Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ!

Σχόλιο για την τηλεμαχία μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κι εκείνος έδωσε την εξής απάντηση:

"Ακούσαμε δυο διαφορετικές λογικές δυο διαφορετικές φιλοσοφίες πολιτικής. Η μία μας λέει ότι θα συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις" - κατεδαφίσεις ότι θα παγώσει τους μισθούς , θα περιστείλει τις συντάξεις, θα κάνει περικοπές στις κοινωνικές παροχές και θα δούμε. Και η άλλη λέει ότι θα αναθερμάνει την οικονομία, θα τονώσει την αγορά, θα ενισχύσει τους μη έχοντες και μη κατέχοντες. Εμείς από τη μεριά των εργαζομένων, των μη εχόντων και μη κατεχόντων ξέρουμε ποια είναι η σωστή πολιτική".

Είναι αυτός τώρα σχολιασμός ενός συνδικαλιστή που μάχεται πραγματικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Το μόνο που δεν είπε είναι..."ψηφίστε ΠΑΣΟΚ"!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη:

Η Αλεξανδρούπολη στέλνει σήμερα ένα καθαρό μήνυμα. Μήνυμα αγωνιστικότητας. Η Θράκη στέλνει σήμερα καθαρό μήνυμα που δείχνει το δρόμο του μέλλοντος. Ο παλμός και το πάθος αυτής της συνάντησης μεταφέρονται σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Γι΄ αυτό σηκώστε ψηλά τις σημαίες των κοινών μας αγώνων. Μαζί πορευτήκαμε και μαζί συνεχίζουμε. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό γεννιέται τώρα μια νέα δυναμική. Η συσπείρωση γίνεται πραγματικότητα. Συνεχίζουμε, όλες και όλοι μαζί τον αγώνα. Με πίστη στο σκοπό μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Φίλες και φίλοι,

Στο τελευταίο διάστημα, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει στο σημείο να εκβιάζει ολόκληρη τη Χώρα. Με την απόφασή του να μην ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, οδηγούσε τη Χώρα σε μια πολύμηνη περίοδο εντάσεων και οξύτητας. Απέρριψα τον εκβιασμό του! Απέκλεισα το καταστροφικό αυτό σενάριο. Έβαλα πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Ζήτησα και ζητώ νωπή λαϊκή εντολή. Τώρα αποφασίζετε εσείς.

Οι επιλογές είναι δύο:
• Από τη μια είναι η αλήθεια. Η καταγραφή της δύσκολης πραγματικότητας. Η παρουσίαση συγκεκριμένης πολιτικής και μέτρων και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, για ασφαλή έξοδο από την κρίση.
• Από την άλλη είναι ο λαϊκισμός. Η απόπειρα εξαπάτησης, εμπαιγμού των πολιτών, με ανεύθυνες υποσχέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και που οδηγούν την Χώρα σε οικονομική περιπέτεια.
• Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο ανευθυνότητας. Από τη μια μοιράζει τα πάντα στους πάντες και από την άλλη προσπαθεί να χτίσει άλλοθι υπαναχώρησης. Ένα είναι περισσότερο από βέβαιο! Εάν έπαιρνε την εξουσία δεν θα έκανε τίποτε από όσα λέει! Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο: Δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Εάν κέρδιζε την εξουσία θα ήταν ανήμπορο να πάρει άμεσα τα αναγκαία μέτρα. Και τα πράγματα, σε ελάχιστο χρόνο, θα χειροτέρευαν δραματικά. Από την άλλη πλευρά, εάν έκανε όσα λέει, θα οδηγούσε την Οικονομία στη χρεοκοπία. Σε κάθε περίπτωση, πρώτα θύματα θα ήταν τα μεσαία και τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα. Η Χώρα θα έχανε το τρένο της ανάπτυξης. Θα εγκλωβιζόταν σε μακροχρόνιο οικονομικό αδιέξοδο. Θα χρειαζόταν στη συνέχεια πολύ σκληρά μέτρα. Το ενδεχόμενο αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να το επιτρέψουμε. Γι΄ αυτό σας ζητώ να πάρετε το μέλλον στα δικά σας χέρια. Απορρίψτε τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Αντισταθείτε στον εμπαιγμό. Επιλέξτε τον δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας, για να βγει η Πατρίδα μας πιο δυνατή από την κρίση.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η εποχή που διανύουμε είναι καθοριστική για το μέλλον μας. Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν όλη την αλήθεια. Οι πολιτικοί υποχρεούμαστε να μιλήσουμε για τα δύσκολα δύο χρόνια που είναι μπροστά μας. γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Στα προηγούμενα πέντε χρόνια ακολουθήσαμε συγκροτημένη πολιτική. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Ακόμη και τώρα, στην πιο δύσκολη περίοδο, η ανεργία είναι χαμηλότερη απ’ ό,τι το 2004.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η σφοδρότερη των τελευταίων 80 χρόνων, ανέτρεψε τη «φορά» των πραγμάτων. Είπαμε όλη την αλήθεια για την κρίση. Μίλησα χωρίς μισόλογα. Ανέπτυξα, με απόλυτη σαφήνεια, τα μέτρα που χρειάζονται:
- Ασφυκτικός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες.
- Ασυμβίβαστος πόλεμος στη φοροδιαφυγή.
- Ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Μόνο έτσι μπορεί να μετριαστούν οι επιπτώσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να επισπεύσουμε την έξοδό μας από την κρίση. Μόνο έτσι θα είναι η Οικονομία μας έτοιμη για την κούρσα της νέας ανάπτυξης, το 2011.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η Οικονομία είναι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών. Είναι η πιο πιεστική, η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι πιέζεται έντονα από τη διεθνή συγκυρία. Αντιμετωπίζει σοβαρές αντιξοότητες από τις διαρθρωτικές αδυναμίες του παρελθόντος. Σηκώνει στην πλάτη της τεράστια βάρη από το δημόσιο χρέος. Είναι η πιο βαριά κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πήραν, το 1981, το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν κοντά στα 200 δις ευρώ. Εκατό φορές περισσότερο. Μόνο για τους τόκους του, πληρώνουμε περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο. Και κάτι ακόμη: Το 90% της αύξησης του χρέους οφείλεται στους τόκους και στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά, που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ματαιοπονούν λοιπόν αν ψάχνουν για συνένοχους. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι.

