Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ...

Άσυλο

Οι μάσκες έχουν πέσει. Και στη θέση της μουτσούνας του «λαϊκού αγωνιστή» που ενδύονται τα μαυροφορεμένα αθύρματα της «νόμιμης» βίας, χάσκει πλέον το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής που μεθοδευμένα, αξιοποιώντας τα εξαρτήματα και τα κουκουλοφόρα ενεργούμενά της, αναζητά, εφευρίσκει και κατασκευάζει τις αφορμές για περισσότερη καταστολή, για περισσότερη κρατική βία, για μεγαλύτερη επέμβαση μυστικών υπηρεσιών στο εσωτερικό της χώρας, για ένταση της αστυνομοκρατίας.

«Ανοχή τέλος», μας ...υπόσχεται ο κ. Μαρκογιαννάκης. Και είναι σίγουρο ότι μεταξύ άλλων εννοεί το Ασυλο ως σύμβολο ελευθερίας, δημοκρατίας και ανεκτικότητας.

Αλλά στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, στη Σκουφά, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Ερμού, στη Συγγρού, δεν υπάρχει άσυλο. Γιατί, λοιπόν, σε όλα αυτά τα σημεία της Αθήνας έχουν επιδείξει - χρόνια τώρα - τόση ανοχή οι κύριοι της Αστυνομίας, ανεξαρτήτως υπουργού, υφυπουργού, αρχηγού της Αστυνομίας και χρώματος κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση;

Γιατί χρόνια τώρα, εκεί που κανένα νόμο δεν μπορούν να επικαλούνται προσχηματικά, ότι τάχα μου τους εμποδίζει να «δράσουν», εντούτοις δε συλλαμβάνουν την αλητεία; Μήπως γιατί αυτή η αλητεία ήταν και παραμένει το καλύτερο άλλοθι για να επιδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους σε άλλες περιπτώσεις, όπως οι διαδηλωτές, οι απεργοί, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι μετανάστες;

«Καθρέφτης»

Αλήθεια, τους φταίει το Ασυλο που εδώ και τρεις μήνες δεν μπορούν να πιάσουν τους επίδοξους δολοφόνους της Κ. Κούνεβα;

Τους φταίει το Ασυλο που στις τάξεις τους υπάρχουν τύποι σαν αυτόν που τις προάλλες έριχνε λέιζερ στους συναδέλφους του στα Εξάρχεια;

Μας λένε ότι η Αστυνομία πρέπει να αλλάξει για να γίνει πιο αποτελεσματική, πιο φιλική, αρωγός στον πολίτη, κ.ο.κ.

«Ξεχνούν» ότι η Αστυνομία, ως μακρύ (και ...βαρύ) χέρι του κρατικού μηχανισμού, είναι ταυτόχρονα και καθρέφτης αυτού του κράτους. Επομένως, όσο φιλικό, όσο αποτελεσματικό, όσο αρωγός είναι το κράτος τους απέναντι στον πολίτη, άλλο τόσο θα είναι και η Αστυνομία του.

Εν ολίγοις, το πρόβλημα είναι πρόβλημα προσανατολισμού της Αστυνομίας που απορρέει από το ρόλο που της ανατίθεται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής.

Δύο όψεις

Μιλάμε για μια πολιτική που το νόμισμά της έχει δύο όψεις: Η μια είναι η όψη της εκμετάλλευσης, των αντιλαϊκών μέτρων, της επιβολής θυσιών για τους πολλούς και της παροχής προνομίων για τους λίγους. Η άλλη της όψη είναι η ασυδοσία, η ατιμωρησία, η λεηλασία, η λαμογιά, η διαπλοκή, η ξιπασιά, η αναξιοκρατία.

Αυτή η πολιτική είχε πάντα για «παρτενέρ» της τον κοινωνικό βάλτο της λουμπεναρίας, τις ξεχαρβαλωμένες προσωπικότητες, τα ενσυνείδητα ή ασυνείδητα τάγματα εφόδου των προβοκατόρων, όλον αυτόν το συρφετό των «γνωστών - αγνώστων» της αλητείας και του χουλιγκανισμού.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όλος αυτός ο «στρατός» που απαρτίζεται από διάφορους «λόχους» - άλλοι «λόχοι» αποτελούν τα κουμπουροφόρα τμήματα του φασισμού της σφαίρας και του καλάσνικοφ, κι άλλοι τα ροπαλοφόρα «κουκουλό-παιδα» των «επαναστατών» του κωλο...νακίου - είναι ακόμα πιο χρήσιμος στην κυρίαρχη πολιτική.

Αξιοποιείται με στόχο τη διάχυση της κοινωνικής ανασφάλειας, για την καλλιέργεια του φόβου και της τρομοκράτησης του πολίτη. Επιδιώκει την παράλυση των αντοχών και τη διεύρυνση των ανοχών του λεγόμενου μέσου ανθρώπου στα μέτρα καταστολής. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας «κοινής γνώμης» που θα εκλιπαρεί για λιγότερη ελευθερία στο όνομα της «περισσότερης ασφάλειας». Και κυρίως είναι το όχημα που έχουν θέσει σε κυκλοφορία για την εκ προοιμίου υπονόμευση και συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος, το οποίο θέλουν να καταστήσουν συνώνυμο του «βανδαλισμού», του «εμπρησμού», της «βεβήλωσης» και της ποινικού τύπου «αναταραχής».

