Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Έξαλλος ο Καραμανλής!

Έξαλλος. Δεν μιλιόταν ο Καραμανλής μετά τη συνέντευξη του Ρουσόπουλου. Δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο υπερασπιζόταν τον εαυτό του και την κυβέρνηση ενώ σε ορισμένα σημεία που αναφερόταν στις σχέσεις τους, δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή του. Ιδιαίτερα ενοχλήθηκε (παρεξηγήθηκε, είναι η πιο σωστή λέξη) στο σημείο εκείνο όπου ο Ρουσόπουλος έλεγε στον Πρετεντέρη πως έχει προσωπικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό.Μια στιγμή μάλιστα του ξέφυγε και...είπε ο "Καραμανλής" σκέτο (το "κύριος" πήγε περίπατο).Επίσης, υπουργοί της κυβέρνησης έλεγαν σήμερα πως ο Ρουσόπουλος με τις δύο συνεντεύξεις (στον Πρετεντέρη και στον Παπαδάκη) "έκανε το πολιτικό του μνημόσυνο". Δεν ήταν πειστικός. Αντίθετα, στα κρίσιμα σημεία (στα οικονομικά του και στις σχέσεις του με τον Εφραίμ) ήταν εριστικός, χωρίς να μπορεί να παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα.
Με άλλες λέξεις... κλάφτε τον...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Πολύ καλή δουλεία απο τον Σ. Κούλογλου


Στον "αέρα" βρίσκεται πλέον η ηλεκτρονική σελίδα του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο "TV χωρίς σύνορα"...

Πρόκειται για μια παρα πολύ καλή σελίδα , με μοντέρνο layout και με πολύ καλές ταχύτητες....

Έχει ειδήσεις , videos , εκπομπές , απόψεις και πολύ blogging...

Ρίξτε μια ματιά...

www.tvxs.gr
Διαβάστε τη συνέχεια...

Τελευταία Νέα από της Αμερικάνικές εκλογές


CNN ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ EXIT POOL....OBAMA 51% McCAIN 44% ΑΒΕΒΑΙΟ 5%



Και ένα σημαδιακό αποτέλεσμα . Το χωριό που βγάζει τον πρόεδρο στην Αμερική.


Ψήφισαν 23
..ΟΜΠΑΜΑ 15 Μακειν 8....
Διαβάστε τη συνέχεια...

''Α''ΤΕΙ...Πλήρης υποβάθμιση! (Μέρος 2ο)

Η πολιτική της συνειδητής υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης των ΤΕΙ κάνει την εμφάνισή της σε πολλές πλευρές της λειτουργίας τους. Και αποτελεί τρανή απόδειξη ότι στόχος της πολιτικής ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι να παραμείνουν τα ΤΕΙ ο «φτωχός συγγενής» της ανώτατης εκπαίδευσης, να ενταθεί η απαξίωσή τους. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής οι σπουδαστές τα βιώνουν καθημερινά στην τσέπη τους: Αγοράζουν μόνοι τους όλα τα αναλώσιμα υλικά και τα υλικά των εργασιών τους, αγοράζουν φωτοτυπίες και σημειώσεις, ξοδεύουν μια περιουσία για τις εργασίες και την πτυχιακή τους, στριμώχνονται ασφυκτικά σε αίθουσες που δεν επαρκούν για όλους, ενώ συνωστίζονται στα εργαστήρια καθώς το μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστο και οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού μειώνονται κάθε χρόνο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ), στο Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών δεν υπάρχουν εκτυπωτικά μηχανήματα. Σε ένα τμήμα δηλαδή με βασικό αντικείμενο την Τυπογραφία, δεν υπάρχουν μηχανές για να κάνουν οι σπουδαστές το εργαστήριό τους. Υπάρχει μόνο μια παλιά εκτυπωτική μηχανή, που έχει αποσυρθεί από την παραγωγή...

Αντίστοιχα, στο Τμήμα Φωτογραφίας της ΣΓΤΚΣ δεν υπάρχουν φωτογραφικές μηχανές ή κάμερες για τους σπουδαστές, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές από το πρώτο έτος να πρέπει να πληρώσουν περίπου 800 ευρώ για φωτογραφική μηχανή, φιλμ, χημικά, κάρτες μνήμης... Στο Τμήμα Οδοντοτεχνικής, από το δεύτερο εξάμηνο οι σπουδαστές καλούνται να αγοράσουν υλικά για τα εργαστήρια, που κοστίζουν 50 - 100 ευρώ... Γενικότερα, σε όλα τα τμήματα των ΤΕΙ, μια σειρά από αναλώσιμα, που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση των εργαστηρίων και των μαθημάτων, βαρύνουν το πορτοφόλι των σπουδαστών.

Η απαξίωση εμφανίζεται και σε άλλες πλευρές. Πολλά μαθήματα διδάσκονται από σημειώσεις και φωτοτυπίες και όχι από βιβλία, σε σημείο όπου, για παράδειγμα, στο Τμήμα Αισθητικής οι σπουδαστές να διδάσκονται μακιγιάζ με ασπρόμαυρες σημειώσεις! Μάλιστα, κάθε χρόνο μειώνεται το ποσό του προϋπολογισμού των ιδρυμάτων που αντιστοιχεί στα συγγράμματα. Φέτος, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του ΤΕΙ Αθήνας προβλέπει για συγγράμματα 1 εκατ. λιγότερο από τον περσινό (1,7 εκατ. φέτος έναντι 2,7 εκατ. πέρσι).

Διαβάστε τη συνέχεια...

H ημέρα της Μεγάλης Αλλαγής


.
Στις κάλπες, για να εκλέξουν τον 44ο πρόεδρο της χώρας, προσέρχονται σήμερα Τρίτη οι Αμερικανοί. Ήδη, το πρώτο αποτέλεσμα από ένα χωριό του Νιου Χαμσάιρ είναι υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα.
Η Αμερική ξυπνάει με μουσική των διαφόρων φυλών που την απαρτίζουν, όπως αυτών των βακέρος με τα σομπρέρο, που προεξοφλούν τη νίκη του Μπάρακ Όμπάμα, με κιθάρες και τραγούδια... Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του αμερικανικού έθνους δεν έγιναν εκλογές με τόσο μεγάλη συμμετοχή παραληρούντος πλήθους, αποφασισμένου να στείλει στον Λευκό Οίκο έναν πρόεδρο που η μάνα του είναι λευκή και ο πατέρας του μαύρος... Και κυρίως που διακατέχεται από την ιδέα της ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ και της ΑΛΛΑΓΗΣ.
*Η Ελλάδα δεν περιμένει χατήρια από τη νίκη του Ομπάμα, αλλά δίκαιη αντιμετώπιση των εθνικών της προβλημάτων που δεν είχε ως τώρα...
*Σε παγκόσμια δημοσκόπιση ο Έλληνας υπερχειλίζει από προτίμηση προς τον Ομπάμα, αφού το 96,4 % τον ψηφίζει, λόγω του συνδρόμου Κίσινγκερ-Μπους... Οπότε, αν κερδίσει ο Ομπάμα και κοπάσει ο αντιαμερικανισμός του Έλληνα, προς τα που θα στραφεί η έμμονη ιδέα του ότι πάντοτε κάποιος άλλος φτέει για τα δικά του σφάλματα;
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com