Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ

Παρα το γεγονός ότι η εξεταστική έχει ξεκινήσει ήδη, παρα το γεγονός ότι τα συγγράμματα έχουν επιλέγει από τους σπουδαστές-φοιτητές τον Οκτώβριο, ακόμη γύρο στους 15000 να τα πάρουν στα χέρια τους, ενώ γύρο στους 22000 φοιτητές-σπουδαστές είναι εκείνοι που έχουν πάρει κάποια από εκείνα που επέλεξαν και όχι όλα.


Πριν λίγο μάλιστα διαβάσαμε σε άλλα blogs ότι στο Α.Π.Θ. στο τμήμα Οδοντιατρικής, το βασικό σύγγραμμα το οποίο προτείνεται στους φοιτητές, για συγκεκριμένο μάθημα, δεν υπάρχει στις λίστες επιλογής συγγραμμάτων. Μάλιστα στο συγκεκριμένο μάθημα κανένααπό τα προτεινόμενα συγγράμματα δεν αναφέρονται στην επίσημη λίστα συγγραμμάτων του Πανεπιστημίου (http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_6339.html)

Να δοθούν άμεσα, όλα τα απαραίτητα για την διδασκαλία συγγράμματα, που να καλύπτουν το 100% της ύλης, ΔΩΡΕΑΝ, για όλους!
Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα για όλους! ΟΧΙ εμπορευματοποιήσιμο υλικό.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ:ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αξίωσαν και απέσπασαν πρόσθετες κρατικές εγγυήσεις για τα δάνεια σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Κάτω από την ομπρέλα του κράτους και ο διατραπεζικός δανεισμός

Και τυπικά από την ερχόμενη βδομάδα ανοίγει το πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ των κρατικών ενισχύσεων στις τράπεζες και τις άλλες μερίδες της πλουτοκρατίας.

Οι τελικές πινελιές μπήκαν την Παρασκευή σε συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, με το Προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Μετά και από τα νέα παζάρια, οι τραπεζίτες, όπως όλα δείχνουν, πέτυχαν την ικανοποίηση και άλλων αξιώσεων, αποσπώντας πρόσθετες κρατικές εγγυήσεις, προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ)...

Είναι απόλυτα φανερό πως οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ τίποτα το ουσιαστικό δεν έχουν να περιμένουν από την κρατικομονοπωλιακή ρύθμιση της κυβέρνησης που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Οι τραπεζίτες αποθρασυμένοι από την εφαρμοζόμενη πολιτική στο πλαίσιο και της ΕΕ, ορθά - κοφτά, ξεκαθάρισαν ότι τα θέλουν όλα δικά τους. Πριν από τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζών Χ. Γκόρτσος σε δηλώσεις του σημείωσε τις ...«ανησυχίες» των τραπεζιτών «σχετικά με τη βιωσιμότητα» του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ. Ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών υποστήριξε πως δεν είναι πλήρεις άλλα υπό όρους οι κρατικές εγγυήσεις στα δάνεια που θα εκταμιεύσουν οι τράπεζες προς τους μικροεπαγγελματίες. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως «συζητήσαμε και το θέμα του ΤΕΜΠΜΕ και της καλύτερης λειτουργίας του», για να προσθέσει ότι αν χρειαστεί κάποια «βελτίωση» θα υπάρξουν «μικρές τεχνικές παρεμβάσεις».

Είναι απόλυτα φανερό πως οι τραπεζίτες δε θέλουν και δεν πρόκειται να αναλάβουν το παραμικρό ρίσκο. Ετσι, σε περίπτωση κατάπτωσης των δανείων, η λυπητερή, για μια ακόμη φορά, θα φορτωθεί ολόκληρη στον κρατικό κορβανά...

Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί το «ταχύτερο δυνατό» και το τρίτο σκέλος του προγράμματος για την «ενίσχυση της ρευστότητας». Πρόκειται για το κομμάτι με ακόμη 15 δισ. ευρώ με τα οποία η κυβέρνηση θα τους εγγυηθεί και το διατραπεζικό δανεισμό. Με τον τρόπο αυτό, οι μερίδες του τραπεζικού κεφαλαίου έχουν τη δυνατότητα να αντλούν φτηνότερο χρήμα για να το μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια, με τη μορφή δανείων, στην πελατεία τους, νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Πρόσθετες παροχές στις τράπεζες (ακόμη 8 δισ. ευρώ) προβλέπονται για κρατικές εγγυήσεις (με την έκδοση κρατικών ομολόγων) που οι τράπεζες θα αξιοποιήσουν για ενέχυρο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την άντληση φτηνού χρήματος.

Από την επόμενη βδομάδα ενεργοποιείται και το κομμάτι που αφορά στην «κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών» (5 δισ. ευρώ) δηλαδή τη συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιό τους. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, θα αρχίσουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ...?

Οι πληροφορίες μας λένε πως ο Πρωθυπουργός θα το τραβήξει το κουπί όσο μπορέσει περισσότερο, με χρονικό πλαφόν το 2010 και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά οι συνθήκες έως τότε ίσως είναι πολύ αρνητικές.

Δηλαδή μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει κι άλλο την διαφορά και να πάμε σε Ευρωεκλογές όπου η κάλπη θα αναδείξει διαφορά πάνω από τις 4 μονάδες, που είναι το "κυβερνητικό όριο"...

Το ζήτημα είναι τώρα πόσες πιθανότητες κατέχει το παραπάνω σενάριο? Οι πληροφορίες μας λένε, πάρα πολλές. Αυτό αποτυπώνετε εξάλλου κι από τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναδεικνύουν ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ πριν καλά καλά αποτυπωθεί η κάμψη στα δημοκοπικά του ποσοστά μετά τον ανασχηματισμό.

Έτσι οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες έχουν ξεκινήσει τις προσλήψεις, όπως το 2004, οι τότε φιλοκυβερνητικές φυλλάδες. Οι βουλευτές αναμένουν κίνηση εντυπωσιασμού από τον Πρωθυπουργό και προσφυγή στις κάλπες, ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.

Ταυτόχρονα οι κυβερνητική, φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει καλέσει εκλογές προς τα τέλη Μαρτίου και αναμένει την απάντηση από τις υπόλοιπες μεριές. Η κλασικά, διαφαινόμενη, επικράτηση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές αναμένεται να είναι ένα βασικό, όπλο εντυπωσιασμού...ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Όπως καταλάβατε, στην παιδεία θα προσπαθήσει να "χτυπήσει" ο Πρωθυπουργός για να προκαλέσει την μείωση της ψαλίδας. Εδώ έρχεται να δέσει και ο διάλογος για το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Εάν τελικώς η διαφορά πέσει κάτω από τις 2,5μονάδες πάμε για το 2010, διαφορετικά θα τσουγκρίζουμε αυγά πάνω από τις κάλπες!
Διαβάστε τη συνέχεια...

O Mhtropoulos erxetai!!!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com