Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ "ΚΛΕΙΔΙΑ"

Σύμφωνα με το ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΑ το ΠΑΣΟΚ "κερδίζει" στους νομούς "κλειδιά" για την τελική επικράτηση, παρ' όλα αυτά, η αυτοδυναμία παραμένει μακρυά.
Σας παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, σε σημαντικές εκλογικές περιφέρειες:

















Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟΥΣ

Στη «Δημοκρατία» τους (στοιχείο κι αυτό της λαϊκής επιδοκιμασίας που έχουν κερδίσει με τις πολιτικές τους) η πλειοψηφία δεν υπακούει στον κανόνα του «50 + 1». Υπακούει σε άλλους - δικομματικούς - κανόνες.

Ετσι, αν πρόκειται για δήμους και νομαρχίες, "πλειοψηφία" είναι το 42%. Αλλά τι είδους «Δημοκρατία» είναι αυτή που επιβάλλει με το έτσι θέλω ότι το 42 είναι «μεγαλύτερο» από το 58; Οταν πρόκειται για τη Βουλή, "πλειοψηφία" σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ είναι το 41%, "πλειοψηφία" για τη ΝΔ είναι το 39%. Αλλά τι είδους "Δημοκρατία" είναι αυτή που αναγορεύει με νόμο ότι το 41 είναι "μεγαλύτερο" από το 59 και ότι το 39 είναι "μεγαλύτερο" από το 61;...

Μιλούν για «σταθερές κυβερνήσεις». Εκείνο που εννοούν είναι η "σταθερή κλοπή"!

Μιλούν για «σταθερό μοντέλο διακυβέρνησης». Η μόνη "σταθερά" στο μοντέλο τους είναι η μόνιμη και διαρκής διαρπαγή, μεταξύ των δικομματικών εταίρων, των ψήφων που δεν τους ανήκουν. Είναι η ανακύκλωση των αντιδραστικών θεωριών περί «χαμένης ψήφου», η διατήρηση ενός πολιτικού κλίματος ευεπίφορου στην τακτική της πόλωσης και, τελικά, η «κατοχύρωση» των εκλογικών εκβιασμών, αφού το δικαίωμα της «ίσης ψήφου» κατακρημνίζεται στον Καιάδα της «σεμνότητας και της ταπεινότητας», όπως χτες κατακρημνιζόταν στον Καιάδα του «εκσυγχρονισμού».

Οι τερατολόγοι, που διακινούν την καταστροφολογία περί «πολιτικής ανωμαλίας» που θα επέλθει εφόσον δεν καταστούν οι ίδιοι (και παρά την εκλογική αποδοκιμασία τους) σε δερβέναγες του λαού, μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που κυβερνούν «σταθερά και αδιατάρακτα» όλα αυτά τα χρόνια της λιτότητας και της φτώχειας. Στηριγμένοι, πάντα, σε δοτές "πλειοψηφίες".

Είναι τόσα τα καλά που έχουν κάνει, ώστε το «δικαίωμά τους» να κυβερνούν το στηρίζουν στο "δικαίωμά τους" προεκλογικά να γίνονται δημαγωγοί και μετεκλογικά κλέφτες ψήφων που δεν τους ανήκουν.

Στο σικέ τους παιχνίδι συμμετέχουν όλοι. Κι αυτοί που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των επόμενων εκλογών με το νόμο Παυλόπουλου (που κλέβει 50 έδρες), και οι άλλοι που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών με το νόμο Σκανδαλίδη (που κλέβει 40 έδρες), και εκείνοι που τάσσονται, ταυτόχρονα , και υπέρ και κατά και του ενός και του άλλου νόμου.

Διαβάστε τη συνέχεια...

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΑΣ....

Το ευτελές ποσό των... 6 εκατομμυρίων ευρώ ζητά ο κ. Καρατζαφέρης από τον Λαζόπουλο γιατί, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., η σάτιρα του Λαζόπουλου να τον εμφανίζει με μουστάκι «αλά Χίτλερ» είχε σκοπό να τον θίξει.

Και από πλευράς του ο Καρατζαφέρης έχει κάθε λόγο να θεωρεί ότι ο Λαζόπουλος το «χόντρυνε». Άλλωστε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσουμε και 'μεις, ο Καρατζαφέρης ουδέποτε εθεάθη με τον Χίτλερ.

Αντιθέτως, εθεάθη με τον Παττακό, τον οποίο είχε καλέσει και στο κανάλι του, στο τότε «Τελεσίτι», για κουβεντούλα υπό μορφήν συνέντευξης (και μάλιστα σημαδιακή μέρα: την 21η Απριλίου του 2002)...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Με έγγραφο ενημερώνει τους συμβασιούχους εργαζόμενους ότι όσοι δεν πετυχαίνουν να χρεώνουν τον πελάτη για επιπλέον υπηρεσίες, θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις.



