Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Περιττή μάλλον η σύσταση του Χ. Αλμούνια για περαιτέρω μείωση των μισθών και του «κόστους εργασίας» στη χώρα μας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινούνται εδώ και χρόνια με συνέπεια και εντεινόμενους ρυθμούς τα κόμματα στη χώρα μας. Δεν κρύβουν μάλιστα ότι η κρίση είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για βάλουν σε εφαρμογή αντεργασιακά σχέδια που έχουν έτοιμα στα συρτάρια τους. Το σημαντικότερο βέβαια μέτρο για τη μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους είναι η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με ταυτόχρονη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν έχουν κάνει και λίγα μέχρι τώρα οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, που έγκαιρα είχαν ψηφίσει νόμους για την εκ περιτροπής απασχόληση, έχουν επεκτείνει την ελαστική απασχόληση στις πρώην ΔΕΚΟ και το δημόσιο τομέα, έχουν επιβάλει την ανασφάλιστη εργασία, ενώ δε δίστασαν βέβαια να μειώσουν «απευθείας» και τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με το διαρκές «πάγωμά» τους. Χειροπιαστό αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής είναι ότι το «μερίδιο» των μισθών ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει πέσει αισθητά τα τελευταία χρόνια. Οι πάντες βέβαια γνωρίζουν ότι αυτή η μείωση του «κόστους εργασίας» ενίσχυσε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και την υπερκερδοφορία των μονοπωλίων. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΟΣΕ

Η κυβέρνηση μεθοδεύει την ...«απαλλαγή» του Οργανισμού από 3.000 εργαζόμενους

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την προώθηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και την - κατ' ουσίαν - απόλυση 3.000 και πλέον σιδηροδρομικών άνω των 50 ετών, με συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στόχος της κυβέρνησης με το προωθούμενο σχέδιο «ανασυγκρότησης του ΟΣΕ», το οποίο προβλέπει την απόλυση σχεδόν του μισού προσωπικού, μέσω του προγράμματος «μισθωτής εφεδρείας», είναι η προετοιμασία των ελληνικών σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών από το 2011. Το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΟΣΕ, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί μέσα στο 2009, προβλέπει την υποχρεωτική απόλυση εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος. Οι εργαζόμενοι θα απολυθούν με το 70% των βασικών τους αποδοχών - και όχι των συνολικών - και με το 50% της εφάπαξ αποζημίωσής τους. Ωστόσο, δε θα λυθεί η σύμβαση εργασίας τους. Θα παραμένουν σε «εφεδρεία», ενώ ο ΟΣΕ διατηρεί το δικαίωμα να τους ανακαλεί στην εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες σε προσωπικό. Με τις αντεργατικές αυτές μεθοδεύσεις, η κυβέρνηση επιχειρεί την αποψίλωση του Οργανισμού από το προσωπικό που έχει συγκροτημένα δικαιώματα, ώστε έτσι να ανοίξει ο δρόμος για τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στον κλάδο. Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση χιλιάδων θέσεων σταθερής και μόνιμης απασχόλησης και στην αντικατάσταση ορισμένων απ' αυτών, με συμβάσεις της «ελεύθερης αγοράς».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΟΣΕ είναι:

  • Η πλήρης διάσπαση του Οργανισμού, με την αποκοπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και προοπτική παράδοσης στους ιδιώτες.
  • Εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
  • Παράδοση της συντήρησης της υποδομής και του τροχαίου υλικού στους ιδιώτες.
  • Συρρίκνωση και κλείσιμο του περιφερειακού δικτύου.
  • Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων με βάση εμπορικά κριτήρια.
  • Απολύσεις προσωπικού μέσω του προγράμματος «μισθωτής εφεδρείας», το οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά ο ΟΑΕΔ.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Εχουν απολύτως δίκιο όσοι σημειώνουν ότι το 146 (οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Παυλίδη) είναι μεγαλύτερο από το 144 (οι βουλευτές που ψήφισαν κατά).

