Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση με το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και όλα δείχνουν ότι στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η σύμβαση 8002 του ΟΤΕ και το σύστημα ασφάλειας C4i των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα «παίξει» ως βασικό επικοινωνιακό χαρτί, τόσο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Ο 4ος ειδικός ανακριτής συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία για το «δικομματικό» σκάνδαλο της «Ζήμενς». Σημαντικά στοιχεία για τις δαιδαλώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος αναμένεται να έχει ο Ν. Ζαγοριανός τις επόμενες ημέρες, καθώς ο ανακριτής, σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες, ενημερώθηκε από την Eurojust ότι του έχουν αποσταλεί στοιχεία εμπλεκόμενων ατόμων στο σκάνδαλο από το άνοιγμα τραπεζικών τους λογαριασμών σε Ελβετία, Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ετσι, ο ανακριτής, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πιστεύει να φτάσει στους δικαιούχους, που σύμφωνα με την κατάθεση του Ρ. Σίκατσεκ είναι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτικοί των δύο αυτών κομμάτων και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ.

Στο μεταξύ, έξι πρώην στελέχη της «Ζήμενς» και ένα του ΟΤΕ θα απολογηθούν στον ανακριτή στις 12 Μάη. Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν προσωποποιημένες κατηγορίες για τις μίζες του λεγόμενου συστήματος ασφαλείας C4i που, σύμφωνα με την κατάθεση του Ρ. Σίκατσεκ, ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ

Προβληματισμό προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι εξελίξεις στην υπόθεση «Ζήμενς» και η ροή πληροφοριών που συνεχίζεται για χρηματισμούς στελεχών του δικομματισμού από τη γερμανική πολυεθνική, προκειμένου να παίρνει δουλειές στην Ελλάδα.

Βέβαια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει πιο επιθετική τακτική ζητώντας να ερευνηθούν όλοι και όλα, ακόμη και τα δικά του στελέχη. Αυτό το νόημα είχε και η πρότασή τους για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο πέρυσι ο Γ. Παπανδρέου, έθεσε εκτός κόμματος τους Τσουκάτο και Μαντέλη. Επιπλέον στην υπόθεση έχει ακουστεί ως εμπλεκόμενο πρόσωπο και το όνομα του φίλου του Γ. Παπανδρέου, Τρεπεκλή.

Ερωτηθείς σχετικά χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και συγκεκριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν υπέγραψε το αίτημα του κόμματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτε σκοτεινό. Είναι πάγια αρχή παρόμοια αιτήματα να μην αποστέλλονται στον τέως πρωθυπουργό, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, απ' ό,τι έχει καταστήσει απολύτως σαφές, στηρίζει απολύτως την πρόταση αυτή του ΠΑΣΟΚ».

Για το αν φοβάται το ΠΑΣΟΚ για τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, ο εκπρόσωπος επέμεινε στην κομματική γραμμή «να έρθουν όλα στο φως, όποιους και ν' αφορούν, όποια περίοδο και ν' αφορούν». Προς τούτο θύμισε ότι ως ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν για τρίτη φορά πρόταση Εξεταστικής για τη «Ζήμενς». Οπως θύμισε και το γεγονός ότι έθεσαν εκτός κόμματος δυο στελέχη, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση. «Αυτό θα κάνουμε κι αν προκύψουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις», υποστήριξε.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

Την Παρασκευή στο Πειρατικό ένα αποκλειστικό αφιέρωμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας:
  • Η γενικευμένη επίθεση, προς την κατεύθυνση της κατάργησης τους, γιατί και που αποσκοπεί.
  • Ποιες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την κατάργηση τους.
  • Ο διαρκής αγώνας των εργαζομένων έχει επιφέρει κατακτήσεις με σπουδαία σημασία.
Ετοιμάζουμε τα άρθρα σύμφωνα με το υλικό που διαθέτουμε και πιστεύουμε την Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι να σας το παρουσιάσουμε. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ...

Από ένα πρόχειρο τηλεοπτικό ζάπινγκ, χτες επέτειος της «Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως» της 21ης Απριλίου του 1967, δεν πήρε πουθενά το μάτι μας τον Καρατζαφέρη. Πάνε εκείνες οι ωραίες εποχές που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθυνόταν στους ψηφοφόρους μέσω του Τηλεάστυ, έχοντας για κουβεντούλα υπό μορφήν συνέντευξης στο πλάι του τον...Παττακό, όπως συνέβη την 21η Απριλίου του 2002 (Αλήθεια πότε θα την ξαναμεταδώσουν εκείνη την υπέροχη συνεύρεση του αρχηγού τους με τον Παττακό οι κύριοι του ΛΑΟΣ;)

