Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την σημερινή ενημέρωση τύπου, του Εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου:

Α. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Να ξεκινήσουμε με ένα προσωπικό ερώτημα: Εσείς τι θα κάνετε; Θα παραμείνετε στην ευρωβουλή;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Παραμένω εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και Ευρωβουλευτής του.

Α. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Δεν θα είστε υποψήφιος δηλαδή στις εθνικές εκλογές τώρα που προκηρύσσονται.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Ξεκάθαρη απάντηση.

Πολύ σημαντική, μιας και βάζει τέλος στα σενάρια που ήθελαν ακόμη έναν Ευρωβουλευτή που ήταν πρώτος στην σχετική λίστα των Ευρωεκλογών με το κόμμα του, να τα παρατάει και να έρχεται στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα.

Βέβαια κρατήστε το εξής...

Στον πρώτο ανασχηματισμό μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο της τον Γ. Παπανδρέου, δεν θα μας εξέπληττε η είσοδος του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τώρα είναι ακόμη εξαιρετικά πρόσφατη η εκλογή του στην Ευρωβουλή και δεν θα ήθελαν στο ΠΑΣΟΚ να δώσουν τροφή στη ΝΔ για σχόλια, που επικοινωνιακά ίσως να φθείρουν λίγο την εικόνα του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αφήστε που μπαίνοντας μακρυά από τις εξελίξεις για κάποιο διάστημα...ανανεώνει το έτσι κι αλλιώς, φρέσκο πολιτικό του προφίλ, για τα επόμενα χρόνια...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΒΑΡΕΤΟΣ...

To διάγγελμα, της επίσημης προκήρυξης των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου, από τον Πρωθυπουργό.

"Επισκέφθηκα, πριν από λίγο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και του ζήτησα όπως ορίζει το Σύνταγμα τη διάλυση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και την προκήρυξη εκλογών στις 4 Οκτωβρίου.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέλυσα τους λόγους που με οδήγησαν στο να ζητήσω νωπή λαϊκή εντολή. Τόνισα πως οι λόγοι αυτοί συνδέονται με την εθνική πρόκληση της αντιμετώπισης των σοβαρών συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς έχουμε δύο δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Ειδικά το 2010 θα είναι καθοριστικό για την πορεία της Οικονομίας.

Κατέστησα σαφές πως βαρύνουσα σημασία στη λήψη της απόφασής μου είχε η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όπως είναι γνωστό, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επρόκειτο, μέσα σε λίγους μήνες, να εκβιάσει πρόωρες εκλογές, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Αυτή η επιλογή οδηγούσε τη χώρα σε μια εξάμηνη προεκλογική περίοδο που θα ήταν καταστροφική για την Οικονομία. Διότι, σε δύσκολες συγκυρίες, απαιτούνται σταθερότητα, ήπιο κλίμα για να προωθηθούν οι αναγκαίες πολιτικές, κάτι που θα ήταν αδύνατο μέσα σε ένα κλίμα εκλογολογίας, κοινωνικής και πολιτικής έντασης.

Η πρόθεσή μου, όπως εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν να εξαντλήσω τη θητεία της Κυβέρνησης, έως τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά την ψήφιση του ιδίου ως Προέδρου από τα δύο μεγάλα κόμματα. Άλλωστε, ο χρόνος αυτός θα επέτρεπε να εφαρμοστούν, σε συνθήκες σταθερότητας, οι αναγκαίες δύσκολες πολιτικές. Πολιτικές που, όπως εξήγησα, κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις: Στον αυστηρότερο δυνατό έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες και την μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους. Στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής. Στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, αγνοώντας τις αντιδράσεις ειδικότερων συμφερόντων...

Οι συγκυρίες που επιβάλλουν τις πολιτικές αυτές, όπως τόνισα στον Πρόεδρο, συνδέονται με τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που γίνονται όλο και πιο ορατές. Βεβαίως, τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια απέτρεψαν τα χειρότερα που έχουν εμφανιστεί σε άλλες χώρες, όπως βαθύτατη ύφεση και εκρηκτική ανεργία.

