Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ;

Οι Αμερικανοί θεωρούν τον εαυτό τους τον πλέον αρμόδιο να κρίνει τις επιδόσεις των υπολοίπων χωρών του κόσμου σε ό,τι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλωστε ολόκληρος ο πλανήτης γνωρίζει ότι τη σφαγή και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας την προκάλεσαν στο όνομα του «ανθρωπισμού»... Την επέμβαση στο Αφγανιστάν στο όνομα της «ελευθερίας»... και την κατοχή του Ιράκ στο όνομα της «δημοκρατίας». Για τους ίδιους λόγους επίσης έριξαν τις ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία το 1945, αλλά και έχουν συμμετάσχει, οργανώσει ή κατευθύνει πάνω από 250 στρατιωτικού τύπου επεμβάσεις και πραξικοπήματα σε σειρά χώρες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν...

Αυτοί που μιλάνε, λοιπόν, για διακρίσεις όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι εκείνοι που στο εσωτερικό της χώρας τους (σύμφωνα με την έκθεση του «Pew Center») έχουν επιβάλει τα εξής:

Οι έγκλειστοι στις αμερικανικές φυλακές ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ένας στους 99 ενηλίκους στις ΗΠΑ, είναι φυλακισμένος. Οσον αφορά τις διακρίσεις, η πιθανότητα εγκλεισμού στη φυλακή κάποιου που δεν είναι λευκός εκτοξεύεται: Ανάμεσα στους μαύρους ο ένας στους 15 είναι έγκλειστος και ανάμεσα στους ισπανόφωνους φυλακισμένος είναι ο ένας στους 36. Αν δηλαδή είσαι μαύρος ή ισπανόφωνοςΣτέιτ Ντιπάρτμεντ... στις ΗΠΑ έχεις 6 φορές και 3 φορές, αντίστοιχα, περισσότερες πιθανότητες να βρεθείς στη φυλακή απ' ό,τι αν ήσουν λευκός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό, μεταξύ 35 - 39 ετών φυλακισμένη είναι η μια στις 355 λευκές γυναίκες, αντίθετα στις μαύρες γυναίκες φυλακισμένη είναι η μία στις 100. Επιπλέον η Πολιτεία με το μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στις ΗΠΑ είναι το Τέξας (πάνω από 170.000 έγκλειστοι). Το Τέξας, υπενθυμίζουμε, είναι η έδρα του Μπους, προέδρου των ΗΠΑ κατά το έτος 2008, έτος στο οποίο αφορά η έκθεση του

Ποιοι λοιπόν είναι οι κύριοι αυτοί που θα αξιολογήσουν την Ελλάδα και όποια άλλη χώρα, για την επίδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μέροςΓ'

Ελευθερία του Internet

Γίνεται επισης αναφορά για την δίκη ενός Έλληνα blogger
, για την επίθεση του Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον του blogme.gr λόγω σχολίου που εμπεριέχονταν σε τρίτο ιστολόγιο και υπήρχε σε link του παραπάνω blog.


«
H αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση ενός διαχειριστή ιστολογίου που ασκούσε κριτική σε έναν Ελληνορθόδοξο-τηλεευαγγελιστή (στην αγγλική,το επάγγελμα του κ.Λιακόπουλου), δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τα τέλη της χρονιάς.Ο μπλόγκερ είχε κατηγορηθεί το 2006 για σχόλια που εμφανίστηκαν σε μια απ΄τις ισοσελίδες που παρουσίαζε και κατ' ισχυρισμόν αποκαλούσε τον τηλε-ευαγγελιστή "ηλίθιο" διότι ισχυριζόταν πως όλα τα πράγματα πάνω στη Γη προέρχονταν απ΄την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ τα blogs είναι ιδιαιτέρως σεβαστά κι αντιμετωπίζονται ως ένα ξεχωριστό και αυτοτελές κομμάτι της ενημέρωσης.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μέροςΒ'

Για την Κυβερνητική διαφθορά

Σημειώνεται επίσης, στην ειδική παράγραφο για την «"κυβερνητική διαφθορά και τη διαφάνεια" σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας για τους Παγκόσμιους Δείκτες Διακυβέρνησης (WGI), ότι η διαφθορά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. ΜΜΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν αναφέρει ότι έχει αμβλυνθεί η ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, ενώ ήταν καθημερινό φαινόμενο της πολιτικής ζωής οι αμοιβαίες κατηγορίες περί διαφθοράς που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα πολιτικά κόμματα».