Οι ανάγκες που δημιουργούνται απ’ όλα αυτά -την κρίση, τα χρέη, τις παθογένειες του χτες- είναι μεγάλες και πιεστικές. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. Δεν νοούνται πειραματισμοί. Και όμως! Απέναντι σ’ όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία καθαρή θέση. Μιλάει με υπονοούμενα. Και ένα από τα υπονοούμενα αυτά είναι σαφές: Αύξηση των φόρων.

Ο Αρχηγός του εξαγγέλλει «ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα». Είναι μια ξεκάθαρη φορολογική απειλή: Σημαίνει αύξηση των φόρων στα νοικοκυριά. Αυξημένη επιβάρυνση σε ιδιοκτήτες και μετόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον φορολόγηση για τους αγρότες. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών. Και ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές είναι επιδόματα σε ανέργους, σε πολύτεκνες μητέρες, σε νοικοκυριά ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Πώς, λοιπόν, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζεται ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα μεσαία εισοδήματα; Γιατί δεν λέει ποιά θεωρεί μεσαία εισοδήματα; Γιατί σιωπά;

Και κάτι ακόμα: Έως πρόσφατα έλεγαν ότι η «κλίμακα θα αλλάξει»! Στην τηλεοπτική αντιπαράθεση της Δευτέρας, ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τα ανέτρεψε όλα! Είπε, καθαρά, ότι η κλίμακα «δεν θα αλλάξει». Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Όταν πιέζονται, όταν αναγκάζονται να φύγουν από τη γενικολογία, πέφτουν σε αντιφάσεις! Αποδεικνύονται παντελώς ανέτοιμοι. Αποδεικνύουν πως δεν έχουν κανένα σχέδιο. Εμπαίζουν το Λαό.

Υπόσχεται ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αυξήσεις μισθών για την κάλυψη του πληθωρισμού. Αυτό όμως, με τον πληθωρισμό κάτω από το 1%, σημαίνει για τους χαμηλόμισθους 8 ευρώ το μήνα. Σημαίνει 100–150 ευρώ το χρόνο. Σημαίνει ότι ευνοημένοι θα είναι οι υψηλόμισθοι. Εμείς λέμε να μη δώσουμε, για ένα χρόνο, αύξηση στους υψηλόμισθους του Δημοσίου. Να δώσουμε όμως τριπλάσια απ’ όσα λέει το ΠΑΣΟΚ στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό δηλαδή που κάναμε και φέτος. Δώσαμε 500 ευρώ, αντί των 150 που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Επιμένει όμως ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στα διφορούμενα για τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, την Ολυμπιακή. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι η λύση που δώσαμε στην Ολυμπιακή απαλλάσσει τον φορολογούμενο από ζημιές ενός εκ. ευρώ την ημέρα; Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ αφορά στην αντιμετώπιση ζημιών, που φτάνουν τα 2 εκ. ευρώ την ημέρα; Εάν έπαιρνε την εξουσία θα τα γκρέμιζε όλα; Θα επέστρεφε στις κρατικοποιήσεις και τους κομματικούς στρατούς; Αυτό υπόσχεται; Και αν «ναι», με ποιούς πόρους;

