Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Στα ύψη τα ελλείμματα!

Στο 7μηνο Γενάρης - Ιούλης 2008, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μεγάλωσε κατά 3.128,1 εκατ. ευρώ συγκριτικά με πέρσι, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να ξοδεύει υπερτριπλάσια για εισαγωγές από τις εισπράξεις για εξαγωγές

Συνεχίζεται ανεξέλεγκτα η αύξηση των ελλειμμάτων και στο ισοζύγιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την εντεινόμενη παραγωγική υποβάθμιση της χώρας στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που δημοσιοποιήθηκαν χτες, το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 1,9% ή 43 εκατ. ευρώ τον Ιούλη του 2008 και 12,7% ή 2.420,6 εκατ. ευρώ στο 7μηνο Γενάρης - Ιούλης 2008, συγκριτικά με τον Ιούλη και το 7μηνο του 2007, αντίστοιχα. Η διόγκωση των ελλειμμάτων του ισοζυγίου, επιβεβαιώνει με το δικό της τρόπο την αναποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας. Αυτή η αναποτελεσματικότητα, είναι ιδιαίτερα εμφανής στην αγορά και κυρίως στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπου μήνα με το μήνα, αυξάνονται τα ξένα (εισαγόμενα) εμπορεύματα που εκτοπίζουν τα ελληνικά.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, προκύπτει ότι το σωρευτικό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (περιλαμβάνονται οι κάθε είδους συναλλαγές της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου) εκτοξεύτηκε στα στο 7μηνο Γενάρης - Ιούλης 200821.483,8 εκατ. ευρώ, από 19.063,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο 7μηνο του 2007. Η διόγκωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, οφείλεται στη συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιμέρους ελλειμμάτων. Συγκεκριμένα, στο φετινό εφτάμηνο:

  • Το εμπορικό ισοζύγιο έκλεισε με έλλειμμα που ανήλθε στα 26.857,4 εκατ. ευρώ από 23.279,3 εκατ. ευρώ το περσινό εφτάμηνο, καταγράφοντας αύξηση κατά 15,4% ή 3.128,1 εκατ. ευρώ. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τις πλουσιοπάροχες κρατικές ενισχύσεις (επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές που δίνονται στους βιομήχανους και τους εξαγωγείς) η Ελλάδα συνεχίζει να δαπανά υπερτριπλάσιο ποσό χρημάτων για τις εισαγωγές ξένων εμπορευμάτων από αυτό που εισπράττει με τις εξαγωγές ελληνικών εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα, στο φετινό επτάμηνο οι εισπράξεις ανήλθαν στα 9.416,5 εκατ. ευρώ από 8.450,8 εκατ. ευρώ πέρσι και οι πληρωμές στα 38.251,9 εκατ. ευρώ, από 33.046,2 εκατ. ευρώ.
  • Το ισοζύγιο υπηρεσιών (εισπράξεις και πληρωμές για ταξίδια, μεταφορές και άλλες υπηρεσίες), έκλεισε με πλεόνασμα, που ανήλθε στα 9.416,5 εκατ. ευρώ, έναντι 8.450,8 εκατ. ευρώ πέρσι. Είχαμε, δηλαδή, μια αύξηση στο πλεόνασμα κατά 11,4% ή 1.065,7 εκατ. ευρώ.
  • Το ισοζύγιο εισοδημάτων (εισπράξεις και πληρωμές από τόκους, μερίσματα, κέρδη, αμοιβές, μισθοί κλπ.) έκλεισε με έλλειμμα συνολικού ύψους 6.477,5 εκατ. ευρώ έναντι 5.584,2 εκατ. ευρώ πέρσι. Σημειώθηκε, δηλαδή, μια αύξηση στο έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων κατά 16% ή 893 εκατ. ευρώ, κυρίως επειδή αυξήθηκαν οι καθαρές πληρωμές για τόκους, μερίσματα και κέρδη.
  • Το ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων (πάρε - δώσε της Ελλάδας κυρίως με την ΕΕ) έκλεισε με πλεόνασμα που ανήλθε στα 2.434,5 εκατ. ευρώ από 1.349,5 πέρσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 1.085 εκατ. ευρώ ή 80,4%.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Κερκίδες με κραγιόν και αλογοουρά....

Όταν ο κάμεραμαν ζουμάρει στις κερκίδες είναι σαν να δηλώνει αυτομάτως το φύλο του και τις αισθητικές του προτιμήσεις. Και ο εκφωνητής καθώς σχολιάζει το πλάνο, μαλακώνει τότε και γλυκαίνει τη φωνή του: <<Να και μερικες ωραιες ή γοητευτικες ή τρυφερες υπάρξεις...>>.

