Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ο DR. SEENG ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...





Διαβάστε τη συνέχεια...

ανωνύμως

Ποιος δραπετεύει πραγματικά;

Σιγά τη δραπέτευση! Εγώ δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου! Εμένα το μυαλό μου είναι κολλημένο στις καθημερινές δραπετεύσεις! Αυτές τις βουβές δραπετεύσεις που στοιχίζουν! Που δηλητηριάζουν τη ζωή μου. Που με σπρώχνουν ολοταχώς προς τα πίσω. Που με ξεγελάνε!

Λιγότερο εντυπωσιακό είναι, τάχα, που όλος ο ραδιοτηλεοπτικός στρατός του συστήματος, παρουσιαστές, αναλυτές, ειδικοί, φύλακες και αρχιφύλακες, πιλότοι, παπάδες, πολιτικοί, ακόμα και χαρτορίχτρες, συντονισμένα και με στρατιωτική μονοτονία, καταναλώθηκε σε «αναλύσεις» για όλες τις λεπτομέρειες της φυγής, ακόμα και για τα αθλητικά παπούτσια της κυρίας του ελικοπτέρου μίλησε, και δε βρήκε ούτε μια στιγμή από τον ακριβοπληρωμένο χρόνο του, για να μιλήσει για το συνέδριο του ΚΚΕ; Να αναφερθεί, έστω, στα 90 κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά κόμματα του κόσμου που ήρθαν στην πατρίδα μας (με αφορμή το συνέδριο). Αυτό εμένα με εντυπωσίασε και όχι η φυγή του Παλαιοκώστα.

Αλλά μήπως αυτός ο στρατευμένος και ταξικά προσανατολισμένος στρατός μίλησε για την προσπάθεια εξαγοράς του νεαρού εργαζόμενου στο παιχνιδάδικο του «Τζάμπο»; Για το δικαστήριο που σύρθηκε; Τι αξία έχει ένα συνέδριο κόμματος και, μάλιστα, κόμματος με τέτοια και τόση ιστορία; Τι αξία έχει ένας νέος που παίρνει μόλις 670 ευρώ το μήνα και του δίνουν 50.000 ευρώ για να σκάσει και εκείνος τους τα βάζει, ξέρετε πού; Με τέτοιους νεολαίους θα ασχοληθούνε τα ΜΕΣΑ; Αν φέρουν τέτοια ζητήματα και τέτοια παραδείγματα στο προσκήνιο τέλειωσαν, εκ των πραγμάτων, οι Παλαιοκώστηδες! Και μαζί τους, βέβαια, τέλειωσε και ο ραδιοτηλεοπτικός στρατός του συστήματος!

Δραπετεύσεις, λοιπόν! Εύκολα θεματάκια για να κυλάει η ώρα! Θριλεράκια για να ταΐσουνε τα πρόβατα κουτόχορτο! Για να τραβήξουνε τους άμυαλους πολίτες μακριά από τα προβλήματά τους! Μακριά από την ουσία της ζωής τους. Μακριά από τον κομμουνισμό! Μακριά από την αλλαγή του κόσμου. Μακριά από τους νεαρούς, που δε γουστάρουν να σκύβουν το κεφάλι. Που ξερνάνε, όταν τους μιλάς για προδοσία! Που σε παίρνουν στο κυνήγι, όταν προσπαθείς να τους εξαγοράσεις!

Ποιος δραπετεύει, λοιπόν; Ο Παλαιοκώστας; Αφήστε τα ψέματα, κύριοι! Γέμισε ο ουρανός ελικόπτερα. Σκοτείνιασε ο τόπος από τα ψέματά σας! Ξεσκίζετε, τάχα μου, τα ρούχα σας, γιατί διαλύθηκε, δήθεν, το κράτος! Ποιο κράτος διαλύθηκε, κύριοι; Οι τράπεζες, που βουτάνε τα 36 δισεκατομμύρια; Το κράτος, που θα πάει τις συντάξεις στα 80; Την ανεργία στα 2 εκατομμύρια; Τους φτωχούς στο 50% του πληθυσμού; Το κράτος, που ξεπουλάει ό,τι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία; Που ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8 ώρες και να πληρώνονται για τρεις; Αυτό το κράτος λειτουργεί στην εντέλεια και εσείς το βοηθάτε τα μέγιστα!

