Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Φωτογραφική ομάδα στο ΤΕΙ Ηρακλείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Γινεται μια προσπάθια δημιουργίας φωτογραφικής ομάδας στο ΤΕΙ Ηρακλείου. Βασικός σκοπός έιναι να μοιραστούμε γνώσεις σε σχέση με την φωτογραφία. Αν ένδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις σε αυτή την ομάδα ή γνωρίζεις κάποια -ον που θα ήθελε να γίνει μέλος της ομάδας επικοινώνησε μαζί μας. Σύντομα θα οριστεί συνάντηση όπου θα συζητηθούν προτάσεις για την λειτουργία της ομάδας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Βασίλης(Αναγνώστης)
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ !

Για το Μιλάνο αναχώρησε (10:30) ο Παναθηναϊκός, όπου το βράδυ της Τετάρτης (21:45) θα αντιμετωπίσει την Ίντερ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι "πράσινοι" επιθυμούν την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, που θα τους διατηρήσει "ζωντανούς" στο "κυνήγι" της πρόκρισης στους "16" της διοργάνωσης.

Δηλώσεις έκανε ο επιθετικός των "πρασίνων", Αντώνης Πετρόπουλος. "Ξέρουμε ότι το αυριανό παιχνίδι με την Ίντερ είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της ομάδας στο Champions League. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο αφού η Ίντερ είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη ωστόσο δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς από το να πάρουμε κάτι θετικό.

Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να έχουμε πάθος. Θα κάνουμε τα πάντα. Είναι μια πρόκληση για εμάς το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους ευχαριστήσουμε".

"Η ψυχολογία μας είναι τέτοια που μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα στο Μιλάνο παρά τη δυσκολία του παιχνιδιού. Εγώ είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Δεν πονάω", ανέφερε από την μεριά του ο Αντε Ρουκάβινα

Διαβάστε τη συνέχεια...

47 σελίδες , 10 κρατικές διαφημίσεις !!!

16 χρόνια έκλεισε πριν λίγες μέρες το ΠΑΡΟΝ του Μάκη Κουρή και είπαν να το γιορτάσουν !

Στις 47 σελίδες του περασμένου φύλλου συναντήσαμε 10 ολόκληρες κρατικές διαφημίσεις !!!

2 ολοσέλιδες του ΟΠΑΠ και του Υπ.Εργασίας....

1 ολοσέλιδη για την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού....

4 μικρές και μεσαίες από διάφορα υπουργεία...

1 του ΟΠΑΠ στο πρωτοσέλιδο...

+1 από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Το καλύτερο ;

Όπως ξεφυλλίζαμε την εφημερίδα πέσαμε πάνω σε δυο σελίδες αφιερωμένες σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς !!!!

Μας έκανε εντύπωση η ύπαρξη ενός τέτοιου θέματος στο ΠΑΡΟΝ...

Μέχρι που διαπιστώσαμε ότι ήταν "με τη χορηγία του Υπ.Τουρισμού"...

Και όλα αυτά σε μια εφημερίδα που πουλάει 12.000 φύλλα...

Η οικογένεια Κουρή έχει τον τρόπο...
Διαβάστε τη συνέχεια...

O 5os προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας (Μέρος 2ο)

Φορολογικά έσοδα

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του έτους 2009, τα κάθε είδους φορολογικά έσοδα (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) διαμορφώνονται σε 60,9 δισ. ευρώ (από 53,82 δισ. ευρώ για το 2008). Προβλέπεται δηλαδή για το 2009 μια αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 13%, που σε απόλυτα μεγέθη ισοδυναμεί με 7,1 δισ. ευρώ (!), τα οποία θα προέλθουν από άμεσους και έμμεσους φόρους, ως εξής:

  • Έμμεσοι φόροι: Οι νέες ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (πετρέλαιο, βενζίνες κ.α.), που θα μπουν σε εφαρμογή από την 1η Γενάρη, έρχονται να ενισχύσουν τη φοροαφαίμαξη για ολόκληρη την γκάμα των λαϊκών στρωμάτων. Το συνολικό κονδύλι φτάνει σε 34,2 δισ. ευρώ (από 31,18 δισ. ευρώ το 2008) με αύξηση 9,7%. Η μάζα του ΦΠΑ φτάνει σε 20,85 δισ. ευρώ (από 18,84 δισ. ευρώ) με αύξηση 10,7%. Οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα εκτινάσσονται σε 4,45 δισ. ευρώ ή 19,7% παραπάνω από το 2008.
  • Άμεσοι φόροι: Το συνολικό κονδύλι για το 2009 υπολογίζεται σε 26,7 δισ. ευρώ από 22,6 δισ. ευρώ φέτος (αύξηση 18%). Από αυτά τα 19,58 δισ. ευρώ θα προέλθουν από φόρους εισοδήματος (17,34 δισ. ευρώ φέτος) που είναι αυξημένοι κατά 19,2%. Η μερίδα του λέοντος από τους φόρους εισοδήματος προέρχονται, πρώτα και κύρια, από τα «φυσικά πρόσωπα» (λαϊκά νοικοκυριά), σε αντίθεση με τα «νομικά πρόσωπα» (επιχειρήσεις) που φορολογούνται με ...το γάντι. Ετσι, τα «φυσικά πρόσωπα», που είναι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, κλπ., θα πληρώσουν το 2009 12,17 δισ. ευρώ (από 11 δισ. ευρώ) ή 10%«νομικά πρόσωπα») προβλέπεται να πληρώσουν μόλις 5,37 δισ. ευρώ (ούτε τα μισά σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα), από 4,7 δισ. ευρώ φέτος. Η προβλεπόμενη αύξηση 14,1% των φόρων για τα νομικά πρόσωπα, φαίνεται πως είναι μόνο στα χαρτιά. Φτάνει μόνο ν' αναφερθεί ότι και φέτος (2008) ενώ είχε προϋπολογιστεί αύξηση των φόρων από τις επιχειρήσεις κατά 4,4%, τελικά η αύξηση ήταν μόλις 0,98%, που σημαίνει ότι εισπράχθηκαν 130 εκατ. ευρώ λιγότερα! Ομως, στα φυσικά πρόσωπα η φοροαφαίμαξη ενισχύθηκε, αφού η αύξηση των φόρων το 2008 ανήλθε στο 8,9%, από 6,8% που πρόβλεπε ο προϋπολογισμός. Τέλος, οι φόροι στην περιουσία θα ανέλθουν το 2009 στα 1,8 δισ. ευρώ, από 1,12 δισ. φέτος. Η προϋπολογιζόμενη αύξηση, που φτάνει το 58% ή περίπου 700 εκατ. ευρώ, θα προέλθει κυρίως από την εφαρμογή του ενιαίου τέλους πάνω στη μικρή ακίνητη περιουσία.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Επερώτηση που βγάζει είδηση!

. .
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή (Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη, Χρύσα Αράπογλου) με σημερινή τους Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση "επιμένει, εμπαίζοντας τους πολίτες και ευνοώντας τα συμφέροντα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, να διατηρεί σε ισχύ την υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 Υπουργική Απόφαση του τότε Υπουργού κ. Δούκα με την οποία ανατράπηκε η αναπομπή Φωτιάδη και εμμέσως «αναγνωρίστηκαν» διοικητικά (παράλληλα με την παραίτηση από την ήδη κερδισμένη δίκη) ως δήθεν ιδιοκτησία της Μονής οι εκτάσεις της Βιστωνίδας, αλλά και δύο ακόμα επίμαχες αποφάσεις, την ΥΑ 3288/05 ΚΥΑ 16651/2006, οι οποίες έδωσαν εντολή στην ΚΕΔ να προχωρήσει στις οργιώδεις ανταλλαγές και χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τη σύνταξη των επίμαχων συμβολαίων. Αποτέλεσμα των Κυβερνητικών «παραλείψεων» είναι να μη παρέχεται καμία απολύτως διασφάλιση ότι τα δημόσια ακίνητα που εκχωρήθηκαν θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο"...
πηγή:PRESS
Διαβάστε τη συνέχεια...

O 5os προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας (Μέρος 1ο)

Σύμφωνα με το κείμενο του προϋπολογισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση, ο ρυθμός ανάπτυξης (ΑΕΠ) θα ανέλθει στο 2,7%, η απασχόληση θα αυξηθεί κατά 0,8%, ενώ για την ανεργία τίθεται ο φιλόδοξος στόχος να παραμείνει στο 7,5%, όσο και το 2008, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη άνοδος και θα φτάσει στο 9%. Ο πληθωρισμός προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 3%, από 4,3%, ενώ πιστή η κυβέρνηση στην πολιτική λιτότητας - εν μέσω οικονομικής κρίσης - επιδιώκει τη μείωση του ελλείμματος στο 2% του ΑΕΠ από 2,5% το 2008.

Στο σκέλος των εσόδων, προβλέπεται φοροκαταιγίδα. Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα στοιχεία: Τα συνολικά έσοδα προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 65,9 δισ. ευρώ και να φτάσουν το 25,3% του ΑΕΠ, έναντι 57,3 δισ. ευρώ (24,1% του ΑΕΠ το 2008) και να σημειώσουν ποσοστό αύξησης 14,4%! Ειδικά τα φορολογικά έσοδα προβλέπεται να αυξηθούν κατά 7,1 δισ. ευρώ, από 53,8 δισ. ευρώ το 2008 στα 60,9 δισ. ευρώ το 2009 και να αυξηθούν ποσοστιαία κατά 13,2%!

Αντίθετα, οι δαπάνες παραμένουν στάσιμες... Αναμένεται να διαμορφωθούν στο 28,7% του ΑΕΠ - και σε απόλυτα μεγέθη στα 65,9 δισ. ευρώ - ενώ το 2008 είχαν διαμορφωθεί στο 28,5% του ΑΕΠ, στα 60,4 δισ. ευρώ. Επί της ουσίας, οι πολιτικές υποχρηματοδότησης των κοινωνικών τομέων του προϋπολογισμού (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση) διατηρούνται στο ακέραιο. Ανέφερε, τέλος, ότι το 2009 δε θα υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ενώ επέμεινε στην εφαρμογή των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com