Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ



Και για οσους δεν καταλάβατε, απειλούμαστε από τη «Νέα Τρομοκρατία» (άλλο πράγμα είναι αυτό από τη Νέα Δημοκρατία, μην μπερδεύεστε).

Οι «τρομολαγνικές» θεωρίες δίνουν και παίρνουν, τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο και η φαντασία οργιάζει.

Τα τηλεοπτικά κανάλια - όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο - έχουν δώσει τα «ρέστα τους». Οι «πηγές» δίνουν αναλύσεις και οι αναλύσεις προκαλούν συζητήσεις (Με τον Μ. Χρυσοχοΐδη εννοείται πιο τακτικό από όλους στα παράθυρα). Είναι ειδήμων...

Μόνο που στο τέλος όλης αυτής της θολούρας ξέρουμε τι υπάρχει γιατί, απλούστατα, το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Νέα κατασταλτικά μέτρα, νέοι τρομονόμοι, περισσότερες κάμερες, και πάνω από όλα περιορισμός του λαϊκού κινήματος. Γιατί εκεί, βέβαια, είναι η ουσία του πράγματος...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ...

Το θέμα των καταγγελιών του εφοπλιστή Μανούση κατά του πρώην υπουργού Παυλίδη και οι αλληλοκατηγορίες περί εκβιασμών, είναι μια υπόθεση που από όποια μεριά και να την πιάσεις μυρίζει αποπνικτικά.

Το γεγονός ότι ο «Αντέννα» δείχνει τις τελευταίες μέρες εξαιρετική επιμέλεια και αξιοπρόσεκτη επιμονή στη «διερεύνηση» του όλου ζητήματος, είναι προφανές ότι οφείλεται στη δεδηλωμένη θέση του σταθμού για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς.

Οτι, πάντως, το όλο ζήτημα είναι γνωστό εδώ και 8 (τουλάχιστον) μήνες, αλλά ο «Αντέννα» άρχισε να ασχολείται τόσο επισταμένα μαζί του μόνο από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του ο κ. Κυριακού έχασε τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματικό.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι τα κανάλια δίνουν τη μάχη του ελέγχου της εκάστοτε εξουσίας, εμφορούμενα από τα αγαθά κίνητρα για την ενημέρωση του πολίτη και ουδέποτε με γνώμονα τα προσωπικά ελατήρια και τους «ανοικτούς λογαριασμούς» των καναλαρχών - αφεντικών τους με τις εν λόγω εξουσίες... Διαβάστε τη συνέχεια...

Η δε Γυνή...


Γυναίκα, γονιμότητα και κάπνισμα

Το κάπνισμα αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στο γυναικείο φύλο, η οποία μπορεί να προληφθεί. Στα προσεχή χρόνια αναμένεται μεγέθυνση του προβλήματος, που θα επηρεάσει περισσότερο τις γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα δύο φύλα διαφοροποιούνται στην καπνιστική συμπεριφορά και στα κίνητρα διακοπής. Οι γυναίκες προσβάλλονται από τα ίδια

σχετιζόμενα με το κάπνισμα νοσήματα, όπως οι άντρες: καρκίνο του πνεύμονα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες ειδικότερες βλαπτικές επιδράσεις που αφορούν στο γυναικείο φύλο. Στην ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης, το κάπνισμα της μητέρας έχει αρνητική επίδραση στην έκβαση της κύησης και στη μετέπειτα υγεία του νεογνού και παιδιού. Επίσης, το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά τη γυναικεία γονιμότητα και ενοχοποιείται για πρόκληση οστεοπόρωσης στην εμμηνόπαυση.

Το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης για μια γυναίκα κατά 40%, ενώ οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της κύησης έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν λιπόβαρες νεογνό. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για συγκεκριμένες εμβρυικές δυσμορφίες, όπως το λαγώχειλο και το λυκόστομα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που είναι παθητικές καπνίστριες καθυστερούν να μείνουν έγκυες, λόγω της αρνητικής επίδρασης του καπνού που εισπνέεται παθητικά. Επιπρόσθετα, το παθητικό κάπνισμα σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, τον πρόωρο τοκετό, τα αναπνευστικά νοσήματα κατά την παιδική ηλικία και την εκδήλωση παιδικού άσθματος.

Εάν σε ένα ζευγάρι καπνίζουν και ο άνδρας και η γυναίκα τότε οι αρνητικές επιδράσεις για την τεκνοποίηση είναι μεγαλύτερες. Τα προβλήματα εστιάζονται τόσο σε δυσκολίες στη σύλληψη αλλά και για την ανάπτυξη του εμβρύου. Μεγάλος κίνδυνος τερατογέννησης.

Οι τοξικές επιδράσεις που έχει το κάπνισμα στα ωάρια και σπερματοζωάρια μπορούν να μειωθούν με την έγκαιρη διακοπή του καπνίσματος. Έχει αποδειχτεί ότι σε πρώην καπνιστές, ο χρόνος σύλληψης μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Ειδικά στα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, η έγκαιρη διακοπή του καπνίσματος, τόσο από τον άνδρα όσο και από τη γυναίκα, βελτιώνει σαφώς τα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Και λίγο γενικότερα αριθμοί που σοκάρουν..

20.000 Έλληνες υπολογίζεται ότι πεθαίνουν κάθε χρόνο από νοσήματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το κάπνισμα.

650.000 καπνιστές και 80.000 παθητικοί καπνιστές στην Ευρώπη χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

48% του ανδρικού πληθυσμού στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου οι μισοί Έλληνες άνδρες, δηλώνουν ενεργοί καπνιστές.

38% του πληθυσμού των γυναικών, δηλαδή περίπου μία στις τρεις γυναίκες, δηλώνουν ενεργές καπνίστριες.

υπογράφει: το Διαμάντι

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com