Σοβαρά κρούσματα διαφθοράς συνέχισαν να αναδύονται και αυτή τη χρονιά και η έκθεση επισημαίνει τη δικαστική καταδίκη πρώην υπουργού και προσωπικού συμβούλου του πρωθυπουργού για παρακώλυση της δικαιοσύνης όσον αφορά ψηφοφόρους του που παρανόμως καλλιεργούσαν χασίς. Αναφέρει επίσης, την παραίτηση δύο υπουργών, εξαιτίας των κατηγοριών για ανάμειξή τους στο Βατοπέδι αλλά και παλαιότερες υποθέσεις διαφθοράς που εκδικάστηκαν τη χρονιά που καλύπτει η έκθεση.

Αναφορά επίσης γίνεται και για «αντισιμιτικά» όπως χαρακτηρίζονται δημοσιεύματα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της «ισραηλινής στρατιωτικής δράσης στη Γάζα», έτσι χαρακτηρίζει τη βάρβαρη και απάνθρωπη επέμβαση.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μέροςΑ'

Οι "θεματοφύλακες" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμερικάνοι, προχθές δημοσίευσαν την έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για την Ελλάδα λοιπόν έβγαλαν τα εξής συμπεράσματα:

Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα είναι «μια συνταγματική, πολυκομματική δημοκρατία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και ότι οι πολιτικές αρχές της χώρας διατήρησαν τον αποτελεσματικό έλεγχο των αρχών ασφαλείας» και κάνει αναφορά σε «προβλήματα» που αναφέρθηκαν, όσον αφορά τις αρχές ασφαλείας, όπως κακοποίηση παράνομων μεταναστών και τσιγγάνων από τις δυνάμεις ασφαλείας, συνωστισμός και άσχημες συνθήκες διαβίωσης σε μερικές φυλακές, κακές συνθήκες κράτησης λαθρομεταναστών, κράτηση και απέλαση ασυνόδευτων ή αποκομμένων από τις οικογένειές τους ανηλίκων, αδυναμία παροχής επαρκούς προστασίας σε θύματα οικιακής βίας. Ειδικές αναφορές υπάρχουν όσον αφορά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, παρά το γεγονός ότι επισημαίνεται ότι «δεν υπήρξαν καταγγελίες για δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα από κυβερνητικούς υπαλλήλους», ωστόσο τονίζεται ότι οι αρχές ασφαλείας δέχτηκαν επικρίσεις για τα επεισόδια και τις καταστροφές που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία. Δηλαδή, εμμέσως, ζητάει περισσότερο αστυνομικό κράτος.

Οπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και αναφορές για «μουσουλμανική μειονότητα» στη Θράκη, για προβλήματα με «θρησκευτικά δόγματα», ενώ ανακινείται και πάλι θέμα μη αναγνώρισης της «μακεδονικής διαλέκτου». Σημειώνει: «Το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τη σλαβική διάλεκτο ως "μακεδονική", ενώ μικρός αριθμός σλαβόφωνων επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες", γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιρρήσεις του ελληνικού πληθυσμού».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ...!

Την άλλη Πέμπτη ...έρχεται η άνοιξη! Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παρουσιάσει - λέει - το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την «Πράσινη Ανάπτυξη». Μια νέα οικολογική και σοσιαλιστική οικονομία...

Διότι όταν ακούς ΠΑΣΟΚ, βρε παιδί μου, τι σου έρχεται πριν από όλα στο μυαλό; Τι άλλο από την προστασία του περιβάλλοντος και την αρμονική συνύπαρξη με τη φύση.

Θυμάσαι (για παράδειγμα) την απόλυτα οικολογική εκείνη τροπολογία των βουλευτών του πριν τις εκλογές του 2004 που έδιναν μπόλικα στρέμματα δάσους στο ...οικολογικό ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς».

Αναπολείς την υπουργία Λαλιώτη που τσιμέντο έπιανε και πράσινο γινόταν. Τους εφοπλιστές που ρύπαιναν όπου και όπως ήθελαν...

Τα δάση που δίνονταν σε μεγαλοσχήμονες προκειμένου να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, τους αιγιαλούς που παραχωρούνταν για να υπάρξει ανάπτυξη...

Τις επεκτάσεις αδειών στα περίφημα «καζάνια» του Περάματος που εκεί είναι ακόμη για να ομορφαίνουν το τοπίο.

Πραγματικά αδημονούμε για την ερχόμενη Πέμπτη τόσο εμείς όσο και το περιβάλλον που θα βρει το σωτήρα του.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com