Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

"ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΡΙΖΙ"

Κατά 200.000.000 προσαυξήθηκε μέσα στην τελευταία διετία ο αριθμός των ανθρώπων διεθνώς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω πείνας, αναφέρει νεότερος απολογισμός του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ.

Ως εκ τούτου τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται και απειλούνται με λιμοκτονία...

"Ενας στους έξι ανθρώπους θα ξυπνήσουν αύριο δίχως να γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν έστω και μία κούπα ρύζι. Μην ξεγελιόμαστε. Η πείνα αυξάνεται", δήλωσε χτες η εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού, Τζόζετ Σίραν, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

Η Σίραν σημείωσε πως οι τιμές βασικών τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και πως ενώ στις μεγάλες αγορές οι τιμές πέφτουν σε αρκετά καταναλωτικά προϊόντα, στις αναπτυσσόμενες χώρες η ακρίβεια θεριεύει επηρεάζοντας το 80% των εμπορευμάτων...

"Αυτό σημαίνει πως για το 80% του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν μόνον το ένα τρίτο της τροφής σε σχέση με τις δυνατότητες που είχαν πριν τρία χρόνια".

Η Σίραν υπέγραψε χτες μία τετραετή συμφωνία ύψους 130 εκατ. δολαρίων με την κυβέρνηση της Αυστραλίας με στόχο την παροχή σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια της ΝΑ Ασίας, Αφρικής και πιθανώς και σε χώρες της Νότιας Αμερικής.

Η ίδια ανέφερε ότι μέσα στην τελευταία 20ετία τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των "φυσικών" καταστροφών.

Οσον αφορά στις τρομερές καταστροφές που υπέστησαν οι Φιλιππίνες απ' τις πρόσφατες πλημμύρες, η Σίραν προέβλεψε ότι η παραγωγή ρυζιού μόνον σ' αυτήν τη χώρα θα μειωθεί κατά πολύ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΟΝΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΣ...!

Το παρακατω "αλιεύσαμε" στην ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία.

Στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, εθελοντές γιατροί κάποιας οργάνωσης αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν ορισμένες οδοντιατρικές και άλλες βασικές ιατρικές εξετάσεις.

Στα πρόχειρα ιατρεία που στήθηκαν σε ένα γήπεδο μεγάλης χωρητικότητας, η προσέλευση των ανθρώπων ήταν τόσο μεγάλη, που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων. Με αυτές τις συνθήκες, ο χρόνος αναμονής για την εξέταση, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπερνούσε ακόμα και το ένα 24ωρο!

Ωστόσο, το πλήθος των Αμερικανών πολιτών που συγκεντρώθηκε για τη δωρεάν ιατρική εξέταση, περίμενε υπομονετικά στις ατέλειωτες ουρές.

Ορισμένοι, πάντως, κάνοντας χρήση του θεμελιώδους αμερικανικού...

...προνομίου της "ελεύθερης επιλογής", επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους, αντί να περιμένουν στις ουρές, ενώ κάποιοι άλλοι αποχώρησαν.

Για το πραγματικό αυτό συμβάν μπορεί να υπάρχουν πολλές και ποικίλες "αναγνώσεις", ανάλογα με την αντίληψη του καθενός.

Ωστόσο, η μια και μοναδική "ανάγνωση", που δεν είναι δυνατόν να δεχτεί αμφισβήτηση, είναι ότι οι πολίτες της πλουσιότερης χώρας του κόσμου μπορούν μόνο θεωρητικά να απολαμβάνουν το προνόμιο της "ελεύθερης επιλογής".

Αφού η συγκεκριμένη περίπτωση με τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνει ότι στον καπιταλισμό, αν δεν έχεις οικονομική δυνατότητα, όχι μόνο δεν απολαμβάνεις προνόμια, αλλά αντίθετα στερείσαι κάθε δυνατότητας, ακόμα και να επισκεφτείς ένα νοσοκομείο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Η Δεξιά άλλο που δεν ήθελε...όχι φυσικά να σκοτωθούν πολίτες, αλλά μια αναμπουμπούλα, που να υπερκάλυπτε τη δίκη της ταραχή.

Η Απογευματινή είναι άκρως υπερβολική με τον σημερινό της τίτλο, "Γίναμε Ιράκ".

Η ΝΔ και οι προσκείμενοι σε αυτήν δεν έχουν δικαίωμα σχολιασμού τέτοιον γεγονότων και γενικότερα περί δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όσο οι μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ, είναι νωπές.