Παρεμπιπτόντως μάθαμε ότι το ΛΑΟΣ, θα στηρίξει την παραπομπή του Παυλίδη στο ειδικό δικαστήριο. Ε ρε πλάκα που θα έχει η βουλή τις επόμενες μέρες! Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του λαού αποστρέφεται και τα δύο κόμματα της αστικής διαχείρισης και δηλώνει τη δυσαρέσκειά του τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, με ποσοστό 85,6%, όσο και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 80,9%, καθώς και ότι το 58,2% των ερωτώμενων εκτιμά ότι ευθύνονται για την κατάσταση που ζει ο λαός εξίσου οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε «Το Βήμα», δεν αποτελεί μια καινούρια διαπίστωση. Όμως, δείχνει με τρόπο σαφή ότι στις λαϊκές συνειδήσεις έχει παγιοποιηθεί μια κατάσταση, η οποία αποκαλύπτει ότι η δικομματική εναλλαγή δεν μπορεί να χειραγωγεί όπως πριν λαϊκές δυνάμεις, έτσι ώστε το πολιτικό σύστημα να λειτουργεί όπως πριν χωρίς δυσκολίες. Γεγονός που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί, για να γίνουν τα επόμενα βήματα από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια και η αποστροφή στον δικομματισμό προκαλεί ανησυχίες στους εκπροσώπους του. Όπως καταγράφεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες σε υψηλά ποσοστά πάνε και παραπέρα. Σε ποσοστό 46,3% ζητούν «ριζικές αλλαγές», ενώ το 29% «επιθυμεί ανατροπή του συστήματος, διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο». Έτσι, τα επιτελεία και κόμματα σπεύδουν να οικοδομήσουν πάνω σε αυτά τα δεδομένα, ερμηνεύοντας ακόμα και το αίτημα για «ριζικές αλλαγές» ως ανάγκη για σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, στις οποίες πρέπει να συναινέσουν και να συμβάλουν τα δυο κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως θέσης στις εκλογές.

Αυτές οι δημοσκοπικές καταγραφές δείχνουν ότι όλο και περισσότερο ωριμάζει στην κοινωνική συνείδηση η ανάγκη για έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης, ανεξάρτητα αν τον συνειδητοποιούν. Κάτι τέτοιο, όμως, ανησυχεί τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης, γι' αυτόν το λόγο ψάχνουν τρόπους να σπρώχνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνα, για την κυρίαρχη πολιτική, μονοπάτια. Μοναδικό τους μέλημα είναι η διαχείριση της λαϊκής δυσαρέσκειας με στόχο τη χειραγώγησή της και όχι, βέβαια, η αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων που οδηγούν σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και στο εσωτερικό των ίδιων κομμάτων, έχουν ως αφετηρία και ως τερματισμό το πώς θα φέρουν στα μέτρα τους, πώς θα ελέγξουν τη λαϊκή αγανάκτηση, ώστε να μην ξεφύγει από τα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, η αγανάκτηση πρέπει να μετασχηματιστεί από το λαό σε συνειδητή πολιτική επιλογή τιμωρίας της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης, των κομμάτων των κομμάτων που υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα από εκείνα που ο λαός υπηρετεί, με τους αγώνες και με την ψήφο. Να αναπτυχθεί η οργανωμένη πάλη για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να μην υποκύψει στο κάλπικο δίλημμα της ακυβερνησίας. Είναι ακυβερνησία για τον δικομματισμό, άρα είναι καλό για το λαό. Με αδύναμη κυβέρνηση, ο αγώνας του θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, θα είναι βήμα προς τα μπρος για το φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, βήμα στην πραγμάτωση της εκτίμησής του ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε όφελός του κόντρα στα αντιλαϊκά συμφέροντα.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΕΡΔΗ-ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ!

Σουβλίζοντας το αρνάκι, η συζήτηση που είχε ανάψει, κάποια στιγμή έφτασε στις παραδοξολογίες, με τις οποίες μας ταΐζουν καθημερινά γύρω από την οικονομική κρίση και την υποτιθέμενη δυσπραγία των επιχειρήσεων. Ολοι συμφωνήσαμε ότι τα κόμματα εξουσίας και τα Μέσα Ενημέρωσης που ανήκουν στους εκπροσώπους της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για το ποιος θα τρομοκρατήσει περισσότερο τους εργαζόμενους και ποιος θα στρώσει καλύτερα το χαλί για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που είναι έτοιμα στο συρτάρι, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για την εφαρμογή τους.