Ο Παλαιοκώστας είναι το ζήτημα! Επάνω του, λοιπόν! Ο Κορυδαλλός, που δε δουλεύει όπως τα Γκουαντάναμο ή τα Αουσβιτς, είναι το πρόβλημα! Στην άκρη από τα χείλη σας κρέμεται η απειλή να βάζουν ατσάλινες αλυσίδες και σιδερένιες μπάλες στα πόδια των κρατουμένων; Ετοιμοι είστε να ξεστομίστε να τους βγάζουν τα νύχια και να τους κάνουν φάλαγγα, για να μην μπορούν να ανέβουν την ανεμόσκαλα και μετά στο ελικόπτερο! Καμία λύπηση για τους φυλακισμένους, παρότι γνωρίζετε πως είναι δημιούργημα του συστήματος που υπερασπίζεστε! Του συστήματος που τους εκδικείται δύο φορές! Μια όταν τους οδηγεί στην παρανομία και μια όταν τους φυλακίζει!

Η αγωνία σας, φυσικά και δεν είναι γιατί το έσκασε εκείνος! Γνωρίζετε πολύ καλά, και εκείνος το γνωρίζει, πως αργά ή γρήγορα θα τα ξαναμαντρώσετε! Η αγωνία σας και οι εντολές που, συνειδητά ή ασυνείδητα, πήρατε, είναι, πώς να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τη φυγή του. Πώς να τη στρέψετε ολοκληρωτικά εναντίον μας! Φωνάζετε, και φωνάζετε δυνατά, για να προλειάνετε το έδαφος, για να περάσει πάνω του ο νέος οδοστρωτήρας των νέων αντιδημοκρατικών μέτρων. Να η ευκαιρία, για να ψαλιδιστεί μια ακόμα λαϊκή ελευθερία! Στο εξής και τα καρτοκινητά θα έχουν διεύθυνση και δακτυλικά αποτυπώματα! Μόλις πατάς το πλήκτρο θα δίνεις αμέσως πλήρη αναφορά! Αυτή είναι η αλήθεια (για να σταθούμε μόνον σε ένα παράδειγμα).

υπογράφει: Ο Κουμουνιστής

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η Ε.Ε.

Μέτρα για την επέκταση της μερικής απασχόλησης και της «ευέλικτης εργασίας» ζητά ευθέως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι οι «Βρυξέλλες» επιδιώκουν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των λαών.

Στο όνομα της πρόληψης των απολύσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας, που εκτιμά ότι θα αγγίξει το 10% το 2010, η Κομισιόν προωθεί τη στήριξη των τραπεζών και των επιχειρήσεων, υποδεικνύοντας μέτρα για τη μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους.

«Η Επιτροπή καλεί τα κράτη - μέλη να χρησιμοποιήσουν μέτρα, όπως η οικονομική στήριξη των προσωρινών διακανονισμών απασχόλησης μειωμένου χρόνου, η ενίσχυση της εισοδηματικής στήριξης των ανέργων, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους των εργοδοτών και η τόνωση των επενδύσεων σε δεξιότητες και επανεκπαίδευση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Επιτροπής που εκδόθηκε χτες στις Βρυξέλλες ενόψει της εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 19-20 του Μάρτη.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα η Κομισιόν είχε προτείνει και είχε γίνει αποδεκτό από το ΕΚΟΦΙΝ να εφαρμοστεί «η εργάσιμη βδομάδα των 3-4 ημερών», για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Στη χτεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί το Μάη στην Πράγα για τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν απ' όλα τα κράτη - μέλη.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

Είναι και χαρούμενοι εκεί στη Νέα Δημοκρατία, γιατί έχουν ...πολλές προσφορές πλέον για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και δεν ξέρουν σε ποιον να την πρωτοπουλήσουν...

Θα ήταν πολύ λογική η αντίδρασή τους, αν ήταν ...μαγαζάτορες που το προϊόν τους έχει μεγάλη ζήτηση. Ελα, όμως, που υποτίθεται πως είναι κυβέρνηση της χώρας.

