Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ...

>Ποιον να πρωτοκάψω....μμμμ;
>Τους πράσινους, αυτοί έφαγαν τα πιο πολλά...!
>Τους μπλε, αυτοί είναι στην κυβέρνηση...!
>Καλά, μην αγχώνεστε...θα βρω θέση για όλους σας!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Η "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ" ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Ιδού, λοιπόν, ένα ακόμη θαύμα της ''δημιουργικής" Στατιστικής: Η Ιρλανδία, η χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από τη διεθνή οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συνεχίζει να διατηρεί τη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων χωρών της ΕΕ των 27 κρατών - μελών!

Η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, Eurostast, μετρά το ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, όπως εκφράζεται στην αγοραστική δύναμη, με ένα στάνταρ τεχνητό νόμισμα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι διαφορές μεταξύ των χωρών.

Ετσι, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ιρλανδίας ανήλθε στο 140% του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ του Λουξεμβούργου ανέρχεται στο 253%.

Αναρωτιέται κανείς, πώς είναι δυνατόν η Ιρλανδία, όπου το 25% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 10% σε συνθήκες απόλυτης ένδειας (σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat), να είναι και από τις πλουσιότερες χώρες της ΕΕ;

Η εξήγηση βρίσκεται στο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών, δηλαδή στην άνιση κατανομή του πλούτου. Εδώ αναλαμβάνει η "δημιουργική" Στατιστική να εξωραΐσει την κατάσταση.

Στον υπολογισμό του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος προστίθεται το εισόδημα του πολυεκατομμυριούχου με το εισόδημα του ανέργου και το άθροισμα διαιρείται διά του δύο. Ετσι, ένας Ιρλανδός με ετήσιο εισόδημα 5 εκατομμύρια ευρώ και ένας Ιρλανδός με ετήσιο εισόδημα 6 χιλιάδες ευρώ, έχουν ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα 2.503.000 ευρώ!

Η διαφορά είναι ότι ο πρώτος αποκτά αυτό το ποσό σε έξι μήνες, ενώ ο δεύτερος θα χρειαστεί 417 χρόνια...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΛΕΤΕ ΝΑ "ΕΠΙΑΣΕ" ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

Διαβάσαμε τη συνέντευξη του κ. Αλέκου Αλαβάνου στο Κυριακάτικο Βήμα(διαβάστε την ολόκληρη εδώ).

Αρκετά τα σημαντικά στοιχεία τούτης της συνέντευξης.

Όπως επίσης και σημαντικές οι παρατηρήσεις και οι διαπιστώσεις του κ. Αλβανού.


Εμείς όμως συγκρατήσαμε μια σοφή απάντηση, που δείχνει το δρόμο της κοινωνικής αναστροφής που είναι υποχρεωμένες οι αριστερές δυνάμεις της χώρας, να πραγματοποιήσουν, εάν θέλουν κάποια στιγμή ο λαός να τους εμπιστευτεί.


Ρωτά ο δημοσιογράφος:
Παρά την... αισιοδοξία σας, μήπως οι «απώλειες»(της εκλογικής ήττας και του οτι επακολούθησε) είναι δυσαναπλήρωτες;
Αλ. Αλαβάνος:«Οι απώλειες είναι μεγάλες όταν τα κόμματα ζουν στον δικό τους κόσμο...».


Μάλλον ο κ. Αλαβάνος "έπιασε" το μήνυμα!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Τον Οκτώβρη του 2008, πριν από περίπου 8 μήνες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος, δήλωνε ότι εξορθολογισμός των τιμολογίων της επιχείρησης σημαίνει να αποτυπώνεται - και να χρεώνεται βεβαίως - σε αυτά το πλήρες κόστος παραγωγής της ενέργειας και ένα εύλογο κέρδος για επενδύσεις και απόδοση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα νέα τιμολόγια που η ΔΕΗ δηλώνει έτοιμη να τα εμφανίσει ακόμη και σε ένα μήνα από σήμερα, αποτελούν την αναγκαία συνθήκη για την υλοποίηση των παραπάνω. Σε αυτά θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα οι χρεώσεις Μεταφοράς, Διανομής, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αυτό θα είναι το σταθερό τους σκέλος, κοινό για κάθε εταιρεία που θέλει να πουλήσει ρεύμα στα νοικοκυριά.

Η εμπορία, το περιθώριο κέρδους και το κόστος παραγωγής θα αποτελούν το άλλο σκέλος των τιμολογίων, το "ανταγωνιστικό" που θα αποτελέσει και το πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ των εταιρειών παραγωγής και εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα ισχύουν οι χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, θα φορτώσουν όλο το κόστος, πραγματικό και πλασματικό στο ένα μέρος, που μπορεί να αντιστοιχεί σε μια χρέωση ακόμη μεγαλύτερη και από των σημερινών λογαριασμών και στο άλλο κομμάτι θα χρεώσουν αυτά που θέλουν να κερδίσουν.

Και δε θα χρειαστεί ούτε καν απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα νέα χαράτσια.

Τόσο απλά...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com