Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ...

Να λοιπόν και οι πρώτες "σοσιαλιστικές συλλήψεις". Παρακάτω θα δούμε το video που σήμερα "ταξιδεύει" σε όλη την blogoσφαιρα.

Ευτυχώς βέβαια η πολιτική ηγεσία δεν ήταν το ίδιο προκλητική όπως συνήθως, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν οι συλληφθέντες δεν ήταν επώνυμοι.

Ο κ. Παπαχρήστος, αγωνιστής τα χρόνια του Πολυτεχνείου, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ένας άλλος κύριος στη θέση του ή ένας φοιτητής ή ακόμη ένας μετανάστης, θα είχε αφεθεί;




Προβοκάτσια, επιχειρησιακό λάθος, ανοησία...;

Δεν θα δώσουμε εμείς την απάντηση...

Eίναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το τι λέγεται και τι στήνεται τις τελευταίες μέρες, πίσω από την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη και τα Εξάρχεια.


Θα επανέλθουμε, θέλοντας και μη...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Απο την
Παραπολιτική

Το θέατρο του παραλόγου στήθηκε για ακόμα μια φορά χθες στα Εξάρχεια όπου τα σαΐνια της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβαν κατά λάθος επιφανείς προσωπικότητες της Αριστεράς κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στο Φλοράλ !

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο εκφωνητής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαχρήστος ο οποίος αφέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ελεύθερος μετά από παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Είχαμε γράψει στο παρελθόν ότι μια επίδειξη δύναμης της Αστυνομίας στα Εξάρχεια τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη και ίσως θεμιτή . Κάπου όμως χάθηκε ο έλεγχος.

Τις τελευταίες μέρες στα Εξάρχεια έχουν εγκατασταθεί δεκάδες αστυνομικοί οι οποίοι προχωρούν καθημερινά σε...



...δεκάδες ελέγχους φοιτητών και θαμώνων της περιοχής . Δεν έχουμε Χούντα όμως .

Ο Χρυσοχοϊδης προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη αξιοποιώντας όμως ένα στελεχιακό δυναμικό το οποίο αποδείχθηκε ανεπαρκές τον περασμένο Δεκέμβρη . Όσο καλή διάθεση κι αν έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο , οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι κατά πλειοψηφία κακοί αστυνομικοί.

Αν ο Χρυσοχοϊδης επιθυμεί να δημιουργήσει μια καλή Αστυνομία , θα πρέπει πρώτα από όλα να καθαρίσει το ίδιο το Σώμα . Τι έδειξαν άραγε τα ψυχολογικά τεστ που διέταξε ο Μαρκογιαννάκης μετά τον Δεκέμβρη ; Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ ; Πόσες χιλιάδες αστυνομικοί κρίθηκαν ανίκανοι ;

Αν δεν φύγουν από το Σώμα οι "μπάτσοι" , τότε η ΕΛ.ΑΣ δεν θα μπορέσει ποτέ να αποφύγει τις γκάφες όπως την χθεσινή στο Φλοράλ...

Υ.Γ Είναι πραγματικά πρωτοφανής η στήριξη των Μ.Μ.Ε στο ΠΑΣΟΚ . Αν οι χθεσινές συλλήψεις στο Φλοράλ είχαν γίνει επί Μαρκογιαννάκη , θα είχαμε πρωτοσέλιδα του στυλ "Το βαθύ κράτος της Δεξιάς" κτλ....
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα βάζει σε απόλυτα επίκαιρη προτεραιότητα την θεματολογία που θίγει!

Το Αφγανιστάν βρίσκεται υπό κατοχή, οι ΗΠΑ του Ομπάμα ετοιμάζουν ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Καθημερινά υπάρχουν δεκάδες θύματα, τόσο ντόπιοι όσο και στρατιώτες από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Πότε θα σταματήσει ο πόλεμος;

H "σοσιαλιστική" κυβέρνηση της Ελλάδας, πως είναι δυνατόν να δέχεται την ωμότητα που συντελείται χρόνια τώρα στην περιοχή;

Εμείς θα επαναλάβουμε τη θέση μας και ας γίνουμε γραφικοί:

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και από κάθε πολεμική επιχείρηση που συμμετέχει με ελληνικά στρατεύματά ανα την οικουμένη!

Καμία συμμετοχή σε εγκλήματα των Νατοϊκών και Αμερικάνικών δυνάμεων!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ!

"Με διάλογο οι νέοι φόροι του 2010", μας πληροφορεί το ΒΗΜΑ!

Αρχίσαμε, τα περί διαλόγου λοιπόν, σε λίγο καιρό θα καθίσουν και όλοι οι "κοινωνικοί εταίροι" στο ίδιο τραπέζι και σε κάνα χρόνο θα φτάσουμε σε συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για αύξηση 1ευρώ στους μισθούς των εργαζομένων.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο, χιλιοπαιγμένο την τελευταία 10ετία.

Το ζήτημα(το θέσαμε και χθες) είναι η στάση που θα κρατήσει ο λαός απέναντι σε όλα εκείνα που έρχονται, πρέπει να οργανωθεί και να αντιπαλέψει τα νέα μέτρα.

Επίσης πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική που υπηρετεί, δεν πρόκειται να προσφέρει στο λαό κάτι περισσότερο απ' ότι η ΝΔ κι αυτό παρά τις όποιες θετικές προθέσεις μπορεί να έχει.

Ο Πολίτης θα καθορίσει την επόμενη μέρα και τη δίκη του και της χώρας!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΤ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ...!

"Καταργούνται χιλιαδες συμβασιουχοι"!

Η κυβερνητική εφημερίδα, μας προϊδεάζει σήμερα για "σκληρά μέτρα" που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει τα δημοσιοοικονομικά ελλείμματα.

Η κυβέρνηση κινδυνεύει όπως και οι προηγούμενες να φάει τα μούτρα της, διότι ακόμη κι αυτά που έταζε δεν μπορεί να τα υλοποιήσει.

Αυτό όχι επειδή είναι μεγάλα τα ελλείμματα, αλλά κυρίως επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα προσκείμενο στην Ευρωπαϊκή πολιτική και δεν έχει καμιά διάθεση σύγκρουσης με την ΕΕ.


Εμ για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται χαρακτήρα και πολιτική βούληση!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΩΡΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ...

Διαβάζουμε από το troktiko :

"Περίπου 30 νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και τούβλα εναντίον 4 αστυνομικών που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής.

Κατά την καταδίωξη των νεαρών, αστυνομικοί μπήκαν στον πολυχώρο «Φλωράλ» στην Οδό...
Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίου, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και προχώρησαν σε προσαγωγή ανήλικου.

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ, Στέλιο Ελληνιάδη, και τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτήρη Δαματόπουλο.


Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, ο Μανώλης Γλέζος, ο Θοδωρής Δρίτσας και η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ.
Μετά την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Γλέζος...


...επέρριψε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία, καθώς, όπως είπε, δίνει εντολές τέτοιας συμπεριφοράς απέναντι στους πολίτες. Διερωτήθηκε μάλιστα, τί θα γινόταν, εάν οι προσαχθέντες δεν ήταν επώνυμοι.

"Η ακρότητα των αστυνομικών δυνάμεων έδειξε τα όρια του παραλογισμού", σημείωσε μιλώντας στο σταθμό μας ο Θοδωρής Δρίτσας. Δήλωσε επίσης ότι ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ χαρακτήρισε το περιστατικό ατυχές.


Τη συμπεριφορά των αστυνομικών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για το θέμα".


Δεν πάμε καθόλου καλά, κι ακόμη στα μέσα του φθινοπώρου είμαστε...!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com