Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...!

Για το συμβολικό του πράγματος, όσον αφορά τα 850 εκατομμύρια που λέει η κυβέρνηση ότι θα εισπράξει ως "έκτακτη εισφορά" από τις μεγάλες επιχειρήσεις, αξίζουν δυο επισημάνσεις:

α) Μέσα στο διάστημα 2000-2008, οι 300 του χρηματιστηρίου παρουσίασαν σωρευτικά καθαρά κέρδη άνω των 60 δισεκατομμυρίων!

Αν, δε, φορολογούνταν με 45% επί των κερδών τους, και όχι με 25% που το πήγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε θα είχαν καταβάλει φόρους ύψους 27 δισεκατομμυρίων, τους οποίους ουδέποτε πλήρωσαν!

β) Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ανήλθαν στα 5,5 δισεκατομμύρια.

Δηλαδή...

... η "έκτακτη εισφορά" που τους επιβάλλει η κυβέρνηση είναι μόλις το 1/3 του ποσού (2,5 δισ.) που θα έπρεπε να καταβάλλουν (για το πρώτο και μόνο εξάμηνο του έτους) αν φορολογούνταν με συντελεστή 45% επί των κερδών τους...!

Πολύ απλά τα πράγματα...τόσο απλά που δεν χρειάζεται ούτε τη βοήθεια των οικονομολόγων η κυβέρνηση για να πάρει τα ανάλογα μέτρα!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝEIΣ;

Να πάμε και στα Δεξιά...

Ο Αδέσμευτος σήμερα γράφει..."Βροχή τα χαράτσια από το ΠΑΣΟΚ"!

Από αυτά που αντιλαμβανόμαστε βέβαια ο Αδέσμευτος στηλιτεύει την Κυβέρνηση για την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και την μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Αυτά είναι τα χαράτσια που επαγγέλλεται...!

Τι περιμένατε θα μου πείτε και σεις...εδώ η Αυγή χαρακτηρίζει "κολοβό" το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης, από τον Ρίζο θα βρεις ουσιαστική αντιπολίτευση;

Κατά τα λοιπά, στις 29 Νοεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές στην ΝΔ και προσπαθούν πλέον τα μέσα να πείσουν τον κόσμο ότι η Ντόρα θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο, έτσι ώστε να μην κάνουν την προσπάθεια να ψηφίσουν Σαμαρά, όσοι το σκέφτονται.

Έτσι που λέτε...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΛΟΣ..."ΚΟΛΟΒΟ"!

Για να δούμε πως σχολιάζει τα γεγονότα και η Αριστερά...

Η Αυγή αναφέρει χαρακτηριστικά..."Κολοβό το κοινωνικό πακέτο"!

Θέλει να εννοήσει ότι από το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης έχουν αποκοπεί δεσμεύσεις που είχαν γίνει προεκλογικά, όπως το επίδομα θέρμανσης.

Θα περιμέναμε μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται τώρα που έχει απέναντι του το ΠΑΣΟΚ και όχι τη Δεξιά.

Μα είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεις "κολοβό" ένα τέτοιο οικονομικό πακέτο...είναι αντιπολίτευση τώρα αυτή...;

Και κάτι που έχουμε επισημάνει ξανά, που είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά έπρεπε να διαβάζει ο κόσμος στο πρωτοσέλιδο του...πρώτα και κύρια!

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της Αριστεράς γενικότερα είναι υπό κρίση και βαθιά αξιολόγηση!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΑ ΕΔΩ...ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!

Λοιπόν διαβάστε το πρωτοσέλιδο των Νέων και συγκρίνεται το με εκείνο που σχολιάσαμε ακριβώς πριν, εκείνο του Έθνους.

Ακόμη και ίδιες λέξεις χρησιμοποιούν..."Φόροι ανάσα για 2,5εκατομμύρια μη έχοντες"!

Αυτό λέμε ότι είναι κοροϊδία. Η προπαγάνδα από τα μέσα, τα οποία προσπαθούν να πείσουν τα φτωχά νοικοκυριά να δεχτούν ως ανάσα το 1ευρώ αύξηση την ημέρα!

Αύξηση που είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια από τη ΝΔ και μάλιστα με την συμφωνία της ΓΣΕΕ.

Αλλά όπως λέει και ο λαός, όλα εδώ πληρώνονται και μάλιστα ακριβά για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Αν το ΠΑΣΟΚ συνέχεσαι στον δρόμο που έχει χαράξει το πρώτο μήνα της διακυβέρνησης τους θα βρει μπροστά του μεγάλη συμφορά...

Όλα λοιπόν, εδώ πληρώνονται...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ 2,5εκ. ΕΛΛΗΝΕΣ!

"Επίδομα ανάσα για 2,5εκ. Έλληνες" θεωρεί το 1 ευρώ αύξηση την ημέρα που δίνει η κυβέρνηση, το Έθνος.

Μάλιστα θίγει ότι το έξοδο αυτό από τον κρατικό προϋπολογισμό θα καλυφθεί από τις εισφορές των επιχειρήσεων και τις μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Το δεύτερο είναι αλήθεια, αλλά μόνο για λόγους εντυπωσιασμού γίνεται!

Αρκετά κοροϊδευόμαστε αυτές τις μέρες.

Πέρασε 1 μήνας από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ θριάμβευσε στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη και φτάνουμε σήμερα να βλέπουμε την ίδια πολιτική, ακόμη και την ίδια αύξηση σε μισθούς, όπως κι από τη Δεξιά
.

Καλό θα ήταν να αφυπνισθούμε, και να βάλουμε ένα τέλος στην κοροϊδία και το παραλήρημα των μέσων, υπέρ της κυβέρνησης σε όποια προσπάθεια της.

Η κοινωνία θα δείξει το δρόμο...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ!

Για να δούμε τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες...

Οι περισσότερες έχουν στο πρωτοσέλιδο τους θέμα σχετικό με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι και η Ελευθεροτυπία μας λέει "Χαθήκατε αν..." δεν κάνετε ότι σας λέει ο Αλμούνια...!

Μέσα σε αυτά που μας λέει ο Αλμούνια είναι άραγε και η ελεημοσύνη του επιδόματος αλληλεγγύης, η οποία αντιστοιχεί σε αύξηση 1ευρώ την ημέρα!

Ναι αμέ...δε διαφέρει και πολύ το συγκεκριμένο επίδομα από τη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για αύξηση 1ευρώ στους μισθούς μέσα από την υπογεγραμμένη πανελλαδική σύμβαση εργασίας.

Επίσης κάτι ακόμα που θίγει η εφημερίδα είναι η έκτακτη εισφορά που θα πληρώσουν οι επιχειρηματίες η οποία συνολικά ανέρχεται στα 870εκ. ευρώ!

Ελάχιστη θα την χαρακτηρίζαμε και μάλλον αξίζει μόνο ένα απλό θυμηδίαμα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com