Ισως κάποιος θα πρέπει να τους εξηγήσει ότι ο δημόσιος πλούτος της χώρας δεν είναι προϊόν προς πώληση. Και ότι όσο περισσότερες προσφορές εμφανίζονται τόσο σαφέστερο γίνεται ότι η «Ολυμπιακή Αεροπορία» πρέπει να μείνει στο Δημόσιο.

Εκτός αν θέλουν να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν για να αγοράσουν τον εθνικό αερομεταφορέα δεν πολυενδιαφέρονται για το κέρδος και επιθυμούν να χάσουν τα λεφτά τους αγοράζοντας κάτι άχρηστο.

`Η, ακόμη περισσότερο, ότι είναι κάτι σαν ...εθνικοί ευεργέτες (όπως αυτοπροβάλλεται ο Βγενόπουλος), που τα κάνουν όλα αυτά για το καλό της πατρίδας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ 7,5δισ. ΕΥΡΩ!

Αφθονία ζεστού χρήματος έχουν στη διάθεση και κάτω από τη διαχείρισή τους οι τράπεζες και τα άλλα κοράκια των χρηματαγορών. Το γεγονός αυτό αποδείχνεται και από την έκδοση 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, όπου, στο διήμερο της δημοπρασίας, οι προσφορές από ξένους και ντόπιους μεγαλορεντιέρηδες έφτασαν στο ιλιγγιώδες ύψος των 11,75 δισ. ευρώ, από τα οποία η κυβέρνηση δανείστηκε τελικά 7,5 δισ. ευρώ με μέσο επιτόκιο 6,1%.

Είναι δηλαδή απόλυτα φανερό το γεγονός ότι η «ρευστότητα» στο πιστωτικό σύστημα - μετά και τις απανωτές κρατικομονοπωλιακού χαρακτήρα ρυθμίσεις και παρεμβάσεις - βρίσκεται σε υπερεπάρκεια, με τη μεγάλη «διαφορά» ότι αυτή είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και κάτω από τη διαχείριση μιας μικρής δράκας κεφαλαιούχων.

Βαρύ όμως είναι το αντίτιμο που θα πληρώσει το ελληνικό κράτος. Η κοινοπρακτική έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τα επιτόκια να διαμορφώνονται σε 6,1%, περίπου 2,6 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από τα αντίστοιχα δανειστικά επιτόκια του γερμανικού κράτους. Στη δημοπρασία μετείχαν οι τράπεζες: Εθνική, Morgan Stanley, Credit Suisse, BNP Paribas, Deutsche Bank.

Όλα τούτα ενώ, το ύψος του κρατικού χρέους (στοιχεία Δεκέμβρη 2008) είχε φτάσει σε 261 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΟ "ΣΦΥΡΙ" ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Μετά το «χαράτσι» για τη «νομιμοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, μια ακόμη «νέα ιδέα» σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κάλυψη των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο - που βρίσκεται στα συρτάρια του εκάστοτε υπουργού Οικονομίας εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία - με το οποίο βγαίνουν «στο σφυρί» δημόσιες εκτάσεις που έχουν καταπατηθεί και μάλιστα θα πωληθούν στους ίδιους τους καταπατητές με... δόσεις και εκπτώσεις! Πρόκειται για γεωργικές και αστικές εκτάσεις συνολικής έκτασης 4 εκατ. στρεμμάτων περίπου, ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον.

Προϋπόθεση θα είναι η καταπάτηση να έχει γίνει πριν από 20 χρόνια τουλάχιστον, ενώ ως τιμή εξαγοράς θα λαμβάνεται η αντικειμενική αξία ή η εμπορική αξία του ακινήτου μειωμένη κατά 20%. Επίσης θα προβλέπονται και άλλες εκπτώσεις αν η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που με κάποιο νομοσχέδιο δικαιώνονται οι καταπατητές. Θυμίζουμε ότι το 2003 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την... επίσπευση της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου χάρισε στους καταπατητές τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης, τις οποίες είχαν εκχερσώσει και οικοπεδοποιήσει!

Η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, αντί να την προστατεύσουν, παίζουν τα παιχνίδια τους με τη δημόσια γη, που είναι λαϊκή περιουσία, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, λες και είναι τσιφλίκι τους...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com