Όσο και αν ο σχολιασμός είναι πάντα ο ίδιος, κοινότοπος, ότι οι γυναίκες των κερκίδων είναι ακριβός έτσι: Και ωραίες και γοητευτικές και τρυφερές! Είναι και ερωτικές! Δεν μοιάζουν βεβαίως, καθόλου, με τις στιλιζαρισμένες νάιλον κούκλες που πλασάρονται σε πρωινές και απογευματινές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια Δεν έχουν καμία σχέση με γυναικείο επαγγελματισμό και με απαστράπτοντα πρόσθετα αξεσουάρ. Δεν κάνουν για πολυτελή εξώφυλλα γκλάμουρους περιοδικών, ίσως γιατί δεν θεωρούνται κατάλληλες να τροφοδοτήσουν μαζικές σεξουαλικές φαντασιώσεις Το πάνε αλλού αυτές...

Οι χουλιγκάνισσες των γηπέδων είναι γυναίκες με αγωνιστικό φρόνημα και με απόψεις. Παίζουν το παιχνίδι, με το συλλογικό όραμα, με τις ανδρικές συνήθειες των γηπέδων Με τους ποδοσφαιρικούς μύθους και με την παράδοση. Εκφράζονται με τα χέρια, με το σόμα, με το στόμα και την ψυχή. Κι αν το αίμα που τρέχει στις φλέβες τους είναι, πράσινο, κόκκινο, ασπρόμαυρο ή κιτρινόμαυρο, είναι πάντως αίμα που κυλάει γρήγορα. Που βράζει που ενθουσιάζεται και ενθουσιάζει!

Η γυναίκα της διπλανής κερκίδας είναι η ίδια η γυναίκα της διπλανής πόρτας, μόνο που ξέρει να ξεπορτίζει και να διεκδικεί Με σημαίες και με κασκόλ, με το σηματάκι της ομάδας στο στήθος, γίνεται πυροτέχνημα, ζει για μια στιγμή του γκολ. Για το θέαμα , για την στρατηγικήομάδας και για το φιλότιμο της συλλογικής ιδέας. Φτιάχνει αλυσίδες στο γήπεδο και στη διαδήλωση. Γυρίζει την πλάτη στον ΜΑΤατζη, κριτικάρει το διαιτητή, ερωτεύεται τον σέντερ φορ και τον προπονητή.

Η χουλιγκάνισσα είναι τελικά, ιδανική για το εξώφυλλο ενός ζωντανού ΚΥΡΙΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ!!!




Διαβάστε τη συνέχεια...

Αναρχι...τι???

Ώρα 00:39 στο δημοψηφησμά μας ο Κανένας έχει το 45% παρακαλώ των ψήφων!!! Σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση και Κυνερνάει μόνος του! ΧΑΛΑΡΑ Ο Κανένας λοιπόν είναι αρχηγός του κράτους και έτσι κυβερνάει ή μάλλον δεν κυβερνάει κανένας!! Με άλλα λόγια υπάρχει αύτο που λέμε Αναρχία! Μην φοβάστε η αναρχία είναι καλή!!! Θα εξηγηθώ αμέσως!

Αναρχία λοιπόν είναι το καθεστώς όπου κανείς δεν είναι αρχηγός, δεν υπάρχει εξουσία, δεν υπάρχει ατυνομία, δεν υπάρχει δικαστήριο, δεν υπάρχει βουλή και διευθαρμένοι βουλευτές δεν υπάρχει πυροσβεστική, δεν υπάρχει στρατός, δεν υπάρχει νοσοκομείο, δεν υπάρχει σχολείο, δεν υπάρχει κανείς να σου πει τι να κάνεις και τίποτα δεν γίνεται όπως το φαντάζεσαι!!! ΑΛΛΑ όλα λειτουργούν τέλεια επείδη όλοι ξέρουν οτι δεν πρέπει να κάνουν εγκλήματα, πρέπει να μην ενοχλούν τους γύρω τους, κάποιοι πρέπει να σβήνουν τις φωτιές, καποιοι πρέπει να προσέχουν τα σύνορα και να ασκούνται για περίπτωση πολέμου, κάποιοι πρέπει να θεραπέυουν τους υπόλοιπους και άλλοι να τους εκπαιδεύουν!!! ΟΛΑ πάντως λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες και τα θέλω των πολιτών!!!

ΑΛΛΑ επείδη οι πολίτες δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ΟΛΑ αυτά από μόνοι μας για αυτό και η Αναρχία παντά και παντού θα καταντάει σε μια ζούγλα όπου ο δυνατότερος θα νικά!!! Σαν τα ζώα το μεγάλο θα τρώει το μικρό και στο τέλος ένας θα μείνει σαν το Survivor ένα πράγμα!!! Κανείς δεν θα τα κάνει όλα αυτά για το συμφέρον των άλλων χωρίς αντάλλαγμα και μόλις πιστέψει οτι όλοι τον εκμεταλεύνται θα πάρει ένα μπιστόλι και θα πυροβολεί όποιον βρει χωρίς να υπάρχει κανείς να τον σταματήσει!!!

