Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

'Eνας πραγματικός φίλος...

Τί είναι 'πραγματικός φίλος'...

όταν ένας απλός φίλος σε επισκέπτεται, συμπεριφέρεται σαν ξένος.
ένας πραγματικός φίλος, ανοίγει το ψυγείο και αισθάνεται άνετα και δεν αισθάνεται περίεργα όταν κλείνει με το πόδι του το συρτάρι με τις μπύρες/pepsi

ένας απλός φίλος δεν σε είδε ποτέ να κλαις,
ένας πραγματικός φίλος είναι μουσκεμένος απο τα δάκρυα σου

ένας απλός φίλος δεν γνωρίζει το μικρό όνομα των γονιών σου
ένας πραγματικός φίλος έχει τα τηλέφωνα τους στον τηλεφωνικό του κατάλογο

ένας απλός φίλος φέρνει ένα μπουκάλι κρασί στο πάρτυ σου,
ένας πραγματικός φίλος έρχετε νωρίς να σε βοηθήσει στο μαγείρεμα και μένει μέχρι αργά για να σε βοηθήσει στο καθάρισμα

ένας απλός φίλος μισεί όταν τον παίρνεις τηλέφωνο όταν είναι στο κρεβάτι
ένας πραγματικός φίλος σε ρωτάει γιατί δεν πήρες τόσες ώρες

ένας απλός φίλος επιχειρεί να μιλήσει μαζί σου για τα προβλήματα σου
ένας πραγματικός φίλος αναζητά να σε βοηθήσει να λύσεις τα προβλήματα σου

ένας απλός φίλος αναρωτιέται για τα ερωτικά σου
ένας πραγματικός φίλος μπορεί να σε εκβιάσει με αυτό

ένας απλός φίλος θεωρεί οτι τελειώνει μια φιλία με μια διαφωνία, ένα τσακωμό
ένας πραγματικός φίλος σε παίρνει τηλέφωνο μετά τον καυγά

ένας απλός φίλος αναμένει να είσαι εκεί για αυτόν
ένας πραγματικός φίλος αναμένει να είναι δίπλα σου

ένας πραγματικός φίλος...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Δημοκρατικό, Δυναμικό και κυρίος ΚΟΙΝΟ ΟΧΙ στη βουλη!

Γ. Παπανδρέου: "το ΠΑΣΟΚ λέει ένα δυνατό και καθαρό Οχι στο νομοσχέδιο για τις Τράπεζες"
Α. Παπαρήγα: "Τέλειωσε η παγκοσμιοποίηση που θα μας έσωζε"
Α. Αλαβάνος: "Βλέπουμε τις εικόνες από τους άστεγους στην Αμερική η οποία είναι αυτή που ξόδευε δισεκατομμύρια για να κάνει πολέμους και έστελνε τα golden boys να μας βαθμολογούν ενώ για τους ίδιους δεν έκαναν τίποτα"
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Επιτόκια αυξημένα μέχρι και 2% πάνω και από τις αρχικές συμβάσεις σε βάρος δανειοληπτών μικροεπαγγελματιών

Στην τακτική ενίσχυσης της τοκογλυφίας σε βάρος των πελατών - δανειοληπτών συνεχίζουν οι τράπεζες που σε συνθήκες αναταράξεων στη χρηματαγορά, βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να περάσουν νέες μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων, όχι μόνο για τους νέους αλλά και για τους παλαιότερους από τους πελάτες τους. Και αυτό σε μια περίοδο που το κράτος με όλες του τις δυνάμεις στέκεται πολύτιμος αρωγός τους. Κυβέρνηση και εποπτικές αρχές ισχυρίζονται, τάχα, ότι με το ζεστό κρατικό χρήμα (28 δισ. ευρώ) θα στηριχτούν η οικονομική δραστηριότητα, οι δανειολήπτες αλλά και οι μικρότερες επιχειρήσεις, αλλά...

