Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ!

Παντως, η κυβερνητικη πολιτική βρήκε τον ...πρώτο της υπέρμαχο και μάλιστα στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και είναι ο (συνεπέστατος σε κάτι τέτοια) Κ. Μητσοτάκης...

Γιατί οι δηλώσεις του περί των δημόσιων οικονομικών που "είναι ακόμη χειρότερα και από ό,τι σήμερα τα παρουσιάζουμε" ταιριάζουν προφανώς γάντι με όσα η κυβέρνηση ισχυρίζεται και κάθε άλλο παρά την αντιπολιτεύονται.

Αλλωστε, έχει δηλωθεί σε όλους τους τόνους γενικώς από τη ΝΔ: Στα "δύσκολα" αλλά "σωστά" μέτρα θα τους στηρίξουν...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΑΦΘΟΡΑ...

Η διαφθορά συνιστά εκδήλωση και δυσώδες αποτέλεσμα της λειτουργίας ενός εποικοδομήματος που γιγαντώνεται στο έδαφος ενός σάπιου κοινωνικο-οικονομικού και πολιτικού συστήματος, που στη γλώσσα της επιστήμης καλείται κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός.

Η διαφθορά των "από κάτω" αξιοποιείται ως "άλλοθι" της διαφθοράς των "από πάνω".

Οι τελευταίοι την επικαλούνται παγίως, σε μια προσπάθεια διάχυσης των ευθυνών τους ώστε να αποκρύπτουν το γεγονός ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι".

Επομένως, η σχέση του κράτους, του γαλαζοπράσινου κατεστημένου και του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος με τη διαφθορά, είναι μια τυπική καπιταλιστική σχέση, που τα απόβλητά της δε συνιστούν παρέκκλιση αλλά κανόνα λειτουργίας του συστήματός τους.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΤΟ ΚΚΕ

Πολυ σκληρός ο Ριζοσπάστης σήμερα...στα όρια του λαϊκισμού!

"Νεκροθάφτης διακαιωμάτων σε όφελος του κεφαλαίου η κυβέρνηση", ο τίτλος της εφημερίδας.

Δεν ταιριάζει στο ΚΚΕ τέτοια αντιμετώπιση, με το να λαϊκίζεις και να αλιχτάς έναντι πολιτικών δεν κερδίζεις και κυρίως δεν επωφελείται υπό αυτές τις συνθήκες ο λαός.

Θα αναμέναμε πιο σοβαρή στάση και περισσότερο τεκμηριωμένη απάντηση του ΚΚΕ στις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Όλοι κρινόμαστε από αυτά που γράφουμε και λέμε, έτσι θα κριθεί και η στάση του Κ.Κ. στο σύντομο μέλλον, εμείς πάντως δεν περιμέναμε τέτοιου επιπέδου αντιμετώπιση από την παραδοσιακή Αριστερά.

Εξάλλου ακόμη δεν έχουμε δει τις νομοθετικές προτάσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν, ακόμη και στο πιο αυστηρό τους, σε σχέση με τις χθεσινές, προφορικές προτάσεις.

Ένα το σίγουρο...ξημερώνουν δύσκολες μέρες!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΥΡΙΟ...

Η Καθημερινή έχει ίσως τον πιο εύστοχο τίτλο της ημέρας!

"Εξαγγελίες αβέβαιης απόδοσης"!

Η απόδοση των χθεσινών εξαγγελιών είναι υπό αμφισβήτηση και δεν μπορούν να κριθούν ως "σωτήριες" χωρίς καν να τις δούμε να τυπώνονται σε νομοθέτημα.

Η βάση τους είναι ναι μεν αντιλαϊκή, αλλά όχι στο δρόμο που έχει χαράξει η ΕΕ και η αλήθεια είναι ότι μας έχει μπερδέψει και μας ο Πρωθυπουργός.

Δεν πιστεύουμε παρόλο αυτά πως θα αποφευχθούν τα πιο σκληρά μέτρα, όπως επί παραδείγματι η αύξηση του ΦΠΑ.

Οι εξαγγελίες λοιπόν του Πρωθυπουργού κρίνονται προς το παρόν από αβεβαιότητα για την απόδοση τους, αλλά ως προσχέδιο πιο σκληρών μέτρων που έπονται των χθεσινών εξαγγελιών.

Υπάρχει μπόλικος δρόμος ακόμη...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΩΝ"

Αργήσαμε λιγάκι σήμερα αλλά είχαμε διάφορα πράγματα να κάνουμε πιο πρωί.

Πάμε να σχολιάσουμε λίγο την Επικαιρότητα.

Ξεκινάμε από το Βήμα, το οποίο, όπως και όλες οι εφημερίδες σήμερα, έχουν ως βασικό τους θέμα τη χθεσινή ομιλία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο.

Το Βήμα έχει το πλέον αντιπροσωπευτικό τίτλο..."Καταιγισμός μέτρων"!

Όντως χθες ο κ. Παπανδρέου έδωσε στη δημοσιότητα έναν καταιγισμό μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την μείωση των κρατικών δαπανών και την στήριξη των ασθενέστερων.

Θα σας ζαλίζαμε, αλλά και για εμάς δεν θα ήταν το καλύτερο να αναλύσουμε διεξοδικά όλα αυτά τα μέτρα...!

Πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος αξιολόγησης είναι τα δούμε υπό μορφή νομοσχεδίου και μετέπειτα να τα αξιολογήσουμε, όπως μπορούμε.

Για να δούμε λοιπόν...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com