Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς. Μη βιαστείτε να τον χαρακτηρίστε, χαμένο, της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Σουφλιά έχει ως εξής:

"Η αποχώρησή μου από την πολιτική ήταν κάτι που αρκετές φορές με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Διάφορες καταστάσεις, διαδικασίες, μέθοδοι στην πολιτική, ήταν αντίθετες με τα πιστεύω μου και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα παραπάνω, μαζί με τα φίλια πυρά, με πίεζαν και πολλές φορές με πλήγωναν. Επέμεινα με την πίστη ότι είμαι χρήσιμος και πιστεύω ότι προσέφερα σημαντικό έργο στον τόπο και στην παράταξη. Έφτασα πολύ κοντά στο να λάβω αυτήν την απόφαση της αποχώρησης, λίγο καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θεώρησα όμως -όπως το θεώρησε και η ηγεσία του κόμματος- ότι θα ήταν χρήσιμο για την παράταξη να είμαι υποψήφιος και αυτήν τη φορά. Δεν προτίθεμαι να ορκιστώ βουλευτής. Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Νέας Δημοκρατίας είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής...

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Πιστεύω, όμως, ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του χθες το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και το κόμμα μας. Σε ό,τι με αφορά στο θέμα των εκλογών -όπως έχω δηλώσει δημόσια- όταν μου ζητήθηκε η γνώμη τάχθηκα υπέρ των εκλογών, όπως τάχθηκαν και άλλα κορυφαία στελέχη. Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό. Γι’ αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη.

Πιστεύω, επίσης, ότι η επιλογή να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία υποστήριζα σταθερά, αποτελεί σοβαρή κληρονομιά για την παράταξη αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την άποψη όσων πιστεύαμε ότι έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ομολογώ ότι απρέπειες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν τις περίμενα, αλλά δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Πολιτεύτηκα 35 χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης. Άλλωστε, αν ενδιαφερόμουν για διάφορα αξιώματα και, κυρίως, αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά. Ολοκληρώνοντας αυτήν την πολιτική διαδρομή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Τους χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς και τον Τζανή Τζανετάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, που ως Πρωθυπουργοί μου ανέθεσαν σημαντικά Υπουργεία. Εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μου σε κάθε Υπουργείο, αλλά και για τα δύο Κυβερνητικά Προγράμματα, του 1989 και του 2004. Τα τελευταία 5,5 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό έργο στο Περιβάλλον και τις Υποδομές. Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε ότι αφήνουμε μία σημαντική κληρονομιά, που κάνει πραγματικά καλύτερη τη ζωή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική μου διαδρομή γεύτηκα, όπως όλοι, πικρίες, αλλά οφείλω να τονίσω ότι γεύτηκα και την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Αποχωρώ με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως με αναλλοίωτα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον τόπο. Πιστεύω ότι η παράταξή μας θα βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο της. Η προσωπική μου πολιτική διαδρομή ολοκληρώθηκε εδώ. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους μου έδωσαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αυτά τα 35 χρόνια".


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ

Να θυμηθούμε τώρα μερικές από τις χθεσινοβραδινές στιγμές, της εκλογικής αναμέτρησης.


Ο Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει την ευθύνη της εκλογικής ήττας και παραιτείται από την προεδρία της ΝΔ.


Δηλώσεις Παπανδρέου στην Ιπποκράτους, στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.


Το πρώτο διάγγελμα του νέου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Καλεί σε συμμετοχή στην νέα προσπάθεια, όλους τους Έλληνες...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

Είμαστε στο 99,79 % της Επικράτειας και έχουν "κλειδώσει"ποσοστά και έδρες.

Ο Χάρτης έχει πρασινίσει ολοκληρωτικά.

Για να δούμε όμως λίγο τα ποσοστά των κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ 43,92%(160έδρες). Τα έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα μας. Ιστορική επικράτηση Παπανδρέου που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις ελπίδες των Ελλήνων σε Προοδευτική, φιλολαϊκή πολίτικη.

ΝΔ 33.48 %(91έδρες). Και γι αυτό το αποτέλεσμα έχουμε γράψει αρκετά. Αυτό που παρατηρούμε είναι, ότι η ΝΔ δείχνει να χάνει μια μεγάλη, σταθερή βάση ψηφοφόρων. Μια πλειάδα ανθρώπων που χαρακτηρίζονταν Νεοδημοκράτες και ήταν "απαγορευτικό" να τους τοποθετήσεις σε πιθανές μετακινήσεις μεταξύ των κομμάτων μέχρι πρότινος, άλλαξαν, μετά από χρόνια εκλογική επιλογή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις εκλογές του 2004(που επανέκαμψε στην κυβέρνηση) έχασε, 1,065,935 ψηφοφόρους. Εκ των οποίων υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 ήταν ένα παγιωμένο σύνολο Νεοδημοκρατών.