Το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να πει τίποτα συγκεκριμένο. Μοιράζει μόνο εξωπραγματικές υποσχέσεις. Ρωτώ: Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τέτοιες πρακτικές; Ποιος μπορεί να δώσει λευκές επιταγές και να παίρνει ακάλυπτες; Ποιος μπορεί να αφήσει τον Τόπο να μπει στο λαβύρινθο της αβεβαιότητας; Εσείς ξέρετε! Απαντήστε έμπρακτα. Απαντήστε στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη.

Φίλες και φίλοι,

Διαστάσεις εθνικής υπόθεσης έχει και η «πολιτική των αγωγών». Μια πολιτική που θεμελιώσαμε με τόλμη και συστηματική προσπάθεια. Πετύχαμε διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες με τεράστια (στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά) οφέλη για τη Χώρα μας. Οι συμφωνίες αυτές...
- Εντάσσουν τη Χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.
- Συμβάλλουν στην αναβάθμιση των σχέσεών μας με τη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες.
- Φέρνουν επενδύσεις, μόνιμα έσοδα, νέες θέσεις δουλειάς.

Δύο από τις συμφωνίες αυτές είναι σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο: Είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας. Είναι και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Θέλω λοιπόν να το επαναλάβω: Για τον αγωγό αυτό, αναλάβαμε ενώπιόν σας ρητές και ξεκάθαρες δεσμεύσεις:
Πρώτον: Το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών, των παραγωγικών και των κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής.
Δεύτερον: Θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Τρίτον: Τα ετήσια έσοδα διέλευσης -περίπου 35 εκ. δολ. το χρόνο- θα μένουν, στο σύνολό τους, εδώ, στη Θράκη. Ένα μέρος τους θα πηγαίνει στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Τα περισσότερα όμως θα διατίθενται στο δικό σας Νομό. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Και η δέσμευση αυτή δεν ανακαλείται. Δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν. Προφάσεις για, δήθεν, συνδυασμό των αγωγών με «ζώνες ευρυζωνικότητας» δεν ακούγονται σοβαρές. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι ισχυρισμοί του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία -ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς- είναι παντελώς αυθαίρετοι. Η αμφισβήτησή του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι’ αυτό η στάση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Οραματιστήκαμε τη Θράκη ως Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας. Εμπεδώσαμε σύγχρονη πολιτική Ισονομίας και Ισοπολιτείας. Πολιτική που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Στη μόρφωση. Στη δουλειά. Στη δημιουργία. Δεν χωρίζουμε και δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Ούτε με βάση τη θρησκεία, ούτε με βάση την καταγωγή, ούτε με βάση τη γλώσσα τους. Αποδεικνύουμε στην πράξη την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
Μετατρέπουμε το Βορειοελλαδικό Τόξο…
- σε πύλη της Ευρώπης.
- Σε γέφυρα συνεργασίας με τους γείτονές μας.
- Σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο.

Υπογραμμίζω, πρώτ’ απ’ όλα, την ολοκλήρωση του βασικού άξονα της Εγνατίας Οδού. Το ταξίδι από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη, που χρειαζόταν πριν λίγα χρόνια 4,5 ώρες, γίνεται σήμερα σε μόλις 2,5 ώρες.
- Θυμίζω τους άξονες που έγιναν και γίνονται προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
- Τη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.
- Τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου.
- Την αναβάθμιση του Λιμανιού και του σιδηροδρομικού δικτύου.
- Τη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Στο χώρο της Παιδείας:
- Δημιουργήθηκε Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στις Σάππες.
- Δρομολογήθηκε η δημιουργία Ερευνητικών Κέντρων.
- Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έγινε το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Χώρας. Απέκτησε αυξημένη χρηματοδότηση και νέες κτιριακές υποδομές.

Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης:
- Χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες υποδομές και επιχειρήσεις με 160 εκ. ευρώ.
- Δόθηκαν έκτακτες ενισχύσεις στους ανέργους.
- Ολοκληρώθηκε το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά την προστασία του φυσικού πλούτου της Θράκης και την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, επισημαίνω:
- Τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
- Το φράγμα του Ιασίου.
- Τις διαδικασίες για την κατασκευή του φράγματος στον Ίασμο.
- Τη μελέτη για την υπόγεια άρδευση της Ξάνθης από το Νέστο.
- Το κλείσιμο ανεξέλεγκτων χωματερών.

