Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

H τρομοκράτηση απο το ένστολο κράτος

Αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου είναι μια μοναδικής πιστότητας αποτύπωση του κράτους της καταστολής, της πολιτικής της αυθαιρεσίας, του συστήματος της απανθρωπιάς.

Είναι ένα προμελετημένο έγκλημα, είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που κατασκευάζει «πραίτορες», είναι ένα φρικώδες απόβλητο που προέκυψε βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Των προδιαγραφών με τις οποίες κατασκευάζονται οι ανθρωποφύλακες μιας Δημοκρατίας που απευθύνεται στους ραβδούχους της, με φράσεις όπως εκείνο το «εσείς είστε το κράτος».

Το πρόβλημα είναι βαθύ και είναι κατεξοχήν πολιτικό. Η πηγή του βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτό το κράτος αντιμετωπίζει το λαό σαν «εχθρό».

Σαν «εχθρό» μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το λαό και τα όργανα του κράτους. Τα όργανα του κράτους είναι προσανατολισμένα να καταστέλλουν το λαό στις πορείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες. Πρόκειται για τα όργανα ενός κράτους που απάγει Πακιστανούς, που συμμετέχει στους βασανισμούς, στις απαγωγές και τις μεταγωγές «υπόπτων» από τα αεροπλάνα - ιπτάμενα Γκουαντάναμο της CIA.

  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να κάνουν σαμποτάζ στα τρακτέρ των αγροτών, δεν μπορεί να σέβονται τον αγρότη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες, δεν μπορεί να σέβονται τον ναυτεργάτη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να χαφιεδίζουν στις εργατικές κινητοποιήσεις, δεν μπορεί να σέβονται τον εργάτη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να καταστέλλουν τις φιλειρηνικές διαδηλώσεις κατά του Κλίντον, του Μπους και του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να σέβονται τον φιλειρηνιστή διαδηλωτή.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν μετανάστες ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία, δεν μπορεί να σέβονται τον μετανάστη.
  • Τα όργανα του κράτους, που εκπαιδεύονται να χτυπούν τους φοιτητές, δεν μπορεί να σέβονται τον φοιτητή.
  • Τα όργανα του κράτους, που επιτίθενται ακόμα και σε συνταξιούχους, δεν μπορεί να σέβονται τον συνταξιούχο.
  • Τα όργανα ενός κράτους, που αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως εν δυνάμει ύποπτο, δεν μπορεί να σέβονται τον πολίτη.

Το ένστολο τμήμα του κράτους είναι επιφορτισμένο με την τρομοκράτηση του λαού, υπηρετώντας την τακτική του «κνούτου» και του «φραγγελίου» στο πλαίσιο μιας πολιτικής που θέλει τον άνθρωπο τρεις μέρες «απασχολήσιμο» και τρεις μέρες άνεργο.

Είναι κατασκευασμένο για να εκφοβίζει και να «τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί» τον «εχθρό», όπως έπραξε με τον 19χρονο, επειδή φορούσε πράσινα παπούτσια, όπως είχε πράξει το 2003 με τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά των 7 της Θεσσαλονίκης, όπως έπραξε με τον μετανάστη στην Πέτρου Ράλλη που ...«έπεσε» και σκοτώθηκε.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Κουκουλοφόροι

Κι αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε την ίδια μέρα, λίγες ώρες αργότερα. Ω της εκπλήξεως! Το ίδιο «λεβεντόπαιδο» που στην προηγούμενη φωτογραφία είναι «αναρχικός», σε αυτή τη φωτογραφία είναι άνδρας των ...ΜΕΑ, που μαζί με συναδέλφους του, με πολιτικά και ένστολους, συλλαμβάνει και οδηγεί στην κλούβα άτομο που πριν λίγο ήταν «ομοϊδεάτης» του...
Ομάδες «πραιτόρων», με «φόρμες» και «κράνη» (χρώματος μαύρου κατά προτίμηση...) και με εντολή να εισβάλλουν στις κινητοποιήσεις με στόχο τη σύλληψη των διαδηλωτών.

Ασφαλίτες με πολιτικά, χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας, με ειδικές «φόρμες εργασίας», με στόχο να παρεισφρέουν στις πορείες, να χαφιεδίζουν, να φακελώνουν και να συλλαμβάνουν.

