Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΑΡΚΕΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αρκετά τα γκολ στην 27η αγωνιστική της SuperLeague. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Α.Ε.Κ.-Λεβαδειακός
3-1
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
2-3
Ο.Φ.Η.-Πανθρακικός
4-3
Ηρακλής-Λάρισα
0-2
Πανσερραϊκός-Άρης
1-2
Π.Α.Ο.Κ.-Θρασύβουλος
2-1
Ξάνθη-Εργοτέλης
0-1
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός
1-1

Και μαθηματικά εξασφάλισαν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία, ο Εργοτέλης με τη νίκη του στην Ξάνθη (με το γκολ του εξαιρετικού εφέτος Κουτσιανικούλη), όπως και ο Αστέρας Τρίπολης με την ισοπαλία που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό. Στους 33 βαθμούς έφτασαν και οι δυο ομάδες της περιφέρειας.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 12ο πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια, μετά από μια δύσκολη επικράτηση έναντι του Πανιωνίου, με 3-2 στη Νέα Σμύρνη.
Στην μάχη για τα play-0ff, η Λάρισα με τη νίκη της στο Καυτατζόγλειο επί του Ηρακλή έρχεται πολύ κοντά με την κατάκτηση της Πέμπτης θέσης του πρωταθλήματος ακολουθώντας την, με μειωμένες ελπίδες, ο Άρης
Στην ουρά τώρα, ο ΟΦΗ μείωσε την βαθμολογική διαφορά του από τους Ηρακλή και Λεβαδειακό, στους 6 βαθμούς, πάρα ταύτα παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού και με εξαιρετικά λίγες πιθανότητες παραμονής. Ο Πανσεραικος φαίνεται να αποχαιρέτα την SuperLeague μετά την ήττα του από τον Άρη στις Σέρρες.

Αναλυτικα η βαθμολογια της SuperLeague:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α Β
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
27 65
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 27 54
3. Π.Α.Ο.Κ. 27 54
4. Α.Ε.Κ. 27 53
5. ΛΑΡΙΣΑ 27 42
6. ΑΡΗΣ 27 38
7. SKODA ΞΑΝΘΗ 27 35
8. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 27 33
9. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 27 33
10. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 27 32
11. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 27 30
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 27 29
13. ΗΡΑΚΛΗΣ 27 29
14. Ο.Φ.Η. 27 23
15. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 27 22
16. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 27 13

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η δε Γυνή...

Επείγουσα αντισύλληψη Η επείγουσα αντισύλληψη, ή το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι παρά ένα αντισυλληπτικό χάπι που περιέχει ορμόνες σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις απ' ότι ένα συνηθισμένο αντισυλληπτικό. Παρόλα αυτά, το χάπι της επόμενης ημέρας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται τακτικά αλλά μόνο με επείγοντα τρόπο. Η δράση του παρέχει στην γυναίκα μια δεύτερη ευκαιρία αποφυγής μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή άμβλωσης, μετά από μια σεξουαλική επαφή χωρίς μέτρα αντισύλληψης ή όταν αυτά αποτυγχάνουν. Αφού έχει προηγηθεί επαφή χωρίς προφυλάξεις ή με ανεπιτυχείς προφυλάξεις. Δηλαδή, αν έγινε χρήση προφυλακτικού που έσπασε ή αν παίρνεις αντισυλληπτικά που για μια συγκεκριμένη ημέρα ξέχασες να τα πάρεις. Αν δεν συντρέχει κάποιος ουσιαστικός λόγος, δεν πρέπει να προβαίνεις στην λήψη της συγκεκριμένης θεραπείας. Το συγκεκριμένο χάπι δεν είναι καραμέλα για να το καταναλώνεις διαρκώς. Πρέπει να συντρέχουν όλοι παραπάνω λόγοι αλλά και να έχεις την υπόνοια πως για παράδειγμα, ο σύντροφός σου ολοκλήρωσε χωρίς προφυλάξεις μέσα στον κόλπο σου. Για να είναι αποτελεσματικό, το χάπι θα πρέπει να ληφθεί μέσα σε 72 ώρες από την σεξουαλική επαφή. Το γονιμοποιημένο ωάριο χρειάζεται 3-4 ημέρες για να φτάσει από τη σάλπιγγα στη μήτρα. Αυτό το χρονικό διάστημα εκμεταλλεύεται το χάπι της επόμενης μέρας για να δράσει και να εμποδίσει την εμφύτευση και κατά συνέπεια στην εγκυμοσύνη. Συνήθως, ο γιατρός σου προτείνει την χορήγηση δύο χαπιών που καταναλώνεις με διαφορά 12 ωρών. Πάντως όσο πιο νωρίς λάβεις το χάπι (μέσα στις πρώτες 24 ώρες) τόσο μεγαλώνουν τα ποσοστά επιτυχίας του χαπιού. Το χρονικό περιθώριο δράσης είναι 3 μέρες. Η αποτελεσματικότητα όμως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Η λήψη στο πρώτο 24ωρο επιτυγχάνει κατά 95%, το δεύτερο κατά 85%, ενώ στο τρίτο η αποτελεσματικότητα του μειώνεται στο 60% περίπου. Το χάπι της επόμενης ημέρας Περιέχει μια γνωστή προγεστερόνη που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε αντισυλληπτικά χάπια. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της έχουν τεκμηριωθεί με μελέτες που έγιναν σε μεγάλο αριθμό γυναικών με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αν η χρήση του χαπιού είναι περιστασιακή, τότε δεν αναφέρονται σοβαρές παρενέργειες εκτός ίσως από λίγο ναυτία. Ωστόσο, αν ανήκεις κι εσύ στις κοπέλες εκείνες που δεν έχουν κανένα μέτρο στη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου και το χρησιμοποιούν αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, ακόμα και μέσα σε 1 μήνα, τότε μπορεί να απορυθμιστεί εντελώς ο μηνιαίος κύκλος. Αν παρουσιαστεί εγκυμοσύνη μετά τη θεραπεία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα μιας εξωμήτριας κύησης (ειδικά σε ασθενείς με προηγούμενο ιστορικό σαλπιγγίτιδας ή εξωμήτριας κύησης).

