Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!

"Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ιρλανδίας", προτρέπουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης .

Ποιο είναι, λοιπόν, το "παράδειγμα της Ιρλανδίας";


Την περασμένη Τρίτη, πήραμε ένα επαρκές δείγμα αυτού του "παραδείγματος", δηλαδή αυτού που πρέπει να εφαρμόσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας για το 2010, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η περικοπή 1 δισ. ευρώ στις αμοιβές των εργαζομένων του Δημοσίου (5%- 10% μείωση), ένα ακόμη δισ. στις δημόσιες δαπάνες και 760 εκατ. στις δαπάνες Πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων παιδιού και περίθαλψης.

Προβλέπει ακόμη μείωση 4% στα επιδόματα ανεργίας και πάγωμα των συντάξεων...

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό πρωτοφανούς σκληρότητας για τους εργαζόμενους. Ενώ, αντιθέτως, είναι προϋπολογισμός διατήρησης και ενίσχυσης των προνομίων των οικονομικά ισχυρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι διατηρεί το ΦΠΑ στο ύψος του 21%, διατηρεί το φόρο των επιχειρηματικών κερδών στο 12,5%!

Σημειωτέον ότι πρόκειται για το δεύτερο προϋπολογισμό που ψηφίζει η Ιρλανδία μέσα σε ένα χρόνο, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Βρυξελλών και των "αγορών".

Με τον προηγούμενο προϋπολογισμό, οι αμοιβές των εργαζομένων στο Δημόσιο είχαν μειωθεί κατά 7%.

Στα "δρακόντεια", όπως χαρακτηρίστηκαν από την αντιπολίτευση, μέτρα του προϋπολογισμού, συγκαταλέγεται η μείωση (περισσότερο από 50%) του επιδόματος ανεργίας για νέους ηλικίας 20 - 21 ετών χωρίς παιδιά, από 204 στα 100 ευρώ τη βδομάδα. Για τα άτομα ηλικίας 22 - 24 ετών, το επίδομα μειώνεται στα 150 ευρώ τη βδομάδα.

Οσοι αρνούνται προσφορές για εργασία, θα παύουν να δικαιούνται επιδόματος. Παράλληλα, μειώνεται το επίδομα παιδιού κατά 16 ευρώ μηνιαίως για το πρώτο παιδί.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ "ΝΕΟΙ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Αδέσμευτος σήμερα βρίσκεται κάπως στον δικό του κόσμο, αλλά εμείς δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τόσο το κεντρικό θέμα που θίγει.

Νέοι τομεάρχες στην ΝΔ, λογικά θα περιμένουμε όλοι, ονόματα φρέσκα που δεν θα έχουμε ξανακούσει ή έστω ονόματα που δεν είχαν έως τώρα αναλάβει σημαντικούς ρόλους στην ΝΔ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...Τ. Εξωτερικών: Αβραμόπουλος, Τ. Ανάπτυξης: Χατζηδάκης, Τ. Εσωτερικών: Χρ. Ζώης, Τ. Προστασίας του Πολίτη: Ν. Δένδιας, ενώ τον τομέα οικονομικών ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μαζί με τους Καράογλου και Σταϊκούρα.

Οι παραπάνω διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης που έλαβε 33,5% στις εκλογές και βρέθηκε 10,5 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Τα καινούργια πρόσωπα που ανέλαβαν καίριες θέσεις στην ΝΔ είναι οι Κ. Τασούλας στον Τομέα Άμυνας και ο Γ. Βρούτσης τον τομέα Εργασίας.

Όπως μπορεί ήδη να έχετε παρατηρήσει δεν υπάρχει υπεύθυνος για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, κι αυτό διότι αρνήθηκε η κ. Μπακογιάννη να αναλάβει τον ομώνυμο τομέα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως έχει η κατάσταση εκεί μέσα...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ...!

Για να δούμε τι έχει να μας πει και η Ελευθεροτυπία.

Πάντα το ίδιο, βαρετό πλέον, σκηνικό στις εφημερίδες!

"Προανάκρουσμα δραστικών μέτρων", ο τίτλος της Ελευεθεροτυπίας!

Προανάκρουσμα αντιδραστικών μέτρων, θα τα χαρακτηρίζαμε εμείς, έχουμε εδώ και εβδομάδες, σχεδόν από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό διότι το σύστημα μαζί με τα οργανωμένα συμφέροντα, προσπαθούν να ισχυροποιήσουν στη συνείδηση του λαού πως αν δεν του επιβληθούν σκληρά μέτρα, η χώρα θα πτωχεύσει.

Θέλουν να είναι απόλυτα σίγουροι πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, πως ο λαός δε θα βγει στους δρόμους, έτσι προετοιμάζουν το κλίμα...

Είμαστε σίγουροι...οι πολίτες δεν έχουν πειστεί!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ...!

Καλή σας μέρα...και καλή εβδομάδα!

Ξεκινάμε με τον Ελεύθερο Τύπο σήμερα.

Όπως φαίνεται κι από τον ΕΤ το μοτίβο κι αυτή τη βδομάδα θα είναι ίδιο, μετά θα πάμε σε 15ημέρες διακοπές και θα ηρεμήσουν τα πράγματα, έως ότου επανέλθουν με τα πολυσυζητημένα μέτρα.

Πάντως εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι η ισχυροποίηση του σεναρίου για αύξηση του ΦΠΑ. Στο Θέμα της Κυριακής η πληροφορία έλεγε για αύξηση, +2%!

Πολύ δύσκολα τα πράγματα, αν υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς 1,5-2% και ταυτόχρονη αύξηση του ΦΠΑ στο 2%...δεν θα περιγράφεται η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των ανέργων.

Ξημερώνουν δύσκολες μέρες...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com