Ομάδες προβοκατόρων με άνωθεν νομιμοποίηση - δηλαδή, προβοκάτορες κανονικοί - εντεταλμένοι να παίζουν το ίδιο και το ίδιο παιχνίδι κατά του λαϊκού κινήματος, παρέα με τους άλλους κουκουλοφόρους, τους «γνωστούς - αγνώστους» ...συναδέλφους τους, σε αυτή την ατέλειωτη παράσταση για «κλέφτες κι αστυνόμους».


Το φαινόμενο των ασφαλιτών - χαφιέδων - προβοκατόρων - κουκουλοφόρων, αυτό το κατασκεύασμα των φανερών και μυστικών υπηρεσιών, είναι μια μεθοδολογία τόσο παλιά, όσο και η μεθοδολογία της προβοκάτσιας εκ μέρους των κατασταλτικών μηχανισμών.

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», που λέει και το τραγούδι. Μεταπολίτευση, «Αλλαγή», «Εκσυγχρονισμός» και τώρα «Επανίδρυση», με τα ίδια «όπλα» προβοκάρουν το λαϊκό κίνημα.

Περί τούτου, εκτός από τον κοινού νου, υπάρχουν, άλλωστε, και οι σχετικές φωτογραφίες...

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, δε, τις οποίες αναδημοσιεύει σήμερα η στήλη, τραβήχτηκαν την ίδια μέρα, στις 18/11/1985. Είναι δύο φωτογραφίες που έχουν τη δική τους ιστορία. Μια ιστορία ...ενδιαφέρουσα και διδακτική.

Τα γεγονότα στο Χημείο, το Νοέμβρη του 1985, έχουν τελειώσει. Ο φακός απαθανατίζει μια ομάδα «αναρχικών» που βγαίνει έξω από το κτίριο και συλλαμβάνεται από την Αστυνομία. Προσέξτε το «λεβεντόπαιδο», αριστερά, που εμφανίζεται σαν «αναρχικός». Και τώρα κοιτάξτε την παραπάνω φωτογραφία...
Προσέξτε τη:

Οι φωτογραφίες αυτές, όπου στη μια το «λεβεντόπαιδο» ήταν «αναρχικός» και στην άλλη ήταν άνδρας των ΜΕΑ, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 19/11/1985 στην εφημερίδα «Εθνος». Πριν από είκοσι και παραπάνω χρόνια. Τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι η ΝΔ. Σαν να μην άλλαξε τίποτα...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ?

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος ; Τι ακριβώς κάνει με ρόπαλο ανάμεσα στους αστυνομικούς ; Γιατί δεν τον συλλαμβάνουν ; Είναι ασφαλίτης ; Ή μήπως "αναρχικός" ; Ή μήπως μέλος της Χρυσής Αυγής ; Διαβάστε τη συνέχεια...

Πρώτος και καλύτερος!

Την πρόκρισή στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει από σήμερα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους, επικράτησαν 1-0 της Ανόρθωσης και πέρασαν στην επόμενη φάση. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων σημείωσε στο 69’ ο Γιώργος Καραγκούνης. Η νίκη αυτή αποκτά μεγαλύτερη ισχύ, αν αναλογιστούμε πως η νίκη της Βέρντερ Βρέμης σε βάρος της Ίντερ με 2-1 έδωσε στο «τριφύλλι» την πρωτιά στον όμιλο! Έξυπνο και επιβλητικό ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Τεν Κάτε, που δεν άφησαν τους Κύπριους να ζητήσουν κάτι περισσότερο απ’το παιχνίδι και τερμάτισαν τέταρτοι.