Τι να πρωτοθυμηθούμε...τον χαμό του Αλέξη και ότι επακολούθησε, τα ΜΑΤ στο λιμάνι Πειραιά να "καλοδέχονται" τους αγρότες της Κρήτης. Τον Μαρκογιαννάκη να επικαλείται την Βροχή και τον Πολύδωρα την Ασύμμετρη απειλή, δικαιολογώντας την τραγική αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού στις Πυρκαγιές.

Αν δεν ήμασταν ήδη Ιράκ, πως να γίναμε ξαφνικά μετά από 25μέρες...;

Δεν έχετε ούτε το δικαίωμα να σχολιάζετε ή τουλάχιστον με τέτοιο προσβλητικό, για την κοινωνία, τρόπο!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ!

Το Έθνος προχωρά ένα βήμα παρακάτω και ενημερώνει για τις κινήσεις σύλληψης των τρομοκρατών.

"Σε κλοιό οι αδίστακτοι δολοφόνοι", λοιπόν.

Είναι επιταγή της κοινωνίας και των καιρών επιτέλους εκείνοι που θέλησαν να σκοτώσουν συμπολίτες μας να συλληφθούν και να καταδικαστούν παραδειγματικά.

Αυτό είναι επιβολή της κοινωνικής τάξης και όχι να χτυπάμε φοιτητές και αγρότες, ούτε να προσβάλουμε πολίτες μόνο και μόνο επειδή έχουμε ένα όπλο στην τσέπη μας.

Υπενθυμίζουμε όμως...μόνο η σύλληψη ενος τρομοκράτη δε θα είναι αρκετή...!

Ταυτόχρονα με την καταδίκη των εν δυνάμει δολοφόνων πρέπει να έρθει και η καταδίκη του προσανατολισμού της Αστυνομίας, να αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν εχθρό, σαν "τρομοκράτη"!

Μόνο έτσι θα υπάρξει διαφορά...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ

"Επίδειξη τρόμου με 100 σφαίρες" έχουν ως υπέρτιτλο τα σημερινά Νέα.

Τα Νέα κάνουν μια πιο λεπτομερειακή περιγραφή της επίθεσης κατά των αστυνομικών, ενώ γράφουν χαρακτηριστικά..."Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς"!

Πόσo εύκολα "έσβησαν" από το χάρτη της ενημέρωσης τα stage και οι συμβασιούχοι κάθε φύσης, που πλέον είναι άνεργοι και μάλιστα χωρίς καμία κρατική στήριξη...δεν περιγράφεται.

Ευκαιρία σημαντική και βέβαια όλα τα Μέσα την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, η τρομοκρατία πάντα "έσβηνε" τα κοινωνικά προβλήματα ενώ βοηθούσε και στην αποσιώπηση νέων κυβερνητικών μέτρων, όχι φιλολαϊκού χαρακτήρα.

Τίποτα δε γίνετε τυχαία σε αυτή τη ζωή...ούτε και στην τρομοκρατία!

Πάντα το παρακράτος κατά έναν περίεργο τρόπο, κάλυπτε, την "βρομοδουλειά" του κράτους, ιστορικά αποδεδειγμένο.

Για να δούμε τι άλλο θα επεξεργαστούν τα δυο τους...;



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...

"Πρόκληση με 100 σφαίρες" γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία, για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Α.Τ.

Όλες οι εφημερίδες σήμερα έχουν ως πρώτο θέμα το τρομοκρατικό χτύπημα(όσες δεν εκδόθηκαν χθες λόγο της 28ης Οκτωβρίου).

Αυτό που προκαλεί για ακόμη μια φορά ερωτηματικά, είναι η αδυναμία απόκρουσης της επίθεσης από τους αστυνομικούς.

Ήταν 6, οπλισμένοι, με αλεξίσφαιρα(αν τα φορούσαν), εκπαιδευμένοι και με γνώση χειρισμού των όπλων. Οι τρομοκράτες ήταν 2, ανεκπαίδευτοι χωρίς αλεξίσφαιρα.

Κι όμως, για ακόμη μια φορά οι τρομοκράτες "κέρδισαν"!

Εκτός λοιπόν την νοοτροπία των σωμάτων ασφαλείας κ. Υπουργέ πρέπει να αλλάξετε και την εκπαίδευση τους.

Δεν είναι δυνατόν 2 άνθρωποι με όπλο(όσο μένος κι αν έχουν για αίμα)να γαζώνουν με τέτοια ευκολία, ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com