Στην ένταση του εργοδοτικού αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων οδηγεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων για την αύξηση της κερδοφορίας τους και το κέρδισμα μεγαλύτερου κομματιού από την πίτα της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πίεση που ασκεί ο ΟΤΕ στους εργαζόμενους του «11888» .

Στις 22 Γενάρη, η διεύθυνση πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, με έγγραφο προς όλο το προσωπικό τηλεφωνητών του τμήματος «11888» που υπογράφει ο προϊστάμενος του τμήματος πληροφοριών καταλόγου Θεσσαλονίκης, ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν «πρόταση για επισύνδεση "Call Completion" σε κάθε πελάτη». Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προτείνουν σε όποιον τηλεφωνεί για να μάθει κάποιο αριθμό τηλεφώνου, να τον συνδέσουν απευθείας με τον αριθμό αυτό.

Την παραπάνω επισήμανση από την πλευρά της διοίκησης, ακολουθεί η ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι «Η ΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για Επισύνδεση (...) θα αποτελεί άρνηση εκτέλεσης έργου» και στη συνέχεια αναφέρεται: «Η απόλυτη εφαρμογή της ΠΡΟΤΑΣΗΣ CALL COMPLETION ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, θα θεωρείται από εδώ και στο εξής ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευκόλυνση-εξυπηρέτησή σας. Σας κάνω γνωστό ότι, σαν αρχή, θα εξυπηρετούνται για τις διάφορες διευκολύνσεις με προτεραιότητα (αλλαγές ωραρίων, ρεπό, Σαββατοκύριακα, πρωινά-απογευματινά κ.λ.π.) μόνο όσοι από εσάς εφαρμόζουν απόλυτα την παραπάνω οδηγία» (σ.σ. οι υπογραμμίσεις με κεφαλαία και έντονα γράμματα είναι του συντάκτη του κειμένου).

Εμμεσος εκβιασμός

Οι «διευκολύνσεις» αυτές προκύπτουν από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια το 11888 προσλαμβάνει φοιτητές για να στελεχώνει τα κέντρα του, οι οποίοι έχουν ανάγκη από αλλαγές στις βάρδιες, στα ρεπό, στα ωράρια και βέβαια φοιτητικές άδειες προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις παραδόσεις των μαθημάτων και στις εξετάσεις των σχολών τους. Ουσιαστικά, ο ΟΤΕ εκβιάζει τους φοιτητές ότι δε θα τους διευκολύνει, όπως οφείλει, αν δεν εφαρμόσουν αυτά που απαιτεί. Ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο η "τιμωρία" για όσους δεν πετυχαίνουν επαρκή αριθμό επισυνδέσεων, να φτάνει μέχρι και τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το ζητούμενο για την εργοδοσία δεν είναι οι εργαζόμενοι να κάνουν απλά τις προτάσεις επισύνδεσης, αλλά στοχεύει στο να «πείθουν» τους πελάτες να τις αποδέχονται. Ετσι, η εργοδοσία θα πουλάει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες και άρα θα αυξάνει τα κέρδη της. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση επισύνδεσης, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,36 ή 0,71 ευρώ το λεπτό για σύνδεση με σταθερό ή κινητό αντίστοιχα, ποσό που προστίθεται στα 0,69 ευρώ ανά λεπτό που πληρώνει ο πελάτης καλώντας το 11888.

Ομηροι στις "ελαστικές μορφές"

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που δουλεύουν στην υπηρεσία προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τον τελευταίο καιρό η διάρκεια των συμβάσεων είναι περίπου 12μηνη) και δουλεύουν 3,5 ώρες τη μέρα. Με τον τρόπο αυτό, ο ΟΤΕ εισήγαγε τη μερική απασχόληση. Ενώ σήμερα έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί «δανεικούς» εργαζόμενους από τη θυγατρική της «OTEplus», προκειμένου να απαλλαχτεί από τα «βαρίδια» των διευκολύνσεων προς τους φοιτητές-εργαζόμενους.

Επιπλέον, στόχος είναι το σύνολο των πληροφοριακών κέντρων να παραδοθεί στις θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται όχι με βάση τις συλλογικές συμβάσεις του ΟΤΕ αλλά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή ακόμα πιο χαμηλά. Αλλά και να μπορούν να εφαρμόζονται ευκολότερα οι αντεργατικές ανατροπές.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com