Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ!

Ο φόβος για μια μεγάλης έκτασης, ανεξέλεγκτη, κοινωνική κρίση απασχολεί τους ιθύνοντες των διεθνών οργανισμών και προσπαθούν να την αποτρέψουν με κάθε μέσο. Παραπλανώντας, αποπροσανατολίζοντας, απειλώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους.

Αυτό το φόβο εκφράζει και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με την πρόσφατη έκθεσή του για την ανασφάλιστη και χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ο Οργανισμός εκπέμπει σήμα κινδύνου προς τις κυβερνήσεις και τις καλεί να προβούν άμεσα στη λήψη μέτρων, ακόμη και «μη συμβατικών μέτρων» για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Διαφορετικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία, «σύντομα η οικονομική κρίση θα μετατραπεί σε κοινωνική κρίση».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση του ΟΟΣΑ περισσότεροι από ένα στους δύο εργαζόμενοι παγκοσμίως, δηλαδή 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, εργάζονται σήμερα χωρίς σύμβαση εργασίας και χωρίς οποιασδήποτε μορφής Ασφάλιση.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι «εν μέσω μαζικών απολύσεων ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι δέχονται να απασχολούνται υπό αυτές τις συνθήκες». Υπολογίζουν, μάλιστα, ότι έως το 2020 περίπου τα 2/3 του εργατικού δυναμικού θα εργάζονται χωρίς συμβάσεις και Κοινωνική Ασφάλιση. Κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότατους μισθούς, κακές εργασιακές συνθήκες και έντονη ανασφάλεια. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, επηρεάζει πρωταρχικά τις γυναίκες, αλλά και τους νέους, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Μιλώντας στη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας του G8 (των οκτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου) ο κ. Γκουρία χαρακτήρισε «θλιβερή» την προοπτική της διεθνούς αγοράς εργασίας. Προέβλεψε ότι το 2010 το ποσοστό της ανεργίας στις χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ θα ξεπεράσει το 10%, ενώ το 2007 ήταν 5,7%. «Οδεύουμε προς μια απώλεια 8 έως 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στη ζώνη του ΟΟΣΑ και 20 έως 25 εκατομμυρίων σ' όλο τον κόσμο έως το 2010», δήλωσε ο Ανχελ Γκουρία. Κατηγόρησε, μάλιστα,τις κυβερνήσεις των οκτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου ότι δίνουν πολύ λίγα για την απασχόληση σε σχέση με αυτά που δίνουν για τη στήριξη των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας, στα «πακέτα βοηθείας» των οποίων, τα κονδύλια για την απασχόληση δεν ξεπερνούν το 10% του συνόλου, ενώ το υπόλοιπο 90% διατίθεται για τη στήριξη της «ρευστότητας» των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Ξεχνά, βέβαια, ο κ. Γκουρία ότι ο ΟΟΣΑ, του οποίου προΐσταται, είναι ο αρχιτέκτονας της «μεταρρύθμισης» της αγοράς εργασίας στην κατεύθυνση της πλήρους αποδιάρθρωσης (δηλαδή, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων) και της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους εργασίας», δηλαδή την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση αναζητούσε εναγωνίως το βήμα για να εξαγγείλει τα νέα μέτρα έντασης της κρατικής καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ, της το πρόσφερε απλόχερα. Την αφορμή είχαν φροντίσει από τα πριν να τη βρουν οι εταίροι του δικομματισμού και στο μεσοδιάστημα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλοι οι αστικοί φορείς παραγωγής ιδεολογίας είχαν διαμορφώσει το κλίμα. Ο βαρύγδουπος τίτλος είχε ήδη βρεθεί: «Η ασφάλεια του πολίτη»...Προαναγγέλθηκαν:
  • Η αξιοποίηση της Ολυμπιακής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, οι κάμερες και το σύστημα C4I. Δρομολογούν την επέκταση της λειτουργία των χαφιεδοκαμερών, ώστε να φτάσουν τον αριθμό των 1.100 που θα λειτουργούν για την καταγραφή των πορείων.
  • Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο πριν δυο χρόνια είχε ψηφίσει η κυβέρνηση. Στόχος η οριστική κατάργηση του ασύλου.
  • Η επέκταση της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες της ΕΕ, επιδιώκουν την καταγραφή όλων των επικοινωνιών.
  • Η δημιουργία Ενιαίου Κέντρου συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών.Επιδιώκουν να διευρύνουν το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» του λαού.

