Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η ΣΕΛΗΝΗ...ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

Η αόρατη πλευρά της Σελήνης ενδεχομένως να ήταν ορατή από τη Γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι σχετικές περιστροφές της Σελήνης και της Γης σημαίνουν ότι μόνο η μία πλευρά των δύο πλανητών είναι ορατή.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες πιστεύουν πως η πρόσκρουση ενός μεγάλου αστεροειδούς στη Σελήνη ενδεχομένως να την αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να βλέπουμε εμείς σήμερα την πλευρά της Σελήνης η οποία δεν ήταν ορατή πριν την πρόσκρουση.

Η μελέτη μιας σειράς κρατήρων στην αόρατη πλευρά της Σελήνης έδειξε πως ο πλανήτης χτυπήθηκε από ένα μεγάλο αντικείμενο πριν από περίπου 3.9 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι κρατήρες στο δυτικό ημισφαίριο του πλανήτη, συγκριτικά με το ανατολικό, λόγω της φοράς με την οποία τα διαστημικά συντρίμμια χτυπούν το δορυφόρο.

Μία μελέτη, όμως, των Mark Wieczorek και Matthieu Le Feuvrem από το Ινστιτούτο Γεωφυσικής στο Παρίσι, έδειξε πως ισχύει το αντίθετο.

Η έρευνα γύρω από την ηλικία και την τοποθεσία 46 κρατήρων έδειξε πως υπήρχαν πολύ μεγαλύτεροι – ηλικιακά – κρατήρες στο ανατολικό ημισφαίριο.

Τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New Scientist, φανερώνουν πως το ανατολικό ημισφαίριο ενδεχομένως να δεχόταν κάποτε περισσότερες συγκρούσεις από αστεροειδείς, συγκριτικά με το δυτικό ημισφαίριο, μόνο εάν οι πλευρές τις Σελήνης ήταν αντίστροφα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί εάν ένας μεγάλος αστεροειδής είχε αναγκάσει τη Σελήνη να γυρνά σιγά-σιγά για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, μέχρι να σταματήσει στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Δεν έχετε παράπονο, από ερμηνείες περί κρίσης έχουμε πληθώρα. Ο καθένας λέει το δικό του...

Πρόκειται για «πρωτόγνωρες καταστάσεις», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, που επιμένει να μας πείσει ότι είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει «υπεύθυνα» το πράγμα.

Οφείλεται στην έλλειψη «αναπτυξιακής προοπτικής», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η κρίση είναι «ενδογενής» και οφείλεται σε «μείγμα ελλειμμάτων», σύμφωνα με τον Αλέκο Παπαδόπουλο (που για λόγους που μόνον αυτός γνωρίζει είπε να κάνει την εμφάνισή του στη δημοσιότητα).

Μόνη λύση η «διακομματική κυβέρνηση», μας είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, που, ντε και καλά, θέλει να βρεθεί σε κυβερνητικό σχήμα παρέα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Κι άλλα πολλά θα ακούσουμε, εξίσου περισπούδαστα και βαθυστόχαστα, εκτός από ένα: Οτι η κρίση οφείλεται στο υπάρχον οικονομικό σύστημα, που δεν μπορεί να ξεφύγει από τέτοια φαινόμενα.

Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό οδηγεί στο πολύ λογικό συμπέρασμα ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, οπότε πρέπει να έχουν κέρδη οι εργαζόμενοι.

Ομως και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας προοπτικής, όλοι οι προαναφερόμενοι ...βγάζουν σπυράκια, αφρούς και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΙΜΑ ΑΒ+

Διαβάσαμε στο Θεσσαλική Αφύπνιση
ότι η τετράχρονη
Αργυρώ Τερεζάκη που έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και νοσηλεύεται στο Ογκολογικό τμήμα του Αγλαΐα Κυριακού χρειάζεται αίμα ΑΒ θετικό.

Οι γονείς Μανούσος και Δέσποινα παρακαλούν πολύ όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Σχόλιο apneagr: Άντε συνάδελφοι bloggers να δείξουμε όλοι την ευαισθησία μας για την μικρή Αργυρούλα με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο και το παιδί χρειάζεται αίμα.


πηγή:apneagr

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com