Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Γέψου και θα δεις…!!!

Γέψου και θα δεις…!!!

Για όλα τα γοητευτικά που συμβαίνουν στη ζωή, γι’αυτά που την ταράζουν, την ευχαριστούν και την κάνουν να δακρύζει, ζούμε και υπάρχουμε. Δημιουργούμε οικογένειες, φιλίες και έρωτες, έξοχα μοιράσματα συναισθημάτων, απλών συγκινήσεων και αναπάντεχων αλλά και αναγκαίων μελοδραμάτων.Μορφωνόμαστε για να επιβιώσουμε και δουλεύουμε για να αισθανόμαστε χρήσιμοι. Αγαπάμε και αγαπιόμαστε. Πονάμε και προκαλούμε πόνο σε άλλους. Μοχθούμε και καρπωνόμαστε. Συγχωρούμε και εκδικούμαστε. Θυμόμαστε, άλλοτε ξεχνάμε, μα πάνω απ’ όλα ζούμε. Με τρελές εκρήξεις, ξεσπάσματα, δάκρυα, αγκαλιές, χαρά και ευτυχία πορευόμαστε στη γη. Έχοντας άγνοια για το αύριο, για εκείνο που μας περιμένει, για το επερχόμενο άγνωστο…

1/09/2007
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΕΡΑΜΥΔΑ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ!

Ακυρώθηκαν οι τοποθετήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών που είχε κάνει πρόσφατα το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Σημαντικότατη απόφαση που..."στέλνει" την ηγεσία του υπουργείου παιδείας "αδιάβαστη"!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Η Ευρώπη σε οικονομική κατρακύλα!

Αργά αλλά σταθερά αυξάνονται οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία από τη χρηματοπιστωτική κρίση, που πλήττει τις ΗΠΑ και επηρεάζει όλο τον πλανήτη.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν τώρα ότι και στην Ευρώπη «η κρίση ήλθε για να μείνει».

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών, μετά την κλιμάκωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ που δημιούργησε νέους φόβους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε στις 92,9 μονάδες, από 94,8 μονάδες τον Αύγουστο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο αντίστοιχος γαλλικός δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών τον Σεπτέμβριο, αφού η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνει τις προοπτικές για τις πωλήσεις των εταιρειών. Είναι το χαμηλότερο αποτέλεσμα που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2003 και μετά.

Στην Ιταλία, ο αντίστοιχος δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί μετά τον Οκτώβριο του 2001.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε και πλέον χρόνια στο β' τρίμηνο του έτους. Την ίδια περίοδο συρρικνώθηκε και η γερμανική οικονομία, η οποία δυσκολεύεται να ανακάμψει, μετά την πιστωτική στενότητα που προκάλεσε χάος στη Wall Street.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι πιέσεις για μείωση των βασικών επιτοκίων στην ευρωζώνη, αλλά το φάντασμα του πληθωρισμού που πλανιέται στη γηραιά ήπειρο κάνει την ΕΚΤ εξαιρετικά διστακτική.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε το βασικό επιτόκιό της στο 4,25% για δεύτερο μήνα, στις 4 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δείχνει ακριβώς ότι η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης ανησυχεί περισσότερο για τον πληθωρισμό και λιγότερο για την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Χθες ήρθαν κι άλλα ανησυχητικά μηνύματα από το μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς ο σύνθετος δείκτης PMI στην Ευρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω πτώση κάτω από τις 50 μονάδες τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι υπήρξε συρρίκνωση στους τομείς τόσο των υπηρεσιών όσο και μεταποίησης.

Μάλιστα, ο ρυθμός συρρίκνωσης του Σεπτεμβρίου ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε διάστημα σχεδόν επτά ετών, αφού η χρηματοπιστωτική κρίση κλιμακώθηκε και οι εταιρείες μείωσαν την παραγωγή τους προσαρμοζόμενες στην τάση μείωσης των παραγγελιών.

Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 47 μονάδες, από 48,2 μονάδες τον Αύγουστο, με τις μέσες εκτιμήσεις να μιλούν για διαμόρφωση του δείκτη στις 47,8 μονάδες.

Ο επιμέρους δείκτης του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε στις 45,3 μονάδες το Σεπτέμβριο από 47,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 48,2 μονάδες από 48,5 μονάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

« Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού»

Πρόταση να ανακηρυχθεί η 23η Αυγούστου ως <<Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού>> έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο από 5 ευρωβουλευτές και υπογράφεται από 409. Υπογράφουν Φιλελεύθεροι, Σοσιαλιστές και Εθνικιστές ανάμεσα σε αυτούς και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, της ΝΔ Εμμανουήλ Αγγελάκας και Νικόλαος Βακάλης, του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιος Γεωργίου.
Η πρόταση αυτή αφού πλέον επικυρώθηκε από το 50%+1 του ευρωκοινοβουλίου κρίνεται έτοιμη για κατάθεση.
Οι συντάκτες της Δήλωσης αναφέρουν ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού θα πρέπει να είναι η διατήρηση της μνήμης των θυμάτων των μαζικών εκτοπίσεων και εξοντώσεων, και ταυτόχρονα, η εδραίωση της δημοκρατίας καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ήπειρό μας», προσθέτοντας ότι «οι μαζικές εκτοπίσεις, οι δολοφονίες και οι υποδουλώσεις που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των επιθέσεων του σταλινισμού και του ναζισμού, εμπίπτουν στην κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τα οποία δεν ισχύουν οι νόμιμες παραγραφές, βάσει του διεθνούς δικαίου».
Φυσικά έντονη είναι η αντίδραση του Κ.Κ.Ε. που θεωρεί ότι η Ε.Ε. προσπαθεί να παραχάραξη την ιστορία του σοσιαλισμού και με αυτό τον τρόπο γίνεται συστηματική αντικομουνιστική επίθεση που έχει ως στόχο, όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, την <<ταυτιση του κουμουνισμού με τον φασισμό>>.
Αναλυτικά η Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Κ.Κ.Ε.:

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με δήλωσή της καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αντικομμουνιστική υστερία που ανθίζει στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με μια κατάπτυστη και ανιστόρητη γραπτή δήλωση υπογεγραμμένη από 409 ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ευρώπης, των Φιλελευθέρων και της Ευρώπης των Εθνών, προτείνεται η 23η Αυγούστου ως " Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης κατά του σταλινισμού και ναζισμού". Από τους Ελληνες ευρωβουλευτές την επαίσχυντη δήλωση υπέγραψαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Ε. Αγγελάκας, Ν. Βακάλης και του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Γεωργίου.

Η χυδαία αυτή αντικομμουνιστική δήλωση αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ΕΕ να πλαστογραφήσουν την Ιστορία και να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό. Να εξομοιώσουν τη βάρβαρη και απάνθρωπη φασιστική ιδεολογία που αποτελεί γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, με τη βαθιά ανθρώπινη κομμουνιστική ιδεολογία που αποτελεί ό,τι πιο προοδευτικό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη, ανοίγοντας το δρόμο για πρωτόγνωρες κοινωνικές κατακτήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να δηλητηριάσουν κυρίως τις νέες γενιές και ταυτόχρονα να δώσουν άφεση αμαρτιών και να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού που διαπράχθηκαν και συνεχίζουν να διαπράττονται και σήμερα με το ματοκύλισμα των λαών.

Καμία γραπτή δήλωση, καμία ιστορική διαστρέβλωση δεν μπορεί να παραγράψουν τη συντριβή από τη Σοβιετική Ενωση του φασισμού, που στήριξαν και ενθάρρυναν τα ιμπεριαλιστικά κράτη. Κανένας παραχαράκτης της Ιστορίας δεν μπορεί να βεβηλώσει τη μνήμη είκοσι εκατομμυρίων στρατιωτών και αξιωματικών του Κόκκινου Στρατού και Σοβιετικών πολιτών που έδωσαν τη ζωή τους και έστησαν την τιμημένη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.

Ολες οι προσπάθειες όσων στηρίζουν την ΕΕ και υπηρετούν τον καπιταλισμό να φράξουν το δρόμο της αναζήτησης του Σοσιαλισμού ως μόνης εναλλακτικής λύσης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, δείχνουν το φόβο μπροστά στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια των λαών.

Οσοι, δε, χρησιμοποιούν την προπαγάνδα του Γκαίμπελς ας θυμούνται το τέλος του, γιατί έχει μια ιστορική σημασία. Ανεξάρτητα από τις προσωρινές δυσκολίες η συντριβή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος και το σοσιαλιστικό μέλλον είναι αναπόφευκτα, γιατί αποτελεί κοινωνική ανάγκη».

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας....

Διαβάστε τη συνέχεια...

Γράμμα ενός αρρώστου

Φίλε μου Αλέξη, το 'λαβα το γράμμα σου·
και με ρωτάς τι γίνομαι, τι κάνω;
Μάθε, ο γιατρός πως είπε στη μητέρα μου
ότι σε λίγες μέρες θα πεθάνω...


Είναι καιρός οπού έπληξα διαβάζοντας
όλο τα ίδια που έχω εδώ βιβλία,
κι όλο εποθούσα κάτι νέο να μάθαινα
που να μου φέρει λίγη ποικιλία.


Κι ήρθεν εχθές το νέο έτσι απροσδόκητα
- σιγά ο γιατρός στο διάδρομο εμιλούσε -
και τ' άκουσα. Στην κάμαρα εσκοτείνιαζε
κι ο θόρυβος του δρόμου εσταματούσε.


Έκλαψα βέβαια, κάτω απ' την κουβέρτα μου.
Λυπήθηκα. Για σκέψου, τόσο νέος!
Μα στον εαυτό μου αμέσως υποσχέθηκα
πως θα φανώ, σαν πάντοτε, γενναίος.


Θυμάσαι, που ταξίδια ονειρευόμουνα
κι είχα ένα διαβήτη κι ένα χάρτη
και πάντα για να φύγω ετοιμαζόμουνα
κι όλο η μητέρα μου 'λεγε: Το Μάρτη...


Τώρα στο τζάμι ένα καράβι εσκάρωσα
κι ένα του Μαγκρ στιχάκι έχω σκαλίσει:
«Τι θλίψη στα ταξίδια κρύβεται άπειρη!»
Κι εγώ για ένα ταξίδι έχω κινήσει.


Να πεις σ' όλους τους φίλους χαιρετίσματα,
κι αν τύχει ν' απαντήσεις την Ελένη,
πως μ' ένα φορτηγό - πες της - μπαρκάρισα
και τώρα πια να μη με περιμένει...


Αλήθεια! Ο Χάρος ήθελα να 'ρχότανε
σαν ένας καπετάνιος να με πάρει
χτυπώντας τις βαριές πέτσινες μπότες του
κι ένα μακρύ τσιμπούκι να φουμάρει.


Αλέξη, νιώθω τώρα πως σ' εκούρασα.
Μπορεί κιόλας να σ' έκαμα να κλάψεις.
Δε θα 'βρεις, βέβαια, λόγια για μι' απάντηση.
Μα Δε θα λάβεις κόπο να μου γράψεις...

Ποιητής: N.Καββαδίας Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com