Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

2η η Ελλάδα στην φτώχεια!

Να γιατί βουλιάζει ο Κ. Καραμανλής...

.
...στις δημοσκοπήσεις. Αρνητικό ρεκόρ στη φτώχεια για τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ των 27- Ενας στους πέντε κατοίκους έχει εισοδήματα κάτω από το όριο
...
Η Ελλάδα είναι δεύτερη χώρα σε φτώχεια στην Ευρώπη των 27 χωρών, αμέσως μετά τη Λετονία. Οι φτωχοί στη χώρα φθάνουν το 20,1% του πληθυσμού της, δηλαδή ένας στους πέντε κατοίκους έχει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Η εικόνα επιδεινώνεται περαιτέρω εφόσον ληφθεί ως γνώμονας «η γραμμή φτώχειας» της Δανίας, καθώς τότε το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το ετήσιο πόρισμα που συνέταξαν από κοινού το Παρατηρητήριο Φτώχειας Ανισότητας και Κοινωνικού Αποκλεισμού και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι «η μακροπρόθεσμη,συστηματική,επιστημονι- κή παρακολούθηση της φτώχειας, της διανομής του εισοδήματος,των ανισοτήτωνκαι του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα,σε συνεχή αντιπαράθεση με τα αντίστοιχα μεγέθη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών ». Το πόρισμα χαρακτηρίζει αναποτελεσματικό το σύστημα κοινωνικής προστασίας (επιδόματα, βοηθήματα κτλ.) στη χώρα μας, ενώ επισημαίνει ότι οι φτωχοί στην Ελλάδα δεν είναι μόνον οι άνεργοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η φτώχεια δεν μειώνεται όταν αυξάνεται η απασχόληση και κάμπτεται το ποσοστό ανεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης εμφανίζουν παρόμοια ποσοστά φτώχειας με αυτά των ανέργων! Στην έρευνα επισημαίνεται πως μεταξύ 52% και 65% του συνόλου των φτωχών είναι νοικοκυριά στα οποία «ηγείται» μισθωτός ή συνταξιούχος. Επιπρόσθετα, περίπου το 1/3 των φτωχών νοικοκυριών περιστρέφεται γύρω από μισθωτό ή αυτοαπασχολούμενο. Ταυτοχρόνως χαρακτηρίζεται πλαστό το όριο της φτώχειας που έχει ορισθεί λίγο πάνω από τα 500 ευρώ μηνιαίως από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι μόνο για το ενοίκιο στην Αττική απαιτούνται τουλάχιστον 280 ευρώ τον μήνα ανά άτομο και 565 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης τον οποίο η επίσημη πολιτεία θεωρεί ότι βρίσκεται μόλις πάνω από το όριο της φτώχειας, καλείται να επιβιώσει με 7 ευρώ και 34 λεπτά ημερησίως. Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας εμφανίζουν κυρίως χώρες της Νότιας Ευρώπης (δηλαδή Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), καθώς και χώρες με φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος (Βρετανία και Ιρλανδία). Τέλος, οι κοινωνικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ (και κυρίως αυτές πλην των συντάξεων) ερμηνεύουν σε σημαντικό βαθμό τις διαφορές στα ποσοστά φτώχειας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις στην Ελλάδα (δηλαδή τα διάφορα επιδόματα, βοηθήματα εκτός των συντάξεων) παρουσιάζουν τη μικρότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση της φτώχειας μεταξύ των 27 κρατών, γεγονός το οποίο φανερώνει την αναποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας.
πηγή:PRESS
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ε-mail από τη Γη στον Αρη...

Αθήνα: Την πρώτη πετυχημένη δοκιμή για ένα νέο φιλόδοξο επικοινωνιακό δίκτυο, που θα επεκτείνεται στο «βαθύ διάστημα» και θα βασίζεται στο μοντέλο του επίγειου Ίντερνετ, πραγματοποίησε η NASA.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας για το έργο αυτό, Αντριαν Χουκ, «είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας τελείως νέας υποδομής διαστημικών επικοινωνιών, ενός Διαπλανητικού Ίντερνετ».

Όπως μετέδωσε το Associated Press, κατά το πρώτο τεστ, οι μηχανικοί της NASA χρησιμοποίησαν ένα νέο λογισμικό που ονομάζεται «Δικτύωση Ανεκτική σε Διακοπές» (Disruption-Tolerant Networking - DTN), για να μεταδώσουν δεκάδες διαστημικές εικόνες προς και από το διαστημόπλοιο Epoxi της NASA (βρίσκεται καθ΄όδον προν τον κομήτη 'Xάρτλεϊ 2'), όταν ήταν σε απόσταση περίπου 32,4 εκατ. χλμ. από τη Γη.

