Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΚΡΟΣ 75ΧΡΟΝΟΣ...ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Τις συνέπειες που έχει για την εργατική τάξη η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, αναδεικνύει το θανατηφόρο «ατύχημα», την Πέμπτη, στου Γκύζη. Νεκρός και στη Ρόδο, λίγο πριν πάρει σύνταξη.


Ο εργάτης που, την Πέμπτη, έβαψε με το αίμα του τη νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή του Γκύζη ήταν αναγκασμένος να κυνηγά το μεροκάματο στα 75 του χρόνια, αντί να απολαμβάνει μια σύνταξη αντάξια των χρόνων που δούλεψε στην οικοδομή και των πραγματικών του αναγκών. Το ίδιο και ο 60χρονος συνάδελφός του, που έχασε τη μάχη με το θάνατο μετά το βαρύ τραυματισμό του, προχτές, σε λατομική εταιρεία όπου δούλευε, στη Ρόδο, λίγο καιρό πριν συνταξιοδοτηθεί.

Τα νέα θανατηφόρα «ατυχήματα», που ανεβάζουν τους νεκρούς εργάτες του 2009 σε 5, αναδεικνύουν τις δολοφονικές συνέπειες που επιφυλάσσει στην εργατική τάξη η ένταση της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής επίθεσης των κυβερνήσεων, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνοντας διαχρονικά τις συντάξεις, στην υπηρεσία της μεγαλοεργοδοσίας, υποχρεώνουν τους εργάτες να δουλεύουν κυριολεκτικά μέχρι να βρεθούν με το ένα πόδι στον τάφο.

Ο Ιωάννης Φωτίου του Ηλία, γεννημένος στις 13 Αυγούστου του 1934, έπεσε από ύψος 5 μέτρων και το σώμα του «σφηνώθηκε» ανάμεσα στο σημείο όπου είχαν ξεκινήσει οι εκσκαφές και τα πρώτα καλούπια. Το «ατύχημα» έγινε χτες, λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί, στην οδό Μεγαλοπόλεως 39, σε έργο που κατασκευάζουν οι Κόρδας και Κυριαζής.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του τοπικού του Παραρτήματος, που έσπευσαν στον τόπο του «ατυχήματος» (μετά από παρέμβαση των οποίων έφτασε στο σημείο και κλιμάκιο του ΣΕΠΕ), καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας. Όπως επισημαίνουν, «ήταν το τρίτο "ατύχημα" που έγινε την τελευταία περίοδο στο ίδιο έργο, χωρίς να έχει προλάβει καν να πέσει η πρώτη πλάκα. Πριν λίγες μέρες, ένας καλουπατζής χειρουργήθηκε επειδή τρυπήθηκε από μπετόβεργα. Άλλη μέρα, μπατάρισε ένα φορτηγάκι». Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν πως οι υπεύθυνοι ήταν εξαφανισμένοι.

Χαρακτηριστικό της «σημασίας» που δίνουν οι κυβερνήσεις στη ζωή του εργάτη είναι πως, σύμφωνα με την Έκθεση Πεπραγμένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2007, στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ - αρμόδιο για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας και της εφαρμογής μέτρων υγιεινής και ασφάλειας) Πειραιά και Νότιου Αιγαίου (όπου ανήκουν τα Δωδεκάνησα) προβλέπονται 40 οργανικές θέσεις επιθεωρητών εργασίας. Από αυτούς, υπηρετούν μόλις οι 27, εκ των οποίων οι 24 στον Πειραιά. Δηλαδή, τρία άτομα πασχίζουν να «φέρουν βόλτα» όλο το Νότιο Αιγαίο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...!