Στη δική μας ...αναμέτρηση αναζήτησης παραδοξολογιών, κέρδισε ο φίλος που μας είπε για τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε το 2008 η εταιρία «ΒΑΛΚΑΝ». Τα στοιχεία που την αφορούν, είναι άκρως αποκαλυπτικά. Το 2008 παρουσίασε κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 99% σε σχέση με το 2007, ενώ την ίδια στιγμή τα επίσημα κέρδη της εμφάνισαν άνοδο 1.430%!!! Είναι ολοφάνερο ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει χάρη στα διάφορα κόλπα που προσφέρει το σύστημα στις επιχειρήσεις για να διαμορφώνουν τους ισολογισμούς τους, αλλά αυτόματα δημιουργούνται συνειρμοί και ερωτήματα και για τις περιπτώσεις εκείνες που οι μεγαλοεπιχειρηματίες κλαίγονται για τη χαμηλή τους κερδοφορία.

Για την ιστορία να πούμε ότι η ξυλεμπορία της «ΒΑΛΚΑΝ» παρουσίασε πέρσι το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των κερδών της ανάμεσα στις επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, ενώ την ακολουθούν η «ΜΑΡΦΙΝ ΓΚΡΟΥΠ» με αύξηση κερδών κατα 805%, η «ΣΠΙΝΕΡ» με ποσοστό 505%, η «ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ» με 261% και πάει λέγοντας...

Με δυο λόγια, οι εισηγμένες εταιρείες παρά τα όσα λένε για κρίση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις το 2008, τσέπωσαν καθαρά επίσημα κέρδη ακόμα 9,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟΣΟ ΠΑΣΤΡΙΚΑ...

Κατά την κυβερνητική - προκλητικά ψευδέστατη - προπαγάνδα, η ...αποκρατικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) υπαγορεύτηκε και υπηρετεί έναν και μοναδικό στόχο: «Να πάψει επιτέλους ο Ελληνας φορολογούμενος να επιβαρύνεται από τα τεράστια ελλείμματα της ζημιογόνας κρατικής εταιρείας». Αυτό είναι το πιο ισχυρό και «βαρύ» επιχείρημα, σήμερα της κυβέρνησης της ΝΔ και στο παρελθόν των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσουν, αφ' ενός την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου ΟΑ και αφ' ετέρου την αντιλαϊκή πολιτική εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων. Ενα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό πώς αντιλαμβάνονται οι εκάστοτε κυβερνώντες την «εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος», όπως αρέσκονται να διατυμπανίζουν. Πριν λίγες μέρες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την πλήρη εκχώρηση δύο εταιρειών αεροπορικών καυσίμων του ομίλου ΟΑ, στον όμιλο Βαρδινογιάννη, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 9 εκατ. ευρώ. Τι πούλησε η κυβέρνηση για να εισπράξει ό,τι εισπράξει τελικά; Την εταιρεία του αγωγού καυσίμων από τα διυλιστήρια έως το αεροδρόμιο, για την οποία η ΟΑ, δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος, είχε δαπανήσει το 2000 - μόνο για την κατασκευή του αγωγού, μήκους 35 χλμ. - 22 εκατ. ευρώ. Θέλετε να μάθετε και τους ετήσιους τζίρους των εταιρειών; Περίπου από 25 εκατ. ευρώ. Με απλά λόγια, δηλαδή, η κυβέρνηση αποφάσισε για το ...καλό του Ελληνα φορολογούμενου να τον απαλλάξει από ετήσια έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και να τα ...φορτώσει στον όμιλο Βαρδινογιάννη! Τόσο παστρικά... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με μια απόφαση - βόμβα, ο Αρειος Πάγος έρχεται να νομιμοποιήσει τις πιο αντιδραστικές αξιώσεις του κεφαλαίου σχετικά με το χρόνο εργασίας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την ντε φάκτο εφαρμογή όσων έχουν ήδη αποφασιστεί στην ΕΕ και τώρα παίρνουν τη μορφή οδηγίας. Η απόφαση αφορά στα μισθολογικά και άλλα δικαιώματα που μπορεί να απολαμβάνει ένας εργαζόμενος ο οποίος βρίσκεται στην υπηρεσία του εργοδότη του, αλλά, σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο, «δεν υποχρεούται να έχει σε εγρήγορση τις σωματικές ή πνευματικές του δυνάμεις, ενώ έχει τη δυνατότητα να κοιμάται ή να βρίσκεται έξω από τον τόπο εργασίας».

Ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι ένας εργαζόμενος με το παραπάνω καθεστώς απασχόλησης δε δικαιούται την πληρωμή υπερωριών και της προσαύξησης της κυριακάτικης αργίας. Επί της ουσίας, η δικαστική απόφαση χωρίζει το χρόνο της εφημερίας (εργασίας) σε «ενεργό» και «ανενεργό», απαλλάσσοντας τον εργοδότη από την υποχρέωση να καταβάλει στον εργαζόμενο όλα τα προβλεπόμενα για όσο χρόνο τον απασχολεί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε σε ένα φύλακα που εργαζόταν σε παροπλισμένο πλοίο στην Ελευσίνα. Ο φύλακας ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται στο πλοίο εναλλάξ (βάρδιες) με έναν ακόμα συνάδελφό του. Μεταξύ των καθηκόντων του ήταν να περιφέρεται στα εξωτερικά μέρη του πλοίου, προκειμένου να ελέγχει την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, να φροντίζει τη διαρκή λειτουργία των φώτων αγκυροβολίας και να ελέγχει κάθε εβδομάδα τα βυθίσματα του πλοίου.