Το λογισμικό αυτό, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντέχει σε καθυστερήσεις, διακοπές και άλλες ανωμαλίες, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Βιντ Σερφ, αντιπρόεδρο της Google. Το DTN χρησιμοποιεί μια μέθοδο διαφορετική από το κανονικό πρωτόκολλο του Ίντερνετ (το TCP/IP), στο σχεδιασμό του οποίου είχε επίσης συμμετάσχει ο Σερφ.

Το DTN, αντίθετα με το TCP/IP, δεν προϋποθέτει μια συνεχή επικοινωνία δεδομένων μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη, καθώς συχνά στο διάστημα μπορεί να υπάρξει διακοπή μετάδοσης, όταν π.χ. ένα διαστημόπλοιο κρύβεται από έναν πλανήτη ή συμβαίνουν ηλιακές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τη NASA, για παράδειγμα, η καθυστέρηση αποστολής/λήψης δεδομένων προς και από τον Αρη κυμαίνεται μεταξύ 3,5 - 20 λεπτών με την ταχύτητα του φωτός. Όταν ένα «πακέτο» δεδομένων δεν κατορθώνει να φθάσει στον προορισμό του για οποιονδήποτε λόγο, τότε δεν απορρίπτεται, αλλά περιμένει υπομονετικά σε έναν κόμβο του διαστημικού δικτύου μέχρι να μεταδοθεί με ασφάλεια από άλλο κόμβο στον τελικό χρήστη.

Μέχρι σήμερα, οι αρμόδιοι τεχνικοί και επιστήμονες στο έδαφος πρέπει χειροκίνητα να προγραμματίζουν τις συνδέσεις για λήψη/αποστολή δεδομένων και να δίνουν οι ίδιοι τις εντολές για το ποια δεδομένα θα σταλούν, πότε και που. Τώρα, με το υπό ανάπτυξη διαστημικό δίκτυο, όλα πια θα γίνονται αυτόματα.

Το πρώτο δοκιμαστικό διαπλανητικό δίκτυο περιλάμβανε δέκα κόμβους: έναν στο διαστημόπλοιο Epoxi και άλλους εννέα στη Γη και σε δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Όπως ανακοίνωσε η NASA, ένα επόμενο τεστ, που θα περιλαμβάνει στο δίκτυο και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη NASA, το Διαπλανητικό Ίντερνετ θα καταστήσει εφικτά πολλά διαφορετικά είδη διαστημικών αποστολών, π.χ. με την ταυτόχρονη συμμετοχή πολλαπλών διαστημικών σκαφών, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει μελλοντικά να υπάρξουν αξιόπιστες επικοινωνίες μεταξύ της Γης και αστροναυτών στη Σελήνη. Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο Συνασπισμός καλύφθηκε από τον Βγενόπουλο!

Ταύτιση απόψεων με το μεγαλοτραπεζίτη Βγενόπουλο διαπίστωσε ο Γ. Δραγασάκης μιλώντας στην ημερίδα ΟΤΟΕ για την κρίση.

Ο Γ. Δραγασάκης ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Το έργο μου έχει διευκολυνθεί πάρα πολύ, διότι το μισό πακέτο προτάσεών μας (σ.σ. δηλαδή του ΣΥΝ) το έχει κάνει ο κ. Βγενόπουλος. Οπότε αυτά που είχα σκοπό να πω, για την ανάπτυξη του δημόσιου ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας ή για τη δημιουργία ενός πυρήνα τραπεζών δημοσίου συμφέροντος, το θέμα αυτό έχει καλυφθεί». Ενώ αναφερόμενος στο ιδεολογικό περιεχόμενο των προτάσεων του ΣΥΝ ανέφερε: «Είναι μια κλασική κεϋνσιανή συνταγή αυτό που λέω. Δεν είναι κάτι το τόσο καινοφανές»...

Τι πιο ειλικρινής παραδοχή από αυτή, ότι ο ΣΥΝ είναι ένα κόμμα που οι προτάσεις του ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Άλλο ενα Νοσοκομείο στο έλεος....

Τριτοκοσμική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν αναλώσιμα υλικά (γάζες, γάντια, σύριγγες) για να εργαστούν, ενώ ορισμένες υπηρεσίες του Νοσοκομείου (Κουζίνα , Γραφείο κίνησης κ.λπ.) λειτουργούν με εθελοντές.
Το ‘έλλειμμα του Νοσοκομείου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου ανέρχεται σε 150 εκατ. Ευρώ με συνέπεια το Νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης να κινδυνεύει με κατάρρευση.
Το Νοσοκομείο που έπρεπε να παρέχει τριτοβάθμια περίθαλψη στο λαό του νησιού πνίγεται στα χρέη του.
Έκκληση στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να παρέμβει πριν το Νοσοκομείο «βουλιάξει».
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com