Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Μαζί με την Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενέκριναν την αντιεργασιακή πρόταση της ΕΕ

Με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ,του ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενεκρίθη η πρόταση για την «Οργάνωση του χρόνου εργασίας» της Ευρωπαϊκης Εωσης στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας την «έκθεση Cercas» («έκθεση Σέρκας»).

Η πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:


  • Τεμαχισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο εργασίας. Εισάγει την έννοια του απλήρωτου «ανενεργού» χρόνου εργασίας. (δηλαδή όταν κάνεις διάλειμμα δεν δουλεύεις...οπότε κάθεσαι παραπάνω για ακόμη 30΄λεπτά της ώρας)
  • Αυξάνει το χρονικό διάστημα διευθέτησης της εργασίας σε δωδεκάμηνη βάση.
  • Διατηρεί και επαυξάνει το δικαίωμα των κρατών - μελών να μην εφαρμόζουν ακόμη και αυτά τα εξοντωτικά χρονικά όρια εργασίας της οδηγίας 2003/88 και να επιτρέπουν την απασχόληση των εργαζομένων έως και 65 ώρες τη βδομάδα.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς έρχονται εξαιρετικά δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους, όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο με την υπογραφή και τη συνενοχή πάντα της Ελληνικής Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Αξίζει βέβαια να αναφερθούμε στα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ που καταψήφισαν την πρόταση.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Όχι στην Κοινοτική Οδηγία...



"Να μην εφαρμοστεί η οδηγία(36/05) της Ε.Ε. για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών".
"Δωρεάν παιδεία για όλους".
Αυτά και πολλά άλλα, ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας, σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, πορεία.
Στιγμιότυπα της φοιτητικής διαμαρτυρίας απο την οδό Σταδίου.
Διαβάστε τη συνέχεια...

O Πρυτανης του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου, ζητα καταλογους με τα ονοματα ολων οσων συμμετειχαν στην απεργια της 30η Οκτωβριου

"Επανερχόμαστε στο θέμα της συμμετοχής των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν το συνδικαλιστικά τους όργανα και τους πληροφορούμε ότι ενόψει της απεργίας που εξαγγέλθηκε για την Πέμπτη 30 Οκτώβρη του 2008 η μη απάντηση εκ μέρους προϊσταμένων υπηρεσιακών μονάδων περί ονομαστικής συμμετοχής ή μη στην απεργία, θα ερμηνεύεται ως συμμετοχή και θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων της οικείας μονάδας".

Με αλλα λογια ο Πρυτανης του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου, ζητα απο τους συναδελφους του, καταλογους με τα ονοματα ολων οσων συμμετειχαν στην απεργια της 30η Οκτωβριου αλλιως οπως αναφερει, εαν οι καταλογοι δεν του παραδωθουν θα θεωρηθει πως συμμετειχαν ολοι στην απεργια και κατ'επεκταση θα κοψει τις αποδοχες ολων.
Η Χουντα ζει, μεσα απο καθημερινα μικρα και μεγαλα γεγονοτα.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Αρνείται η κυβέρνηση να περιορίσει την προθεσμία για τα 28 δις μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Ετσι, θα τα πάρουν τον Ιανουάριο χωρίς κανένα κόστος!

Η κυβέρνηση εμμένει στο χαριστικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει για την παροχή των 28 δισ ευρώ στις Τράπεζες. Ηδη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας εμφανίζεται αρνητική σε κάθε πρόταση να συντομευθεί η προθεσμία μέσα στην οποία οι Τράπεζες θα μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο. Δηλαδή αντί να ισχύσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η προθεσμία να ισχύσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας Ι. Σιδηρόπουλος απάντησε αρνητικά σε σχετική πρόταση που του έκανε εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Γ. Παναγόπουλος προκειμένου να συμφωνήσει με το σχέδιο. Ετσι η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να το καταγγείλει, όπως επίσης να αναφερθεί και στις τρείς Τράπεζες που έχουν μεγάλο άνοιγμα ανάμεσα στις χορηγήσεις και στις καταθέσεις τους.
Ουιαστικά, αυτή η κυβερνητική άρνηση τι δείχνει; Οτι το υπουργείο θέλει να διευκολύνει τις Τράπεζες να μην μπουν στο σχέδιο μέχρι το τέλος του χρόνου, να πάρουν έτσι τα στελέχη τους κανονικά τα bonus κλπ και να ετοιμάσουν τους ισολογισμούς χωρίς πρόβλημα. Και τον Ιανουάριο να κάνουν άνετα και χωρίς περιορισμούς χρήση του σχεδίου, παίρνοντας το ζεστό χρήμα και με την ελπίδα ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009 θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στην τραπεζική αγορά και θα μπορούν να αποδεσμευτούν. Οπότε, ούτε γάτα ούτε ζημιά...
πηγή:PRESS

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com