Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ;

Εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιστρέφει εκτάκτως από την Λευκάδα όπου και βρίσκεται.

Οι "κακές" γλώσσες λένε ότι πάμε σε εκλογές στις 4 Οκτωβρίου και φυσικά χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορούν να προκηρυχθούν.

Εμείς οφείλουμε να σας το επισημάνουμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε απόλυτα την άποψη για προκήρυξη εκλογών, χωρίς να το αποκλείουμε.

Αλλά γιατί να επιστρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτάκτως, στην Αθήνα;

Μείνετε συντονισμένοι...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ NONEWS



Το nonews-news είναι πάλι στον αέρα με προειδοποίηση όμως ότι το περιεχομενό του είναι απρεπές.


Tο πρώτο κείμενο που ανέβασε η ομάδα του nonews:

Έξι μέρες μετά την αυθαίρετη, απροειδοποίητη και αναιτιολόγητη απόσυρση και μόλις λίγες ώρες μετά την εμφάνιση της εναλλακτικής μας λύσης 1, η google "ξεκλείδωσε" το nonews-NEWS.
Αρχίζουμε πάλι από 'δω. Διατηρούμε πάντα σε ετοιμότητα την εναλλακτική λύση 1. Η θλιβερή και ανόητη παρένθεση μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς.
NONEWS-NEWS



Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ!

Με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώνονται στην πράξη οι εκτιμήσεις ότι τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της εξόδου από την κρίση στοχεύουν στην ενίσχυση των μονοπωλίων και στη μετακύλιση των βαρών εξολοκλήρου στις πλάτες των πολιτών.

Το πλέον πρόσφατο χειροπιαστό παράδειγμα αφορά βέβαια την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών.

Χάρη στα πακέτα της κρατικής στήριξης που δόθηκαν από την αρχή του χρόνου και ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εισηγμένων επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο (δύο στις τρεις) εμφανίζουν κέρδη στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2009.

"Ευχάριστη έκπληξη" χαρακτηρίστηκε η κερδοφορία των τραπεζών, που ανήλθε στο 1,5 δισ. ευρώ (!). Ιδού, λοιπόν, πού στόχευε στα αλήθεια και τι κατάφερε το πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

Στόχος δεν ήταν βέβαια η "ενίσχυση της ρευστότητας", η μείωση των επιτοκίων και η ενίσχυση των δανείων στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά...

...η στήριξη της κερδοφορίας των τραπεζών.

Από την άποψη αυτή "αποστολή εξετελέσθη".

Ομως, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός που σηκώνει τα δυσβάσταχτα βάρη της οικονομικής κρίσης.

Αυτός οφείλει να τιμωρήσει αμείλικτα αυτούς που τον κοροϊδεύουν και τον εκμεταλλεύονται άγρια.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

"Η κυβέρνηση και η κεντροδεξιά παράταξη κάνουν μεγάλη ζημιά στα συμφέροντά τους με την παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από το αν θα προκηρυχθούν σύντομα... αιφνιδιαστικές εκλογές. Η εικόνα μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά όταν οι υποθέσεις του κράτους, οι οποίες αναμένουν τη λύση τους, είναι εξαιρετικά σοβαρές. Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε ασφαλώς την πόρτα της αβεβαιότητος με τη στάση του για την επανεκλογή του κ. Παπούλια, αλλά τώρα η κυβέρνηση έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Η οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να είναι όμηροι οιασδήποτε αναποφασιστικότητος. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να ανακοινωθούν πάραυτα οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού."

Πρόκειται για το σημερινό κύριο άρθρο της Καθημερινης, "Η αβεβαιότητα".

Προσέξτε την πρώτη γραμμή, εκείνη με την μπλε υπογράμμιση..."η κυβέρνηση κάνει μεγάλη ζημία στα συμφέροντα της..."!

Η εφημερίδα θέτει σε σωστή βάση τις επικείμενες αποφάσεις του Πρωθυπουργού...

...Επισημαίνει ότι πρέπει γρήγορα η Κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις, που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της(εκείνα για τα οποία ήλθε στην εξουσία), διότι η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, τα ζημιώνει.

Εμείς τώρα πως θυμηθήκαμε τις πρόσφατες δηλώσεις των κυρίων Δασκαλόπουλου(Πρόεδρος Βιομηχάνων) και Μίχαλου(Πρόεδρος ΕΒΕΑ) οι οποίες συνηγορούσαν στο σημείο ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική πνοή:

Είτε με συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ...είτε με εκλογές!

Οι δυο κύριοι είναι επί μακρών συνομιλητές του Πρωθυπουργού και εντάσσονται στην "χρυσή" κατηγορία των..."κοινωνικών εταίρων"!




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Είναι γνωστή η πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ως πρόσχημα για αυτή την εγκληματική πολιτική, προβάλλεται η "οικονομική εξυγίανση" του ΟΣΕ και κατ' επέκταση η ...απαλλαγή των Ελλήνων φορολογουμένων από τα χρέη του Οργανισμού.

Η κυβέρνηση μετέρχεται χίλιους δυο τρόπους για να δικαιολογήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί στον ΟΣΕ, με κεντρικούς άξονες: Τη σταδιακή αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων έως και 135% (απαρχή έγινε την 1η Αυγούστου, με αυξήσεις 33%). Την απόλυση 3.000 σιδηροδρομικών (σχεδόν το μισό προσωπικό του ΟΣΕ). Τη δραστική περικοπή "ζημιογόνων" δρομολογίων. Την είσοδο ιδιωτών σε κάθε κερδοφόρα και εν δυνάμει κερδοφόρα σιδηροδρομική και μη δραστηριότητα.

Για όλα τα παραπάνω υπερηφανεύτηκε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας ότι "ο εκσυγχρονισμός και η εξυγίανση των ελληνικών σιδηροδρόμων αποτελεί τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα".

Υ.Γ. Θα έχει αξία να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σοσιαλιστές και ιδιωτικοποιήσεις δεν πάνε μαζί...η μήπως πάνε;


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ...


Μια από τις παραδοσιακότερες εφημερίδες της Δεξιάς, η Απογευματινή, θεωρεί ότι με τις πολιτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό...

Αποφάσεις που αναμένονται από μέρα σε μέρα και με τις εκλογές να είναι στο κατώφλι...

Το πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να αλλάξει με καμία κίνησή του Πρωθυπουργού.

Ο λαός έχει πλέον αντιληφθεί πλήρως τον ρόλο του. Γνωρίζει ότι είναι όμηρος συμφερόντων, που επί της ουσίας του υπαγορεύουν τις κινήσεις του.

Ο λαός επίσης γνωρίζει ότι οποιαδήποτε κίνηση του κ. Καραμανλή δεν θα γίνει με βάση της λαϊκές ανάγκες, δεν θα εξυπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα...

Επομένως καμιά τέτοια φυλλάδα δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει και να θρέψει με αυταπάτες τους Έλληνες ώστε να περιμένουν καρτερικά τις κινήσεις του Πρωθυπουργού.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com