Ενισχύονται ουσιαστικά...
- οι νέοι αγρότες,
- οι βιολογικές καλλιέργειες,
- η προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Σημειώνω, ακόμη, την αυξημένη ενίσχυση των Δήμων και των Κοινοτήτων της Θράκης, από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Αποδεικνύουμε, στην πράξη, ότι είμαστε κοντά στην Περιφέρεια. Είμαστε δυναμικά παρόντες στη Θράκη.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Από τον Έβρο, από το σταυροδρόμι αυτό των λαών και των πολιτισμών, θέλω να στείλω ανυπόκριτο μήνυμα σε όλους τους γείτονές μας. Ασκούμε πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική. Θέλουμε να είναι ολόκληρη η Ν.Α. Ευρώπη μια γειτονιά σταθερότητας, ειρήνης, και ανάπτυξης. Θέλουμε σχέσεις συνεργασίας και φιλίας με όλους τους λαούς. Υποστηρίζουμε σταθερά την ευρωατλαντική προοπτική τους. Ωστόσο η πορεία του καθενός εξαρτάται, πρωτίστως, από τις δικές του επιλογές.

Θέλουμε στα βόρεια σύνορά μας ένα σταθερό κράτος, με ευρωπαϊκή συμπεριφορά. Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τα Σκόπια. Είναι απαράβατος όρος στο δρόμο τους για τους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Όρος που τίθεται σήμερα, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από το ΝΑΤΟ. Και αυτό εμείς το πετύχαμε: Αυτή είναι η πραγματικότητα Με την αποφασιστική στάση μας στο Βουκουρέστι, κάναμε συμμαχική την εθνική μας γραμμή. Βάλαμε ξεκάθαρα μια κόκκινη γραμμή. Και από τη γραμμή αυτή δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Τα μισόλογα που ακούγονται εσχάτως, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διευκρινιστούν άμεσα. Οι πολίτες να έχουν σαφή και πλήρη εικόνα.

Υπεύθυνο μήνυμα στέλνω και προς τη γειτονική Τουρκία. Έχει υποχρέωση…
- να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες.
- Να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
- Να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλέμπορους.

Ακόμη πιο έντονα, θέλω να υπογραμμίσω τις υποχρεώσεις της στο Κυπριακό. Να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, η πολιτική μας συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: «Πλήρης συμμόρφωση – πλήρης ένταξη». Αυτές οι λίγες λέξεις (καθαρές, σταθερές και πάγιες) ορίζουν, με ευθύτητα, τη στάση μας. Και κάτι ακόμη: Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με παραβάσεις και παραβιάσεις, ούτε με οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις. Υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιανόητες. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα.

Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες,

Δεν χτίζεται αισιοδοξία, ούτε παραπλανώντας τους πολίτες, ούτε αγνοώντας τη διεθνή κρίση, ούτε κλείνοντας τα αυτιά στα πραγματικά δεδομένα.
Πραγματική αισιοδοξία χτίζεται μόνο…
- με γνώση της πραγματικότητας.
- Με ρεαλιστικό σχέδιο.
- Με σταθερή πυξίδα πορείας.

Εμείς θα βγάλουμε τη Χώρα από την κρίση. Εμείς θα χτίσουμε τη νέα ελπίδα. Εμείς θα οδηγήσουμε την Οικονομία στη δυναμική επανεκκίνηση του 2011. Έχουμε μπροστά μας
σημαντικές μάχες να δώσουμε. Μάχες για το σήμερα και το αύριο. Το δικό μας και των παιδιών μας.

Αντισταθείτε στη μεμψιμοιρία. Αποκρούστε τη μοιρολατρία. Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας. Πάρτε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Με κινητοποίηση. Με συστράτευση. Με αγώνα. Με περηφάνεια για όσα μας ενώνουν. Σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Προχωρούμε όλοι μαζί! Αγωνιστικά, δυνατά, αισιόδοξα. Κανένας να μη λείψει στις 4 Οκτωβρίου. Αυτό είναι το κλειδί. Καμία ψήφος να μην χαθεί. Καμία ψήφος να μην χαριστεί. Κρίνεται το μέλλον της Πατρίδας μας.