  • Η συγκρότηση ομάδων ταχείας επέμβασης της αστυνομίας (ομάδες Δέλτα) και ομάδων αστυνόμευσης με «πολιτικά». Πρόκειται για μέτρα που θα οδηγήσουν στην παραπέρα ένταση της αστυνομοκρατίας.
  • Ιδρυση μηχανισμού για την «εκκαθάριση» του κέντρου της Αθήνας από τους μετανάστες. Που μεταφράζεται σε νέες επιχειρήσεις «σκούπα» σε βάρος των μεταναστών.

Στα αντιδραστικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός βρήκε άξιο συμπαραστάτη και σύμμαχο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τα υποδέχτηκε χωρίς την παραμικρή ένσταση και ταυτόχρονα έσπευσε να προσθέσει ότι «η χώρα χρειάζεται μια αστυνομία που λειτουργεί έξυπνα, που χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά αντίμετρα απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα».

Στο απυρόβλητο το οργανωμένο έγκλημα...

Τα αντιδραστικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν και στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τις ΝΑΤΟικες επιταγές, επιχειρούν να τα εμφανίσουν σαν «αναγκαία» για την «πάταξη» του οργανωμένου εγκλήματος. Στην ουσία όμως κανένα από τα νομοθετήματα που προωθούν δεν έρχεται για να αντιμετωπίσει και πολύ περισσότερο να εξαρθρώσει το οργανωμένο έγκλημα. Ούτε ένα από τα πολυδιαφημισμένα μέτρα τους δεν αποσκοπεί στην «διάλυση» των κυκλωμάτων του μεγάλου εμπορίου ναρκωτικών. Στην αντιμετώπιση του «ξεπλύματος» του «μαύρου χρήματος» που κάνουν μεταξύ τους διάφορες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Στην διαλεύκανση «τηλεφωνικών υποκλοπών» που γίνονται από μυστικές υπηρεσίες για λογαριασμό ξένων κέντρων. Στην αντιμετώπιση της «κατασκοπίας» που διενεργείται μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων και πολλές φορές οδηγεί ακόμα και σε εγκληματικές ενέργειες, αφού συνδέεται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα.

Οσο και αν επιχειρούν να το κρύψουν τα «αδίστακτα κέρδη» των κεφαλαιούχων και το οργανωμένο έγκλημα, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, γι' αυτό και δεν αγγίζουν τη «ρίζα του κακού», αν το έπρατταν δεν αμφισβητούσαν μόνο το ρόλο τους απέναντι στη τάξη τους, αλλά θα έπρεπε να εισέλθουν στα άδυτα των μονοπωλίων με τον κίνδυνο να φέρουν στην επιφάνεια τη «συνεύρεσή» του με το οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Έχοντας πλέον αρκετές πληροφορίες στα χέρια μας, αύριο, θα σας παρουσιάσουμε ένα, ειδικό αφιέρωμα για τον Πόλεμο του Αφγανιστάν, σχεδόν 8 χρόνια μετά την τυπική κατάπαυση του πυρός.
  • Οι στοχεύσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ
  • Το παιχνίδι της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή και
  • Η μάσκα της τρομοκρατίας
Τα παραπάνω σημεία θα αναλυθούν από το πειρατικό σε τέσσερις, ξεχωριστές, αναρτήσεις. Όλη η αλήθεια της "τρομοκρατίας" του Αφγανικού λαού αύριο στο Πειρατικό... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ "ΠΑΚΕΤΟ" ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ή ευρώ, δίνονται σε επιχειρήσεις σ΄ όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλεί η διεθνής κρίση και για να αποσοβηθούν οι απολύσεις εργαζομένων. «Δώστε μας ενισχύσεις για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας», λένε οι εργοδότες. «Προστατεύουμε τους εργαζόμενους ενισχύοντας τις επιχειρήσεις», λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες. Και η κοροϊδία καλά κρατεί....

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι επιχειρήσεις ενισχύονται με τεράστια ποσά (σ.σ. ποσά που προέρχονται από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, δηλαδή από τα λεφτά των φορολογουμένων) και στη συνέχεια προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις χωρίς καμιά απολύτως συνέπεια.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, να απαιτούν για λογαριασμό των αφεντικών τους αυτές τις ενισχύσεις, υποσχόμενες ότι εφόσον δοθούν δε θα κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας τους. Στη συνέχεια, και αφού εξασφαλίσουν τα «πακέτα βοήθειας», επικαλούμενες έκτακτες οικονομικές δυσκολίες προχωρούν στις «περικοπές».