Όμως, παρόλα αυτά, οι δυσκολίες είναι μεγάλες και απαιτούν δύσκολες, τολμηρές αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι αυταπάτες οδηγούν μόνο σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Άρα, το ζητούμενο είναι, μια κυβέρνηση, με νωπή εντολή, που θα τολμήσει να προχωρήσει στις αναγκαίες πολιτικές για να βγει η Οικονομία από την κρίση πιο δυνατή. Όχι βραχυχρόνια, αλλά μακροχρόνια και σε γερές, σε στέρεες βάσεις.

Όπως τόνισα χθες απευθυνόμενος στους πολίτες, η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης. Δεν είχα το δικαίωμα να αφήσω τον τόπο να σέρνεται επί μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής προεκλογικής ατμόσφαιρας, μόνο και μόνο για να χρεώσω στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την ανευθυνότητά της στο Προεδρικό. Το συμφέρον του τόπου επέβαλλε την απόφασή μου να ξεκαθαρίσω το τοπίο, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν ποιος θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του παρόντος, θέτοντας τις βάσεις για την μακροχρόνια πρόοδο του τόπου.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σ’ έναν δύσκολο και έναν εύκολο δρόμο. Ο δύσκολος δρόμος είναι πρόταση ευθύνης, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Ο εύκολος δρόμος είναι επιλογή ανευθυνότητας, που αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Ο δύσκολος δρόμος, που επιβάλλεται να ακολουθήσουμε, οδηγεί σε μια οικονομία με γερά θεμέλια και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Ο εύκολος δρόμος μπορεί να ακούγεται ευχάριστος, όμως οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε επιδείνωση της κρίσης και, τελικά, θα προκαλέσει πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Στους πολίτες εναπόκειται ποια οικονομική πολιτική και ποιες αντιλήψεις θα επιλέξουν. Οι πολίτες θα επιλέξουν τον Πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, που, σε τελική ανάλυση, θα πάρει αποφάσεις καθοριστικές για την πορεία της χώρας στο μέλλον".

Όλο τα ίδια και τα ίδια...βαρετός έχει καταντήσει ο Πρωθυπουργός, επικίνδυνα βαρετός!

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΑΠΗ

"Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που –κατά την γνώμη μου- αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθές εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…

Παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.

Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου.

Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται…"

Εύστοχος ο κ. Λιάπης και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει άδικο!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ Ο ΛΙΑΠΗΣ...ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ


>Αυτό είναι ότι πρέπει για να το φέρω στο κεφάλι του εξαδέλφου...!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ...ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Γιατί δεν στήσατε διπλή κάλπη τον Ιούνιο με τις Ευρωεκλογές, ρώτησε ο Χατζηνικολάου τον Λευτέρη Ζαγορίτη.
Είναι πολύ σοβαρό το ερώτημα σας, αλλά ας μη συζητάμε για το παρελθόν, απάντησε αυτή η ιδιοφυΐα της Πολιτικής ο Γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ.
Το ερώτημα του Χατζηνικολάου κονιορτοποίησε το επιχείρημα του Κουρασμένου, ότι μέχρι τον Μάρτη θα πλήρωνε ακριβά το κράτος την μακρά προεκλογική περίοδο. Αφού...λοιπόν λυπόταν τα έξοδα, γιατί μέσα σε 2 μήνες στήνει 2 φορές εκλογές. Άσε που τον Ιούνιο με το ΠΑΣΟΚ η διαφορά ήταν μικρότερη.
Αυτό είναι αυτοκτονικός ιδεασμός, του είπε ο Χατζηνικολάου.
Aκριβώς...
απο το:nonews-NEWS

Τόσος πόνος για το καλό του τόπου κ. Καραμανλή...γιατί λοιπόν δε στήσατε δίπλες κάλπες τον Ιούνιο;

Έχουμε την εντύπωση ότι αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί επί της ουσίας, μετά θάνατον, του σημερινού Πρωθυπουργού...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕ "ΤΙΜΗ" ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ...

Το γράψαμε και χθες, αλλά και παλιότερα...

Είναι η τελευταία ευκαιρία του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ!

Δεν θα υπάρξει, χάρη, από κανέναν Έλληνα.

Είτε μας αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ήρθατε στην εξουσία για να υπηρετήσετε τον Ελληνικό λαό και όχι τα "μαύρα" συμφέροντα...είτε θα πάρετε πόδι, πολύ πιο σύντομα από τη ΝΔ.

