπόταν σε προγραμματική συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας που είχε υπογράψει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ετσι, σαν συνέχεια της επιχειρηματικής δράσης της Εκκλησίας, της συνεργασίας της με δεκάδες εταιρείες και τη στήριξή της από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορεί να πουλά και να αγοράζει δάση, δασικές εκτάσεις, παραλίες, πηγές, τώρα έρχονται και τα κοινοτικά πακέτα να επεκτείνουν τις «ιερές μπίζνες».

Στη χτεσινή συνάντηση, που έγινε με αφορμή την «καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων», συμμετείχαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και οι επικεφαλής των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Εκκλησίας.

Χρησιμοποιώντας, ως πρόσχημα, την έλλειψη αναπτυξιακού πνεύματος της Εκκλησίας (σ.σ. αλήθεια πώς λειτουργούν οι ανώνυμες εταιρείες της Εκκλησίας;..) όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, ζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με την Πολιτεία, για την αξιοποίηση των κονδυλίων. «Γιατί, όπως πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η Εκκλησία δεν μπορεί μόνη της, δεν έχει την τεχνογνωσία».

Με αυτόν τον τρόπο, η Εκκλησία ανακατεύεται ακόμα περισσότερο με τις μπίζνες, το «δίκτυο» των επιχειρηματιών και των τεχνοκρατών. Κι όλα αυτά, στο όνομα του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της.

Τέλος, κατά την ομιλία του στη συνάντηση χτες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στα όρια και τα πλαίσια της λεγόμενης αξιοποίησης, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Υπενθύμισε, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, την περιουσία που έδωσε η Εκκλησία στο κράτος, σε χρήμα, κτήματα κ.ά. σημειώνοντας, ότι «τα υπενθυμίζω, τα καταθέτω για να τονώσω τη μνήμη μας, να εκφράσω την επιθυμία, να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν».

Διαβάστε τη συνέχεια...

Δωροεπιταγές... ΔΑΠ!

Motion Team


Δωροεπιταγές... ΔΑΠ!

Μέχρι και... δωροεπιταγές (!) έκπτωσης για γυαλιά ηλίου (εκτός ray-ban παρακαλώ!) διανείμει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ προκειμένου να διαμορφώσει και να στερεώσει (με πολιτικά κριτήρια βεβαίως βεβαίως...) πελατειακές σχέσεις με τους φοιτητές. Σχέσεις τις οποίες εξαργυρώνει με ψήφους στις φοιτητικές εκλογές, τις γενικές συνελεύσεις και γενικότερα με στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής! Η συγκεκριμένη δωροεπιταγή, χαρακτηριστική του πελατειακού και ρουσφετολογικού χαρακτήρα των σχέσεων της ΔΑΠ με τους φοιτητές, μοιράζεται από την κυβερνητική παράταξη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στους φοιτητές για την αγορά γυαλιών!

Οι παράταξη της ΔΑΠ με τέτοιου είδους σχέσεις έχει ως απώτερο σκοπό να εξαγοράσει τη συνείδηση και την ψήφο των φοιτητών, να κρατήσει τους φοιτητές στην αδράνεια ώστε να περνούν χωρίς πολιτικό κόστος τα αντιδραστικά μέτρα που προσβάλουν τον δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι φοιτητές πρέπει να τους «βάλουν τα γυαλιά»: Μαυρίζοντας τους με κάθε ευκαιρία.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com