Μια χαρακτηριστική περίπτωση των τελευταίων ημερών είναι αυτή της βρετανικής τράπεζας Lloyds. Αυτή η τράπεζα πριν μερικούς μήνες είχε ανακοινώσει ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και ζήτησε την κρατική συνδρομή για να συνεχίσει τη λειτουργία της και έτσι να σώσει τις 140.000 θέσεις των εργαζομένων της. Η κυβέρνηση Μπράουν έσπευσε σε βοήθεια με ένα χοντρό «πακέτο» ενίσχυσης της Lloyds, αγοράζοντας ένα μέρος των μετοχών της.

Η Lloyds όχι μόνο ανέκαμψε, αλλά μετά από τρεις μήνες αποφάσισε να αγοράσει και μια άλλη τράπεζα, τη Halifax.

Ενώ, λοιπόν, θα περίμενε κανείς ότι μια τράπεζα, που έχει τη δυνατότητα να αγοράζει μια άλλη, δεν έχει κανένα πρόβλημα, η Lloyds ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την απόλυση 25.000 υπαλλήλων της!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ μέρος β'

Ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση


Σήμερα, η αντισεισμική θωράκιση στη χώρα μας, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Είναι ενδεικτικό ότι:
  • Από τα 80.000 δημόσια κτίρια της χώρας (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.) έχουν ελεγχθεί περίπου 4.000 (δηλαδή μόλις το 5%). Κι από αυτά, όμως, που ελέγχθηκαν, σε ελάχιστα έγιναν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες!
  • Ενώ το 75% των κτιρίων της χώρας (το 65% των δημόσιων και το 55% των σχολείων) έχουν κτιστεί πριν το 1985, δηλαδή με βάση τους παλιούς (ή και καθόλου) αντισεισμικούς κανονισμούς, αρνούνται να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου και ενίσχυσης των κτιρίων αυτών.
  • Ενώ κατά τους σεισμούς της Αθήνας αποδείχτηκε ότι 1 στα 10 κτίρια με ζημιές και 1 στα 2 σχεδόν από αυτά που κρίθηκαν κατεδαφιστέα ήταν επαγγελματικές στέγες (εργοστάσια, βιοτεχνίες, κλπ.), αρνούνται επίμονα να ελέγξουν τη στατική επάρκεια των χώρων αυτών, όπου δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.
  • Αντί να ενισχυθούν τα κτίρια που έπαθαν ζημιές από σεισμούς, οι κυβερνήσεις εξέδωσαν τεχνικές οδηγίες επισκευής που προβλέπουν ότι πρέπει να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν όταν έπαθαν τις ζημιές!
  • Αντί να προστατεύσουν και να εξασφαλίσουν περισσότερους ελεύθερους χώρους, αναγκαίους για την εκτόνωση και καταφυγή του πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού, εμπορευματοποιούν και ξεπουλούν στο μεγάλο κεφάλαιο και αυτούς που υπάρχουν.
  • Πάνω από 50.000 υπολογίζονται στην Αθήνα οι οικογένειες που διαμένουν σε σπίτια τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για χρήση ήδη από το σεισμό της Πάρνηθας. Μια δεκαετία σχεδόν από τότε κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει ποια κτίρια και πώς επισκευάστηκαν, μετά το σεισμό του '99.

Στη Θεσσαλονίκη, το 2001 ελέγχθηκαν 380 δημόσια κτίρια και προέκυψε ότι είχαν πρόβλημα θωράκισης τα 200! Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, σε 167 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 80% βαθμολογήθηκαν κάτω από το μισό της κλίμακας βαθμολογίας όσον αφορά στην αντισεισμική τους θωράκιση. Μάλιστα, 48% από αυτά βαθμολογήθηκαν στην κλίμακα από 0 έως 5,5 με βαθμό κάτω από το 1 και το 18% με βαθμό κάτω από 0! Στην Πάτρα, σύμφωνα με έρευνα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εκατοντάδες κτίρια σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών είναι επικίνδυνα, αφού δεν έχουν αποκατασταθεί επαρκώς από τους σεισμούς του 1993 και του 1995.

Πολιτική επιλογή

Ωστόσο, όλα αυτά - που δεν αποτελούν παρά ένα μικρό μόνο μέρος των όσων δεν έχουν κάνει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - είναι απολύτως συνυφασμένα με τις πολιτικές τους επιλογές. Ετσι, ενώ τη μια στιγμή μειώνουν τη φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις (ΠΑΣΟΚ) από 40% σε 25%, την ίδια στιγμή αφήνουν δίχως κανέναν έλεγχο να λειτουργούν οι ΦΑΡΑΝ και ΡΙΚΟΜΕΞ. Και όταν δίνουν 28 δισ. ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο (ΝΔ), δήθεν για να «βγει» απ' την κρίση, την ίδια ώρα καταδικάζουν τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) - αρμόδιος φορέας για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας - σε διαρκή απαξίωση και υπολειτουργία, με τη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μόλις και μετά βίας να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα (1,5 έως 2 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2005, οπότε και υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία).

