Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΚΑI ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑ

Στην χθεσινή προ ημερησίας διάταξής συζήτηση για τη νεολαία στη Βουλή, ξεχώρισαν οι τυχοδιωκτικές και άκρως αντιδραστικές τοποθετήσεις του Γ. Καρατζαφέρη. Ο οποίος δε δίστασε να διαχωρίσει τη νεολαία, στη νεολαία των πλουσίων και των φτωχών στρωμάτων,
συγκεκριμένα:

«
είναι δυνατόν σήμερα, αυτήν την εποχή, να λέμε "πρόβλημα" τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Τι μας ενοχλεί να γίνουν; Ισα - ίσα που στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα πάει το παιδί της Εκάλης - και θα κάνει χώρο για να μπει το παιδί από το Πέραμα - και θα σταματήσουν τα φροντιστήρια, αυτός ο μεγάλος νταλκάς κάθε οικογένειας», προσθέτοντας πως «είναι μερικά πράγματα, τα οποία οι νέοι τα έχουν ξεπεράσει. Κάποιοι εδώ μέσα δεν τα έχουν ξεπεράσει κάτω από κάποιες αγκυλώσεις του παρελθόντος».Συνεχίζοντας στην ίδια λογική ανέφερε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί πρέπει το παιδί να φύγει από εδώ και να πάει στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Φεύγουν από εδώ και πάνε στο πανεπιστήμιο του Σόρος στη Βουδαπέστη και πληρώνουν. Και εδώ δεν μπορεί να γίνει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που να έχει την υψηλή εποπτεία, τη σταθερή εποπτεία της πολιτείας!». Τέλος, κάλεσε σε δημοψήφισμα για το άρθρο 16 παράλληλα με τις ευρωεκλογές σημειώνοντας: «Ελάτε να το λύσουμε στις 7 Ιουνίου με δημοψήφισμα στις ευρωεκλογές. Να στηθεί μια κάλπη δίπλα που να λέτε, θέλετε ιδιωτικά πανεπιστήμια ή όχι; Και τελειώνει η υπόθεση»
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Τον δρόμο της ανόητης, ανούσιας και αποπροσανολιστικής αντιπολίτευσης επέλεξα και σήμερα η Απογευματινή.

Με κεντρικό θέμα την παραίτηση Βερελή και την πιθανή συμμέτοχη του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της ΜΑΝ, διαβάζουμε στις πρώτες γραμμές του σχετικού άρθρου...

«Απρόβλεπτες εξελίξεις, που θέτουν σε νέα σκληρή δοκιμασία τις αντοχές της ενότητας και της συνοχής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
»
Η Απογευματινή διαβλέπει ζήτημα ενότητας και συνοχής στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ να σημειώσουμε οτι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε σθεναρά την αθέτηση της απόφασης από τον Χ. Βερελή όπως ο ίδιος, ο πρώην υπουργούς δήλωσε. Ενώ όλες οι μέχρι τώρα δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ κινούνται στην γραμμή της διαφορετικότητας στην αντιμετώπιση παρόμοιων ζητημάτων σε σχέση με την ΝΔ.
Συνεχίζουμε όμως...
«...και συνάμα αναδεικνύουν με ένταση τις έως τώρα άγνωστες αλήθειες για το αμαρτωλό παρελθόν της εκσυγχρονιστικής διακυβέρνησης της χώρας, πυροδοτεί η παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρίστου Βερελή από το βουλευτικό αξίωμα.
Δε νομίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός έχει να εξάγει περαιτέρω συμπεράσματα από την κίνηση Βερελή, για το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επί Σημίτη. Τον αντιδραστικό χαρακτήρα των πολιτικών επιλογών εκείνης της 8ετιας, των ένιωσαν για τα καλά στο πετσί τους τα λαϊκά νοικοκυριά. Γι αυτό εξάλου κυριαρχεί και το ιδεολόγημα ότι...όλοι ίδιοι είναι...
Παρακάτω...
Η είδηση της παραίτησης του πρώην πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας έσκασε σαν βόμβα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάγωσε τα στελέχη του κόμματος. Και αυτό, διότι αφενός μεν επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «καθαρίσει» με το κυβερνητικό του παρελθόν και διολισθαίνει εκ νέου στην ανυποληψία, αφετέρου δε γιατί το νέο μέτωπο διαφθοράς που άνοιξε με πρωταγωνιστές πρόσωπα από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επηρεάσει καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά σε πρώτη φάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ....»
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών
, μάλλον θα επηρεαστεί καταλυτικότερα, μετά την επιλογή του Πρωθυπουργού, να κλείσει νύχτα τη Βουλή και να προκαλέσει έτσι την παραγραφή των πάντων...Πρωταγωνιστής και μάλιστα αρνητικός, της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου, είναι ο Κώστας Καραμανλής. Άβουλος, κυνικός και όμηρος ιδιοτελών συμφερόντων. Εξαιρετικός εφαρμοστής των αντιλαϊκότερων κατευθύνσεων της ΕΕ, διολισθαίνοντας καθημερινά στα ίδια μονοπάτια της ανυποληψίας που χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει γνωρίσει και έχει αγαπήσει!