Απαράδεκτοι διαχωρισμοί

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (10/2009), ερμηνεύοντας την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, απέρριψε την αίτηση του φύλακα που διεκδικούσε διαφορές αποδοχών από τον εργοδότη του (υπερωρίες, προσαυξήσεις από νυκτερινή εργασία και εργασία Κυριακών).

Για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ο Αρειος Πάγος εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι με «απλή ετοιμότητα εργασίας» , δηλαδή αυτοί που κατά το ωράριό τους «δε διατηρούν σε εγρήγορση τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις» δε δικαιούνται όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τους άλλους συναδέλφους τους που βρίσκονται σε «γνήσια ετοιμότητα εργασίας».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ετοιμότητα για εργασία διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. «Η πρώτη είναι η "γνήσια ετοιμότητα εργασίας" και οι μισθωτοί οφείλουν να βρίσκονται σε ορισμένο τόπο που καθορίζεται από τον εργοδότη και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις σε εντάσεις προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόλις παραστεί ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή - σημειώνει ο Αρειος Πάγος - έχουν εφαρμογή όλες οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και υπάρχει πλήρης απασχόληση των εργαζομένων, καθώς υφίσταται εγρήγορση των δυνάμεων των μισθωτών».

«Δεύτερη κατηγορία - συνεχίζει η απόφαση - είναι η "απλή ετοιμότητα" ή όπως αλλιώς λέγεται η "ετοιμότητα κλήσης ή μη γνήσια ετοιμότητα", κατά την οποία ο μισθωτής δεν υποχρεούται να έχει σε εγρήγορση τις σωματικές ή πνευματικές του δυνάμεις, ενώ έχει τη δυνατότητα να κοιμάται ή να βρίσκεται έξω από τον τόπο εργασίας. Στις περιπτώσεις αυτές δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν τα ελάχιστα όρια αμοιβής και τις προσαυξήσεις για παροχή νυκτερινής ή υπερωριακής εργασίας και εργασία κατά τις Κυριακές»!

Πρόκληση με προηγούμενο

Η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της ουσίας περιγράφει τον «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο της εφημερίας, με το δεύτερο να μη θεωρείται εργάσιμος χρόνος και άρα να μην πληρώνεται. Δηλαδή, ο συγκεκριμένος φύλακας ήταν υποχρεωμένος κατά τη διάρκεια της 12ωρης βάρδιάς του να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εργοδότη. Το Ανώτατο Δικαστήριο όμως αποφάνθηκε πως παρά το γεγονός ότι ο εργοδότης τον δέσμευε για το δωδεκάωρο της βάρδιάς του ακόμα και τις Κυριακές, αυτό δε θεωρούνταν εργάσιμος χρόνος, αφού ο εργαζόμενος «δε διατηρούσε σε εγρήγορση τις σωματικές και πνευματικές τους δυνάμεις»!

Ακόμα πιο προκλητική ήταν η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την ίδια υπόθεση. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούνταν τις νόμιμες προσαυξήσεις, αφού «ο φύλακας είχε τη δυνατότητα να κοιμάται στην καμπίνα του μετά τους σχετικούς ελέγχους, χωρίς να απαιτείται ολονύκτια εγρήγορση των σωματικών και πνευματικών του δυνάμεων».

Δηλαδή με απροκάλυπτο τρόπο το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι εργάσιμος χρόνος είναι μόνο αυτός κατά τον οποίο ο εργαζόμενος προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκε. Αυτή την αντιδραστική απόφαση επικύρωσε και ο Αρειος Πάγος, σε μια περίοδο που στην ΕΕ συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για την οριστική μορφή της οδηγίας που θα καθιερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...

Αν προλάβατε πάντως να ξεχάσετε στην αργία του Πάσχα την υπόθεση Παυλίδη, μην ανησυχείτε, από σήμερα άπαντες θα αναλάβουν να σας την θυμίσουν και μάλιστα με λεπτομέρειες...

Εδώ θα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εδώ και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αναλύοντας κάθε πτυχή της ιστορίας.

Εκτός φυσικά από την ουσία της. Δηλαδή το ότι οι εφοπλιστές επιδοτούνται πλουσιοπάροχα για να παρέχουν - όπως τις παρέχουν - υπηρεσίες αυτονόητες για τον κάθε Ελληνα.

Υπηρεσίες που θα έπρεπε και μπορούν να είναι δημόσιες και δωρεάν. Αυτή τη ...λεπτομέρεια θα την παραλείψουν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com