Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διαβάζουμε από το www.kathimerini.gr:

"Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων, κατά παράβαση του εκλογικού νόμου, σε προσωπικές ιστοσελίδες (blogs), διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος.

Ο Εισαγγελέας που θα αναλάβει την διενέργεια της έρευνας έχει εντολή να άρει το ηλεκτρονικό απόρρητο, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επίμαχων σελίδων και ακολούθως οι υπεύθυνοι των δημοσκοπικών εταιριών που ενδεχομένως διοχέτευσαν πληροφορίες".

Σούσουρο έχει δημιουργηθεί το τελευταίο 24ωρο με τις δημοσιοποιήσεις πληροφοριών για δημοσκοπικές έρευνες που διεξάγονται "μυστικά" για λογαριασμό κομματικών επιτελείων, από blogs.

Τα blogs Troκtikoκαι fimotro αφορά η παραπάνω προκαταρκτική εξέταση που θίγει η Καθημερινή, blogs μάλιστα τα οποία κατά το παρελθόν έχουν ταλαιπωρηθεί, εκ νέου, από τη Δικαιοσύνη...

Κακώς τα παραπάνω ιστολογία, θεωρούν εαυτόν πάνω απ' όλους και όλα. Δεν μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται εκτός ισχύοντος ελληνικού νομοθετικού πλαισίου.

Ύστερα αν οι μάγκες που κυνηγούν τα blogs θέλουν να περιφρουρήσουν την μη παραβίαση της ισχύουσας νομοθετικής διάταξης για την δημοσιοποίηση των μετρήσεων, γιατί δεν κινούνται αντίστοιχα και για τα εκδοτικά έντυπα;
Τα οποία μέσα από τις παραπολιτικές στήλες που διατηρούν, δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με "μυστικές" δημοσκοπήσεις.

Ο νομός είναι νόμος...αλλά πρέπει να ισχύει για όλους!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Κατακρίνουμε συχνά τους δημοσιογράφους για τις εύκολες ερωτήσεις που θέτουν στους πολιτικούς με αποτέλεσμα να τους βγάζουν από τη δύσκολη θέση στην οποία συχνά έχουν περιέλθει...

Να όμως που η Ντόρα Νταϊλιάνα έθεσε μια καλή ερώτηση στον Πέτρο Ευθυμίου στη συνέντευξη που αυτός παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία..

Τα επιχειρηματικά - εκδοτικά συμφέροντα δείχνουν μια στροφή υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Οφείλεται αυτό στην πίστη τους ότι το οικονομικό του πρόγραμμα θα βγάλει τον τόπο από την κρίση ή τους σέρνει το ρεύμα της κοινής γνώμης;

«Το ΠΑΣΟΚ, με τη δουλειά του, κατάφερε να μετατρέψει τις προτάσεις του σε ατζέντα της καθημερινής συζήτησης του πολίτη. Αποδεικνύεται, λοιπόν, καθοριστική η δυνατότητα ενός κόμματος να εγκαθιδρύει άμεση πειστική σχέση με τον πολίτη, ώστε όλοι οι άλλοι παράγοντες να περιορίζονται στο ρόλο που τους αναλογεί από τη λειτουργία του πολιτεύματος και από την κοινή γνώμη».

Καταγράφεται η απάντηση του Πέτρου Ευθυμίου . Μάλλον θα μας χρειαστεί στο μέλλον...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Για την κρατική χρηματοδότηση


Για την Οικολογία





Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις της κας Πετραλιά για τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων:

"Η κα Πετραλιά, αξιοποιώντας την συγκυρία του Χρηματιστηρίου, επιχειρεί να ωραιοποιήσει την εικόνα όσον αφορά την περιουσία των Ταμείων. Οι μισές αλήθειες δεν πείθουν.

Η ουσία είναι ότι και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ταμείων, αρνήθηκαν και αρνούνται να καταβάλουν τις υποχρεώσεις του κράτους, με συνέπεια την υπονόμευση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Τι θα γίνει με τα 9 δις που χρωστά το κράτος μόνο στο ΙΚΑ; Τι θα γίνει με τα δεκάδες δις αποθεματικά των ταμείων που λεηλατήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν για εξωασφαλιστικούς σκοπούς;

Αντί να επιχαίρουν ή να τσακώνονται για τις ασήμαντες διαφορές τους, καλό θα ήταν να απολογηθούν και τα δύο κόμματα για τη ζημιά που έκαναν στο ασφαλιστικό σύστημα και στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων"
.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ένας ολόκληρος μηχανισμός δουλεύει παράλληλα με το αστικό κράτος για να εμπεδώνεται πλατιά και πολύτροπα στις λαϊκές συνειδήσεις το αίσθημα του εγκλωβισμού στη λογική της κυρίαρχης πολιτικής ζωής. Μετά την εγκύκλιο που απαγορεύει να γίνονται στα σχολεία προεκλογικές περιοδείες των κομμάτων, χτες αποκαλύφθηκε ένα ακόμα εργοδοτικό φιρμάνι, με συντάκτη αυτή τη φορά την Εθνική Τράπεζα.