Το ματς:
Αν είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ενδεχομένως, να είχε καθαρίσει από νωρίς το ματς. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην παρουσίασε το εξαιρετικά επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Τεν Κάτε επιβεβαίωσε τελικά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Παρέταξε τρία αμυντικά χαφ και με τους Καραγκούνη- Κλέιτον επιχείρησε να κάνει παιχνίδι.
Ειδικά στα πρώτα λεπτά, οι «πράσινοι» ήταν κυριολεκτικά… καταιγιστικοί. Με κορυφαία ευκαιρία το απευθείας φάουλ του Καραγκούνη στο 6’- που απομάκρυνε σωτήρια ο Μπεκιάι- κατάφεραν να οπισθοχωρήσουν μαζικά την Ανόρθωση. Οι μπαλιές από τα άκρα περνούσαν στην περιοχή και εν ολίγοις προέκυψε ένας επιθετικός μονόλογος. Με τη συμπλήρωση των 15’, η μεγάλη φάση του Ταχέρ άλλαξε, ως ένα σημείο, τα δεδομένα της αναμέτρησης. Έδωσε το δικαίωμα στους Κύπριους να πάρουν θάρρος και να ανεβάσουν τις γραμμές τους.
Η πίεση μετατοπίστηκε στην άμυνα των γηπεδούχων, αποσκοπώντας στη λάθος πάσα και την ολιγωρία. Ορισμένες στιγμές, το «τριφύλλι» προέβη σε επιπόλαιες κινήσεις. Γύρω στο μισάωρο το παιχνίδι είχε ισορροπήσει πλήρως… Πλέον, η ομάδα του Τεν Κάτε «έσφιξε» στο κέντρο της και ζήτησε την γρήγορη κόντρα. Μπορεί στο υπόλοιπο του ημιχρόνου να μην κινδύνεψε, αλλά ήταν φανερή η πρόθεση της να γυρίσει μπάλα στο κέντρο.
Ο Παναθηναϊκός, με υπομονή, περίμενε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο και να βγουν μπάλες μπροστά. Σε αυτό βοήθησε αρκετά ο Κλέιτον. Μερικές επελάσεις του προκάλεσαν ανησυχία στον πάγκο του Κετσμπάγια, αλλά ως εκεί. Όπως αναφέραμε παραπάνω, έλειπαν οι τελικές προσπάθειες την ώρα που βέβαια ο Μάντζιος φαινόταν σήμερα εκτός αγώνα… Στις τελευταίες προσπάθειες τους, οι «πράσινοι» πάτησαν πάλι περιοχή, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως θα το ήθελαν…
Στην επανάληψη, οι αναγκαστικές αλλαγές του Κετσμπάγια δυσκόλεψαν το έργο της ομάδας του. Ο στυλοβάτης της κυπριακής άμυνας, Τραϊανός Δέλλας, αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο τερματοφύλακας, Μπεκιάι, έδωσε τη θέση του στον Νάγκι. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως οι κάθετες μπάλες περνούσαν πιο εύκολα. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και με γρήγορες αλληλοκαλύψεις μπόρεσαν να πατήσουν περιοχή. Ευκαιρίες καλές δημιούργησαν με αποκορύφωμα των Κλέιτον και Μάντζιου. Το γκολ, όμως, δεν έρχονταν…
Ήταν φυσικό επακόλουθο, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης να εστιάσουν πάλι στην αμυντική τους τακτική… Από το 60’ και μετά ειδικά ήταν εμφανές πως δεν μπορούσαν να περάσουν στην μεσαία γραμμή. Τελικά η απουσία του Δέλλα στοίχησε. Αναφέραμε και προηγούμενα πως τα κενά ήταν αναπόφευκτα, κάτι που τελικά στοίχησε… Ο Σκοπελίτης δεν συνεργάστηκε καλά με τον συμπαίκτη του στη μεγάλη περιοχή, ο Καραγκούνης έκλεψε τη μπάλα σούταρε και η λάθος εκτίμηση του Νάγκι έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στο 69΄.
Στα εναπομείναντα λεπτά, η «Κυρία» προσπάθησε να κυνηγήσει το… όνειρο, αλλά μάταια. Οι «πράσινοι» έκλεβαν εύκολα τη μπάλα και συνεχώς «πάγωναν» το ρυθμό. Το υπέρ τους σκορ είχε «κλειδώσει» την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και, απλά, περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μια και το 2-1 της Βέρντερ σε βάρος της Ίντερ έδωσε στο «τριφύλλι» την πρωτιά στον όμιλο.
* Μια ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Χουάν Χοσέ Μπορέλι για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα.
**Ο Βαγγέλης Μάντζιος αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό, η σοβαρότητα του οποίου θα διαπιστωθεί την Τετάρτη. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για θλάση στον τετρακέφαλο και ο χρόνος αποθεραπείας εκτιμάται πως είναι δύο με τρεις εβδομάδες.
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός(Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Κλέιτον (65’ Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (90+ Ίβανσιτς), Τζιόλης, Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος (82’ Ρουκάβινα), Σπυρόπουλος
Ανόθρωση(Τιμούρ Κετσπάγια): Μπεκιάι(46' Νάγκι), Κατσαβάκης, Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Λεϊβακαμπέσι, Ταχέρ(69' Πάουλο Κόστα), Λαμπάν, Κωνσταντίνου, Μπαρντόν, Δέλλας(46' Φρούσος)

