Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

"Γιατί από τη Βουλή και όχι από το «Κράτος»; Επειδή στην Ελλάδα κράτος ανεξάρτητο, αυτόβουλο, ανεπηρέαστο δεν υπάρχει!! Μόνον πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις οι οποίες μεταβάλλουν κατά το δοκούν τον κρατικό μηχανισμό σε κομματικό όργανο- όποτε προφθάσουν...

Γι΄ αυτό και στην περίπτωση εθνικών καταστροφών όπως η πυρκαϊά που κατέκαυσε την Αττική (και προ δύο ετών την Πελοπόννησο) οι μόνες που μπορούν να επέμβουν αποτελεσματικά είναι οι πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή η Βουλή, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Θα ήταν καλό ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας (ίσως επικουρούμενος και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) να καλέσει κοινοβουλευτική πανστρατιά για τη χάραξη αποτελεσματικής αντιπυρικής πολιτικής.

Το προηγούμενο της Κύπρου, όπου λειτουργούν ανιχνευτές καπνού μέσα στα δάση, όπου διανοίχθηκαν αντιπυρικές ζώνες και δρόμοι που φθάνουν σε όλα τα ευαίσθητα δασικά σύνολα, είναι παράδειγμα προς μίμηση. (Εν αντιθέσει προς τους ελλαδίτες δασάρχες, οι κύπριοι συνάδελφοί τους δεν προβάλλουν αρνήσεις και εμπόδια όταν τους ζητείται η άδεια για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.)

Αλλά βασικότερο εξ όλων των μέτρων πρέπει να είναι η διά νόμου αποτροπή κάθε ελπίδας «νόμιμης» οικοδόμησης από ιδιώτες, εταιρείες, συλλόγους, συνεταιρισμούς, μοναστήρια κλπ., κλπ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ θα γλιτώσουμε από τους εφιαλτικούς εμπρησμούς.

Όσο για τα καταφώρως αυθαίρετα κτίσματα που φυτρώνουν σήμερα ανενόχλητα (αρκεί να ξέρεις ποιον να πληρώσεις για να κλείσει τα μάτια...): άμεση κατεδάφιση, σε όποια φάση και αν βρίσκεται η παράνομη οικοδομή!"

Πραγματική έκπληξη από το Βήμα σήμερα, με το παραπάνω άρθρο του...!

Συμφωνούμε με όλα όσα θίγει και με τον τρόπο που τα θίγει η εφημερίδα του Βήματος.

Ευελπιστούμε να μην πρόκειται για μια ακόμη κίνηση φαρισαϊσμού, από τις πολλές που τα εκδοτικά συμφέροντα οργανώνουν κατά καιρούς...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ...


Στις 2 Αυγούστου ένας 36χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά, σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην υψικάμινο του εργοστασίου.

Σήμερα , συνέβη ακριβώς το ίδιο . Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και μερικοί ακόμα τραυματίστηκαν ελαφρά...!

Μέσα σε 24 μέρες , έχουν κλείσει 2 σπίτια...

Ακούει κανείς ;



Διαβάστε τη συνέχεια...

H ΣΑΠΙΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ... ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ!

Σχεδόν 4.000 κενές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης, πεπαλαιωμένα μέσα πυρόσβεσης, απουσία σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών ικανών να συντονίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης...

Πρόκειται για τη γνωστή μακρά λίστα που πάντα έρχεται στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε μεγάλη πυρκαγιά. Η τραγική λίστα της ανεπάρκειας, σε έμψυχο δυναμικό και μέσα δασοπυρόσβεσης, έχει πολιτικούς "αυτουργούς". Είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η διαχρονική πολιτική των εταίρων του δικομματισμού, που στο όνομα των "περικοπών", της "μείωσης της σπατάλης στις δημόσιες υπηρεσίες", έχει "αποψιλώσει" το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο και σ' αυτή την καταστροφή έδωσε την ηρωική μάχη με λειψό ανθρώπινο δυναμικό και απαρχαιωμένα μέσα.

Οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, λοιπόν, δεν κάνουν προσλήψεις γιατί ισχυρίζονται ότι δεν αντέχει ο προϋπολογισμός. Δεν αγοράζουν πυροσβεστικά οχήματα γιατί υποστηρίζουν ότι θα "τιναχτεί" το δημόσιο χρέος. Λένε ψέματα και κοροϊδεύουν το λαό.

Αυτοί που επικαλούνται τη "στενότητα" του προϋπολογισμού, σε αγαστή συνεργασία έδωσαν 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ, από τις 4 Αυγούστου μέχρι και παραμονές των πυρκαγιών...

