Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0



Καβάλα - Παναθηναϊκός 2-2



Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0



Εργοτέλης - Άρης 0-0



Ατρόμητος - Λεβαδειακός 3-0



ΑΕΚ - Πανθρακικός 3-2



Ηρακλής - Πανιώνιος 0-2



Λάρισα - Ξάνθη 2-0




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όπως σας είπαμε και το πρωί το τριήμερο που πέρασε είχαμε στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου με τις δεσμεύσεις, από πλευράς κυβέρνησης:



Επίσης μπορείτε να δείτε τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή, από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης:




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΝΤΑ...

Για "χαμηλό συντελεστή'', φορολογικό, στα αδιανέμητα κέρδη των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του στη Βουλή.

Πρόκειται για ένα ακόμη μποναμά στις κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις, αντίστοιχο με το "ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό" που εφάρμοζε η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Σημίτη.

Με τη σειρά της η ΝΔ για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα άλλα ευρωπαϊκά μονοπώλια κατάργησε τη ρύθμιση, αντικαθιστώντας την με άλλες γαλαντομίες, πάντα σε όφελος του κεφαλαίου...!

Κάτι σε όφελος του Ελληνικού λαού, που να "χτυπάει" τις μεγάλες τσέπες;



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΤΡΑΠΟΣ...

Στη Δεξιά τώρα...

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ είναι υπερβολική σήμερα. Σε "δραματικούς τόννους"..."βοηθήστε για να μη χρεοκοπήσουμε"!

Είναι ο υπέρτιτλος του εντύπου της Δεξιάς. Προσπαθεί να βάλει στην επικαιρότητα της κυβερνητικές εξαγγελίες και να αφήσει για λίγο τα εσωκομματικά, αλλά οι καταστάσεις δεν αλλάζουν τόσο εύκολα.

Το αύριο της ΝΔ δεν τον έχει εγγυηθεί κανείς από τους υποψήφιους αρχηγούς της, κανένας δε γνωρίζει ποιος θα πείσει των Νεοδημοκράτη που μετά από χρόνια, αποσπάστηκε από την ΝΔ.

Επίσης όποιος κι αν είναι ο αρχηγός γνωρίζουν οι πάντες, θα πρέπει να βρει και τα νέα στελέχη, το νέο έμψυχο δυναμικό που θα τον πλαισιώσει. Με τον Μειμαράκη και τον Κεφαλογιάννη δεν πας μπροστά...

Ατραπός η επόμενη μέρα της Κεντροδεξιάς παράταξης!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΠΛΗΞΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δίνει βάρος στις προγραμματικές δηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Βουλή το τριήμερο που πέρασε και εστιάζει στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Μπορούμε να διακρίνουμε μερικές σημαντικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες σημειώνει η εφημερίδα σήμερα και στο πρωτοσέλιδο της.

Μια από αυτές, η επαναφορά της σύνταξης των Γυναικών με ανήλικο παιδί, στα 50 χρόνια. Ένα μέτρο στην ουσία ασφαλιστικό, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα αντασφαλιστικά μέτρα της ΝΔ.

Ακόμη ένα ουσιαστικά φιλολαϊκό μέτρο, η υποχρέωση των εργοδοτών να δέχονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας ως υποχρέωση τους απέναντι στους εργαζομένους και να μην προχωρούν σε ατομικές συμφωνίες.

Το τέλος της προφορικής συνέντευξης στο ΑΣΕΠ είναι επίσης ένα θετικό μέτρο, που υπηρετεί τη διαφάνεια και χτυπά την πελατειακή λογική, στην πράξη.

Από κει και πέρα τα υπόλοιπα μέτρα - προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα τα εξετάσουμε πιο στενά και μετέπειτα θα εξάγουμε σχετική γνώμη.

Πάντως περιμέναμε σε πιο αντιλαϊκό ρυθμό τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης, βρίσκεται μια θετική έκπληξη εν εξελίξει, για να δούμε...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!

Ξεκινάμε την εβδομάδα, με την Κυβερνητική εφημερίδα, δηλαδή τα ΝΕΑ.

"Τα γκολντεν μπόις τελειώνουν εδώ!"

Η εφημερίδα εξάρει την πρόθεση της Κυβέρνησης να περικόψει τους προκλητικούς μισθούς, μεγάλων Διοικητικών παραγόντων της χώρας, μισθοί που φθάνουν μέχρι και 500.000 ευρώ ετησίως!

Εμείς εδώ έχουμε να προσθέσουμε τη συμφωνία μας με μια τέτοια πράξη, έχουμε δηλώσει και κατά το παρελθόν, ότι οποιοδήποτε μέτρο για ελάφρυνση των δημοσιοοικονομικών, χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση του λαού, είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Σίγουρα όμως δεν θα είναι αρκετό ένα τέτοιο μέτρο, επιβάλλεται η κυβέρνηση να φορολογήσει της κερδοφόρες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και όλες τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

Διαφορετικά και πάλι ο πολίτης θα "πονέσει"!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com