ΚΚΕ 7.54 %(21έδρες). Το ΚΚΕ περιορίστηκε στα χαμηλά όρια του αναμενόμενου εκλογικού αποτελέσματος για εκείνο. Απώλεσε το 0,61% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με τις εκλογές του 2007.

Νομίζουμε θα πρέπει να εκτιμήσει το ΚΚΕ, ότι στα Αστικά κέντρα που η ΝΔ έχασε, τεράστιο μέρος των δυνάμεων της, εκείνο δεν καρπώθηκε ούτε κατ' ελάχιστο...!


ΛΑ.Ο.Σ. 5.63 %(15έδρες).
Μικρο το κακό. Αν μετά από τέτοια κατάρρευση της ΝΔ, δεν μπορεί να πείσει καν, 500.000 ανθρώπους(τον εψήφισαν 385,706), εχει πρόβλημα! Ούτε για τον ΛΑΟΣ θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα...!

ΣΥΡΙΖΑ 4.60 %(13έδρες).
Έκπληξη! Τα κατάφερε εξαιρετικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το οφείλει στον Αλέξη Τσίπρα Αλλά όπως είπαμε και πιο πριν, κρύβει παγίδες η επόμενη μέρα.

Πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή μια περισσότερο ανάλαφρη αντιπολίτευση, στα κρίσιμα σημεία...θα κλυδωνίσει την Αριστερή παράταξη, τόσο που μπορεί να την εξαφανίσει κιόλας!


Οικολόγοι Πράσινοι 2.53 %.
Ανέβηκαν τις τελευταίες μέρες, εκμεταλλευόμενοι την καταβαράθρωση της ΝΔ, στα Αστικά κέντρα κυρίως. Δε θα τους ξεχάσουμε εύκολα, όπως είπαν και οι ίδιοι..."ήρθαν για να μείνουν". Εξάλλου 173,243 Έλληνες τους στήριξαν...καθόλου λίγοι!

Ο κοινός παρανομαστής σε όλα τα παραπάνω είναι ένας:

Ο Λαός δεν έχει επιλύσει ακόμη τα προβλήματα του, μπορεί πλέον να καλλιεργεί την ωριμότητα του, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολες!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...

Όλα μαύρα και το πρωτοσέλιδο της Απογευματινής ακόμη πιο μαύρο!

Όλα εδώ πληρώνονται. Μόλις την Παρασκευή η εφημερίδα μας έλεγε ότι "περνούσε μπροστά στο φίνις " ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ.

Σήμερα ψάχνει τον νέο αρχηγό φυσικά. Πολύ δύσκολα τα πράγματα στη ΝΔ. Όχι δεν θα ξεκατινιαστούν όπως έγινε στο ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον όχι δημόσια.
Το πρόβλημα της Δεξιάς είναι, ιδεολογικό και βαθιά πολιτικό.

Από το 1997 έως και σήμερα που βρίσκεται στην αρχηγία της ο κ. Καραμανλής, διατήρησε μονίμως, ακόμη και τα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης, μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική, έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια σπίλωσαν ουκ ολίγες φορές και προσωπικά τον κ. Παπανδρέου. Αλλά τέλος πάντων...

...Δεξιά είναι αυτή.

Το ζήτημα είναι με ποια πολιτική γραμμή θα βγει στον κόσμο μετά από την εκλογή του νέου Πρόεδρου. Η αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, μια ζωή...δεν αρκεί!

Όσο για την Ντόρα...Έχουμε πολλές φορές πει πριν τις εκλογές, δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος για εκείνη...!

Θα επανέλθουμε για τη διαδοχή στη ΝΔ στο σύντομο μέλλον...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

Η επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας - Ποιοί μένουν έξω


απο την:Παραπολιτική

Πριν από τις εκλογές γνωρίζαμε ότι οι κ.κ Έβερτ , Λιάπης , Ρουσόπουλος , Βουλγαράκης , Μαγγίνας , Δούκας και Τσιτουρίδης θα είναι εκτός Βουλής.

Χθες , μάθαμε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι μετά από 12 χρόνια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Η καταμέτρηση των σταυρών όμως προκαλεί και μερικές ακόμα αποχωρήσεις...

Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στη Α' Αθηνών καθώς τον ξεπέρασε μέχρι και η Έλενα Κουντουρά η οποία επίσης όμως δεν καταφέρνει και πάλι να εκλεγεί.

Ακόμα μεγαλύτερες όμως είναι οι εκπλήξεις στη Β' Αθηνών όπου η Φάνη-Πάλλη Πετραλία δείχνει να...

...μην καταφέρνει να εκλεγεί ! Την ίδια μοίρα έχει και ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης , ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης , ο Άρης Σταθάκης και η θρυλική Κατερίνα Παπακώστα !

Εκτός και ο Παναγίωτης Μελάς από την Α' Πειραιώς .

Στην Αχαϊα δεν επανεκλέγεται η Νατάσα Ράγιου και ο Νίκος Παπαδημάτος . Έξω και ο Μπασιάκος από τη Βοιωτία ο οποίος πλήρωσε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου παρά την κουμπαριά του με τον πρωθυπουργό...

Η Νέα Δημοκρατία χάνει και τη μονοεδρική της Θεσπρωτίας όπου δεν εκλέγεται ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας . Το ίδιο συμβαίνει και στην Κεφαλλονιά με τον Αλέξανδρο Παρίση .

Αυτές είναι οι σημαντικότερες απώλειες ( με βάση τα τωρινά δεδομένα ) για τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μόνο με 91 βουλευτές σε μια εντελώς καινούρια σύνθεση και δομή...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΑΚΟΜΗ!

Όντως, Ιστορική η νίκη του Γ. Παπανδρέου, δεν είναι υπερβολικό το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ.

Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει, ένα τέτοιο μέγεθος, ένα τέτοιο εύρος διαφοράς.

Υπήρχαν πάρα πολλές μετρήσεις που έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 7,7,5...8μονάδες, αλλά ποιος "τρελός" της δημοσιοποιεί. Και ποιος σοβαρός άνθρωπος της κουβεντιάζει παρά έξω(αν και τώρα που το θυμόμαστε, μια τέτοια δημοσκόπηση σας την δημοσιεύσαμε...θα τη βρούμε...).

Εμείς θα εμμείνουμε όμως στο εξής σημαντικό
Ο λαός σε αντίθεση με το κόμμα, του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι νικητής!

Τα προβλήματα που διαιωνίστηκαν την τελευταία 5ετια παραμένουν ανοικτά.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν έφερε αυτόματα...δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας, δεν έφερε δημόσια και δωρεάν παιδεία, δεν έφερε το τέλος στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ούτε αύξηση των μισθών και των συντάξεων.

Αυτό είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού.

Θα καταφέρει την Ελπίδα, να την μετατρέψει σε αναγέννηση...πολιτική και κοινωνική;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ!

Τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας και στον Αλέξη Τσίπρα!

Κι αυτός όπως ο Γ. Παπανδρέου άκουσε πάρα πολλά και κυρίως για τις πολιτικές ικανότητες του.

Έδωσε μια πολύ μεγάλη ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει της απώλειες του να συρρικνώνονται, ακόμη και λιγότερο απο μισή μονάδα.

Ο κόσμος της Αριστεράς, τον στήριξε ξανά παρά τους ενδοιασμούς του. Του έδωσε τη δύναμη για να συνεχίσει στη Βουλή, ισχυρός για μια Προοδευτική και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Καλό θα ήταν σύντομα να ξεπεράσουν τις εσωτερικές διαφορές τους, χωρίς να κουβεντιάζουν περισσότερα στην κάμερα απ' ότι στα όργανα της παράταξης.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια, το οποίο κατά τη γνώμη μας, αν θέλει να επιζήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το απορρίψει, είναι η στάση σε πρόταση συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ, σε οποιοδήποτε επίπεδο στο μέλλον.

Αν συνεργαστεί, θα εξαφανιστεί...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"

Η Ελευθεροτυπία σε πανηγυρικό κλίμα, βλέπει τον "θρίαμβο του Γιώργου και την συντριβή Καραμανλή".

Πρόκειται για πολύ μεγάλη μέρα, αυτό που κατάφερε ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, είναι πραγματικά ιστορικό.

Ο Λαός έδειξε ωριμότητα, τιμώρησε αυστηρά μια από τις χειρότερες Κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, ενώ έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, εκείνο που ζήτησε για να κυβερνήσει, αυτοδυναμία!

Αν το ΠΑΣΟΚ, προδώσει τον λαό, όπως η ΝΔ θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χαρτί εν μια νυκτί!



Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com