...πρόσφερε 4,7 δισ. ευρώ(!) σε βιομήχανους, τραπεζίτες και μεγάλες επιχειρήσεις. Πάνω από 5,7 δισ. ευρώ έχουν δοθεί μέσα σ' ένα χρόνο στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα χρήματα βρέθηκαν.

Οπως βρέθηκαν αντίστοιχα ποσά για να καλυφθεί η συμμετοχή της χώρας στις πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υπηρετώντας τις οικονομικές και "γεωστρατηγικές" επιδιώξεις των οκονομικα ισχυρών. Εδώ και δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δαπανούν κάθε έτος από τον κρατικό προϋπολογισμό 300.000.000 ευρώ για να διατηρούν 1.200 Ελληνες στρατιώτες στις φιλοπολεμικές αποστολές στη Βοσνία, στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν και πολεμικά πλοία σε διαφορες αλλες αποστολές. Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αγοραστούν 1.200 πυροσβεστικά οχήματα το χρόνο ή να καλυφθούν οι πάγιες ετήσιες αποδοχές περίπου 22.000 πυροσβεστών πλήρους απασχόλησης...

Σ' αυτή τη δεκαετία έχουν δαπανηθεί 3 δισ. ευρώ που ισοδυναμούν με την αγορά 100 πυροσβεστικών αεροσκαφών! Χρήματα, λοιπόν, υπάρχουν. Αλλά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διατίθενται για την ενίσχυση της κερδοφορίας εκείνων που υπηρετούν.

Αυτή η ίδια πολιτική που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι που με νόμους και αναθεωρήσεις του Συντάγματος οικοπεδοποιεί τα δάση και εμπορευματοποιεί τη γη, οπλίζοντας το χέρι των εμπρηστών.

Είναι η ίδια που οδηγεί προκλητικά τα πολιτικά στελέχη της να ισχυρίζονται ανερυθρίαστα ότι δεν έχουν "κονδύλια" για προσλήψεις, την ίδια στιγμή που με το άλλο χέρι "μπουκώνουν" το κεφάλαιο.

Η σαπίλα αυτής της πολιτικής αναδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη να παλέψει ο λαός για σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες πρόληψης και πυρασφάλειας, που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και θα προασπίζουν τη λαϊκή περιουσία.

Διαβάστε τη συνέχεια...

...ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Σωστά μηλάνε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας ότι για τις πληγείσες από την φωτιά περιοχές η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το ...σύστημα της Ηλείας.

Μόνο όμως αν εννοούν και όσα έγιναν αφού έσβησαν οι πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα: Αυτές τις μέρες θα ακούσουμε μεγαλοστομίες.

Στην συνέχεια - αφού κοπάσει ο επικοινωνιακός θόρυβος - οι πληγέντες θα διαπιστώσουν ότι τους κοροϊδεύουν και τους εμπαίζουν.

Θα αρχίσουν οι περίεργες αποτιμήσεις των ζημιών, οι εξαιρέσεις κατηγοριών και διάφορα άλλα που θα ...μειώνουν το κόστος.

Οσο για τα καμένα δάση, αφού οι κυβερνώντες...

...σκίσουν τα ρούχα τους περί του ότι όπου κάηκε δάσος θα ξαναγίνει δάσος, θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις. Σιγά - σιγά και πονηρά οι οικοπεδοφάγοι θα κάνουν όλες τις δουλειές τους.

Κάτι τα κτηματολόγια που είτε δε γίνονται, είτε γίνονται όπως γίνονται, κάτι η μπερδεμένη νομοθεσία περί εκμετάλλευσης της γης, όλα θα βοηθήσουν στον έναν και μόνο στόχο: Να πάνε τα "φιλέτα" της γης στην "ιδιωτική πρωτοβουλία".

Δηλαδή σε εκείνους που ουσιαστικά τα έκαψαν ασχέτως του ποιο χέρι έβαλε τις φωτιές.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Όλοι οι bloggers και οι χρήστες του διαδικτύου ενώνουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν όπως αυτοί ξέρουν για το οξυγόνο που μας στέρησαν.

Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα. Η πρόσκληση κάνει το γύρω του Διαδικτύο μέσω blogs και e-mails, αλλά η κινητοποίηση διευρύνεται και με sms.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Πρέπει να κατέβει κόσμος για να καταλάβουν ότι...

μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να συντονιστούμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Φορώντας μαύρα ρούχα θα δείξουμε ότι 'πενθούμε' για τον χαμό 200.000 στρεμμάτων που θα στερήσουν την ανάσα από εμάς και τα παιδιά μας.

Σαν και τότε, το 2007, όταν έγινε ειρηνική διαμαρτυρία.
Απαιτούμε να κηρύσσονται αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις και να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com