Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ

Ένα σπάνιο είδος κήτους εντοπίστηκε να κινείται τις τελευταίες εβδομάδες στα παράλια της Σλοβενίας, στην Αδριατική, με αποτέλεσμα το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας να εκδώσει οδηγίες προς τους αλιείς και τους κατόχους σκαφών.

Πρόκειται για μία μεγάπτερη (καμπούρα) φάλαινα, ένας είδος το οποίο σπάνια εισέρχεται στη Μεσόγειο από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το ογκώδες θαλάσσιο θηλαστικό, βάρους 20 τόνων, εντοπίστηκε στον κόλπο του Πίραν, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Ιζόλα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σλοβενίας προειδοποίησε ότι πρόκειται για προστατευόμενο είδος και συνιστά στους αλιείς και τους κατόχους σκαφών να μην το πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, να μην το ενοχλούν και να μην επιχειρήσουν να του δώσουν τροφή.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΑΜΕΝΟΣ...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΡΙΚΤΕΡ...

Αύριο θα σας δημοσιεύσουμε, κάπως σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση και πρόληψη της Ελληνικής πολιτείας.

Μην φοβηθείτε, έξαλλου δεν κάνουμε δα και πρόγνωση για έναν μεγάλο σεισμό στον ελλαδικό χώρο.

Απλά θα σας γνωρίσουμε, στοιχεία σχετικά με την βασική υπόνοια που έχουμε όλοι μας περί αντισεισμικής θωράκισης της χώρας.

Όλα τούτα διότι η Ιταλία είναι λιγότερο σεισμογενής χωρά από την Ελλάδα..
. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ

Σαρκοφάγοι «μίνι-δεινόσαυροι» ζούσαν στην Βόρεια Αμερική πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια, όπως δείχνει το πιο μικρό απολίθωμα που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με καναδούς παλαιοντολόγους.

Η ανακάλυψη του νάνου ξαδέλφου του βελοσιράπτορα, που το μέγεθός του είναι περίπου το μισό μιας γάτας, δείχνει πόσο διαφορετικά ήταν τα προϊστορικά αρπακτικά.

«Ο Εσπερόνυχος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο μικρός δεινόσαυρος της Βόρειας Αμερικής», τονίζει ο Νικ Λόνγκριτς, ερευνητής στο τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι.

Ο «μίνι-δεινόσαυρος» βάρους περίπου δύο κιλών σύμφωνα με τις ενδείξεις, κυνηγούσε και ήταν πολύ ικανός στο να πιάνει το θήραμά του, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

«Η ανακάλυψη αυτή μας δείχνει πόσο ελλιπείς είναι οι γνώσεις μας και ανοίγει το δρόμο των ερευνών που ίσως οδηγήσει σε άλλους μικρότερους δεινόσαυρους», επισημαίνει ο Λόνγκριτς. Τα απολιθωμένα οστά του Εσπερόνυχου ανακαλύφθηκαν το 1982 σε πολλές περιοχές της επαρχίας της Αλμπέρτα, αλλά έπρεπε να περάσουν περίπου τριάντα χρόνια για να ασχοληθούν οι επιστήμονες με αυτά.

Πριν τον Εσπερόνυχο, οι επιστήμονες θεωρούσαν πως ο μικρότερος δεινόσαυρος της Βόρειας Αμερικής ήταν ο Albertonykus borealis που έφτανε στο μέγεθος κότας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ

Ολο και πιο πολύ μειώνεται χρόνο με το χρόνο το αγροτικό εισόδημα ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής. Για το 2008 τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ δείχνουν μείωση 8% στο καθαρό (αποπληθωρισμένο) αγροτικό εισόδημα, σε σύγκριση με το 2007. Τα σχετικά στοιχεία δείχνουν ακόμα ότι στο διάστημα 2000-2008 το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας μειώθηκε κατά 19,9%. Σε επίπεδο ΕΕ το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε το 2008 κατά 3,5%. Επίσης προκύπτει ότι στο διάστημα 2000-2008 η Ελλάδα μαζί με το Βέλγιο είχαν τη μεγαλύτερη μείωση στο αγροτικό εισόδημα. Είναι φανερό πως τη μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, ούτε η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ δεν μπορεί να την κρύψει. Ούτε και οι ψευτοεξαγγελίες και οι ψευτοανακοινώσεις της κυβέρνησης. Και το πρόβλημα δε λύνεται με την πολιτική των ψευτοπακέτων, όπως έκανε η ΝΔ, ούτε με τα όσα εξαγγέλλει το ΠΑΣΟΚ. Οσο εφαρμόζονται οι αντιαγροτικές επιταγές της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, η αγροτιά θα οδηγείται όλο και πιο γρήγορα στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα και η γη θα συγκεντρώνεται σε λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες. Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση για την αγροτιά, δεν της μένει άλλος δρόμος, παρά μόνο η πάλη για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής και της δημιουργίας των προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής, που θα εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντά της. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ...

Κυριακή σήμερα χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις, ωραίος καιρός, ωραία μέρα!

Ανεπίσημα έχουμε εισέλθει σε περίοδο διακοπών, μιας κι από αύριο ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα.

Θα σιγήσουν λίγο τα τηλεπαπαγαλάκια κι έτσι θα μας ξεκουράσουν από την ανοησία ολκής που καθημερινά "απολαμβάνουμε" στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ε, βέβαια, μετά το Πάσχα λέει - γιατί τώρα ξεκουράζονται - θα συσταθεί το πόρισμα της προκαταρκτικής ειδικής επιτροπής περί Παυλίδη. Είμαστε "έμπλεοι απο αγωνία" για την τελική έκβαση αυτής της υπόθεσης.

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου μάθαμε ότι σήμερα στο Καστρί κερνάει, σε ανοιχτό party που οργανώνει, τα 2ευρώ που έδωσαν οι φίλοι - για να γίνουν φίλοι με το "Κίνημα"- και τα 10ευρώ, που έδωσαν εκείνοι που θέλησαν να γίνουν μέλη, στις εσωκομματικές εκλογές - τότε με τον Βενιζέλο-, θυμάστε;

Κύριε Καραμανλή με τις ευκαιρίας να σας ευχηθούμε καλή ξεκούραση. Το Πάσχα ευχόμαστε
να σας επιτρέψει να χαλαρώσετε, διότι μετά το Πάσχα...άστα βραστά(2,2-3-4,2-5-7,5%....και βάλε)!
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com