Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


Η διαφορά στην δημοσκόπηση της Ημερησίας είναι 4,5%. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού όμως του επισυνάπτουν τα πραγματικά δεδομένα δημοσκοπήσεων, με κάλπη, που έχουν φτάσει στα χέρια τους.

Διαφορά...6 και βάλε! Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που θέλουν τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να του δείχνουν την, "καταλληλότερη", Κυριακή μόλις εξαγγείλει παροχές και προχωρήσει σε όσες από τις κινήσεις εντυπωσιασμού προλάβει να πραγματοποιήσει...

Θεωρείτε στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιβεβλημένη η προσφυγή στις κάλπες...πριν "καεί", τελείως, το σημαντικότερο πολιτικό χαρτί που διαθέτει η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Νέα εξοπλιστικά προγράμματα...παρά την "οικονομική κρίση" που συνεχώς επικαλείται η κυβέρνηση!

Πακτωλός δισεκατομμυρίων ευρώ για αγορά φρεγατών, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τη στιγμή που περικόπτονται οι δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία και μοιράζονται ψίχουλα σε αγρότες, συνταξιούχους και ανέργους

Σε νέα κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων, που υπηρετούν πρώτα και κύρια τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και σχέδια, προχωρά η κυβέρνηση, ενώ ολοκληρώνει και την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση το νέο επιθετικό δόγμα.

Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επικαλείται τις «αντοχές» του προϋπολογισμού για να περικόψει τις δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και να δικαιολογήσει τα «ψίχουλα» στους συνταξιούχους και τους ανέργους, την ίδια στιγμή διοχετεύει πακτωλό δισεκατομμυρίων για εξοπλισμούς. Συγκεκριμένα για αγορά φρεγατών, μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων διάσωσης κοκ. Ταυτόχρονα εξαγγέλλει τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες, με ταυτόχρονη αύξηση των μισθοφόρων και επαγγελματιών, που απαιτούνται κυρίως στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χτες σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με την κυβέρνηση της Γαλλίας για την αγορά έξι φρεγατών τύπου «Fremm» και 15 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης τύπου «Σούπερ Πούμα». Το «πράσινο φως», όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας, δόθηκε από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που έγινε στις 12 του μήνα.

Για τα δύο αυτά οπλικά συστήματα έχουν προϋπολογιστεί στο τρέχον πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα 2,2 δισ. ευρώ και 235 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα παζάρια μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Αμυνας και της γαλλικής κυβέρνησης αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο υπουργός μέσα στο 2009 πρέπει να παραγγελθούν και νέα μαχητικά αεροσκάφη, αγορά που δικαιολόγησε με την «ανισορροπία» που θα προκληθεί μετά από την υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος της Τουρκίας. Για την αγορά 40+20 νέων μαχητικών υπολογίζεται ότι θα δαπανηθούν τουλάχιστον επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, με επικρατέστερους αγοραστές τις ΗΠΑ («F-16» ή «Σούπερχορνετ»), την ΕΕ («Γιουροφάιτερ») και τη Σουηδία («Γκριπέν»). Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα «τρέξει» και η προμήθεια έξι νέων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για το Πολεμικό Ναυτικό, προϋπολογισμού περίπου 350 εκατ. ευρώ. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Β. Μεϊμαράκης ήταν η αναζωπύρωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Πρέπει να είναι σαφές ότι δε θα αφήσουμε τη χώρα ανοχύρωτη», φέρεται να είπε ο ο υπουργός, αποκρύπτοντας βέβαια ότι πρόκειται βασικά για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Από την άλλη ο υπουργός διαπίστωσε ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες», αλλά συμπλήρωσε ότι πρόκειται για θέμα πολιτικής βούλησης. Μάλιστα ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο... κατάργησης της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία. Ως προϋπόθεση έθεσε την αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών, αναφέροντας ότι εκτός από τους 1.650 οπλίτες που έχουν ήδη επιλεγεί και θα καταταγούν τις επόμενες μέρες, θα στρατευτούν ακόμα 2.000 επαγγελματίες στο Στρατό Ξηράς. Επίσης αναμένεται έως το τέλος του έτους η ανακοίνωση επιπλέον 2.000 θέσεων για την Αεροπορία και το Ναυτικό. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ στο πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Το μεγάλο σκάνδαλο και η παρανομία είναι η ύπαρξη αυτών των μαγαζιών, που ως ιδιώτες παρέχουν «ανώτατη εκπαίδευση» οι ίδιοι ή μέσω τρίτων (ξένα πανεπιστήμια), εισπράττοντας δίδακτρα. Η μέγιστη παρανομία είναι η ύπαρξη αυτών των μαγαζιών. Και μάλιστα είναι παράνομη με βάση ακόμα κι αυτό το "τρύπιο" Σύνταγμα η ύπαρξή τους, ανεξάρτητα αν συνεργάζονται ή όχι με ξένα πανεπιστήμια, ακριβώς επειδή το Σύνταγμα επιβάλλει στο κράτος την παροχή δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, όμως τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτές της ΝΔ έχουν αφήσει σχεδόν αποκλειστικά στους ιδιώτες την παροχή εκπαίδευσης μετά το Λύκειο για όσους δεν εισέρχονται στην ανώτατη εκπαίδευση.

