Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ακόμα και ανενεργές διατάξεις νόμων επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, προκειμένου να βάλει εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων και να ποινικοποιήσει τη δράση τους.

Αυτό μαρτυρά και η πρόσφατη αγωγή της κυβέρνησης, με την οποία ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ. Το δικαστήριο, στηρίζοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, χαρακτήρισε παράνομη την απεργία με το εξής σκεπτικό: «Η απόφαση για την απεργία (σ.σ. των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας) λήφθηκε από το Γενικό Συμβούλιο αυτής (σ.σ. της ΑΔΕΔΥ) και όχι από τη Γενική Συνέλευση αυτής, όπως επιβάλλεται από το νόμο». Στην περίπτωση αυτή, Γενική Συνέλευση νοείται το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΑΔΕΔΥ θα μπορεί να κηρύσσει απεργία όποτε έχει Συνέδριο, δηλαδή κάθε τρία χρόνια! Επιπλέον, το δικαστήριο θεωρεί ότι «η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τη στάση εργασίας» που είχε αποφασιστεί για την ίδια μέρα και αφορούσε στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων!


Το σκεπτικό στηρίχτηκε σε διατάξεις του νόμου 1264/1982 τον οποίο είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες όμως έχουν καταστεί, εδώ και δεκαετίες, ανενεργές από την ίδια την κοινωνία.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ...ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Σημαντικά μεγαλύτερος σε μέγεθος και μάζα φαίνεται ότι είναι ο Γαλαξίας μας, πλησιάζοντας σημαντικά σε μέγεθος με αυτόν της Ανδρομέδας, εκτιμούν Αμερικανοί επιστήμονες ανατρέποντας την αντίληψη πολλών δεκαετιών.

Μετά από λεπτομερή χαρτογράφηση μερικών νεογέννητων άστρων του Γαλαξία, οι αστρονόμοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πλάτος του Γαλαξία είναι 15% μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύαμε, η ταχύτητα περιστροφής 10% μεγαλύτερη ενώ η μάζα είναι 50% μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά υπολογίζαμε.

Η διαφορά στη μάζα οφείλεται στην παρουσία της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης που περιβάλλει τον Γαλαξία.

Τα πορίσματα παρουσιάστηκαν σε σύνοδο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης.

Η διαφορά σημαίνει πολλά, εξηγεί ο Μαρκ Ράιντ το Κέντρου Αστροφυσικής Χαρβαρτν-Σμιθσόνιαν και προσθέτει ότι ο Γαλαξίας μας αναβαθμίστηκε από το μικρό αδελφό της Ανδρομέδας σε δίδυμο.

Ωστόσο, οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις καθιστούν πιο βίαιο το μέλλον του Γαλαξία. Καθώς η Ανδρομέδα και ο Γαλαξίας βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, αυτή θα είναι βιαιότερη από ό,τι αρχικά νομίζονταν.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: η σύγκρουση θα γίνει σε δύο με τρία δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑΣ...!

A, μας δουλεύουν κανονικά εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Βγήκε ο γραμματέας της, Λ. Ζαγορίτης, για να μας πει ότι η ...εκλογολογία βλάπτει.

Και βλάπτει, γιατί ...«αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα»!

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που «εκλογολογούν»; Μήπως τα στελέχη της ΝΔ «συγκρουόμενα» με τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ, όπου βρεθούν και όπου σταθούν;

Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να βρουν τίποτε άλλο για να διαφοροποιηθούν ό ένας από τον άλλον.

Τι να πούνε δηλαδή, για τα προβλήματα των αγροτών, όταν την Κοινή Αγροτική Πολιτική στηρίζουν και οι δύο;

Εξ ου και η κοινή απέχθειά τους για τα «μπλόκα»! (Μα, είναι πρακτικές αυτές σύγχρονων Ευρωπαίων πολιτών!!!)

Οπότε καλύτερα να γίνεται άλλη κουβέντα: Τον Ιούνιο θα 'χουμε εκλογές; Τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο ή τον Οκτώβρη;

Διαβάστε τη συνέχεια...

Μπλόκο Αγροτών στο Πλατάνι Χανίων...

Στο video που ακολουθεί δε θα σταθούμε τόσο στο γιαούρτωμα της κ. Κεφαλογιάννη, αλλά στον διάλογο του κ. Σκουλάκη με έναν από τους αγρότες(και όχι βέβαια στις μπούρδες που αναγκάζεται να υποπέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάτι "είμαι αγρότης", είμαι και "κομμουνιστής" άμα λάχει...).

Κρατάμε τις φράσεις του αγρότη: "Το σύστημα που υπηρετείται είναι εγκληματικό"..."εσείς μας φτάσατε εδώ, ότι σας έλεγε η ΕΟΚ το υπογράφατε"..."εσείς φέρατε τα πορτοκάλια από την Ακτή και τη Βραζιλία"!



πηγή:sofoscrete

Άλλος ένας αγρότης που αποστομώνει έναν από τους 300!

Γιατί δε στέλνουμε στη βουλή αγρότες, παρά στέλνουμε διεφθαρμένους "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" και "ανθρώπους της γνώσης"?

Μάλλον επειδή εκείνοι σαν "αμόρφωτοι" που είναι, δεν έχουν master στη διαφθορά και το ψέμα!
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com