Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ...

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 13χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, αποχαιρέτησε τη χώρα.

Πριν 13χρόνια ήταν ακόμη νωπά, τα σημάδια της πολιτικής του!
Η αναγνώριση του ΕΑΜ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι συναντήσεις του με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, αλλά και οι αγώνες του στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αγροτιά...και πολλά ακόμη...

Όλα αυτά όμως ανήκουν πλέον στο μακρινό παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου επίσης ανήκει στο ίδιο, αυτό, μακρινό παρελθόν.

13 χρόνια έχουν περάσει και μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τα λαϊκά στρώματα, η βάση του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Ανδρέας δεν υπάρχει ποια(ακόμη ένας λόγος της εκλογικής καθίζησης του ΠΑΣΟΚ).

Εγώ λέω το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ποια! Το ΠΑΣΟΚ της Μελίνας, του Γεννηματά, του Ανδρέα...αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ζει, πέθανε πριν πεθάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το σύνθημα, "ΠΑΣΟΚ Κίνημα λαού" έχει πλέον αντικαταστήσει το "Forza ΠΑΣΟΚαρα", το "έξω οι Βάσεις", έχει αντικαταστήσει μια πολιτική συνενοχής στα εγκλήματα πολέμου, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η καλλιέργειά, η αγωνιστικότητα, το πάθος για την μεγάλη κοινωνική αλλαγή έχουν νεκρώσει πλέον στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τη θέση τους πήραν ο συμβιβασμός, ο κομματισμός, η διαφθορά και η ατιμότητα.


Η ύπαρξη ενός τέτοιου πολιτικού σχήματος, σαφώς και δεν διαφέρει σε τίποτα από τη δεξιά και νομίζω ότι η χρησιμότητα του για την κοινωνία, είναι μηδενική εως βλαβερή!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

Η πρόσφατη διεθνής κρίση έφερε στο προσκήνιο και τη συζήτηση σχετικά με την τύχη του αμερικανικού δολαρίου και ειδικότερα τη θέση που κατέχει το αμερικανικό νόμισμα ως νόμισμα αναφοράς στις διεθνείς συναλλαγές.

Οι πρώτες φωνές για το "τέλος εποχής του δολαρίου" ακούστηκαν στην τελευταία σύνοδο G- 20, στην οποία πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των είκοσι πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

Οι χώρες που πρωτοστατούν στην κίνηση για την αντικατάσταση του δολαρίου ως νόμισμα αναφοράς είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία. Η "κίνηση" αυτών των χωρών ονομάστηκε BRIC από τα αρχικά των χωρών που τη συγκροτούν.

Οι χώρες της BRIC κατέχουν στις μέρες μας το 15% του διεθνούς εμπορίου. Τα συναλλαγματικά τους αποθέματα (εκτός χρυσού) ανέρχονται σε 2,8 τρισ. δολάρια και αντιστοιχούν στο 42% των αποθεμάτων διεθνώς.

Η Κίνα και η Ρωσία εκφράζουν όλο και πιο έντονη ανησυχία τον τελευταίο καιρό για την τύχη των δισεκατομμυρίων που έχουν σε δολάρια και αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Φοβούνται την ελεύθερη πτώση του δολαρίου, λόγω του τεράστιου ελλείμματος των ΗΠΑ. Μια τέτοια εξέλιξη θα μετέτρεπε τα αμερικανικά δολάρια και τα αμερικανικά ομόλογα σε χαρτιά χωρίς αντίκρισμα. Ετσι, προτείνουν την αντικατάσταση του δολαρίου με ένα "καλάθι νομισμάτων", στο οποίο θα μετέχουν το κινεζικό γουάν, το ρώσικο ρούβλι και το βραζιλιάνικο ρεάλ και θα είναι λιγότερο εξαρτημένο από την παντοκρατορία του δολαρίου.

Ηδη, Βραζιλία και Κίνα επεξεργάζονται σχέδιο για τη χρησιμοποίηση των εθνικών τους νομισμάτων αντί του δολαρίου στις μεταξύ τους συναλλαγές, ενώ η Ρωσία έχει κατά καιρούς προωθήσει την ιδέα να μετατραπεί το ρούβλι σε "περιφερειακό" αποθεματικό νόμισμα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΑΣΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ!

Ελάχιστα χρήματα δόθηκαν φέτος από την κυβέρνηση στα Δασαρχεία της Αττικής για καθαρισμούς των δασών!

Στο Δασαρχείο Πεντέλης (που έχει στην ευθύνη του και τον Υμηττό) δόθηκαν φέτος μόλις 25.000 ευρώ για τη συντήρηση των δασικών δρόμων, ενώ για τον ίδιο σκοπό τα χρήματα που δόθηκαν στα τρία Δασαρχεία της Ανατολικής Αττικής ήταν μόλις 70.000 ευρώ.

Φανταστείτε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται τόσο "γαλαντόμα" σε κονδύλια απαραίτητα για έργα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, σε μια περιοχή όπου ασκούνται οι μεγαλύτερες πιέσεις για αποχαρακτηρισμούς και τσιμεντοποίηση δασών, ενώ ήδη μέχρι τώρα δοκιμάστηκε δύο φορές από την πύρινη λαίλαπα: Μία στην Ανω Γλυφάδα (στον Υμηττό) και μία στην Πάρνηθα!

Να λοιπόν άλλη μία πτυχή της πολιτικής που εφαρμόζουν πιστά, η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική με στόχο την αποχαρακτηροποίηση της δασικής γης, την ενίσχυση της εισόδου των οικοπεδοφάγων στα Δασικά Οικοσυστήματα.

Κι ύστερα βέβαια δεν παραλείπουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μια μεγάλη μάχη έχει ξεκινήσει από τους εργαζόμενους στον Ελεύθερο τύπο για την ανάκληση του κλεισίματος της εφημερίδας.

Η απεργία των δημοσιογράφων που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, έχει ως σκοπό να πιέσει την Κυβέρνηση και με τις απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της, ο Ελεύθερος Τύπος να μείνει ζωντανός.

Αύριο αναμένεται πορεία των δημοσιογράφων στη Βουλή και πιθανή εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων εάν η Κυβέρνηση μείνει απαθείς.


Είναι πλέον προφανές, δεν πρέπει οι εργαζόμενοι, απο οποιονδήποτε κλάδο να πληρώνουν τα "σπασμένα" της κρίσης.


Την Κρίση να πληρώσουν εκείνοι που τη δημιούργησαν!
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com