Και μέγιστη παρανομία είναι, ακόμα, οι υπογραφές που έβαλαν φαρδιά - πλατιά τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωπαϊκές οδηγίες που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τόσο το Σύνταγμα, όσο και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας για υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ισότιμα για όλα τα παιδιά της κοινωνίας. Η μέγιστη παρανομία για τα λαϊκά συμφέροντα είναι οι ...«αλλεπάλληλες οχλήσεις» (όπως λέει και το Ευρωδικαστήριο) του Α. Αλαβάνου προς την ΕΕ που ζητούσαν την αναγνώριση αυτών των μαγαζιών στη χώρα μας. Και είναι και υποκρισία μετά από αυτές τις «οχλήσεις» να εμφανίζεται και ως «ηγέτης» των υπερασπιστών του άρθρου 16.
Η μέγιστη παρανομία είναι ο νόμος που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση και παρέχει πια απλόχερα σ' όλα αυτά τα μαγαζιά τη δυνατότητα να ακριβοπουλούν

Η μέγιστη υποκρισία, επίσης, είναι για την ελληνική δικαιοσύνη ότι αναγνωρίζει τα συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομη η ίδια η ύπαρξή τους. Ντροπή και πρόκληση είναι η αποζημίωση στην επιχείρηση, για τη δήθεν παρανομία του ΔΙΚΑΤΣΑ και του ΔΟΑΤΑΠ να μην αναγνωρίσει τα πτυχία που δεν ήξερε πώς προέκυψαν... Υποκρισία είναι ότι μέχρι τώρα το μόνο παράνομο που έβλεπε η δικαιοσύνη γι' αυτά τα μαγαζιά ήταν η παραπλανητική διαφήμιση που έκαναν και τους επέβαλε κάποια ψευτοπρόστιμα, κλείνοντας τα μάτια στο παράνομο της ύπαρξής τους. Πρόκληση είναι να αποζημιώνει την επιχείρηση και την ίδια στιγμή να μην αποζημιώνει τα χιλιάδες παιδιά, που αναγκάζονται, μη έχοντας πού αλλού να εκπαιδευτούν, να καταφεύγουν σ' αυτούς τους εμπόρους της γνώσης και να πληρώνουν χιλιάδες και χιλιάδες ευρώ.