Με συμμετοχή που ξεπερνά και τις προσδοκίες των πιο αισιόδοξων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στο Ριζόμυλο...
Οι αγρότες της Μεσσηνίας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα κατευθύνονται τώρα στο ασπρόχωμα για την δεύτερη, προγραμματισμένη συγκέντρωση και από εκεί θα κατευθυνθούν στην Τσακώνα για να στήσουν μεγάλο μπλόκο στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας...
- Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών της Μεσσηνίας αποφασίστηκε να παραμείνει ως έχει το μπλόκο στο Ασπρόχωμα, στην είσοδο της Καλαμάτας,να στηθεί μπλόκο στην Τσακώνα, στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας και ακολούθως οι αγρότες της Τριφυλίας να στήσουν μπλόκο στη διασταύρωση του Καλονέρου, στην Εθνική Οδό Πύργου - Καλαμάτας και Πύργου - Πύλου.Ακόμη αποφασίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι δρόμοι να κλείνουν για μία ώρα και να ανοίγουν για μισή ώρα.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ





Χθες διαβάζοντας Ριζοσπαστη πέσαμε λοιπόν πάνω σε ένα άρθρο του λατρεμένου "ξωτικού" της Κομμουνιστικής Αριστεράς...

Μεταξύ άλλων γράφει :

Κι όμως, οφείλουν να απολογηθούν στο λαό:

Επειδή ψήφισαν το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ (όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.) και τώρα παριστάνουν τους Ηρακλειδείς των λαϊκών αγώνων, διαμαρτυρόμενοι (!) για τις συνέπειες του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του ευρώ!

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ επαναλαμβάνει εδώ και χρόνια τις καραμέλες περί Μάαστριχτ , ΟΝΕ κτλ...

Πώς γίνεται όμως να ψήφισε ο ΛΑ.ΟΣ το Μάαστριχτ το 1992 όταν ιδρύθηκε μόλις το 2000 ; Και μην μας πείτε ότι το γράφει ο Μαϊλης επειδή το είχε ψηφίσει ο Καρατζαφέρης...Τότε θα έπρεπε να γράφει και για την Δημοκρατική Αναγέννηση του Παπαθεμελή...!!!Αμάν πια με την ξύλινη γλώσσα...! Μας κουράσατε !

απο την:Παραπολιτική

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Προχτές στη συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τάχτηκαν (φραστικά βεβαίως μόνο, γιατί η πρακτική τούς διαψεύδει) υπέρ της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ. Και, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που στις ομιλίες τους υποκλίνονται στην ΕΦΕΕ και την ανασυγκρότησή της, ξεχνώντας ότι έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυσή της και κάθε χρόνο κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην ανασυγκροτηθεί.

Αλλωστε, ότι τόσο οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ όσο και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι εχθρικές απέναντι στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος είναι αποδεδειγμένο από τη στάση τους. Μήπως δεν είναι οι ΔΑΠ - ΠΑΣΠ και οι ακόλουθοί τους, ΕΑΑΚ - ΣΥΝ, που κάθε χρόνο μπλοκάρουν τις διαδικασίες του πανσπουδαστικού συνεδρίου και του ορισμού αντιπροσώπων; Μήπως δεν είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που πριν λίγο καιρό αρνούνταν τις συνεδριάσεις των ΔΣ, λέγοντας «τώρα έχουμε έκτακτη κατάσταση» («εξεγερτική» κλπ.) και «δεν αναγνωρίζουμε τα ΔΣ», βαφτίζοντας τις αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων σε απόφαση του φοιτητικού συλλόγου χωρίς ο σύλλογος καν να το γνωρίζει (π.χ. στην ΑΣΟΕΕ);

Διαβάστε τη συνέχεια...

UFO ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΟΜΠΑΜΑ???




Σάλος έχει προκληθεί στην Αμερική απο αυτό το video που παίχτηκε απο το CNN όπου φαίνεται, στο 11ο δευτερόλεπτο, να περνάει, με μεγάλη ταχύτητα, ενα αντικείμενο. Οι Αμερικανοί αναλυτές εχουν αποκλείσει την περιπτώση του πουλιού, αεροπλάνου ή αλλου αντικειμένου. Και φυσικά οι πιο "προοδευτικοί" μιλάνε για
UFO.Η ανάλυση συνεχίζεται....



Ωστόσο την ίδια ώρα που περνάνε εξωγήϊνοι απο πάνω τους κάποιοι κοιμούνται.




Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com