Ομοίως, όμως, και

το 60% που δεν ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι (αποδεδειγμένα) μεγαλύτερο από το 40% με το οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχηματίζουν κυβερνήσεις,

όπως και το 58% είναι (αποδεδειγμένα) μεγαλύτερο από το 42% με το οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκλέγουν νομάρχες και δημάρχους.

Να δείτε που οι φίλοι της... αριθμητικής, πλησιάζοντας προς τις εκλογές κάπως αλλιώς θα μας τα λένε.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ»

Σε ένα μήνα έχουμε ευρωεκλογές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσουν την κάλπη με στόχο να διατηρήσουν ή να επανακαταλάβουν την «κουτάλα». Βασικό τους μέλημα, κατά την προεκλογική περίοδο, θα είναι να μη μιλήσουν για την πολιτική τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ομολογούσαν ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ετσι θα επιλέξουν την οδό της τεχνητής πόλωσης ώστε να εξαπατήσουν το λαό παριστάνοντας ότι «διαφέρουν» μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, στην πορεία προς την κάλπη, καλό είναι να έχουμε υπόψη δηλώσεις και τοποθετήσεις όπως αυτές που ακολουθούν. Δηλώσεις κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές, καθώς έγιναν σε χρόνο ανύποπτο από στελέχη του δικομματισμού αλλά και από ευρύτερους παράγοντες του πολιτικού συστήματος και ως εκ τούτου αποτυπώνουν την αλήθεια πίσω από τη δικομματική «κοκορομαχία».

«Πρώτα πρώτα ποιες είναι οι διαφορές των δυο κομμάτων, να καταλάβω κι εγώ. Οταν είμαστε όλοι στην Ευρώπη και ακολουθούμε ουσιαστικά την πολιτική της Ευρώπης, όταν στην εξωτερική πολιτική δεν έχουμε διαφορές παρά μόνο σε ό,τι αφορά την τακτική, εγώ τα έχω αναλύσει αυτά κατά καιρούς, γιατί δηλαδή να μη συνεργαστούμε, δεν καταλαβαίνω».

(Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη ΝΕΤ, 21/5/2006)

«Αν το ζητήσει ο ελληνικός λαός γιατί να μην είμαστε έτοιμοι; Στη Γερμανία συνεργάστηκε η κυρία Μέρκελ με τον κύριο Σρέντερ. Και σε μας μπορεί να γίνει κάποια στιγμή αυτό. Βέβαια, αν το απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Δε θεωρώ άλλωστε ότι έχει εκλείψει το αίσθημα ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ».

(Γ. Καλαντζής, πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, στην εφημερίδα «Μακεδονία», 20/5/2007)

«...Αποκαλύφθηκε η Νέα Δημοκρατία. Μας κατέθεσε τον χάρτη της καθημερινότητας. Τι μας προτείνει; Ποιο είναι το νέο πρόγραμμά της; Τι καινοτόμο φέρνει; Από τα 25 μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, 21 μέτρα ήδη εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις μας. Ηδη εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ, ήδη εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, τι πρόγραμμα έχει φέρει μετά από 7 χρόνια; Ερχεται να υιοθετήσει δικά μας μέτρα μετά από 8 χρόνια αντιπολίτευσης (...)»!

(Γιώργος Παπανδρέου, περιγράφοντας πόσο μοιάζει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της ΝΔ, προεκλογική ομιλία, Θεσσαλονίκη, 26/2/2004)

«Στην εξωτερική πολιτική το μεγάλο ντοσιέ της ΕΕ μας δίνει την ευκαιρία να συμπλεύσουμε (σ.σ.: με τη ΝΔ) σε σειρά θεμάτων. Πώς εγώ θα αρχίσω να βρίζω την Ντόρα διότι κάνει πολιτική επί της οποίας συμφωνώ; (...) Μα τι κριτική να κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Να τινάξουμε στον αέρα την άμυνα; Εχω συνεχή επαφή με τον κ. Μεϊμαράκη...».