Αντεπίθεση!

Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής ή βαθύτατα ταυτισμένος με την πολιτική του επιδιωκόμενου «στρατωνισμού» της κοινωνίας για να μη βλέπει ή να μην ομολογεί πως πίσω από τις εξαγγελίες για νέα τάγματα της Αστυνομίας, τα εισαγόμενα κόλπα της «Σκότλαντ Γιαρντ», τη διεύρυνση του ρόλου της καμεροκρατίας και τα διαγγέλματα περί «τέλους της ανοχής», κρύβεται η πολιτική που αξιοποιεί τις μολότοφ για να επιβάλει το καθεστώς των «πλαστικών σφαιρών» στις διαδηλώσεις. Που σε κάθε δράση των καλάσνικοφ βρίσκει και μια ακόμα ευκαιρία για την ενοχοποίηση των πάντων. Που στο όνομα της εγκληματικότητας παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ολα αυτά είναι υπεραρκετός λόγος για να μπει, πράγματι, «τέλος στην ανοχή». Αλλά από το λαό, από τις οργανώσεις του, από τα ταξικά συνδικάτα, που έχουν τη δύναμη, συντεταγμένα, περιφρουρημένα, οργανωμένα, να ξεσκεπάσουν και την πολιτική του κρατικού «κνούτου» και το κουκουλοφόρο παρακράτος της.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες της Κρήτης.

Την απόφαση να μεταβούν οι ίδιοι στην Αθήνα έλαβαν, όπως είπαν, γιατί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει απαντήσει για την οριστική ημερομηνία μετάβασης του υπουργού, Σ. Χατζηγάκη, στην Κρήτη.

Έτσι, την Κυριακή το βράδυ, προγραμματίζουν να αναχωρήσουν με τα πλοία της γραμμής από το Ηράκλειο και τα Χανιά για τον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς, όπως ανέφεραν, θεωρούν ότι ο κ. Χατζηγάκης δεν επιθυμεί να συναντηθεί μαζί τους.

Σήμερα πάντως είναι Τρίτη 17 Μαρτίου...

Μην μας πει πάλι ο Χατζηγάκης και ο Μαρκογιαννάκης ότι δεν είχαν ενημερωθεί...

πηγή:Παραπολιτική

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...

Αυξήθηκαν αλματωδώς οι ακάλυπτες επιταγές, σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών. Για να το πούμε καλύτερα, μάλλον οι καλυμμένες έχουν καταλήξει σπάνιο είδος. Μελάνι να έχουν, να... σφραγίζουν.

Διόλου περίεργο, όχι μόνο λόγω των προβλημάτων ρευστότητας, αλλά γιατί όλα όσα μας λένε και τα μέτρα που παίρνουν για την κρίση είναι από μόνα τους μια... ακάλυπτη επιταγή.

Ακάλυπτη φυσικά όσον αφορά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους. Γιατί οι... μεγάλοι έλαβαν μια επιταγή 28 δισεκατομμυρίων (χώρια όσες είχαν λάβει πριν) απολύτως καλυμμένη με το υστέρημα του κοσμάκη.

Γιατί αυτοί βλέπετε... δε ρισκάρουν καθόλου. Δε «σπρώχνουν» μια επιταγή και βλέπουμε... Πατάνε στα σίγουρα.

Στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για παράδειγμα. 'Η στα κοινοτικά κονδύλια. Σίγουρα λεφτά, μια και προέρχονται από τις τσέπες των εργαζομένων...

Οι θεωρίες περί «ελεύθερης αγοράς» και του ρίσκου που μπορεί να σε οδηγήσει να «πιάσεις την καλή» και «να πλουτίσεις», δεν είναι γι' αυτούς. Μας τις αφήνουν για να έχουμε αυταπάτες να πορευόμαστε...

Διαβάστε τη συνέχεια...

TI ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;;;;

Κοσμοϊστορικά πράγματα γίνονται κι εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι! Για παράδειγμα ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε χτες τον πρωθυπουργό ότι «άνοιξε μια νέα σελίδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»...

Γιατροί και νοσοκομειακό προσωπικό προσλαμβάνονται, νοσοκομεία αναβαθμίζονται, οι προμήθειες νοικοκυρεύονται, η λειτουργία των ιδρυμάτων αλλάζει προς όφελος του πολίτη.

Αν τους ακούσεις, πιστεύεις ότι αν επισκεφθείς αύριο ένα δημόσιο νοσοκομείο θα... τρίβεις τα μάτια σου με αυτά που θα δεις και αυθόρμητα θα σου έρθει να χειροκροτήσεις...

Αυτά μέχρι να το επισκεφθείς, βέβαια. Γιατί αν χρειαστείς κάτι ...προσγειώνεσαι ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Κι αυτή ακριβώς η πραγματικότητα είναι το... μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης. Δεν ταιριάζει με κανέναν τρόπο στις εξαγγελίες και τους κομπασμούς της!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com