Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...


Α, δε θα διαφωνήσουμε καθόλου με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Όντως, το ελληνικό «σχέδιο σταθερότητας» είναι και «σαφές» και «συγκεκριμένο».

Είναι πολύ σαφές, όταν λέει ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει την κρίση και πολύ συγκεκριμένο όταν επεξηγεί ότι αυτοί θα είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι.

Δυστυχώς για όλους μας, δεν έχει ...ούτε ένα μπερδεμένο σημείο. Όπως ακριβώς και η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα αντιλαϊκή.

Τώρα πως γίνεται το ΠΑΣΟΚ να τα βλέπει «θολά»; Πώς γίνεται να μην τα διακρίνει αυτά τα βασικά πράγματα;

Είναι απλό: Και τα διακρίνει, και τα βλέπει, και τα γνωρίζει πολύ καλά. Το πρόβλημά του είναι ότι έχει ...ακριβώς την ίδια γνώμη.

Στον ελληνικό λαό θέλουν κι αυτοί να ξεσπάσει η κρίση, οπότε κάτι πρέπει να πουν. Ετσι και προκύπτει όλη αυτή η φιλολογία περί ...έλλειψης σχεδίου.

Σας βεβαιώνουμε γενικώς, πάντως, ότι όσο υπάρχουν αυτά τα δυο κόμματα και όσο εκεί στις Βρυξέλλες δουλεύουν πυρετωδώς με τον σχεδιασμό της τελευταίας δεκαετίας, από αντιλαϊκά σχέδια ...δε θα ξεμείνουμε ποτέ.

Τουναντίον, ολοένα και θα βλέπουμε καινούρια. Με περισσότερη φαντασία, απίστευτη δημιουργικότητα και ενίοτε εξαιρετικά ύπουλα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΛΑ...

Μεσα στο 2009 περίπου 3,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα χάσουν τη δουλειά τους, μας προειδοποιεί συγκινημένη στο μεταξύ η Κομισιόν! (Ξεχνάει, προφανώς, ότι ήδη έχουμε άλλα 20 εκατομμύρια ανέργους από τις πολιτικές που ασκεί έως σήμερα).

Αυτό που δε μας πληροφορεί είναι το πόσο θα αυξηθούν ακριβώς την ίδια στιγμή τα κέρδη των πολυεθνικών.

Αλλά, βλέπετε, αυτά τα δύο για την Κομισιόν δε ...σχετίζονται. Τα κέρδη είναι θέμα που δεν επιδέχεται συζήτηση. Σε αντίθεση με τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πάντα μπορούν αυτά να αναμορφώνονται και να προσαρμόζονται στις ανάγκες των καιρών. Να επιδείξουν μιαν αλληλεγγύη στους ανέργους αυτοί που εργάζονται, βρε παιδί μου. Στοιχειώδης ανθρωπισμός...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει στο χαρτοφυλάκιό της, 71.000 ακίνητα, συνολικής έκτασης 3,5 εκατ. στρεμμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται από οικόπεδα και παραλίες μέχρι μικρά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για δημόσια περιουσία, η συνολική αξία της οποίας κατ' εκτίμηση ανέρχεται σε 17 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά:
  • Το 22,75% των ακινήτων που γνωρίζει ότι έχει (πρόκειται για 16.154 ακίνητα), δεν ξέρει πού βρίσκονται!
  • Το 40% των ακινήτων της ΚΕΔ (περισσότερα από 28.000 ακίνητα) είναι καταπατημένα!
  • Ακόμη, ένα ποσοστό της περιουσίας της ΚΕΔ είναι αμφίβολης ιδιοκτησίας, άλλα ακίνητα έχουν διαγραφεί κλπ.

Ουσιαστικά πάνω από το 60% των ακινήτων του δημοσίου που διαχειρίζεται η ΚΕΔ είτε είναι καταπατημένα, είτε... αγνοούνται!

Και θα αναρωτηθεί κανείς: Γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επί δεκαετίες δεν παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να αποκαλυφθεί και να προστατευτεί η δημόσια ακίνητη περιουσία; Μα αυτές μόνο στόχο έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας αυτής περιουσίας.

Θέλετε παραδείγματα; Το 2003 εν μιά νυκτί η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε τροπολογία όπου με πρόσχημα την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου χάρισε τις εντός σχεδίου καταπατημένες δασικές εκτάσεις στους ίδιους τους καταπατητές! Με τη σειρά της η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της ΚΕΔ, αντάλλαξε δημόσια ακίνητα με τη... Λίμνη Βιστωνίδα για να κάνει η Μονή Βατοπεδίου ιερές μπίζνες, ενώ τώρα δρομολογεί ένα νέο πρόγραμμα εμπορευματοποίησης για 10 ακίνητα - «φιλέτα», σε Ρόδο, Ναύπλιο, Ξάνθη, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Σάμο, Ηράκλειο κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια...

MUSIC...ΜΟΥΣΙΚΗ...MUSIK

EUROVISION 2009
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION, που θα πραγματοποιηθεi
στη Μόσχα τον Μάιο του 2009.

Η φετινή του συμμετοχή θα είναι η δεύτερη καθώς το 2004 είχε και πάλι εκπροσωπήσει
την Ελλάδα στη EUROVISION με το τραγούδι “Shake it” σε σύνθεση Νίκου Τερζή και στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Το Shake it είχε καταλάβει την 3η θέση.

Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τα 3 τραγούδια με τα οποία θα διαγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς σήμερα για να αποφασίσει ο κόσμος ποιο θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision! Συνθέτης θα είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος και στα 3 ενώ τους στίχους γράφει η Αλεξάνδρα Ζάκκα στο πρώτο ενώ στα άλλα δύο οι Craig Porteils & Cameron Giles - Webb. Οι τελευταίοι είναι ελληνικής καταγωγής αλλά μεγαλωμένοι στην Αυστραλία και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλα ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας όπως ο Billy Idol! Τα τραγούδια έχουν ως εξής:

1o τραγούδι
"OUT OF CONTROL" (Ρυθμικό pop τραγούδι με RnB στοιχεία)
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργός: Αλεξάνδρα Ζάκκα


2ο τραγούδι
"RIGHT ON TIME" (Δυναμικό mid tempo)
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί: Craig Porteils & Cameron Giles - Webb


3ο τραγούδι
"THIS IS OUR NIGHT" (Επιβλητικό Dance)
Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί: Craig Porteils & Cameron Giles - Webb

by Angelica
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com