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: Οι τράπεζες περνούν σε αυξήσεις επιτοκίων, κατά τα καλά και συμφέροντά τους, ανεβάζοντας τα περιθώρια κέρδους πάνω από τα κάθε φορά βασικά επιτόκια. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνον ακυρώνουν στην πράξη ακόμη και τυχόν μειώσεις των επιτοκίων που καθορίζονται στη διατραπεζική αγορά (και για τα οποία έχουν προσυμφωνήσει με τους πελάτες τους) αλλά από πάνω βγαίνουν και κερδισμένοι.

Πολύ απλά: Οι τράπεζες, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες, προσέφεραν δάνεια με επιτόκιο ίσο με το ύψος του επιτοκίου στη διατραπεζική αγορά (euribor). Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο αυτό πέφτει (τις τελευταίες μέρες μειώθηκε πάνω από μισή εκατοστιαία μονάδα), οι τράπεζες ζητούν από τους πελάτες τους να πληρώσουν τα δάνειά τους με «καπέλο» 2%!

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς - που ασφαλώς και δεν αποτελεί την εξαίρεση - ανακοινώνει, τις μέρες αυτές, προς επαγγελματίες πελάτες της ότι το περιθώριο του επιτοκίου «μεταβάλλεται» από μηδέν σε 2%! Αυτό σημαίνει, ότι ενώ πριν λίγο καιρό οι συγκεκριμένοι πελάτες, που είναι χιλιάδες, πλήρωναν τα δάνειά τους με επιτόκιο περί το 5,5%, στα επίπεδα του ήταν το επιτόκιο της διατραπεζικής, τώρα που αυτό «έπεσε» περίπου στο 4,9%, αυτοί καλούνται να πληρώσουν επιτόκιο 6,9%!

Η πρακτική αυτή αποδείχνει το πόσο κούφιες και ψευδεπίγραφες είναι οι κυβερνητικές πομφόλυγες για την τάχα μετακύληση της ωφέλειας των κρατικών ενισχύσεων από τις τράπεζες στους δανειολήπτες. Στην πράξη, οι τράπεζες, έχουν «το γάιδαρο δεμένο», αφού η μη αποδοχή των νέων όρων προϋποθέτει την πλήρη εξόφληση της οφειλής μέσα σε ένα μήνα... Με άλλα λόγια, οι υπερδανεισμένοι δανειολήπτες, καλούνται «εδώ και τώρα» να ξοφλήσουν τις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους αξιοποιούν το ρευστό για να δανείσουν νέους πελάτες με ακόμη πιο επαχθείς όρους και προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες έχουν αλλάξει την τακτική τους στους όρους χορήγησης των δανείων (στεγαστικών και επαγγελματικών για κεφάλαια κίνησης κ.ά.). Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν παύσει να χορηγούν δάνεια με βάση τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - που θεωρούνται σχετικά σταθερά - και πλασάρουν τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς (euribor). Προκειμένου μάλιστα να καλυφθούν και να κερδίσουν και από τις έντονες, το διάστημα αυτό, αυξομειώσεις στα επιτόκια της διατραπεζικής, δε χορηγούν καν με βάση τις συμφωνίες 3μηνης διάρκειας της διατραπεζικής αγοράς, αλλά με βάση τις πολύ βραχυπρόθεσμες (μιας βδομάδας ή ακόμη και λιγότερο)...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στις 6 Νοέμβρη ξανά στους δρόμους

Σε σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οργανώνεται ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, το σχολείο της ακριβοπληρωμένης αμάθειας, το κυνηγητό των δεξιοτήτων και των εφήμερων καταρτίσεων, το Πανεπιστήμιο της υποβάθμισης και της επιχειρηματικής λειτουργίας... Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν την αντεπίθεσή τους, με βάση αιτήματα που βάζουν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί: Πέμπτη 6 Νοέμβρη.

Τον τόνο δίνουν οι αποφάσεις των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά, που καλούν όλους τους μαθητές να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στην Ομόνοια. Οι μαθητές προχωρούν σε συνελεύσεις στα σχολεία για να αποφασίσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενώ προγραμματίζονται και συναντήσεις των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων στις περισσότερες πόλεις.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, απαιτούν: Να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς τους για τη μόρφωσή τους. Να αυξηθούν οι δαπάνες για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού. Ενιαίο σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους. Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com