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού εξέδωσε εγκύκλιο με τον τίτλο "Κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά των εργαζομένων κατά τις προεκλογικές περιόδους", στην οποία επισημαίνεται:

"Δραστηριότητες εργαζομένου που είναι ξένες με την εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως είναι αυτές που απορρέουν από τη συμμετοχή του στη διαδικασία των εκλογών (πολιτικές ομιλίες, αντιπαραθέσεις απόψεων με εργαζομένους και πελάτες, είσπραξη χορηγιών, λοιπές ενέργειες που έχουν σχέση με την υποψηφιότητά του ή τη στήριξη υποψηφιότητας άλλου ατόμου), δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εργασίας του Προσωπικού, να εξελίσσονται σε χώρους της τράπεζας".

Σε άλλο σημείο, η ίδια εγκύκλιος αναφέρει:

"Σ' αυτήν τη λογική, (η Διοίκηση) παρακαλεί όλους σας να σεβαστείτε τις τυχόν αντίθετες απόψεις των συναδέλφων και των πελατών μας, αλλά κυρίως το χώρο της τράπεζας, επιλέγοντας οι δραστηριότητες αυτές να διενεργηθούν εκτός ωραρίου και χώρου εργασίας".

Είναι φανερό πως η τράπεζα προσπαθεί να επιβάλει πολιτικό σιωπητήριο στους υπαλλήλους της και προεκλογικά να βάλει εμπόδια στην πολιτικη ενημέρωσή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ...!

Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ σήμερα:

"Κάθε μήνα και χειρότερα. Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία οδηγούν στην εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα παραδώσει τα ταμεία άδεια, τις δαπάνες εκτός ελέγχου και το κράτος στα όρια της στάσης πληρωμών. Οι Εφορίες έχουν κατεβάσει τα χέρια, έλεγχοι δεν γίνονται, φόροι δεν συλλέγονται και τα έξοδα «τρέχουν» ανεξέλεγκτα. Μόλις προχθές ο υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε έλλειμμα 6% και από τα πρώτα στοιχεία του Σεπτεμβρίου οδεύει προς το 6,5%, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει το ακριβές ύψος στο τέλος του χρόνου.

Πέραν των ευθυνών που αναδεικνύονται για την ανεύθυνη τρέχουσα διαχείριση, μεγάλη θα είναι η πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει από την πρώτη ημέρα να μεταδώσει τα κατάλληλα σήματα και μηνύματα ώστε να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος.

Πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Ελπίζουμε ότι οι επερχόμενοι γνωρίζουν και προετοιμάζονται αναλόγως"
.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για να στρώσουν το πρώτο μετεκλογικό επιχείρημα, στήνουν τα εκδοτικά συμφέροντα, που επιθυμούν να στηρίξουν τον Γ. Παπανδρέου(αυτόν το ρώτησαν άραγε;).

Πριν σας σχολιάσαμε το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ,ενώ λίγο παραπάνω διαβάζουμε το κύριο άρθρο του ΒΗΜΑτος...

Κοινός παρανομαστής το "μαύρο χάλι" που αφήνει πίσω της, στα κρατικά ταμεία, η ΝΔ.

Το πιο κλασσικό, διαχρονικού χαρακτήρα, επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο δικομματισμός, επανέρχεται σε πράσινο φόντο, όπως όλα δείχνουν.

"Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, μας κληροδότησαν "καμένη γη" στην οικονομία και την δημόσιαδιοίκηση, γι' αυτό είναι δύσκολο να προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που χρειάζεται η χώρα".

Αυτό θα μας λένε στα παράθυρα και στις εφημερίδες οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ από την 5η Οκτωβρίου...

Ελπίζουμε οι εκτίμηση μας να πέσει έξω...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!

Έχουν αρχίσει να το παρακάνουν με τη στήριξη τους προς το ΠΑΣΟΚ, τα ΝΕΑ.

Σήμερα μάλιστα ενώ το βασικό ρεπορτάζ τους έχει θεματολογία γύρω από τα οικονομικά και το "Έλλειμμα σοκ", που αφήνει η ΝΔ, αν προσέξετε σωστά θα δείτε κι ένα μικρότερο τίτλο.

"Παίρνει πίσω τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας".

Ποιος; To ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

Σύμφωνοι, η ΝΔ αφήνει πίσω της..."πράγματα και θάματα", αλλά να υποστηρίζουμε διάφορες ανεδαφικές προεκλογικές "παροχές", που δεν υπάρχουν ούτε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ...πάει πολύ!




Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com