Η Αναρχία λοιπόν είναι μια ωραία θεωρία ,ουτοπική θα έλεγα, που αν είμασταν τέλειοι θα ήταν τέλεια!!! (Αλλά αν είμασταν τέλειοι οποιοδήποτε πολίτευμα θα ήταν τέλειο επίσης!!!) Το θέμα είναι οτι η Αναρχία έχει κανταντήσει απο ουτοπική θεωρία σε μολότοφ που καταστρέφουν δημόσιες περιουσίες και από πράξεις καλής θέλησης σε εγκλήματα!!! Αν ήξεραν οι βανδαλιστές τι είναι η Αναρχία θα τα έκαναν ΟΛΑ αυτά?????

Ο Κανένας σταθερά απο το 45% στο 50% στο 46% και τώρα στο 42%.....

Εγώ είπα θα το αλλάξω το όνομά μου σε Κανένας και θα ψάχνεστε!!! Διαβάστε τη συνέχεια...

Διαρροή ηλίου στο CERN!

Μία μέρα μετά από την ανακοίνωση ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Ανδρονίων έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, ανέκυψε άλλο ένα πρόβλημα. Αυτή τη φορά, παρατηρήθηκε διαρροή ηλίου στο 17 μιλίων τούνελ, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω όλη η διαδικασία.

Λέγεται ότι έχει ήδη χαθεί έως και ένας τόνος υγρού ηλίου μετά από υπερθέρμανση μερικών μαγνητών της γιγαντιαίας μηχανής το πρωί της Παρασκευής.

Πυροσβέστες έφθασαν στο τούνελ στα σύνορα Ελβετίας – Γαλλίας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Το πρόβλημα αυτό, αποκλείει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμές την επόμενη εβδομάδα, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Οι μηχανικοί τώρα ερευνούν το μέγεθος της δυσλειτουργίας, αλλά οι επιστήμονες καθησυχάζουν ότι η διαρροή ηλίου δε θέτει κάποια απειλή στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Με ποδια πριν 40εκατ. χρονια οι φαλαινες!



Με νέα μελέτη απολιθωμάτων δείχνει ότι οι φάλαινες είχαν πόδια και ουρά μέχρι πριν από 40 εκατ. χρόνια, οπότε άρχισαν να αναπτύσσουν λοβούς, τα γνωστά σήμερα τριγωνικά πτερύγια στην ουρά τους, τα οποία αποτελούνται από δέρμα και συνδετικό ιστό, με κόκαλα στη μέση.

Το τελευταίο εύρημα, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, προέρχεται από μια Georgiacetus vogilensis, μια από τις τελευταίες φάλαινες στη Γη που είχε δυνατά πίσω πόδια και ουρά σαν του σκύλου και διέσχιζε τον Κόλπο του Μεξικού πριν 40 εκατ. χρόνια. Η φάλαινα είχε ουρά, αλλά όχι πτερύγια, και χρησιμοποιούσε τους γοφούς της για να προχωρήσει στο νερό.

Οι πρώτες φάλαινες που ήταν γνωστό ότι είχαν πτερύγια, ήσαν στενές συγγενείς της Georgiacetus και έζησαν πριν 38 εκατ. χρόνια. Οι επιστήμονες εκτιμούν πλέον ότι μέσα σε διάστημα 2 εκατ. χρόνων (μεταξύ των 40 και 38 εκατ. ετών) οι φάλαινες έκαναν το μεγάλο βήμα από την ξηρά προς τη θάλασσα, εγκαταλείποντας τα πόδια και υιοθετώντας τα πτερύγια.

Οι παλαιοντολόγοι ήξεραν ήδη ότι οι πρόγονοι των φαλαινών κάποτε περπατούσαν στη Γη σε τέσσερα πόδια όπως τα άλλα θηλαστικά (οι φάλαινες δεν είναι ψάρια).

Σταδιακά -και περνώντας από διάφορα μεταβατικά στάδια- οι φάλαινες έμαθαν να ζουν στο νερό και απέβαλαν τους γοφούς και τα πίσω πόδια τους, ενώ τα μπροστινά πόδια έγιναν κι αυτά μικρά πτερύγια, αν και όλες οι σύγχρονες φάλαινες έχουν ακόμ κρατήσει ίχνη από την αρχαία λεκάνη τους.

Η νέα μελέτη, του ερευνητή Mark Uhen, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of Vertebrate Paleontology".

πηγή: ΕRΤ3.GR

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠ!

Δυο είναι τελικά τα γκάλοπ που θα δημοσιευτούν. Και τα δυο τη Κυριακή στο Βήμα και στον Τύπο της Κυριακής....Όσο για τα αποτελέσματα? Καθαρά μπροστά το ΠΑΣΟΚ, περί του 2% πάνω από τη Ν.Δ.. Ποιος βλέπει ΜΕGA από Δευτέρα πάλι? Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com