Το μήνυμά σας είναι ισχυρό. Από τον Έβρο, από εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, στέλνετε σ’ ολόκληρη τη Χώρα μήνυμα νίκης. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες σας. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μόνη μου δύναμη. Μπορούμε να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε. Είναι στο χέρι μας. Αρκεί να δώσουμε τον αγώνα όπως εμείς ξέρουμε να τον δίνουμε. Καλή δύναμη σε όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

"Είναι καλό ορισμένα εθνικά ζητήματα να μην εμπλέκονται στον προεκλογικό αγώνα. Η σπουδή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγείρει θέμα για την ολοκλήρωση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης λίγο πριν από τις εκλογές ήταν άσκοπη. Η Ελλάδα έχει ακολουθήσει με επιτυχία μια πολιτική στενών σχέσεων με τη Ρωσία, η οποία θα ήταν καλό να συνεχισθεί ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Το ίδιο ισχύει και για τον επίμαχο αγωγό, ασχέτως αν η σχετική συμφωνία χρειάζεται περαιτέρω διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, η έγερση τέτοιων ζητημάτων δεν ενδείκνυται μεσούσης της προεκλογικής μάχης. Η εξωτερική πολιτική απαιτεί συναίνεση".

Δεν μπορούμε να πούμε ότι διαφωνούμε, αλλά κρατάμε και επιφυλάξεις για το παραπάνω άρθρο της Καθημερινής.

Επειδή η εφημερίδα, αναφέρεται ειδικότερα στο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, εμείς σας προτείνουμε να κοιτάξετε την ιστορική αναδρομή που έχει πίσω του το συγκεκριμένο έργο, (εδώ) .


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;


Το πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου σήμερα...μας επιβεβαιώνει τις σκέψεις εκείνες που κάναμε από χθες.

Το χθεσινό χτύπημα στο σπίτι της κ. Κατσέλη σε συνδυασμό με τις συλλήψεις των 5ατόμων σε γιάφκα, όπως ισχυρίζονται οι αρχές, τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια καλά δημιουργούμενη προβοκάτσια!

Ευελπιστούμε να μην προσπαθήσει άλλο ο πνιγμένος να πιαστεί από τα μαλλιά του...διότι θα τα ξεριζώσει...!

Κράτος και παρακράτος, μέχρι πότε θα περπατούν χέρι - χέρι;




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...;

Διαβάζουμε σήμερα στο ΒΗΜΑ:

"Η προεκλογική περίοδος «τρέχει», οι υπουργοί κυνηγούν σταυρούς επανεκλογής, οι δημόσιες υπηρεσίες «πάγωσαν», αλλά τα προβλήματα θέριεψαν και «σκάνε» προτού έλθει η πολιτική αλλαγή.

Τούτες τις ημέρες οι νησιώτες περιμένουν τα πλοία στα λιμάνια, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι μετρούν απώλειες ετών, χάνουν δικαιώματα και αποταμιεύσεις, μένουν απροστάτευτοι, από μια αγορά που τινάχθηκε στον αέρα επειδή δεν υπήρξαν πρόνοιες ή επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί δεν ήσαν σε θέση ή απλώς στη θέση τους προκειμένου να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Αυτή η κατάσταση είναι προκλητικά απαράδεκτη και δεν επιτρέπεται σε ευνομούμενες κοινωνίες.

Προσβάλλει τους πολίτες, αποτελεί ύβριν για τη Δημοκρατία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται πλέον ανεκτή"
.

Τώρα το πήραν χαμπάρι εκεί στο Βήμα, oτι το κράτος προσβάλει τους πολίτες και τη Δημοκρατία.

Τώρα επειδή όλα είναι στον "αέρα" λόγο εκλογών...

Τόσες και τόσες προσπάθειες υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, της πρόνοιας. Καταστρατήγηση των βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων...και μόλις σήμερα κατάλαβε το Βήμα οι πολίτες προσβάλλονται από το Κράτος;


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ"

Βλέπουμε στο πρωτοσέλιδο των Νέων σήμερα έναν τίτλο ενδεικτικό του κλίματος που επικρατει στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σίγουρα είναι σε δύσκολη κατάσταση το εσωτερικό της κυβερνωσας παράταξης.

Σίγουρα αν η διαφορά ξεπεράσει τις 5μονάδες, από το ΠΑΣΟΚ, οι εσωκομματικές διεργασίες θα ενταθούν και μπορεί "πνίξουν" τη ΝΔ, όπως το ΠΑΣΟΚ το 2007,

Εμείς απλός επαναλαμβάνουμε...

...η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν θα έχει εύκολο δρόμο στην μάχη της διαδοχής, όπως αναμένουν αρκετοί!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com