Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...

> Ρε παιδιά πείτε κι εσείς τίποτα στον μ@λ@κ@ τον Κωστα να κανει εκλόγες...ολο εγώ του το λέω!
> Πρόεδρε, δύσκολη λέξη μου έβαλες κι αυτή φορά...από τότε που περάσαμε μπροστά στις δημοσκοπήσεις με έχεις ξεσκίσει στην κρεμάλα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΙΔΕΙΑ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ

Αύριο στο Πειρατικό ένα αφιέρωμα που ξεσκεπάζει την προσπάθεια υποβάθμισης, κάθε έννοιας της λεγόμενης, Ανώτατης Εκπαίδευσης...

Πως διάφορες διαλέξεις αλλά και εκδηλώσεις γίνονται...μεταπτυχιακά και Ανωτάτου επιπέδου πιστοποιητικά!!!


Γιατί παίζουν με τις ελπίδες των νέων, πάνω στα χρήματα των γονιών τους...


Ενώ τη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία θέλουν να την κάνουν συνώνυμο της ακριβοπληρωμένης εξαπάτησής και υποβάθμισης!



Αύριο στο Πειρατικό...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...


Να πούμε ότι δε τα λέγαμε...τα λέγαμε το πρωί!

Σας είπαμε μην πιστεύεται ότι δημοσιεύεται από σήμερα και τους επόμενους μήνες(εδώ) . Ε δε περιμέναμε να επιβαιβεωθούμε τόσο νωρίς.

Μαθαίνουμε λοιπόν κατά τις 11 από portals και blogs ότι έρχεται το βράδυ ο γνωστός Έλληνας star της μίζας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, αλλά...τελικώς μας την έκανε ο Μιχαλάκης!

Βέβαια δεν πρόκειται εδώ για ανεδαφικές ειδήσεις που βγήκαν από αστοιχείωτους δημοσιογραφίσκος, εδώ πρόκειται...

για ξεκάθαρο παιχνίδι του Μιχαλάκη με την Ελληνική Πολιτεία. Οι διασυνδέσεις του βλέπετε είναι τέτοιες, που παίζει Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Το σήριαλ θα έχει συνέχεια...
Ο Χριστοφοράκος έρχεται, αλλά το πότε μάλλον θα το καθορίσει ο ίδιος!!!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο "ΜΙΖΑΣ"!

Έχει να γίνει της μουρλής...θα έχει πολύ πλάκα, αλλά και πολύ κλάμα η υπόθεση!



Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΜΠΕΛΑΣ...!

Οπως είναι γνωστό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από τον περασμένο Μάρτη ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα "σωτηρίας" για χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης. Μια από τις χώρες που προσέφυγαν στο ΔΝΤ ήταν και η Ρουμανία της οποίας το ΑΕΠ θα μειωθεί το 2009 κατά 8,5%.

Η αίτηση της ρουμανικής κυβέρνησης έγινε δεκτή και το ΔΝΤ ανακοίνωσε τη χορήγηση 20 δισ. ευρώ στη χώρα. Ομως όλα αυτά με κάποιες προϋποθέσεις.

Η πρώτη και βασική προϋπόθεση που έθεσε το ΔΝΤ ήταν, όπως και στις άλλες χώρες, η δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Στο πλαίσιο αυτής της περικοπής η κυβέρνηση της Ρουμανίας προχώρησε σε σχέδιο για την απόλυση 100.000 - 150.000 δημόσιων υπαλλήλων!

Ομως οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ παρέμεναν διστακτικοί απαιτώντας ακόμη περισσότερα. Το επόμενο μέτρο ανακοινώθηκε πριν από ένα μήνα και αφορούσε στο πάγωμα των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων του δημόσιου τομέα.

Και το "κερασάκι" ήταν η απόφαση, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να λάβουν φέτος άδεια άνευ αποδοχών τριών βδομάδων το διάστημα μεταξύ Σεπτέμβρη - Νοέμβρη...