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αναφορικά με την αντισεισμική θωράκιση, είναι ότι σε μία από τις περιοχές της χώρας μας με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα, τη Μεσσηνία, το 62% των σχολικών κτιρίων παρουσιάζουν προβλήματα τρωτότητας, όπως αποδείχτηκε από οπτικούς προσεισμικούς ελέγχους που έγιναν πριν από τέσσερα χρόνια, το 2005, αλλά μόλις σε δύο από αυτά είχαν γίνει παρεμβάσεις μέχρι και το 2008! Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ, σε ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού δεν υπάρχει διέξοδος διαφυγής για τους κατοίκους του Δήμου της Αθήνας, ιδιαίτερα των λεγόμενων υποβαθμισμένων συνοικιών.

τέλος

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο φονικός σεισμός της Λ' Ακουίλα, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής προστασίας στη χώρα μας.


Τα εφιαλτικά αποτελέσματα του ισχυρού σεισμού στην ιταλική πόλη Λ' Ακουίλα, με τους 293 νεκρούς, εκ των οποίων 20 παιδιά, τους 1.180 τραυματίες, από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση (σ.σ. σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν έως την ώρα που γράφονταν αυτό το κείμενο) σε συνδυασμό με το στοιχείο της εφημερίδας «La Stampa» ότι, δηλαδή, το 65% των κατοικιών της γειτονικής χώρας κινδυνεύει να καταρρεύσει από ενδεχόμενο σεισμό, ακόμα και σε περιοχές που δε χαρακτηρίζονται σεισμογενείς, αναδεικνύουν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, στη χώρα μας. Πόσο μάλλον, όταν η Ελλάδα, είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη - εκλύεται το 50% του συνόλου της σεισμικής ενέργειας - και όταν σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχει κι ένας ισχυρός σεισμός.

Αρκεί μόνο να θυμίσουμε το περσινό μπαράζ των σεισμών στην Πελοπόννησο, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων και σημαντικές υλικές καταστροφές. Αρκεί επίσης να θυμίσουμε τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας το Σεπτέμβρη του 1999, με τους 143 νεκρούς, τους 700 τραυματίες, τους χιλιάδες άστεγους, τη ΡΙΚΟΜΕΞ και τη ΦΑΡΑΝ, που κατέρρευσαν σα χάρτινοι πύργοι, παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες εργαζόμενους. Κι όμως, ενώ όλα αυτά είναι δεδομένα, οι εκαστοτε κυβερνήσεις, αρνούνται πεισματικά να πάρουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Κι αυτό, όταν είναι απολύτως βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ένας ισχυρός σεισμός θα χτυπήσει τη χώρα.

συνεχίζεται...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΓΣΕΕ

«Τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας - ΕΕΚΕ, στελέχη και μέλη της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της δύναμής της, εκκινούν από τη διαπίστωση ότι το βιοτικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής των καταναλωτών δεν εξαρτώνται μόνο από το εισόδημά τους όσο και αν αυτό αποτελεί τη θεμελιακή βάση τους. Εξαρτάται, επίσης, από τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών σε σχέση με την ποιότητά τους, την ίδια την ποιότητα, ασφάλεια και υγιεινή τους, την αγοραπωλησία και την παροχή τους μέσω διάφανων συναλλαγών και δίχως την ύπαρξη καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους των προμηθευτών. Αντ' αυτών, οι αγορές λειτουργούν με όρους κερδοσκοπίας, αισχροκέρδειας, εξαπάτησης του καταναλωτή και καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους των προμηθευτών. Οι τιμές με τις οποίες επιβαρύνονται οι καταναλωτές δεν αντιστοιχούν στην ποιότητα που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ σχετικά με το καταναλωτικό δίκτυο το οποίο σκοπεύει να ιδρύσει σήμερα σε ημερίδα που διοργανώνει. Τι λέει η ΓΣΕΕ στους εργαζόμενους; Ούτε λίγο ούτε πολύ, τους «παροτρύνει» να γίνουν καλύτεροι καταναλωτές ώστε να πιάνει τόπο πιο αποδοτικά το ένα ευρώ της αύξησης με το οποίο τους φιλοδώρησε στην τελευταία Σύμβαση.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com