Παναγιώτης Σεμερτζίδης
Τεν Κάτε: «Κανείς δεν μπορεί να μας υποτιμήσει»
Δικαιωμένος με την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε. Με δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης, ο Ολλανδός τεχνικός ξεκαθάρισε πως η αγωνιστική βελτίωση και το ομαδικό πνεύμα των παικτών του έφερε την μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κανείς δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει πλέον», τόνισε μεταξύ άλλων ο κόουτς του «τριφυλλιού».
«Κάτι τέτοιες στιγμές, με αυτά που γίνονται γύρω μας, η νίκη αυτή είναι αφορμή για χαρά», τόνισε αρχικά ο Τεν Κάτε και συνέχισε αναφερόμενος στις αρνητικές κριτικές που δεχόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα: «Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά είναι λογικό να γίνει κριτική. Δεν είναι θέμα δικαίωσης μου. Η ομάδα έμεινε ήρεμη και είχε την ευκαιρία να βελτιώσει την εικόνα της. Θα ήταν εύκολο να πω, πως σας τα έλεγα αλλά δεν έχει νόημα. Για μένα είναι έκπληξη ότι εξελιχθήκαμε τόσο πολύ στην Ευρώπη».
Όσον αφορά το… δώρο που του έδωσαν οι παίκτες του (σ.σ. νίκη), μια και σήμερα ο Ολλανδός έχει γενέθλια, απάντησε: «Είναι το καλύτερο δώρο. Όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους φιλάθλους. Καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό και είναι ευκαιρία να γιορτάσουμε την πρωτιά σε έναν όμιλο που υπήρχαν οι Ίντερ και Βέρντερ Βρέμης». Κληθείς να απαντήσει για τον αντίπαλο που θα προτιμούσε να τύχει στη φάση των «16», ο Τεν Κάτε είπε: «Όλες όσες έχουν μείνει στη διοργάνωση είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Άλλωστε ο επόμενος γύρος θα γίνει αργότερα, τον Μάρτιο. Θα δούμε με ηρεμία την κλήρωση. Η ομάδα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Είμαστε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανείς. Πετύχαμε να προκριθούμε γιατί είμαστε καλή και οργανωμένη ομάδα. Είμαι περήφανος για τα παιδιά. Μπορεί να μην διαθέτουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά είμαστε οργανωμένο σύνολο με παίκτες αφοσιωμένους στην ομάδα. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε ουσιαστικό ποδόσφαιρο Πάντως για εμάς είναι πλεονέκτημα που θα έχουμε τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Είμαστε σημαντίκή δύναμη στην Ευρώπη ειδικά εντός έδρας».,
Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την ανατροπή και εντός των τειχών και να κατακτήσει τον τίτλο, είπε: «Εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμη 17 αγωνιστικές, δηλαδή 51 διεκδικήσιμοι βαθμοί και θα παλέψουμε μέχρι τέλους». Tέλος, ερωτηθείς για τα μεταγραφικά, τόνισε πως θα υπάρξουν νέα μετά τη συνάντηση που θα έχει προσεχώς με τον Κώστα Αντωνίου. Τέλος αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Παναγιώτης Σεμερτζίδης
Τι δήλωσαν οι «πράσινοι»
Ικανοποιημένος και ευτυχής για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης ο Αλέξανδρος Τζιόλης. «Ξεκινήσαμε με το αριστερό στη διοργάνωση, όμως με πολύ δουλειά καταφέραμε να περάσουμε. Τώρα χαιρόμαστε, θα περιμένουμε να μάθουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας και στη συνέχεια βλέπουμε. Κλειδί για εμάς ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια εκεί που δείξαμε πως είμαστε ομάδα. Αυτό μας έδωσε την πρόκριση, ότι είμαστε ομάδα», ήταν τα λόγια του Έλληνα μέσου.
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είπε: «Τις τελευταίες ημέρες μόνο θλιβερά πράγματα συζητάμε και το σημερινό ήταν μία νότα χαράς για όλο τον κόσμο. Είναι μία μεγάλη πρόκριση, μία μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες. Δεν θέλω να μιλήσω για την κριτική. Αυτή πάντα θα υπάρχει στην Ελλάδα. Πριν το παιχνίδι είμασταν συγκεντρωμένοι και θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι. Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξεις αντίπαλο. Δεν έχουμε αφήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε τις πιθανότητες. Έχουμε βγάλει πολύ σύσκολες έδρες και θα παλέψουμε».