(Θόδωρος Πάγκαλος, στη ΝΕΤ, 26/4/2007)

«Η συμφωνία με τον πολιτικό αντίπαλο δεν ποινικοποιείται εξ ορισμού. Στην εξωτερική πολιτική οι μεγάλοι στόχοι (...) είναι αποδεκτοί από το 90% των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα».

(Αννα Διαμαντοπούλου, στο «Εθνος», 2/5/2007)

«...Θα θεωρούσα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού αν με την ψήφο του κατόρθωνε να αναγκάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μετεκλογικά».

(Στέφανος Μάνος, στην «Καθημερινή», 22/5/2007)

«...Πολιτικά ταμπού φυσικά δεν μπορεί να υπάρξουν αν κάποια στιγμή οι συνθήκες επιβάλλουν τα δυο μεγάλα κόμματα να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους».

Πρόκειται για την κατακλείδα άρθρου της εφημερίδας το «Βήμα», διαχρονικά προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ, υπογεγραμμένο από τον εκδότη - διευθυντή της (Στ. Ψυχάρης, «Βήμα της Κυριακής», 27/5/2007).

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΥΛΙΔΗΣ..................

Ναι τελικά είναι κάπως σαν τις αμερικανικές ταινίες. Τους άρεσε το «Παυλιδης 1», έχουν ετοιμάσει το «Παυλίδης 2» και διαρρέουν πληροφορίες και σενάρια για το «Παυλίδης 3», που θα είναι... μεγαλοπρεπή παραγωγή και το καλύτερο από όλα.

Κι όλα αυτά για να μας πουν τι; Πως υπάρχουν διεφθαρμένοι υπουργοί και διεφθαρμένοι εφοπλιστές.

Ενώ αν είχαμε αδιάφθορους υπουργούς και αδιάφθορους εφοπλιστές τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Ελα όμως που και στη μία και στην άλλη περίπτωση τα λεφτά των φορολογουμένων θα κατέληγαν στις τσέπες εφοπλιστών, προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο και μάλιστα με πλοία αμφιβόλου ποιότητας.

Αλλά είπαμε... το εφοπλιστικό κέντρο είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Αυτός ο «πολιτισμός» και αυτή η «ευγένεια»! Πραγματικά σκλαβωθήκαμε...

Να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με τρόπο που «να ταιριάζει στον πολιτικό μας πολιτισμό» ζήτησε βγαίνοντας χτες από το Μαξίμου ο Προκόπης Παυλόπουλος!

Αν δεν γνωρίζει κανείς πρόσωπα και πράγματα σε αυτή τη χώρα θα μπορούσε να εξάρει τη... θαυμάσια προτροπή και την καλοπροαίρετη νουθεσία.

Να υποθέσουμε όμως ότι δεν γνωρίζει ο υπουργός Εσωτερικών τι εστί εκλογές στην Ελλάδα; Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει...

Μήπως από τα «πολιτισμένα» ρουσφέτια που μοιράζουν ΝΔ η ΠΑΣΟΚ ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση; Μήπως από τους κομματάρχες της επαρχίας που χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και μέσο για να υφαρπάξουν ψήφους;

Να πούμε ίσως για τον «πολιτισμένο» αποκλεισμό κάθε άποψης που δεν αρέσει στο σύστημα, από τα Μέσα Ενημέρωσης; Για τις «ευγενικές» συμφωνίες στήριξης με συγκροτήματα «κάτω από το τραπέζι»;

Να αναφερθούμε στους... πάντοτε «πολιτισμένους» μεγαλοχορηγούς προσώπων και κομμάτων; Στα προεκλογικά ψέματα που «ψαρεύουν» στη θάλασσα της απελπισίας του κοσμάκη;

Αυτός ο... πολιτισμός τους καλύτερα να μας λείπει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com