υπογράφει: το Διαμάντι
Διαβάστε τη συνέχεια...

ανωνύμως

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ αποδεικνύουν το ρόλο τους
Η αγανάκτηση των σπουδαστών της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο, καθώς και την εφαρμογή όλων των πτυχών του νόμου - πλαισίου (με αποκορύφωμα την εξωτερική «αξιολόγηση» του τμήματος της Μηχανολογίας) εκφράστηκε στην ιδρυτική συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα των σπουδαστών της σχολής που έγινε την Πέμπτη 12 του Μάρτη.
Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε την περασμένη βδομάδα και κατέθεσε το πρωί της ίδιας μέρας πρόταση στο ΔΣ του συλλόγου για να αποφασιστεί η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο.
Οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ έδειξαν ότι εκείνο που φοβούνται είναι η οργάνωση των σπουδαστών σε κατεύθυνση που έρχεται σε ρήξη με την πολιτική που υπηρετούν. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ζήτησαν από τους σπουδαστές και την ΠΚΣ - που πρωτοστάτησε για την ίδρυση της Επιτροπής Αγώνα - να δώσουν εξηγήσεις (!) και να ανακαλέσουν ανακοίνωση που αναφέρεται στη διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα. Μάλιστα, ζητούν τη διάλυση (!) της Επιτροπής Αγώνα μέχρι τις 24 του Μάρτη, αλλιώς απειλούν ότι θα προχωρήσουν με καταστατικά μέτρα ενάντια στην ΠΚΣ! Ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να λογοδοτήσει στα φοιτητικά παρακλάδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη δράση της παράταξης παρά μόνο στους σπουδαστές της σχολής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου της ΣΤΕΦ, η ΠΚΣ κατέθεσε το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για την παγκρήτια συγκέντρωση ενάντια στο ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για τις 29 του Μάρτη στη βάση της Σούδας. Οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ καταψήφισαν το κάλεσμα αναφέροντας ότι «το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε για να ενώνει τους λαούς και να διασφαλίζει την ειρήνη», οπότε δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης...

Αυτό που μένει είναι οι σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της κάθε πολιτικής δυναμης μέσα στο ΤΕΙ και να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής της ΕΕ και των υπηρετών της…

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 26/03/2009 στις 21:00 στο Αμφ. ΦΧ


υπογράφει: Ο Κουμουνιστής
Διαβάστε τη συνέχεια...

21 MAΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ


"Κάνε το τεστ να δεις αν είσαι ρατσιστής
Ποιο Αυγό είναι πιο νόστιμο;
Αν βρίσκετε πιο νόστιμο το λευκό λόγω χρώματος, τότε είστε ένας ρατσιστής, ή ένας ανόητος
«Ρατσισμός είναι, όταν η συσκευασία μετράει πιο πολύ από το περιεχόμενο»"

πηγή:troktiko

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com