Τελειώνουν τα ψέματα κύριοι, έρχεται η ώρα να αναλάβετε, εμπράκτως, την ευθύνη της πολιτικής αρχηγίας της χώρας.

Δεν θα δείξουμε επιείκεια σε κανέναν!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ...ΑΚΑΘΕΚΤΑ!

Τα Παπαγαλάκια στον εκλογικό αγώνα...

Ακάθεκτα, και...κρατικοδίαιτα!

Έτσι και η Απογευματινή, παρά το μούδιασμα μετά την προκήρυξη των εκλογών, ετοιμάζεται να επιλέξει των "καταλληλότερο"...!

Μόνο που γι αυτούς, ακόμα και σε αυτό το ανούσιο, πρωσωποκεντρικό, ερώτημα...έχει χαθεί το πλεονέκτημα!

Με χαρά θα σας αποχαιρετήσουμε, παπαγαλάκια της Δεξιάς...δε θα μας λείψετε ουδόλως!

Τα πράσινα παπαγαλάκια ευελπιστούμε να επανέλθουν, με περιορισμένα καθήκοντα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ!

"ΕΜΕΙΝΑΝ άφωνοι οι πολίτες, όταν άκουσαν τους λόγους που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, για να δικαιολογήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αφού είπε με δραματικό ύφος ότι η επόμενη διετία θα είναι «πολύ δύσκολη και καθοριστική για το μέλλον» και «εάν δεν δράσουμε άμεσα, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», έθεσε τρεις στόχους για την έξοδο από την κρίση: α) διαρθρωτικές αλλαγές, β) πάταξη της φοροδιαφυγής, γ) περιορισμό των δημοσίων εξόδων με νοικοκύρεμα του κράτους.

ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ, στον έκτο χρόνο που κυβερνά τη χώρα, ο κ. Καραμανλής ανακάλυψε την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα σ' αυτούς τους στόχους και να ληφθούν μέτρα; Χρειάζεται, είπε, νωπή εντολή για να προχωρήσει σε αλλαγές και σε σκληρά μέτρα.

"ΕΙΧΕ ο κ. Καραμανλής νωπή εντολή το 2004, όταν υποσχόταν επανίδρυση και νοικοκύρεμα του κράτους και δεσμευόταν προσωπικά για διαρθρωτικές αλλαγές. Εφτασε στο 2007 και δεν έκανε τίποτε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χειρότερο η Οικονομία, με την αύξηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Φτάσαμε με την άστοχη οικονομική πολιτική σε κοινοτική επιτήρηση και ο κ. Καραμανλής δεν τόλμησε τις αλλαγές που εξήγγειλε τώρα.

ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ούτε και το 2007, όταν είχε πάλι νωπή λαϊκή εντολή, την οποία πήρε για να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2008. Δεν τον εμπόδιζε τότε τίποτε απολύτως να πάρει αποφάσεις και να εφαρμόσει σκληρά μέτρα, όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει τώρα, αφού έφτασε σε δραματικό αδιέξοδο.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ, όμως, και τώρα, αντί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, να προχωρήσει στα μέτρα τα οποία θεωρεί σωτήρια και ας ερχόταν να σταματήσει την εφαρμογή τους ο κ. Παπανδρέου, προκαλώντας εκλογές τον Μάρτιο..."

Πρόκειται για ένα μεγάλο απόσπασμα από το κύριο άρθρο της Ελευθεροτυπίας (Για να κάνει τα ίδια;).

Είναι το πλέον προφανές...

...ο Καραμανλής δεν έπεισε!

Ούτε καν τον εαυτό. Η εφημερίδα καταγράφει τον παλμό των τελευταίων εξελίξεων εξαιρετικά.

Ο Καραμανλής απέτυχε και το έβαλε στα πόδια...δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.

Δε χρειάζεται μυαλό διότι δεν ζητάς να σε ψηφίσουν, για τον ίδιο λόγο, 3η φορά!

Εκτίμηση μας...ο Καραμανλής και συνάμα η ΝΔ, προεκλογικά θα ζοριστούν άσχημα!