Κληθείς να σχολιάσει την αναμέτρηση, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παραδέχτηκε πως: «Είναι φανταστικό. Τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο και είναι σεδόν απίστευτο. Είναι πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά πιστεύαμε στους εαυτούς μας και με πάθος και εμπειρία καταφέραμε να τερματίσουμε σητν πρώτη θέση. Τώρα θα πρέπει να δέιξουμε το καλό μας πρόσωπο και στην Ελλάδα και όταν έρθει η ώρα να συνεχίσουμε και στην Ευρώπη πάλι. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μακριά, πολύ μακριά στην διοαργάνωση αν παίξουμε όπως στα τελευταία παιχνίδια. Η επόμενη φάση είναι τελείως διαφορετική. Θα περιμένουμε την κλήρωση. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει πολύ καλά έχουμε πίστη στην ομάδα».
Ο Αντρέας Ιβανσιτς τόνισε: «Ηταν μια φοβερή νύχτα και μια μεγάλη νίκη. Ηταν απίστευτη η πρόκριση που πήραμε. Κάναμε κακή αρχή αλλά στη συνέχεια κάναμε δύο εκπληκτικές νίκες σε Βρέμη και Μιλάνο και αξίζαμε πέρα για πέρα την πρόκριση. Εχουμε ακόμα δύο ματς στο πρωτάθλημα μέχρι τα Χριστούγεννα και πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δύο».
Ο Άντε Ρουκάβινα συμπλήρωσε: «Τι να πω, αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Στα δύο πρώτα ματς δεν πήγαμε καλά και σίγουρα κανείς δεν περίμενε τρεις νίκες στην συνέχεια, Τώρα είμαστε πρώτοι στον όμιλο και ελπίζουμε ένα προχωρήσουμε ακόμα πιο πολύ. Δεν έχω προτίμηση σε ομάδα. Όλες οι ομάδες είμαι μεγάλες. Είμασταν καλύτεροι απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε συνέχεια άμυνα. Από αύριο κιόλας πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς και πρέπει να νικήσουμε».
Νίκος Πατέρας: «Ηταν σημαντικό για την ομάδα να νικήσουμε σήμερα αλλά και για τους φιλάθλους μας. Οι φίλαθλοί μας το χάρηκαν και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια, να προχωρήσουμε πιο πολύ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ξεγραφτεί από κανέναν και πολλοί λένε ότι χάθηκε το πρωτάθλημα αλλά εγώ πιστεύω ακόμα και στην πρώτη θέση. Σας είχα πει ότι μετά το ματς με την Ανόρθωση θα συζητήσουμε με την τεχνική ηγεσία για την ενίσχυση της ομάδας. Στην Ελλάδα όπως ξέρετε υπάρχουν κι άλλα θέματα και ούτως ή άλλως η διαιτησία είναι πιο αδέκαστη στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη το παιχνίδι παίζεται αλλιώς».
Γιώργος Βαρδινογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του».
Παύλος Γιαννακόπουλος: «Οι παίκτες έκαναν ένα ωραίο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, πήραν νταηλίδικα την πρόκριση. Περιμένουμε περισσότερα».
Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει τα φόντα να προχωρήσει. Συγχαρητήρια σε όλους. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα οι παίκτες να δώσουν το καλύτερο δυνατό».
Αντώνης Αντωνιάδης: «Είναι μια μεγάλη μέρα για τον σύλλογο. Από ξεγραμμένοι βγήκαμε πρώτοι».
Χρήστος Οικονόμου
Ενός λεπτού σιγή στο Ολυμπιακό Στάδιο
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη θα κρατηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, πριν το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ανόρθωση. Πριν από λίγη ώρα η επιτροπή της UEFA ενέκρινε την έναρξη της αναμέτρησης όπως κανονικά είχε οριστεί και αποφάσισε το παραπάνω…
""Ο Αλέξης ήταν Παναθηναϊκός και άκουγε Dead Kennedies (ένα punk rock συγκρότημα). Σήμερα του έδωσε χαρά η ομάδα του εκεί στην χώρα των Αγγέλων όπου βρίσκεται μαζί με τους εξίσου δολοφονημένους Kennedies. Τουλάχιστον η ομάδα του τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και του έδωσε χάρα την στιγμη που οι "φίλοι" του ΌΧΙ!!! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει"""
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com