Υποκρισία και αποπροσανατολισμός είναι, τέλος, και η στάση όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, των πανεπιστημιακών, αλλά και των συνδικαλιστικών δυνάμεων των φοιτητών που τάχα είναι ενάντια στην αναγνώριση των κολεγίων, αλλά την ίδια στιγμή κλείνουν τα μάτια στην επιχειρηματική λειτουργία των ίδιων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Προκλητική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας δικαιώνει εν μέρει προσφυγή κολεγιάρχη κατά του Δημοσίου

Ενα νέο βήμα υπέρ των κολεγίων και των ιδιωτικών πανεπιστημίων γίνεται μετά την προκλητική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πρόκειται για προχτεσινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε στις 7/10/2005 η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών - Γαλλόφωνες Σπουδές» και το διακριτικό τίτλο «Institution des Etudes Francophones (IdEF)» - το οποίο συνεργάζεται με το γαλλικό πανεπιστήμιο «University Paris 13 (UP13)» κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει μερικώς την ιδιωτική επιχείρηση, εκτιμώντας ως παράνομη την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, να μην εγκρίνει τίτλους σπουδών που απονέμονται από το UP13, «λόγω μη αναφοράς εκ μέρους του αλλοδαπού αυτού Πανεπιστημίου, του μέρους της φοίτησης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στο IdEF μη νομίμως». Παράλληλα, το δικαστήριο θεωρεί ότι θίχτηκε το κύρος της επιχείρησης από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Π. Ευθυμίου το 2002, για διακοπή συνεργασίας των γαλλικών πανεπιστημίων με ελληνικά Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και για τους δυο παραπάνω λόγους, αποφασίζει ότι το Δημόσιο πρέπει να δώσει αποζημίωση στην ιδιωτική επιχείρηση, ύψους 20.000 ευρώ.

Μερικώς ικανοποιημένος από την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Εμ. Αμαργιανάκης. Μάλιστα, έκανε και παραγγελιά στον υπουργό Παιδείας να μην ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση για το συγκεκριμένο θέμα, «γιατί είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 1989 και κρατάει 20 χρόνια»...

Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους

Ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, απέφυγε να ...σχολιάσει «τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», που είναι βούτυρο στο ψωμί για κάθε κολεγιάρχη και υπογράφοντα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων και ανέφερε ότι η απόφαση ...θα μελετηθεί. Μάλιστα, προσπάθησε να σπείρει τον εφησυχασμό, δηλώνοντας ότι «σαφώς υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι η απόφαση αυτή να τελεσιδικήσει»... Δε διέψευσε, ωστόσο, ότι πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να ενσωματωθεί στο ελληνικό Δίκαιο η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα κολέγια που στην πράξη αναγνωρίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια... Αλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας κατά το παρελθόν έχει δηλώσει τη σαφή του υποστήριξη στην αναγνώριση των διάφορων παραμάγαζων - ΚΕΣ.

Με ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του επαναλαμβάνουν τις φραστικές κορόνες για ...κατάργηση των ΚΕΣ και αθωώνουν την ΕΕ, επικαλούμενοι την αρχή της επικουρικότητας στον τομέα της εκπαίδευσης. Κατά την πάγια τακτική τους, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως ξεχνούν ότι πριν από λίγα χρόνια ζητούσαν αυτό ακριβώς το οποίο δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ: Να αναγνωριστούν τα πιστοποιητικά που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης. Αλλωστε, το 2002 ο ίδιος ο Αλ. Αλαβάνος (ευρωβουλευτής τότε του ΣΥΝ) κατέθετε Ερωτήσεις στην Κομισιόν, επειδή η Ελλάδα δεν εφάρμοζε την οδηγία για τα κολέγια και σημείωνε: «Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν αναγνωρίζει τους πανεπιστημιακούς τίτλους αλλοδαπής που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών». Ηταν, λοιπόν, ο ίδιος ο ΣΥΝ που αναγνώριζε τα πιστοποιητικά των κολεγίων ως «πανεπιστημιακούς τίτλους»... Κάνοντας σαν να μην υπάρχουν οι παραπάνω δηλώσεις, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, χτες δήλωνε: «Εχουμε μια κυβέρνηση, η οποία, όπως δείχνει και η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου με βάση τους νόμους τους οποίους έχει θεσπίσει, δημιουργεί μια πραξικοπηματική κατάσταση σε σχέση με το Σύνταγμα».

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com