Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

OI "ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ"

Τώρα που αρχίζει στις κρατικές σπατάλες να ..."μπαίνει μια τάξη", αρχής γενομένης από τα κρατικά αυτοκίνητα και με την ελπίδα ότι οι "σοφέρ" του συστήματος της "ενημέρωσης" εξάντλησαν τους σιελογόνους αδένες τους κατά τις τελετές απονομής ευσήμων για την υβριδική ευαισθησία της κυβέρνησης,ας πάμε σε μερικές, ελαφρώς σημαντικότερες, "κρατικές σπατάλες".

Εχουμε και λέμε:

α) Πλην των κρατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν και εκείνα τα (ελληνικά) κρατικά οχήματα (όχι λιμουζίνες, αλλά κάτι τζιπ, στρατιωτικά χάμερ κ.ά.), που κυκλοφορούν στην Καμπούλ. Αυτά, μαζί με την εκεί παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, πέραν όλων των άλλων που δεν μετριούνται σε χρήμα, στοιχίζουν στον ελληνικό λαό ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα (350 το χρόνο). Με αυτήν την κρατική σπατάλη, τι θα γίνει;

β) Η Ελλάδα είναι...

...(σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης) η 4η χώρα παγκοσμίως σε προμήθειες στρατιωτικών εξοπλισμών - κατά βάση ΝΑΤΟικών. Διαπιστώνει κάποια κρατική σπατάλη στον εν λόγω τομέα η κυβέρνηση;

γ) Κατ' έτος, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή από τις τσέπες του ελληνικού λαού, σε εφοπλιστές με τη μορφή επιδοτήσεων, όπως αυτές που έπαιρνε ο κ. Αγούδημος. Γι' αυτήν την κρατική σπατάλη, μήπως σκέφτεται κάτι η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση;
Θα αλλάξει, ας πούμε, την τροπολογία, με την οποία καταργήθηκε προεκλογικά ακόμα και ο συμβολικός φόρος του 1% για τα εφοπλιστικά κεφάλαια που συγχωνεύονται;

δ) Σε εκείνα τα εκατοντάδες επί εκατοντάδων εκατομμύρια, τα οποία καταλήγουν ως επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, θαλασσοδάνεια, χαριστικές ρυθμίσεις και φοροαπαλλαγές σε βιομήχανους, διαβλέπει κάποιο είδος κρατικής σπατάλης η κυβέρνηση;

ε) Τέλος, με την καραμπινάτη κρατική σπατάλη των 28 δισ., που το ελληνικό κράτος παρείχε με τη μορφή ρευστού ή εγγυήσεων στους αναξιοπαθούντες τραπεζίτες, μήπως η κυβέρνηση σκέφτεται την άρση της;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Ακούστηκε ότι οι διοικούντες στο κανάλι Star σκέφτονται να αξιοποιήσουν σαν πολιτική αναλύτρια του δελτίου ειδήσεων του σταθμού τους την κυρία Αντζελα Δημητρίου.

Εφόσον τα αφεντικά της Πετρούλας το κατορθώσουν κι αυτό, ελπίζουμε ως επόμενο βήμα να έχουν σκεφτεί να διερευνηθεί, τουλάχιστον για την ανάλυση των πολύ σοβαρών πολιτικών ζητημάτων, αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας του σταθμού τους και με την κυρία Κατερίνα Στανίση...Έχουμε, βλέπουμε κι ακούμε ότι μας αξίζει...!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ(ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ)

Διαβαζουμε απο το in.gr:

"Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας μεταξύ απεργών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και αστυνομίας, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει την Πειραιώς από το ύψος της Ιεράς Οδού έως την Ομόνοια και βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Περίπου στις 11:30 δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των απεργών και της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ οι απεργοί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Εργασίας δεν έκανε αποδεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι αντέδρασαν.

Οι απεργοί επιχείρησαν να αποκλείσουν το πάρκινγκ του υπουργείου, από όπου έφευγε ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μεταβεί στα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Η αστυνομία απώθησε τους απεργούς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα και με μηχανοκίνητη πορεία έφθασαν στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης με προϋπόθεση από μηδέν έως 100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματού τους σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις το οποίο να τους καταβάλλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους.