Για να ενισχύσει τα διαπιστευτήριά της προς το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι το σχέδιό της για αύξηση των συντάξεων κατά 2%, που είχε προαναγγείλει, ματαιώνεται.

Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ είναι από τους ισχυρότερους θεματοφύλακες των αρχών της λεγόμενης "παγκοσμιοποίησης" και σταθερός υποστηρικτής των πολιτικών που οδήγησαν στη διεθνή οικονομική κρίση.

Είναι επομένως τουλάχιστον προκλητικό να εμφανίζεται τώρα ως μεσσίας για την έξοδο από την κρίση αυτή.

Ασφαλώς η πρόκληση αφορά στους εργαζόμενους της Ρουμανίας οι οποίοι και κατά το παρελθόν είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες των πολιτικών του ΔΝΤ και των άλλων διεθνών κεντρικών οργανισμών. Γιατί η κυβέρνηση της χώρας ακολουθεί πειθήνια όλες τις σχετικές απαιτήσεις.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραγιάν Μπασέσκου, έσπευσε να αναγνωρίσει την ανάγκη συρρίκνωσης του κρατικού τομέα, τονίζοντας ότι ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων θα πρέπει να μειωθεί κατά 20%!

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται τι σημαίνει προσφυγή στο ΔΝΤ, μέτρο στο οποίο είχε αναφερθεί στις αρχές του χρόνου ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, συνεπικουρούμενος και από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες και των δύο κομμάτων.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ...!

Επιτρέψαμε, όπως σας υποσχεθήκαμε, σήμερα ημέρα Δευτέρα 16 Αυγούστου, μετά το τριήμερο παύσης που πέρασε.

Από σήμερα ένας ένας πηγαίνει στη θέση του και επανακαταλαμβάνει τις υποχρεώσεις του.

Στα δικά μας τώρα...

Τόσο ο Αύγουστος όσο και οι επόμενοι μήνες(κυρίως οι επόμενοι) θα έχουν ειδήσεις που θα χτυπήσουν κόκκινο!

Αυτό καταλαβαίνετε θα οδηγήσει και σε δημοσίευση ανεδαφικών, υπερβολικών και πολλές φορές ανόητων ειδήσεων. Καλό λοιπόν θα ήταν να μην εμπιστεύεστε ότι πρόκειται να διαβάσατε ή να ακούσετε από οποιοδήποτε Μέσο κι αν το πληροφορηθείτε.

Επίσης...

Νομίζουμε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη συνέχεια των πολιτικών εξελίξεων θα έχει και η δική σας πρωτοβουλία.

Όπως για τους περισσότερους τέλειωσαν οι διακοπές, άκρως απαραίτητο θα ήταν, για όλους, αν αυτό ήταν εφικτό, να σηκωθούμε από τους καναπέδες και τις άνετες καρέκλες που στέκουν απέναντι από τον υπολογιστή μας.

Να αναλάβουμε ο καθένας μας, έναν πολύ μικρο ρόλο, για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναστήλωση της χώρας. Να αναλάβουμε την πρωτοβουλία που θα επαναφέρει τον πολίτη και τον πολιτικό σε αξιοπρεπείς συνθήκες συμβίωσης και να μην επιτρέψουμε στον ένα να πλουτίζει με όπλο του την υποκρισία και τις επιχειρηματικές διασυνδέσεις του και τον άλλο να μη μπορεί καν να βοηθήσει το παιδί του να σπουδάσει.

Να αναλάβουμε την υποχρέωση και την ευθύνη που έχουμε για την επόμενη γενιά, για μια γενιά ανθρώπων που κρέμεται από τις αντιδράσεις μας, που θα ήθελε να ζήσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, σε ένα περιβάλλον με οξυγόνο και καθαρό αέρα, όχι στις σημερινές ασφυκτικές και κακοποιημένες συνθήκες που επικρατούν.

Στο χέρι μας είναι να δώσουμε στη ζωή των επόμενων, αλλά και στη δική μας, οξυγόνο αξιοπρέπειας και αέρα λαϊκής επικράτησης!
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com