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ

Η 4η Οκτώβρη είναι η ημερομηνία που ο θείος Καραμανλής, από την ΕΡΕ της αντιπαροχής, των "δέντρων που ψήφιζαν", του "Τριανταφυλλίδη" και του "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο", ίδρυε - το 1974 - τη Νέα Δημοκρατία.

Εξαρχής υπήρξε το κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου, που έκλεισε την πρώτη του διακυβέρνηση με την επανεισδοχή στο ΝΑΤΟ, με ένα ευρύ αντεργασιακό οπλοστάσιο και με τους Κουμή - Κανελλοπούλου να κείτονται δολοφονημένοι. Στη συνέχεια αυτής της διαδρομής, η "απαλλαγή" που έταζε ο Μητσοτάκης εκδηλώθηκε με τη μορφή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, με την εμπέδωση του όρου "διαπλοκή", με την οικονομική πολιτική του "0%+0%" και με τη δημοκρατία να κείται δίπλα στο πτώμα του Τεμπονέρα.

Ο Καραμανλής ο νεότερος...

...εμφανίστηκε με την ταμπέλα της "επανίδρυσης", της "σεμνότητας και ταπεινότητας". Αλλά, προς θλίψη αυτών που μέχρι και χτες τον προσφωνούσαν "λέοντα του Βουκουρεστίου" (Απογευματινή) και τον καλούσαν να συνεχίσει να κυβερνά "με την πυγμή και την τρέλα του αποφασισμένου" (Καθημερινή), εκείνος, οδηγήθηκε να τερματίσει τη δεύτερη θητεία του στα μισά.

Επιβεβαιώνοντας, κι έτσι, πόσο δίκιο είχαν όταν χαμογελούσαν ειρωνικά όσοι τον άκουγαν να ισχυρίζεται, ότι,επί των ημερών του (οι μέρες της Siemens, του Βατοπεδίου, του Παυλίδη, του ξεπουλήματος της "Ολυμπιακής", των υποκλοπών, του ξαναμοιράσματος της Ελλάδας στους εργολάβους - καναλάρχες και των 28 δισ. στους τραπεζίτες, σε μια χώρα 2,5 εκατομμυρίων φτωχών)...

...δεν θα ήταν οι "νταβατζήδες" που θα διοικούσαν τον τόπο...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΛΥΨΕ...ΓΛΥΨΕ

"Υπάρχουν ειδήσεις σημαδιακές, που εξηγούν τις εξελίξεις και αποδίδουν το μέγεθος της κρίσης.

Προχθές έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 4,6 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες του ΙΚΑ.

Η πράξη επιβεβαιώνει την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών, φανερώνει το κρυμμένο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και εξηγεί, μεταξύ άλλων, την εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες. Και βεβαίως αποκαλύπτει ότι το επερχόμενο ΠαΣοΚ δεν θα παραλάβει απλώς καμένη γη, αλλά θα βαδίσει σε οικονομική έρημο. Γεγονός που μεγιστοποιεί την ευθύνη του και επιβάλλει θαρραλέες πολιτικές, όχι μόνο για τη σωτηρία της οικονομίας, αλλά και για τη διάσωση του βασικού αγαθού της κοινωνικής ασφάλισης, που εγγυάται την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.
"

Πρόκειται για το πρώτο άρθρο, του Βήματος, το οποίο υπογράφει το ίδιο το ΒΗΜΑ, μετά...

...την προκήρυξη εκλογών από τον Πρωθυπουργό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε να επικαλείται...πως θα παραλάβει το ΠΑΣΟΚ, "καμένη γη" από τη ΝΔ, χωρίς καν να βρισκόμαστε στην πρώτη μέρα, μετά των εκλογών.

Το ΒΗΜΑ, έχει καταλάβει ότι οι διαθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, είναι τέτοιες που μπορεί τελικά να δυσκολέψουν τα πράγματα για τα εκδοτικά συμφέροντα.

Εξ ου και η αντιπολίτευση στην (απερχόμενη)Κυβέρνηση...εξ ου και τα περί καμένης γης!

Υ.Γ. Πάνω από τον Κεντρικό τίτλο της εφημερίδας αναγράφεται το εξής:
Κυριακή 4 Οκτωβρίου με τις βουλευτικές εκλογές τερματίζεται η δεξιά παρένθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com