Επίσης, διεκδικούν ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων, καθώς επίσης την άμεση αναβάθμιση της υποδομής της Ζώνης και να κατασκευάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας στη Ζώνη".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

Μιας και δεν υπάρχει η ΝΔ στην αντιπολίτευση, είπε να την παραστήσει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

Φυσικά η εφημερίδα δεν χάνει την ευκαιρία να ασκήσει την αντιπολίτευση της στο ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά με τους εργαζομένους, οι οποίοι διαισθάνονται τον κίνδυνο της απόλυσης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Από την άλλη βλέπουμε και μια πληροφορία προς το κάτω μέρος..."Το δημόσιο χάνει 3εκ. ευρώ την ημέρα από την απεργία".

Ψέμα δεν είναι...

Η λύση βιάζει, αλλά μια λύση που μπορεί να κοστίσει περισσότερο από τα 3εκ. την ημέρα, δε βιάζει κανέναν!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ...

Τα ΝΕΑ επίσης στο ίδιο κλίμα με την Ελευθεροτυπία.

Μάλιστα μας πληροφορούν ότι τα ήδη, από την κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπουλημένα Ναυπηγία ετοιμάζουν να
βάλουν λουκέτο.

Επίσης η εφημερίδα θίγει και το ύψος της ανεργίας, που όπως είπαμε χθες έφτασε στο 9,6%.

Δυσκολεύουν οι καταστάσεις για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να δώσει απτά διαπιστευτήρια για την πολιτική της σε βασικά κοινωνικά ζητήματα.

Επικοινωνία τέλος! Καιρός να ασχοληθούμε και με την πραγματική πολιτική, με την ουσία!


Εμ...δεν είναι κάθε μέρα 5η Οκτώβρη!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ"

Οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα θίγουν το ζήτημα παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO και την απεργία των Λιμενεργατών.

Έτσι και η Ελευθεροτυπία σήμερα τονίζει το..."Κινέζικο μαρτύριο" στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της κ. Κατσέλη φαίνεται πρόθυμη για την παραχώρηση σχεδόν όλου του Λιμένα στους Κινέζους, ενώ δεν συζητά τίποτα παραπάνω πέρα από κάποιες τροποποιήσεις στη σύμβαση για τα εργασιακά θέματα.

Είναι κρίμα να βλέπουμε τόσο νωρίς το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί την πάγια τακτική της Δεξιάς και να παραχωρεί δημόσιες πλουτοπαραγωγικές περιουσίες σε ιδιώτες...!

Ελπίζουμε οι Λιμενεργάτες με την μάχη που δίνουν, να κερδίσουν, για όλους μας, την περιουσία που αφήνεται σε ξένα χέρια!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Παρακάτω διαβάζουμε το κύριο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ:

"H νέα κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει να ορίζεται από τη δυναμική των πραγμάτων που διαμορφώθηκε αρχικώς στην προεκλογική περίοδο και έλαβε διαστάσεις στη συνέχεια με τη μεγάλη εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου.

Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της είναι υπερκινητική, παράγει διαρκώς θετικές εντυπώσεις και αυξάνει τις προσδοκίες του πλήθους των πολιτών. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι κάνει ιδανικό ξεκίνημα.

Ωστόσο, μεσολαβούν πολλά στάδια από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την εφαρμογή και το χειροπιαστό αποτέλεσμά της.

Καθώς λένε και οι εμπειρότεροι, η πολιτική είναι μαραθώνιος και όχι κατοστάρι.

Και η επιτυχία στον μαραθώνιο προϋποθέτει καλή προετοιμασία, ρυθμό, διαχείριση δυνάμεων και αντοχές".

Μένουμε στη δεύτερη παράγραφο.

Και σχολιάζουμε τα περί "υπερκινητικότητας" και τις "θετικές εντυπώσεις" της νέας κυβέρνησης...

Πόσο θετικό είναι η κυβέρνηση να βρίσκεται στην ίδια πολιτική πλεύση με τη Δεξιά, δίνοντας το στρατηγικότερο εισαγωγικό και εξαγωγικό λιμάνι της χώρας σε ιδιωτικά χέρια;

Πόσο θετικό είναι ότι η κυβέρνηση(χθες το Βήμα μας το έκανε γνωστό), προετοιμάζει έναν νέο Νόμο Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που ουσιαστικό θα επικυρώσει τον προηγούμενο, δημιουργώντας Πανεπιστήμια - Επιχειρήσεις;

Καθόλου θετικά τα παραπάνω...η υπερκινητικότητα έφερε αντιδραστικές επιλογές!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com