Δεν προχωράμε στον σχολιασμό των υπόλοιπων γραμμών του συγκεκριμένου άρθρου...δεν αξίζει.
Απλά να σημειώσουμε ότι το κλείσιμο της Βουλής, η Απογευματινή το θεωρεί
« Στρατηγική απόφαση του Κ. Καραμανλή ώστε οι Ευρωεκλογές να πραγματοποιηθούν με καθαρά πολιτικούς όρους.»

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Χθες στη βουλή πραγματοποιήθηκε, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη νεολαία. Ο κ. Καραμανλής έδειξε τον δρόμο της δικής του πολιτικής...τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

«Η επιθετική στάση απέναντι στην
επιχειρηματικότητα, ιδίως μάλιστα στις σημερινές
περιστάσεις, δεν ευνοεί την εργασία. Ευνοεί, αντίθετα, το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Ευνοεί τελικά την ανεργία». Η φράση αυτή, με την οποία ξεκίνησε χτες τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός,
Κ. Καραμανλής, συμπυκνώνει την ουσία των θέσεων της κυβέρνησης, διασαφηνίζοντας πως η ενίσχυση των επιχειρηματιών αποτελεί το δρόμο της εξόδου από την κρίση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως «οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την οικονομία. Και είναι δύσκολοι για την κοινωνία γενικότερα. Είναι καθοριστικοί για το μέλλον του τόπου». Επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία αφού «είναι σήμερα σε φάση παγκόσμιας έκρηξης. Στην Ευρώπη έχει πλήξει, έως τώρα, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους. Σε πολλές χώρες καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών. Στην Ισπανία ξεπέρασε το 17%. Στην Αγγλία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό που γνώρισε από τότε που, επίσημα, καταγράφεται, δηλαδή το 1971». Με βάση αυτό το σκεπτικό κατέληξε στο ότι «για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, χρειάζεται να υπάρξουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις», άρα «όποιοι νοιάζονται, πραγματικά, για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να συμβάλουν στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος: Στην εκπαίδευση, στο κράτος, στην οικονομία». Συνολικά για την κρίση επισήμανε πως «κρίνεται, στο διάστημα που ακολουθεί, η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Κρίνεται η βούλησή μας να ανταποκριθούμε στις διαρκείς ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, το σκληρό ανταγωνισμό που χαρακτηρίζει την εποχή».

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Βουλή δημιουργεί πολλά ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, στη Βουλή θα έφτανε ο φάκελος της υπόθεσης για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο τακτικός Ανακριτής Απ. Ζαβιτσάνος θα έστελνε το φάκελο της υπόθεσης στο Κοινοβούλιο με αναφορές στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θύμιζαν χτες ότι βασικός «κατήγορος» στην υπόθεση «Γερμανός» ήταν ο Χρ. Βερελής, που χτες επέλεξε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Ορισμένα από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, «ερμήνευσαν» τη συγκεκριμένη απόφαση με την πρόθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών να μην κουβαλάει στην πλάτη του την υπόθεση με τη «ΜΑΝ» και τις συμβάσεις με τον ελληνικό δημόσιο για την αγορά των τρολεϊ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες ο Χρ. Βερελής στην επιστολή παραίτησής του δήλωσε ότι θέλει να «γίνει καταλύτης εξελίξεων»... Κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ το μετέφρασαν σαν δήλωση που θα κινήσει νέο γύρο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ και κάποια άλλα το συνέδεσαν με την υπόθεση «Γερμανός».

