Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Η σταθερή θεση του Πρωθυπουργού.




































Δύο
διαφορετικά δημοσιεύματα. Την μια λέει ότι αν γίνει εξεταστική στην siemens είναι συγκάλυψη και τώρα ζητάει ο ίδιος να γίνει εξεταστική για το Βατοπαίδι. Άρα πάμε για συγκάλυψη. Ο ίδιος το είχε πει δηλαδή...




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970!

Tην ...«Αμερική» της ανύπαρκτης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας για περίπου δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους ανακάλυψε χτες, σε έκθεσή της, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) καταγγέλλοντας υποκριτικά «κραυγαλέες ανισότητες» στις υγειονομικές υπηρεσίες όχι μόνο μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, αλλά και εντός των αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών της υφηλίου...

Τα αποτελέσματα της «ανάπτυξης» που προσφέρει δεκαετίες, τώρα, το σύστημα σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, στον τομέα της υγείας του ανθρώπου καταγράφονται, από τους συντάκτες της έκθεσης, ως εξής:

  • Εχουμε τις περισσότερες και πιο βαθιές ανισότητες στις υπηρεσίες υγείας από ό,τι πριν από 30 χρόνια.
  • H διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα στους κατοίκους των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών φθάνει (εάν δεν ξεπερνά) τα 40 χρόνια!
  • Η βρεφική θνησιμότητα για παιδιά έως και πέντε ετών ποικίλλει όχι μόνο μεταξύ φτωχών και πλούσιων χωρών, αλλά και ανάλογα με την περιοχή (εύπορη ή φτωχή) της ίδιας πόλης που κατοικεί κάποιος. Για παράδειγμα, σε πλούσιο προάστιο του Ναϊρόμπι της Κένυας, πεθαίνουν 15 βρέφη σε κάθε 1.000 γεννήσεις, ενώ σε παραγκούπολη της ίδιας πόλης οι θάνατοι των βρεφών πλησιάζουν τα 255 βρέφη ανά 1.000 γεννήσεις...
  • Από τις 136.000.000 εγκυμονούσες που θα γεννήσουν φέτος, τα 58.000.000 εξ αυτών θα κάνουν τον τοκετό χωρίς την παραμικρή ιατρική φροντίδα.
  • Η ανυπαρξία δημόσιας δωρεάν υγείας και οι υψηλές ιατροφαρμακευτικές δαπάνες στον ιδιωτικό τομέα σπρώχνουν, κάθε χρόνο, κάτω από το όριο της φτώχειας πάνω από 100.000.000 ανθρώπους!
  • Η αποσπασματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με βραχυπρόθεσμους στόχους και με ασαφείς κατευθύνσεις έχει προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως θα έλυνε.
  • Η γενικευμένη χρήση γιατρών υψηλής εξειδίκευσης στις πλούσιες χώρες επιδείνωσε την ποιότητα υγείας. Η ΠΟΥ προτείνει την επαναφορά των παθολόγων και των οικογενειακών γιατρών που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και των σχετικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας...
  • Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού των περίπου έξι δισ. ανθρώπων ζει σε παραγκουπόλεις, χωρίς πρόσβαση όχι μόνο σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, αλλά και σε πόσιμο νερό, αποχέτευση, αξιοπρεπή στέγη...
  • Βελτίωση των μέσων Προληπτικής Ιατρικής θα προκαλούσε παγκόσμια μείωση των ασθενειών κατά 70%
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:Βούλιαξε στο βούρκο του τζόγου

Μέσα σε δυο χρόνια, τα αποθεματικά που επενδύθηκαν σε μετοχές έχασαν το 65% της αξίας τους

Κρίσιμη διαμορφώνεται η κατάσταση για την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση έχει παρασύρει στη δίνη της και τα αποθεματικά τους, τα οποία οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ρίξει στον «τζόγο», σε βάρος των εργαζομένων και σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενδεικτική είναι η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Ενώ η περιουσία του στις 31 Δεκέμβρη 2006 ήταν πάνω από 287 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα και συγκεκριμένα στις 7 Οκτώβρη 2008, έχει κατρακυλήσει στα 102 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας μείωση 65%. Από τα 287 εκατομμύρια, περίπου, τα 48 εκατομμύρια ήταν «τζογαρισμένα» σε μετοχές η αξία των οποίων σήμερα έχει φθάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Μείωση 60%, που οφείλεται κυρίως στη μείωση της αξίας τους και όχι στη μείωση των αριθμών των μετοχών.

Επίσης, έχουν «τζογαριστεί» σε ομόλογα σταθερού επιτοκίου 15 εκατομμύρια ευρώ που η σημερινή τους αξία έχει μειωθεί στα 13,9 εκατομμύρια ευρώ και σε «δομημένα ομόλογα» 13 εκατομμύρια ευρώ που η σημερινή τους αξία έχει εξανεμιστεί στα 8,6 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, παραμένει σταθερή η αξία των αμοιβαίων, περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, τα μετρητά που διαθέτει το ΤΠΔΥ από 190 εκατομμύρια ευρώ το Δεκέμβρη του 2006 έχουν φθάσει, περίπου, στα 39 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα, καθώς χρησιμοποιούνται για την καταβολή του εφάπαξ.

Σαν αποτέλεσμα, το ΤΠΔΥ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα για καταβολή του εφάπαξ καθώς πρέπει στους επόμενους τέσσερις μήνες να καταβάλλει, περίπου, 600 εκατομμύρια ευρώ. Και από τα παραπάνω είναι προφανές ότι το αίτημα -απαίτηση των ταξικών δυνάμεων «ούτε ένα ευρώ στον τζόγο», να «επιστραφούν τα κλεμμένα» προβάλλει σήμερα ακόμα πιο επιτακτικά.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com