Εξάλλου, χτες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προκηρύξει εθνικές εκλογές μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Πελώρια ερωτήματα για τις σκοτεινές επιδιώξεις και σκοπιμότητες της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ τη Βουλή, επικαλούμενη τις ευρωεκλογές

Στο κλείσιμο της Βουλής προχώρησε αιφνιδιαστικά χτες το βράδυ η κυβέρνηση, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τις σκοτεινές επιδιώξεις που κρύβονται πίσω από την πρωτοφανή αυτή κίνηση.

Πρώτη εξόφθαλμη συνέπεια της αυταρχικής κίνησης της κυβέρνησης είναι η παραγραφή όλων των αδικημάτων υπουργών που έγιναν μέχρι το 2007, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ότι τα όποια ενδεχόμενα αδικήματα υπουργών παραγράφονται μετά το τέλος των δύο πρώτων περιόδων της Βουλής. Η παραγραφή περιλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν τελευταία τη δημοσιότητα, όπως το Βατοπέδι, τη «ΖΗΜΕΝΣ», την υπόθεση Παυλίδη, τα «δομημένα ομόλογα», πάντα βέβαια για τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Ταυτόχρονα οργίαζαν τα σενάρια τόσο για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ενώ ακούγονταν διάφορες φήμες ότι αποσκοπούσε σε θάψιμο συγκεκριμένου σκανδάλου (συγκεκριμένη αναφορά γίνονταν στην πώληση της «Γερμανός»), που επρόκειτο να πάει στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει το κλείσιμο της Βουλής διαδίδοντας ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία που έχει παρατηρηθεί και σε παλαιότερες αναμετρήσεις για τις ευρωεκλογές, πλην των ευρωεκλογών του 2004. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η κίνηση αυτή δε συνδέεται με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Το κλείσιμο της Βουλής έγινε γνωστό γύρω στις 9.30 χτες το βράδυ, με δήλωση του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις «δείχνοντας» προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Στην ίδια πλευρά έδειχναν και κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας που επισήμαιναν ότι ήταν μονόδρομος η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος από τον Κ. Παπούλια από τη στιγμή που το απέστειλε η κυβέρνηση.

Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση δημιουργεί ερωτηματικά όχι μόνο γιατί δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι τέτοιο, αλλά πολύ περισσότερο γιατί είχε ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής για την ερχόμενη βδομάδα. Δεν πρέπει να ξεφεύγει από τη προσοχή πως και η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ατέρμονη σκανδαλολογία την οποία δεν αποκλείεται να την έχουν αναγάγει είτε σε καταλύτη είτε σε «λαγό» πολιτικών εξελίξεων. Πάντως, ό,τι και αν συμβαίνει - και με δεδομένη την αδυναμία και των δύο κομμάτων να χειραγωγήσουν πλατύτερες λαϊκές μάζες - γίνεται σαφές πως τους συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη, στην προσπάθειά τους, μπροστά και στις ευρωεκλογές, να βγουν από τα αδιέξοδα που η πολιτική σύμπλευση τους οδηγεί. Να γιατί ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να τους στείλει σπίτια τους!

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας ανέφερε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β' Τακτικής Συνόδου της ΙΒ Περιόδου της Βουλής από αύριο 9 Μαΐου λόγω ευρωεκλογών. Μετά ενημέρωσα τα κόμματα περί τούτου». Επισημαίνεται ότι η Βουλή θα επαναλάβει τις εργασίες της μετά τις ευρωεκλογές, με τα θερινά τμήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com